Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FrVili

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
FrVili 2020.12.18 17:36:51
@Rodney_2:"a pénz ebben nem játszott szerepet, az van annyi, hogy nem tudjuk hova tenni"
Háryjánoska küldöm a tízezer linket ahova küldheted a pénzt azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik az életben maradásért küzdenek olyan állami szociális intézményekben, ahol pàr százezer forint adomány után olyan köszönő leveleket küldenek, hogy végre vehetnek maszkokat, fertötlenítőt (most egy osztrák határ melletti intézményről beszélek), hogy az ember keze ökölbe szorul, miután kisírta magát, hogy mennyire magukra hagyják a ezek utolsó tolvajok még a legszerencsétlenebbeket is. Persze küldhetsz nekik levelet is, h örüljetek, mert gyurcsány idejen rosszabb volt és a románoknál és bolgároknál, van olyan módszer, amivel számolva nálunk sokkal jobb.
@Hafr: Jól írsz. Érdemes téged olvasni, ezért követni is.
FrVili 2021.02.03 19:51:08
@Khonsu:

a jövőtől félni nem kell, de szeretni sem...:)

www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw

www.youtube.com/watch?v=wlkCQXHEgjA

amúgy szíjgyártó most tárgyal a boston dynamics-al, hogy a szenzortartó lemez alátéteit Mo-on gyártsák:)
Ehhez csak az kell, hogy ne bővüljön az EU a Balkán felé (ez több ok miatt jó volna) és Bulgária tartsa a fejlődését. Az AIC (tényleges fogyasztási mutató) szerint, ami a háztartások vásárlóerejét mutatja, 2019-ben hátulról a harmadikak vagyunk (Románia már jóval előttünk), a horvátokat csak egy…..
FrVili 2020.12.18 21:02:45
@Rodney_2:
Várjál, kiröhögöm magam. Több okból is.

Ezek a minimális hozzáadott értéket igénylő low-cost location gyártósor beruházások az ezredik bőr lehúzásának mintapéldái a látszólag high-tech, valójában gyártástechnológiai oldalról is egyre kevesebb műszaki kihívást igénylő -később részletezem, hogy miért- , zárt láncú, teljesen automatizált, olcsó karbantartó, minőségbiztosító és logisztikai munkavállalókkal működtetett gyártóüzemeknek. A racionális menedzseri döntések (ha Európa, akkor Szerbia, Románia, Magyarország a térképen) politikai hátszéllel eltérített multinacionális tőke bevonásának ill. megtartásának kármentő befektetései ezek, amely az elkövetkező autóipari paradigmaváltás miatt szükségszerűek. No more Diesel:) A hagyományos belsőégésű erőforrások gyártásának korszaka leáldozóban. Ezt érthető okokból éppen a német autóipar látja be a leglassabban, és csak pont annyit invesztál az új technológiába, amennyi ahhoz kell, hogy lemaradása az ázsiai versenytársaihoz képest ne legyen a végső trend kialakulásának pillanatában már behozhatatlan.
Ez a verseny a németeknek sok okból fájó.
Nagyságrendekkel kisebb beszállítói lánc kell egy elektromos autóhoz. Nagy német csoportok pl. Schaffler, Bosch, ZF több évtizedes kutatásfejlesztési tapasztalata kerül parlagra a vezérlés, befecskendezés, hajtáslánc területén. A kínai nyersanyag ill. a gazdasági függés a villanymotorok ritkaföldfém tartalma miatt minden gyártó számára elkerülhetetlen. Az elektronika területén az akkumulátor és invertertechnológiában Németország nem rossz, de nagyon sok ázsiai versenytársra talált, ezért kemény versenyre van kényszerítve. A németek ráadásul sok handicap-pel indulnak (hiába kimagasló a mechatronikai képzésük), mert ezekben az Ázsiában régóta tudatosan építkeznek ebbe az irányba a felsőoktatás területén (ez Magyarországon az oktatás területén nem létező szókapcsolat).
A végső döfés, hogy az elektromos hajtáslánc főleg az ázsiai verseny miatt nagyon árérzékeny. Pár eurón múlhat a versenyképesség. Itt jönnek a képbe a legolcsóbb összeszerelőhelyek Európában.
A Kínában előállított lágy –ill. keménymágnesek Európába importált összeszerelése az alacsony munkabér és állami támogatások nélkül akkora ráfizetés lenne, hogy sohasem kerülhetne járműbe.
A német autóipart most a Covid idején legálisan megtámogató német állam (óriási pénzeket öntenek a BMW-be , Daimlerbe) feltételül szabja a német beszállítók kizárólagos alkalmazását, természetesen csak a fejlesztő mérnöki munka területén. Az európai pénzek leghatékonyabb felhasználása is Mo. javára (1Eur=355ft) hajtja az olcsósági verseny fődíját: a linkeket, amiket küldtél.
Habermas által gazdasági nacionalizmussal megbélyegzett Németország mint export nagyhatalom, immáron a német állam, az uniós erőforrások és a csatlos nemzeti államok közpénzeiből is megfinanszírozott befektetései jó üzlet a németeknek.
Jobb hiján nekünk is? Hallelujah.
A gumigyárak esetén a környezeti és biztonsági előírások ázsiai körülményekhez hasonló rugalmassága, és az állami támogatás nagy vonzerő. Úgy látszik a gumit vulkanizáló mérgező anyagokkal dolgozni már az indiaiknak is derogál. Arról nem is beszélve, hogy a nem fideszes index propagandája már minden itt lévő magáncég közpénzzel támogatott belső fejlesztését hírnek értékeli. Ja, hogy erről nem ők döntenek. Picinyem, ezt az államszocialista propagandát van pofád ide linekelni?
A tankok mellett az izraeli vaskupola radar vásárlását kihagytad, pedig azt is majd itt szerelik. Képzeletben a magyar high-tech Tony Starkok forrasztgatják a MOSFET modulokat a szuper radaron. Fejlesztőmérnökként elmesélem neked, hogy a valóság ezzel szemben az, hogy kapnak black box szerelhető modulokat, amelyeket héber és angol feliratos ikeás leíráshoz hasonló útmutatók alapján speciális tool-okkal összecsavarozhatják az előre kialakított sínekbe a modulokat ill. csatlakozhatják a buszokat a vezérlőkön. A szoftveresek meg a sokadik magasszintű nyelven teszt üzemmódban tesztelhetnek, amíg meg nem kapják a tanfolyamon az oklevelet egy év után a teljes használathoz.

