Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rajczi Adrienn

109 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízparancsolattal igenis lehet gyógyítani, országot, társadalmat, csak előbb meg kell alkotni, majd be kell tartani! Új-Zéland tízparancsolata Rajczi Adrienn tollából: 1. Bizonyos erdőkbe való belépés előtt a lábbelinket le kell mosni! A természet és a kauri fák védelme érdekében tett intézkedés…..
Rajczi Adrienn 2018.05.18 23:59:10
@Bubu the Hun: Húúúúú, gratulálok! Miért jöttél haza?
Üdv.
Rajczi Adrienn
Egy teljes audit eredményeként megalkottam saját GDPR szabályzatomat. Meglátásom szerint a világ megérett a papír-ceruzára, ahol a környezetbarát gondolkodók nem nagyon fognak örülni a hagyományos írást, rögzítést és tárolást szándékozók körének, felvirágoztatjuk a könyvtárakat, krétaköröket hozunk…..
Évek óta próbálom magam meghatározni, de különböző rezsimek és hatalmak befolyásolnak, és tudatni szeretnék velem hogy ki vagyok. Teljesen összezavarnak, lelkiismeret furdalást keltenek hogy nem vagyok eléggé, aztán amikor eléggé nemzeti öntudatos vagyok, akkor azzal nem tudom mit kezdjek...
Párizs és Marseille között 660 km a távolság légvonalban, a TGV vonat 3 óra 32 perc alatt teszi meg, az Orient Express napokig "döcög" Budapestről Isztambulba mérhetetlen luxusban szállítva az utasokat. Ilyen gyorsaságra és kényelemre senki nem számít a Budapest - Marosvásárhely közötti útvonalon,…..
Rajczi Adrienn 2018.05.03 15:06:24
@pottompanna: Kedves Pöttömpanna :)
1. nálam a reggel másképp működik, kérem szíves elfogadásodat ezügyben.
2. ha késve érkezem hajnalban egy helyszínre, se nem látok, se nem hallok.
3. labirintusban útjelzőt keresni? Akkor hol van benne a kaland?
4. Románul?
5. 3 bőrönd, két táska, plusz kiegészítők. Rajtam max a beépített GPS segített volna :)
6.Senki nem oktatott senkit, beszélgettünk.
7. Síneken.
8. Hál'Istennek könyv mindig van nálam :) Útközben felkaptam egy MÁV menetrendet és használati útmutatót vonattal utazóknak. Azért késtem.
9. Nem az a kérdés hogy velem ki szeretne beszélgetni, hanem hogy kinek válaszolok :)
10. A repcsis sztorimat már előzőleg megírtam. Szerintem ne olvasd el....
Rajczi Adrienn 2018.05.03 15:06:30
@bbocs2: Hahaha, jó ötlet, megfogadom :)
Rajczi Adrienn 2018.05.03 15:06:36
@A nép fia: Szia, egy nagyon hosszú beszélgetést eredményezett hogy a kalauz miért mondta hogy nem megy Marosvásárhelyre a vonat és végül miért sikerült mégis célba érnünk. Kiderült, hogy sokszor a központi diszpécserszolgálat nem tudja mi történik a terepen és fordítva. Mivel a vonat a határon mozdonyt cserél, onnan pedig a román vasúttársaság felügyeli a járatot, a magyar vasút csak a határig rendelkezik a vonattal (nem az utasokkal, hoppá). A kalauz hölgy hosszan ecsetelte, hogy a központi dolgozók milyen jókat poénkodnak azon, hogy hova ne tegyék hogy az utas mit akar.... Szóval nekem csak az élmény részét sikerült feldolgoznom egyelőre, a vasút kifürkészhetetlen kommunikációs csatornáiba nem szeretnék belemerülni. tehát a nemzetközi gyors csak Magyarország területén rendelkezik információval a vonatról, a határon túl pedig a román vasúttársaság tudja majd a konkrét dolgokat. A másik megdöbbentő információ az volt, hogy a kalauzok a helyszínre be vannak rendelve, sokszor nem is tudják hogy hova mennek, tehát nem tudnak felkészülni előre. Tehát jogos volt a kalauz hölgy tájékoztatása, ő tényleg nem tudta hogy célba érünk-e, végül hál'Istennek az internetes tájékoztatás győzött és eljutottunk Marosvásárhelyre, egy nemzetközi IC-nek nevezett 2 vagonos pöfögővel. :)
Hét héttel Szlovákiában Ján Kučiak és menyasszonya Martina Kusnírová meggyilkolása után a körülbelül kéthetente tartó tüntetések még mindig óriási és egyre nagyobb tömegeket produkálnak. Aztán úgy döntök hogy megírom szombat esti élményeimet, majd megnézem a Vakság című filmet, utána az…..