A 90-es évek multinacionális tőkét olcsó munkaerővel idecsábító gazdasági modellje, már minden egyéb ambicójáról lemondott, ami nem kizárólag a betanított munkások és mérnökök alap tudásszinten (a székesfehérvári Samsungnál már érettségivel lehetsz csapatvezető projektmenedszer) való foglalkoztatására épül az ehhez kapcsolódó humánerőforrás menedzserek (biztonsági szolgálat, étz keztetés- itt a szuverén nemzeti érdekek valóban érvényesülhetnek) legalább legálisan foglalkoztatott és adózó (ez is valami) így számszerűsíthetően új munkahelyek (összeadva is gyatra) részben állami megteremtésével. Gratula.
FrVili 2020.12.18 21:34:43
@Rodney_2: Ki az a Gyurcsány? Remélem troll vagy, mert emberként "vállalhatatlan".
FrVili 2020.12.18 23:39:54
@Rodney_2: "lerohad a blogmotor a választól :)))" "villamosmérnök is vagyok, a fiam a Bosch R&D center... "
a stílusod alapján azt hittem kolbásztöltő:))
Én meg pék vagyok ezért jól ismerem az ilyen húzzunk fel még egy Bosch R&D campust mérnökfelszívó látványpékségeket. Ami nem lenne rossz irány, de mivel nincs mellette Delphi Research - mert az Romániában van valódi heavyduty befecskendező rendszer fejlesztéssel - és száz másik külföldi vagy magyar magántulajdonú versenyképes cég, akik valódi piaci és bérversenyt teremthetnének, és finanszírozhatnák az oktatást, elég ha az egyik elkezdi... pl. teljesítményelektronika, szilárdtest akkumulátor fejlesztés, tervező és szimulációs szoftverek fejlesztése, optikai mérőműszerek, orvosi diagnosztika, biomechanika területén, AI szabályozás irányítástechnikai cégek, optikai mérőműszerek fejlesztése, NVH akusztikai mérőlaborok, teljes hajtásláncok mérése, mérő rázópadok(mint Magna Steyr), anyagvizsgalat kompozit szerkezetek, 3d nyomtatás fejlesztése és felhasználása nem csak prototipusgyártásban. 100 fős tőkeerős cégek, amelyek simán oda tudnának pirítani egy-egy szaktetületen, ha szabadalomképesek és hidat kepezhetnének az egyetem és az ipar között (lásd virtual vehicle Grazban)blabla bla... hogy mi lehetne azt mindenki tudja nem ez a kérdés.
Kicsi fiú Matlabban scriptelt a kijelölt sorokba, de minden sortörés előtt egy németnek kellett leokéznia?
Apukája nem ezt szánta neki, amit megértek. Amit a fiadnak kívánsz az kívánd az országnak is. Ott a válasz.