Először is felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy nem szedek semmilyen tudatmódosító anyagot, nem állok alkohol befolyásoltsága alatt, és soha életemben nem volt ennyire tiszta a gondolkodásom mint most. Józan parasztésszel, végiggondoltam ezt az egész megalázó helyzetet és az alábbi…..
Menni mert félek, vagy maradni mert nem félek.  Lassan huszonöt éve élek Magyarországon és jogosulatlan lett az ittlétem. Nyolc évig illegálisan, mert az ügyintézőt nem érdekelte hogy ki hol potyogtatja ki a kölkeit, aztán az EU-hoz való csatlakozás után automatikusan jöhettem legálisan, két…..
Szájzáram van körülbelül azóta hogy kampánycsendnek kellett volna lennie. Azt mondja a doki hogy még pár hét. Most már kurvára zavar, de nem baj, tudok írni, és a felgyülemlett keserűség az ujjaimon keresztül tör utat az értelmiséghez, mert szózatokból hallottunk eleget, zengzetes beszédekből még…..
Figyelem! Mindazoknak az elvetemült utazóknak, akik bejárták a fél világot, áthoztak kiwi gyümölcsöt és almát kézipoggyászban biológiai karantén alatt zárva tartott határátkelőhelyen. Figyelem! Mindazoknak, akik máshol betartják a szabályokat, otthon viszont bennfentesként nehogy már rám vonatkozzon…..
Nők akik nyomot hagynak a világtörténelem sivatagi homokjában, a tengerparton, egy múzeum első téglájában, a bőrükön, a levegőben és a vízben. Tették a dolgukat. Hősök ők mind, korszakuk lázadói, komfortzónáik elhagyói. Tisztelet a bátorságukért! 1. Ida Pfeiffer - (1797. október 14. - 1858.…..
Írásaim bátorságának nyitottsága egyenesen arányos a randira hívók számának növekedésével. Mit olvas ki soraimból a férfi, és mit értelmez a nő. Masszőrömmel egy kényeztető masszázs alatt megbeszéljük, hogy nyugodtan feszegethetem még a határokat. Mert van a témában több is. Barátnőim pedig küldik…..
Nem tudunk mit kezdeni a férfi lelkével. Azt fókuszálom szívembe, hogy nem érdekel, mert őt sem érdekli az én lelkem. Talán így helyes, és a túlélés ösztöneinek hatására sorvadunk el. A hormonok biológiai játéka vagy tényleg érzelmi elköteleződés vezérel bennünket negyven fölött amikor az orvos…..
Ma éppen rákszűrésre megyek, viszonylag emberi időben a város legtávolabbi pontjára. Az időjárás normális, ötven perc menetidő, van idő gondolkodni. Igen, fontos beszélni a rákszűrésről. Ahogyan fontos beszélni a genderizmusról, a metoo-ról, a feminizmusról. Az Indexen publikált posztjaimhoz elég…..
Az internetes társkereső oldalak okádják magukból a selejtet. A férfi felhozatal 20 éve ugyanaz. Na jó, legyen 10 év, ez ebben az esetben hanyagolható, hisz ha csak azt vesszük, hogy egy szakítás után , amikor egyedül maradunk a francia ágyon és kétségbeesetten jelentkezünk föl minden - a tökéletes…..
.... mert mindig akad nő, aki a heti egy ölelésért képes a kompromisszumra. Ennyire alább adtuk?  Ennyi az értékrendünk? Ennyire bízunk magunkban? Amikor az ember kilép egy kapcsolatból, és csak arra fókuszál, hogy ezután minden jobb lesz, felbukkannak azok a barátnők, akikkel meg lehet csacsogni…..
Mindenki megnyugtatására, még nem jött el az én időm, és jelen utazásommal nem is fogja senki bekötni a fejemet, ugyanis Marosvásárhelyen egyéb kötelezettségeimnek teszek eleget, és ebbe nem fér bele olyan elfoglaltság, ami eltereli fókuszomat a kitűzött feladatokról. Vagy...?..
Új-Zélandon az időnek síkja van, a térnek pedig vetülete. A táj annyira kameraérzékeny, hogy lehet bármilyen az időjárás, a fényviszonyok, a széljárás, a természet mindig a legszebb arcát mutatja. Sokszínű, változatos és mesebeli. Aztán a teremtés befejeztével a világ másik felén Aotearoán, ami a…..