De mint említetted mindenkit leszarsz, vagy ahogy a kolbasztöltő versenyen mondják, amelyik bél nem bírja a töltést azt amúgy is megette a fene, a tied meg jó vastag.
Igencsak klasszikus vita folyik Brüsszelben, amiben a civilizáció éppen meghátrálásban van. A jogállam és a politikai döntéseken alapuló jogelmélet vitája lassan százéves: fő figurái akkoriban a jog uralmának elsőbbségét és normatív megalapozását hirdető Hans Kelsen, vele szemben pedig a később náci…..
A kérdés nem retorikai -- van baj vele, nem is kevés. Mindjárt például, hogy a liberalizmus mint gyakorlat/életmód nem létezik, ez egy ideológiai klisé, amit a bölcsészkarokon és a releváns konferenciákon meg lehet vitatni, a 18945. bőrt le lehet nyúzni a témáról, de végső soron mindig is csak…..
FrVili 2020.12.01 16:46:03
@Főnix Oszlár Gazdag: A párt már készíti elő Kovács László nőügyeit a nyilvánosság számára, és akkor minden a relatív erkölcsi helyére billen, ahol a Szilárd erkölcsű emberek relatíve jól érzik magukat.
FrVili 2020.12.01 16:57:47
@Főnix Oszlár Gazdag: az a konzervatív veszély, ez eléggé sakk-matt helyzet.
De majd verbálisan áthidalják, ahogy szokták.
"Pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított" - ez az egyik pont, amin a kormány 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor T/13679. számon benyújtott javaslatával módosítanák…..
FrVili 2020.11.13 15:28:29
@screpes: ez telitalálat.
És ha már "stílusrétegek konnotációja";) :
m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vvV8ls5AJ6o
Az EU-pénzek túlárazott improduktív beruházásokba öntésének olajozott gyakorlata, amelynek során -- hogy, hogy nem -- feltűnően sok "hazai" követ kell felhasználni és aminek magas hányadát a notóriusan rosszul átlátható építőipari cégeknek egy szűk csoportja végzi, ismert az ország lakossága előtt,…..
FrVili 2020.11.01 18:33:56
@cvsvrs: "a háztartási gépeket alacsony technológiai fejlettségi szinten is elő lehet ellátni. ahhoz nem kell a nyugat. a gyártástechnológia közepes technológia szinten rendelkezésre áll. mechanika és elektromágnesség. ehhez sem kell a nyugat."
Ezt tipikusan olyan, a technológiában értékteremtő munkát nem végző elmaradott társadalmakban élő emberek gondolják, akik ugyan haszonélvezői mindennapi életükben a tudomány és technika kapitalista importtermékek előnyeinek, de teljesen tudatlanok és tudatosan lenézőek és megvetőek minden általuk nem igazán ismert hozáadott értéket képviselő fejlődéssel szemben azért, hogy (lásd poszt)"tudati állapotának, kompetenciakészletének és erkölcsi minőségének összességben ALACSONY, bizonyos szegmensekben pedig KIRÍVÓAN ALACSONY" voltával ne kelljen soha szembesülniük.
Nézzünk egy mosógépet. A 80-as évek gumiszőnyeg lábakon álló szoci mosógép termékeihez -amelyek centrifugáláskor egy panelházat is képesek voltak megmozdítani:)- képest, egy mai mosógép realtime oldja meg a mosódobban ugráló ruhadarabok excentrikus gerjesztésének fordszám. vezérelt elhangolását a rezonancia frekvenciákról, ezzel a zajcsökkentést és csapágy élettartamot a mosási képességgel optimalizálja mosás közben.
Hardveres gyorsítással számol egy fordulat alatt többször, mint egy játékprogram. A szenzorok értékeivel paraméterezett dinamikai differenciálegyeletek megoldásait numerikus véges -és peremmódszerekkel ezredmásodpercenként megoldja.
Ugyanaz a műszaki feladat, mint a hardisk-ek rotordinamikája esetén, de szerencsére a német Fraunhofer intézet és holland (Twente) és belga katolikus egyetemnek Leuven -amely egyetem AI-ban is élen jár- tudományos eredményeinek, ezeket az nyugati ipar implementálja a háztartási gépekbe is.
Vagy vegyük az elektromotorok fejlődését, amely a régi szénkefés motorok helyett mikroprocesszoros vezérlésű elektromos kommutációval működteti a forgó tengelyt, így már a mosó - és hűtőgépekben is csöndesebb, takarékosabb és hosszabb járást biztosítva.
Nem szakterületem, de a technológia fejlődését figyelemmel kísérem.
Lényeg, hogy egy magyar kismalac kft. a háztartási gépek fejlesztésének területén sem tudna nulláról labdába rúgni, csak magasan képzett munkaerővel, és a legmodernebb technológiákkal.
Azonban összeszerelni kész modulokat még jók vagyunk.
Ebben ki is merül a nemzeti jelző a fidesz részéről.
Isten hozott a valóságban.
FrVili 2020.11.01 22:43:13
@cvsvrs: ja persze, ki kell lépni az euból és akkor nem kell ez az egész energiahatékonyság mizéria, így ezekre a csipogó sátáni gépekre se lesz szükség. Paks három, három fázisú keverőgép azt jól van, vissza a hagyományos izzóhoz vagy gyertyával is lehet világítani. Bmw helyett flinstone lábhajtásos kőkorszaki jarmű is megtenné a magyarnak, sőt internetet is lehet barkácsolni csak elég hosszú vezeték kell és jut mindenkinek. Jacht helyett tutajjal is lehet az Adrian ejtőzni, csak hát azért jobb megadni a módját.
A mindstorms legovezérlő is MIT fejlesztés, nehéz ettől a nyugattól szabadulni.
FrVili 2020.11.02 13:12:25
@cvsvrs:" budapestet vissza kellene bontani. mert semmi sem indokolja azt, hogy egy 10 milliós országnak legyen egy ekkora baszott nagy főváros."

Helyesen:
a fideszt vissza kellene bontani. mert semmi sem indokolja azt, hogy egy 10 milliós országnak legyen egy ekkora baszott nagy fidesze.
Mitől is keresztények a katolikus és a protestáns egyházaink? Nyilván ezzé teszi őket először is az alapításuk, aztán a hagyományuk, a liturgiájuk, továbbá mert annak mondják magukat. Mindezek a dolgok azonban már csak azoknak érdekesek, akik belül vannak az egyházon és ilyenként kielégítik őket a…..
FrVili 2020.10.29 09:49:18
@pátyi: "ez lett a hatalom szellemi, lelki alapja. Ez alapján dőlt el, mi a jó, mi a rossz."

Itt ki a jó, tán az egyház mellett tüntetők?

wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,26453180,bojowka-narodowcow-atakuje-protestujace-wroclawianki-pobila.html?_ga=2.63508143.1427804752.1603948128-825172644.1603454928&disableRedirects=true#S.koronawirus-K.C-B.1-L.1.duze

Iványi az ellenkezőjét mondja mint te, akkor nem tud semmit a kereszténységről és veled ellentétben rossz?

www.youtube.com/watch?v=PTXBC_AryDI&t=136s

Márai szerint(Napló 1984)az egyik rosszabb, mint a másik:
„A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a nemzeti jelmezbe öltöztetett, képmutató, kapzsi jobboldali.”
Felemelő érzés lett úrrá az Uránia előtt demonstráló tömegen, amikor felcsendült Beethoven Egmont nyitánya. A zenemű gyakran hangzik fel az '56-os forradalomról készült archív felvételek kísérőzenéjeként (miután a forradalom idején is gyakran sugározta a rádió) és természetesen tegnap is azt az…..
FrVili 2020.10.25 14:49:44
@cvsvrs: ez jó volt, tetszett...talán kiestél a szerepedből;)
FrVili 2020.10.28 09:34:33
@cvsvrs: ezért kell sok stadion , mert ott sok ember elfér. Ezeknél pár középiskolás is jobban vezetné az országot, ez egyre jobban látszik. Minden pénzt és energiát a valóság elhazudozására fordítanak, de a valóság hamarosan rájuk dől, alatta a kamu sohasem létezett kereszténységük alattvalógyűjtő üres politikai marketing szlogenjeikkel begyűjtött balekjaik
áldozataival. Csak ugye ettől félve egyre erőszakosabbak lesznek.
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
FrVili 2020.10.24 11:16:35
@Reding Roli: Én 89-ben még gyerekként voltam kint belvárosi iskolásként a Kossuth téren a Magyar Köztársaság kikiáltásánál. Az iskolában hirtelen rendkívüli osztalyfőnökik lettek, elkezdtek beszélni '56- ról, a nagymarosi-vízlépcsőröl. Sok elfojtás tört fel ... a jövő reménye megváltoztatta az embereket.
Most itt álltunk a gyerekekkel az Erzsébet hídon, mert az Uránia felé a tömegbe nem akartunk velük bemenni. Ez a tüntetés jó érzéssel töltött el. A politikai munka, ami formát ad és becsatornázza ezeket az energiákat el lesz végezve, "nem kell ismernem célomat, mert célom ismer engem" - hez meglesznek a realitás vetületei, eszközei. Muszáj.
FrVili 2020.10.24 21:14:40
@cvsvrs: '89 előtt és után nincs különbség; libsi,náci, komcsi nincs különbség; nyugat és kelet, korrupt mindegyik semmi különbség; tudomány kutyabőre versus korcsma gőze max. hitbéli különbség; tudomány és vallás fiction mindkettő; Musk vagy lölö ugyan már pénz az pénz egy nagy semmi fiktív tőkepiaci manipuláció az egész: soros; Tesla Trabant, mindegy halad; közpénz vagy magántulajdon semmi diffi; atv és mtva egy betű különség; hitgyüli, fidesz mindegy csak fizess; fasizmus= nincs gyilkosság ; demokrácia = van választás; demokrácia és jogállam egy hegemón társaság oktrojációja, akik magukat nevezték ki; szakma vagy független nem létezik védőszín, szabadság és diktatúra elnyomás mindkettő;
Itt nagyon nagy távlatok rajzolódnak ki, ahonnan minden és mindenkor ugyanannak tetszik. Ebben a fogalmi térben könnyű barkóbázni.
Vagy várjunk csak, ebből az objektív romsicsi mértékű historikus izotróp tautológia monolitból mégis csak kiviláglik valami korszakos: "Ki vagy te, ki az éjbe burkolózva..., te drága szentség, mert néked ellenséged a nevem, ha írva volna, nyomban összetépném." Ó, Orbán az, akit miután megkértek, hogy ne Nagy Imre temetésén mondja ki azt, amit már mindenki tudott vigyorgott és hát ... innen korszakos történelem a kis gátlástalan hazudozó, ahogy Hadas M. tanáruk a Replika folyóirat visszaemlékezésében írta, aki szellemi kalandra vágyott, hamar levált erről a társaságról.
Te is egy nagy korszakos ...
FrVili 2020.10.24 22:37:06
@Főnix Oszlár Gazdag: bizony, tarthatna momentumosoknak online fidesz-propaganda bootcamp-et:
Level 1: Mit kíván a magyar nemzet? (w/o Budapest, powered by népfőiskola)
Mindjárt mondok szerintem releváns érveket, de előtte az írás apropója. Olvasom a Pálinkás József új pártjával és az ő ambícióival kapcsolatos (a baloldalhoz sorolt szerzőktől származó), többnyire lesújtó véleményeket. Megkülönböztetve egymástól a Szerencsen náci jelöltet indító balos pártokat és…..
FrVili 2020.10.21 15:59:12
@cvsvrs: "fidesz megy el a francba" nem a francba inkább a börtönbe- persze ez baromság tudom, de jól esett:)