Miközben próbálom megfejteni városomat, egyre szembeötlőbb az azonosság nyugati álomvárosunkkal. A taxik sárgák. Az utcán az emberek szabadok, főleg éjszaka, az önmegvalósítás ezer formáját tapasztaljuk. A vendéglátóipari egységek multikulturálisak. A "nyócker," a zsidónegyed és a banknegyed…..
Túl átlátszó lenne és az is, folyton ugyanazzal az egyénnel szexelni. Felgyorsult világunkban fontosabb a fazon alakja, a has lapossága, a köröm ápoltsága és a fogak fehérsége szeretői szinten. Diszkriminál és minősít ennek bárminemű eltérése. Az, hogy kit diszkriminál és kit minősít az egy…..
Rajczi Adrienn 2018.01.31 16:54:32
@tomhardynészonja: Óriási fazon vagy! Isten őrizz, nem törlöm a kommentedet! Aki akar szőrös lábú nőket látni és szembe akar menni minden konvencióval, nálad a helye!
Rajczi Adrienn 2018.01.31 16:59:02
@H.kovacs31: Remélem a többi írásommal érthetővé válik és körvonalazódnak az érzések is! ;)
A divattervező egy művész, aki kifejezi a kor szellemét, előtérbe helyezve előnyöket és hátrányokat. Tükröt tart elénk a Haute Couture kreációival, és harmóniába állítja a látottakat a mindennapok viselésében. Milánó pedig a divat fővárosa. A Via Montenapoleone pedig a város legfontosabb utcája…..
Amikor nagyvárosban táncolni látsz lányokat a bárpulton, ők garantáltan vidéki kisgyerekes anyukák, akik csapatépítés, tréning, csajbuli, lazítás címszó alatt kimenekülnek egy-két-három gyerektől, beleértve férjet, anyóst, kötelezettségeket, és pár óra alatt konszolidált, konzervatív, példaértékű,…..
Rajczi Adrienn 2018.02.02 11:39:28
@ételizésítő: Kedves "rajongóm" :) Ízesítsd meg életedet egy kis mézzel :) Kicsit paprikás vagy, ha jól látom.... És aggódom hogy keveset alszol....
Rajczi Adrienn 2018.02.02 16:26:05
@ételizésítő: Értem én kedves Farkas, hogy jelen helyzetben mindegy hogy van-e rajtam sapka vagy nincs....
Rajczi Adrienn 2018.02.02 16:36:46
@ételizésítő: Akkor fejtsd ki, kérlek. Azért van itt ez a platform, ide leírhatod név nélkül, arc nélkül, konkrétan, szépen fogalmazva, és akkor elgondolkodom rajta.
A kisvárosban minden ugyanúgy működik, mint a nagyban, csak itt mindenki mindenkit ismer és minden túl átlátszó. Ez a rész a szétzilált társadalom margójára íródik, az elkurvult kapcsolati tőke és hatalmi harc megdugott ánuszát siratja. Mert van a hatalmi hierarchia, annak seggnyalói, továbbá az…..
Előjövök a farbával, mert épp tegnap felmerült poénból, hogy ha nem mondok egyértelmű magyarázatot arra, hogy miből van pénzem utazásokra, akkor sajnos azt kell feltételeznie pár barátomnak, hogy pornózok. Habár túl a negyvenen - ha igaz lenne - a mai kor inkább felemelne ebbéli hitében, szenzáció…..
Az új-zélandi Auckland városának maori neve Tamaki Makaurau. A város keletkezésének történetét nehéz megérteni, s leginkább azért is, mert Új-Zélandon a helyeket is megszemélyesítik. A maori legendák olyan bonyolultak, hogy időnként az embernek kedve támadna csak úgy bánni velük, mint Nagy Sándornak…..
Rajczi Adrienn 2018.01.20 16:19:23
@arncht: Igen, a címek társadalmi, szociológiai, politikai, gazdasági és kulturális statisztikai adatokból, felmérésekből kerülnek kiszámításra. Egy nagy átlag konklúziója. Az adat mi maguk vagyunk azon a helyen ahol élünk. Megértem "arncht" nevű hozzászóló aggályait, hiszen egyetlen adatként ha különbözik a véleményünk, akkor nem tudjuk befolyásolni rövid távon a többség véleményét, viszont hosszú távon tudjuk befolyásolni a statisztikai adatot a többség révén.... :)
Nekem nincs sztorim. Az hogy itt vagyok az maga a story. Mondhatnám azt európai mértékkel hogy semmi extra! és mégis az. Az első próbálkozásom gyatra terepszemle onnan ahol lakom, ameddig elfuthatok....  Új-Zéland földrajza a Tűzgyűrűnek és vulkanikus földtani kialakulásának köszönhetően…..