Kik uralhatják az SZFE-t ha még Alföldi se taníthat ott? Mácsai és Vidnyánszky is csak vendégelőadó (bár ez utóbbit ez nem érdekelte, mert ő mindent akart ki is nevezte a poilitika egyeteni tanárnak).
Szerencsételen kis elnyomott minden díjat poziciót elnyerő Vidnyánszky, neki "itt még dolga van".
Szerintem Gépelem könyveket kéne égetni az ITM előtt, hogy Palkó kidugja az orrát, hogy ez fasizmus. Nyúlpörkölttől az űrprogramig (fidesznek is kell egy farkasberci ha a szociknak megvolt, úszóverseny is ha gyárfásnak volt, kultúrpápa ha az átkosban volt) színháztól a bíróságig csak fidesz a jelen és jövő.
FrVili 2020.10.21 22:40:20
@cvsvrs: "egy néppárt és független reálértelmiség" ez az eufemizmusa a lumpenproli értelmiséggyűlölő attitűdnek. Ott fönn Pesten a nagyokosok. Jaj de nagyon ismerős ez a korcsma gőze proli öntudat, amikor a kőműves kibeszéli a művészurat a cselédlánnyal, amikor a ház ura nincs otthon."hát de honnan van nekije ennyije editke amikó még fugazni se tud, mert az szakma, ez itt ez a sok hadoválásbúl ilyen jól megél... " Na és a középszer fölött picivel a megfigyelő nagyravágyó típus, aki mán rafinált összerakta fejben hogyan vannak a dógok, őt nem verik át, ő már ellesi utánozza hogyan van ez. Aztán felviszi az isten a dolgát miközben állandóan azokra hivatkozik ahonann gyütt, mer ő olyan eccerű lélek pedig mindig kombinál, nos a legjobban a sajátjait veti meg (mert ő már nem tv2-t néz), no meg azokat, amilyenné nem válhatott ahhoz, hogy elég távol kerüljön attól amit megvett önmagában. Hát persze, hogy sorstársra ismer a fideszesekben. A disznóvágás és az űrközpont között torkukon akadt a szorgalmasan lopott közpénz. A naptv utánzatból pestitv lettek. Eb ura fakó! Jól mondja @Fönix a vidéki fiatal értelmiség nagyrészt itt van Pesten és falják a kultúrát a lehetőségeket, nyelveket beszélnek, utaznak igényük van olvasni igényes élőzenét hallgatni és többek akarnak lenni mint a szüleik, ezért kritikusak magukkal és a környezetükkel és akár otthonról hozott nyúlpaprikást is esznek.
FrVili 2020.10.22 00:59:11
@cvsvrs: elfoglalni, elzavarni, 300ezer vs. 3millió, kisebbség hegemóniája a szupremácia felett, gyurcsány az értelmiség, jaj mi lesz itt senki sem tudja, csak a fidesz a biztos. Jaj édeském itt felfordulás lesz, amit senki sem szeret, vége lesz a szépidőknek ezzel a Fantasztikus hatalomtechnikussal, akinél csak Lukasenka tehetségesebb. Félsz hogy visszajön az szdsz, mi? Már itt vannak, mint a migránsok ugrásra készen. Olyan mint a koronavírus van második harmadik hullám, nincs menekvés csak a fidesz a garancia itt, különben eltűnik az MTVA1-18 közpárttv és mindennap TGM fog Marxot felolvasni németül napközben. Upor és Ascher fog nyilatkozni mindenhol és minden színház Katona lesz és Lengyel László magyarázza el mi történt itt tíz évig. Ettől retteg az ország. Ez reális veszély. Ezért pusztuljon minden. Nem kár érte, mert nem a nép építette, még nem tudjuk ki, valami mesterrassz a körútról. A fidesz már a nép, na az igen. Mindent megcsinálnak még egyszer gagyibb, aljasabb verzióban, mint amit állítólag gyűlöltek. Nincs olyan, hogy elmaradottság, szegénység, ezt a nyugat terjeszti. Csak nemzet van, ami felett nem áll semmi, alatta a nép narancshéja ami összetartja az a fidesz. Aki olyannal foglalkozik, amit két rövid mondatban nem lehet elmondani azt is kizavarnám kapálni, mint a sok semmirekellő budapesti irodistát. Há mit csinálnak azok. Te egy öreg nénike vagy aki nem a lócán üldögél, hanem internetet olvasgat, mintha főutcán menne a sztráda és mindenkit leszólít, hogy hallgassa meg a hülyeségeit, mert megerősítést vár. Én hülye meg leállok;)
Az előző posztom kapcsán kibontakozott egy vita a FB-okon, aminek volt egy mozzanata -- a tolerancia és az elfogadás konfliktusa --, amitől írnék most még egy kicsit. Néhány évvel ezelőttig a liberális hozzáállás dominálta a hazai nyugatias diskurzusokat a más véleményekkel és identitásokkal…..
FrVili 2020.10.13 13:09:24
@cvsvrs:
"nekem van egy feltevésem arról, hogyan alakul ki..."

„Olvasta a cikkemet? ... Társadalmi életünk egész mechanizmusa le van leplezve benne” – fordul Oblomovhoz Penkin.

„– Akkor hát mit vergődsz – szólalt meg Oblomov egy kis hallgatás után – ha nem az a célod, hogy egyszersmindenkorra biztosítsd magadat s aztán nyugalomba menj, pihenj? – Falusi oblomovizmus! [Деревенская обломовщина] – mondta Stolz. – Vagy hogy szolgálj s ezzel a társaságban tekintélyt és pozíciót érj el, aztán tiszteletreméltó tétlenségben élvezd a megszolgált pihenést. – Peterburgi oblomovizmus! [Петербургская224 обломовщина] – mondott ellen Stolz”

Szabó Magda másik fele (1945 óta Budapesten élő) Farkasréten van eltemetve:)
FrVili 2020.10.14 12:39:43
@cvsvrs:
Az „eredendő tapasztalás” az, ami feltételezi, hogy a tapasztalat szintjén, mielőtt az még megragadná önmagát egy cogito alakjában, valamilyen módon már kimondott jelentésekkel hatja át és rendezi el körülöttünk a világot. A dolgok már mormolnak bizonyos értelmet egy óvodásnak is. Ez a világgal való eredendő cinkosság alapozza meg számunkra annak a lehetőségét, hogy beszélhessünk „óvodásként „, „nyolcadikosként és „sanyiként” is arról, amiben eleve már benne vagyunk. Minden, ami rátekintés magunkra, csak olyan külső kimozdító elidegenítő erő hatása lehet, amely az embert kitaszítja saját kiskorúságából. A nyelvnek köszönhetően (amely kulturális vagy természeti módon már eleve eredendő) képesek vagyunk, rámutatni, megnevezni, később megítélni és végül megismerni a vélt igazság valamilyen formáját.
Azonban a valóságnak sokak szerint csak egyfajta olvasata van. Sőt, nem is kell olvasni csak elfogadni, ugyanis a válaszok készen vannak, és ezek nem a feltárásra váró, hanem a készen kapott gyakorlati ész világát egyszerűen tükröző válaszok, amelyek tetten érhetőek a természet megfigyelésével. Ezzel a primitivitással kívánja kiegyenlíteni és visszatéríteni az embert a maga által teremtett intuitív rejtett szimbolikusból (tudományok, deduktív rendszerek ) az előírható nyilvánvaló természetibe. Azonban, ha csak a természet van, akkor attól elidegenedni, azon erőszakot tenni is csak a természet hatására lehet. A természetesen nem a perverz, mint kificamított természet, hanem az előírt természet tesz erőszakot. A törzsi, azaz a természetközeli éppen hogy szimbólumrendszert működtet a természet törvényei szerint, nem előírva a megfelelést, hanem egyszerűen behelyettesítve a dolgokat annak, amit jelölnek. Nem azt mondja, hogy légy férfi háborúzz, hanem az a férfi, aki háborúzik, a nő nem. Ha nem mész a háborúba, akkor nő vagy. Ha nő vagy viselkedj nőként és nőként kezelnek, függetlenül a biológiától létrehozva a dolgok természetéből adódó kényszerhomoszexualitást. A természetet emberként nem lehet nem metaforikus vagy nem szimbolikus módon előírni. Erre legjobb példa a maximalizáló célfüggvényre, mint genetikai reprodukciós képességre és aktivitásra való elsődleges okként való hivatkozás, amely csak szaporítja a paradoxonokat és metaforákat ahelyett, hogy feloldaná és tisztázná azokat. A fajfenntartás populációs szükségszerűségével nem korreláló fogalmakat véletlen hibaként kiiktatni könnyű, és ezúton kiönteni a gyereket a fürdővízzel pl. a nemzeti erény, erkölcs, autonómia és szabadság természetben nem megtalálható fogalmaival együtt, amely nem túl nagy ár sokak szerint, ha a homoszexualitás is velük pusztul. Azonban a természet egyensúlya, mint egy láthatatlan kéz szabályozza a szaporulatot, itt viszont nehéz eltekinteni a túlnépesedett emberiség esetében a homoszexualitástól, mint az egyensúly felé törekvő leghumánosabb természeti aktortól. Hűha, itt egy paradoxon, akkor mégis inkább a szimbolikusban kell keresni az elutasítás okát? Undorító, erkölcstelen és betegség, jó kombónak ígérkezik, mert így a reflexszerű percepció, kultúra és a biológia egymást erősítik. Betegségként, ha ragályos megint csak a kultúra képletes terébe kerülünk (pl. propaganda terjeszti), ha genetikai, akkor természeti, ami visszavisz a kiküszöbölendő hiba, mint az ítéleterő szellemvilágának kulturális térbe, mert a mutáció evolúciós hajtóerőként csak legitimálna jelenlétét a természetben. Mégiscsak legjobb a homoszexualitás elutasítását meghagyni a metaforikusban, ahol a preskriptív explicit utasítás a természetet szelektíven felhasználja, és nem bajlódik logikai paradoxonokkal a már megértettséggel rendelkező ártatlan természeti világ olvasatával harmóniában elő emberen erőszakot tévő üres dolgok sűrűségén vagy tehetetlenségén áthatoló intuíciókban rejtőző értelmet megteremtő jelentések horizontján.
FrVili 2020.10.14 23:37:27
@cvsvrs:
A tolerancia, az elfogadás érzésének erősítése a kisebbség –és valamilyen területen mindenki kisebbség, tehát a társadalom egésze- védelmében a melegség a legerősebb zászlóvivő szimbolika a zsigeri elutasítással szemben, ugyanis a „balkezesség” megismertetése, elfogadtatása a jobbkezesek társadalmával, a balkezesek integrációjának elősegítése érdekében kevésbé plasztikusan mutatna rá a probléma lényegére. Nem a homoszexualitás maga a probléma. Nincs is azon mit megoldani. Ezért sem részesei az érintettek ezeknek a diskurzusoknak, mert ez nem róluk szól.
Nem is tudom, hogy a világ ezernyi baja mögött a homoszexualitás létezése önmagában egyáltalán bárkinél felférné -e a valódi hétköznapi és egyetemes problémák listájára.
Mindkét oldalon felhasználják ezeket az ügyeket ideológiai - vallási vitává duzzasztva. Nyilván (Soroson kívűl) annyira áll érdekében bárkinek megváltoztatni a többség szexuális identitását, mint a balkezesek egyesületének átszoktatni a jobbkezeseket a másik kezükre. Az indoktrinális nyomulás az egyik oldalon, amely nélkülöz minden érzékenységet a közösségek akarata és nyitottságának mértéke iránt, elítélendő erőszakos túlkapás, ami senkinek sem használ. A másik oldal az elutasítás ilyen elemi felháborodását ingyen vacsoraként szépen becsatornázza a saját politikai érdekeit szolgáló propagandájába (igen, vallási kérdést csinálva belőle), védelmet nyújtva a nevelési céllal használt, de félresikerült szimbólum mögött felsejlő zombi világ nyomulása ellen, elhallgatva és kisiklatva annak minden eredeti szándékát, ugyanakkor szó nélkül hagyva a valós problémákat pl. az ifjúságvédelemben. Melyik veszélynek van nagyobb relevanciája az iskolában, a szexuális orientáció eltérítésének olvasott, oktatott, netán átélt abúzus kapcsán, vagy a három kattintással elérhető gyomorforgató internetes tartalmak cenzúrázatlan hozzáférésének ? Mégis melyikről esik több szó? Persze, a lényeg hogy a zombibuzik hagyják békén a gyerekeinket, én is ettől rettegek, és nem a magyar társadalom erkölcsi és szellemi züllöttségétől, amely már a szorongó frusztrált nyugdíját váró tanítónénikben (a tanárbácsik már alig vannak) és a pocsék tankönyvekben is ott lapul.
A hatalomban legalább már nem lapul, hanem végre önfeledten kitárulkozhat, ezért minden napja a büszkeség napja lehet.
Tegnapi hír, hogy az EU német vezetéssel dobta a jogállami klauzúrát a következő költségvetés feltételrendszerének kialakításából, és bár van erre hihető magyarázat, a mai német lapok egyértelmű ítélete szerint Orbán (ismét) legyőzte Merkelt. Az ember csak csodálkozik, hogyan lehet ez..., de ebbe…..
FrVili 2020.10.01 14:56:08
@pátyi:
"OK, ez a fidesz, de azt állítom, hogy semmivel sem jobb az EU többi állama, vagy parlamentje, bizottsága."

Az egy olyan állítás, amely ítéletet mond másokról, azért, hogy felmentse sajátjait a bűneik alól. Erkölcstelen emberek érvelnek és mentegetik magukat ilyen módon relativizálva saját tetteiket. Arról nem is beszélve, hogy "Jézus is azt mondja, hogy egyedül Istené az ítélet"- idézet tőled.
Ebben az ítélkező állításban némi ellentmondást és elfogultságot vélek felfedezni egy prejudikált véleménybuborékból, amely a felrepedéstől való félelmében mindig istentől kér megerősítést, azért hogy ne kelljen szembesülnie saját "Feigheit und Prinzipienlosigkeit"-jával.

" Tudomásom szerint olyan dolgokat akarnak számonkérni, ami nincs szerződésbe foglalva."
Rosszul tudod.
Itt a hit és tudás Aquinói Szent Tamás fogalmai szerinti hiányosságot látok ez utóbbi rovására.
Aki túl sokat veszi isten nevét a szájára az csak eszközként használja fel és valójában nem vele van dolga, hanem általa remél evilági lelki (belső harmónia) vagy anyagi (támogatás) hasznot.
Kis radikális önmeghatározó "végső" kérdésekkel. Akinek kedve van, írja meg kommentben az összpontszámát. A képzeletbeli max. érték a legszélsőségesebb globalista-progresszista-konstruktivista, a min. a legbezárkózóbb-nemzetilényegű-reakciós álláspontoké. Zárójelben a megszerezhető pontok a kérdés…..
FrVili 2020.09.26 21:29:04
@cvsvrs: a 90-es években a Napkeltéből ez jött át a debreceni panelbe a világról? Nem nagyon figyelsz magadon kívül senkire és semmire. Matolcsy nagy barátja és Orbán tanácsadója lemorzsolódott. Megértem, hogy a lumpenproli egy tál vízben meg tudná folytani azt, aki nála több és sikeresebb. Ma már lölö esetében ettől nem kell tartani, mert ő pont azt bizonyítja, hogy nincs itt semmi munka, érdem, érték, amit el kéne ismerni. "Ács Mari" is, mint te, benne maradt a kis "példasértett életével"a 80-90-es években, " bolond halott". Na de most, a 90-es éveket kitörli, elégtételt vesz rajta olyasvalaki, akinek ugye ehhez semmi, de semmi köze nem volt. Aki nem az akkori nexusára építi a mostani familiáris rendszerét, most már Medgyessy, Kóka bizalmát is élvezve lásd keleti nyitás. Ez egy merőben új világ kezdete. Más kaliber, csak hát a háttérben még mindig az szdsz-féle mesterrasz, na de most minde't kifüstölik. Lesz itt - nem is kell már ausztria- nagy összeborulásos sikerország, ahol talán lesz legalább wcpapír a kórházakban.
FrVili 2020.09.26 23:10:47
@kistót: Igen, köszi. A telefonra fogom:)
1000 leütés Falkaország ellen 2020.09.25 08:52:23
Mivel a politikai publicisztikák Magyarországon -- a személy hatása okán -- nem véletlenül kezdődnek rendesen a miniszterelnökünk nevével, nem gyötröm azzal, hogy most másképp legyen. Orbán Viktor rezsimének tartósságát az biztosítaná a név viselőjének életén túl, ha sikerülne -- amire törekszik --…..
FrVili 2020.09.26 10:55:42
@pátyi: A hamis prófétáktól az ÚSZ is óv mindenkit. Különösen azért kell vigyázni, mert külsőleg nem ismerhetők fel, s ráadásul sokan dicsérik őket (Mt 7,15; Lk 6,26; ApCsel 13,6; 2Pt 2,1; 1Jn 4,1), így sokakat megtévesztenek (Mt 24,11), együtt a HAMIS KRISZTUSOKka1 (Mt 24,24; Mk 13,22). A Jel szerint is együtt dolgozik a hamis próféta az ANTIKRISZTUSsal, s így gondoskodik váll váll mellett az istenellenes világhatalom alátámasztásáról (13,11-13; 16,13; 19,20; 20,10).
Ezért mi itt annyit mondunk, hogy meg kell vizsgálni próféciájukat, OV és közvetlen követőinek életvitelét, cselekedeit hogy lelepleződjenek. Megtettük. Lelepleződtek.
„Mi, ezt sokszor kijelentettük már, de a nemzeti oldal – ha tetszik – ellenzékben van”  -- mondja a fideszes jogász, ifj. Lomnici Zoltán tíz évnyi kormányzati erőszak után. Bár 2010-ben rendszerváltás történt, „ahhoz évtizedeknek kell eltennie, hogy valamiféle elitcsere legyen”, jelezte ifj.…..
FrVili 2020.09.18 13:48:24
@cvsvrs:
miért zárnák ki egymást?
www.youtube.com/watch?v=chW5LFztuF0
FrVili 2020.09.18 13:51:38
@Reding Roli: ismerős érzés
Vegyük sorra mi nem működhet emberi szabadság nélkül! (Szögezzük le gyorsan, szabadságon a modern társadalmakban nem egy nemzet vagy kollektívum szabadságát értjük. Amire a mai posztfeudális, polgárosulatlan, nacionalista, modernizációellenes közvélemény szabadságként gondol, az valójában a…..
FrVili 2020.09.10 12:23:42
@cvsvrs: ezekért a kis életképekért érdemes téged itt tartani a kommentmezőben, még ha provokatív trollkodás is.
Már miért menne csődbe? Jó ez így. Minden jó így. Az is, amiből ez a világ ered, és az is ami ebből következik. Csak ne lennének, akiknek ez nem tetszik. Sőt egyenesen tragikusnak tartják ezeket a pillanatképet, főleg ha ezek mögé és fölé nézünk. Hogy miért? Többek között erről szólnak itt a posztok, erről a szegénységi bizonyítványról.
FrVili 2020.09.11 16:12:58
@cvsvrs: "ezt tessenek tudomásul venni" vagy ahogy te mondtad
"ezek a szükséges rossz kategóriájába esnek a nemzeti idealizmus nézőpontjából. reálpolitika úgy valósítja meg ahogyan. sok tökfej jóllalik." Ez van. Ettől még lehet egy kicsit szerethető kis világban kicsit élni... csitt
FrVili 2020.09.11 17:33:38
@cvsvrs: "és a tizenezer lélegeztető gép rendelésnél orbán mintha elvesztette volna a fonalat"

Ez árulkodó "mintha". Ez a lényeg.

2.000 helyett 20.000, az egy mintha = nagyságrend.
Ez a határtalan cinkos eufémizmus az, amely még a pedofilt is úgy védelmezi, hogy csak türelmetlen, mert nem bírja kivárni a felnőttkort, ha az illető bűnöző a kereszténynemzetifidesz védelme alatt áll.
Mivel ez az uroborosz (saját farkába harapó kígyó) a "Oszlár:pedig Fidesz= a Fidesz pedig" logikai szingularitás pontszerű erkölcsi nihilben fészkel, ezért egy ilyen elnéző és megértő "mintha" után a párbeszéd sajnos nyelvi hiányosságok miatt (a nyelvi jelölők elvesztették jelölt létezőjüket pl. "Szíjjártó jachtozása nem bűncselekmény-legfőbb gazember";"Soha nem volt ilyen szabad az SZFE-szarvivő") értelmét veszti és megszakad. Újraindulni akkor tudna, ha valaki választ ad arra a kérdésre és kinyilatkoztatná , hogy mi az a hübrisz, amire egy fidesznyik is azt mondja, hogy na ezt már nem, itt a szépen terített asztalnak tényleg nem csak a sarkára, hanem a közepére...tak. Takarodjatok. Ki-ki merre lát, főleg a rácson keresztül.
Ha olvasná az őt gúnyoló FB-posztokat, Orbán a térdét csapdosná a röhögéstől. Sokkal kevesebbet foglalkozik ő azzal, hogy exempli gratia mi itt a nemzeti és a keresztény, mint a posztolók -- leszámítva persze a kérdés egyetlen aspektusát: a hatalmi erejét. Orbán pontosan tudja, hogy a jövő nem…..
FrVili 2020.09.09 18:31:56
@cvsvrs: mind a 10millió?
FrVili 2020.09.09 18:34:24
@Reding Roli: :) gondolod ő is ott lesz? Kiállítva:)
FrVili 2020.09.09 18:35:43
@Reding Roli: mm @cvsvrs
Ha van korokon átívelő (értsd: a hellén demokráciáktól máig ható) tanulsága a demokráciák működésének, hogy ez végső soron a logosznak (az értelem a szellem, a szavak és a gondolatok kicserélésének) a terepe -- tovább megyek: a munkája. Ahol elvész a lehetősége annak, hogy álláspontokat minden…..
FrVili 2020.09.04 14:26:41
@Bogomil: ne viccelj, erre legyünk büszkék:) ez siker.
FrVili 2020.09.04 14:27:40
@Főnix Oszlár Gazdag: ezt Hegel az ész cselének nevezte...
FrVili 2020.09.04 14:58:08
@cvsvrs: tök jó, hogy az emberi normalitásnak vannak eseményei (szomorú, ha ezeket azért kell felmutatni, mert ritkaságszámba mennek), azonban az első jò példát meg kell teremtenie valakinek, és meg kell mutatni, hogy így is lehet, ahogy Polcz Alaine 1991-ben az első magyar hospice megalakításával tette ezt Budapesten.
Orbánnak könnyebb dolga volt, amikor a 2002-es veresége után (amikor már mindenki a lemondásáig visszalévő perceket számolta) ki kellett találnia, hogyan szervezi újjá a szavazóbázisát egyszerre a személye és a legrosszabb magyar hagyományok -- az enticizmus, a polgárosulatlan-jobbágyias…..
FrVili 2020.09.02 19:15:25
@Reding Roli:
Mi a kereszténydemokrácia és az EU egyik legfontosabb társadalomfilozófiai alapelve? Az erősebb kutya baszik; jogomban, hatalmamban áll, tehát megtehetem; aki fizet az az úr; azé az igazság aki meg is tudja védeni; most 7 szűk esztendő jön neked kisapám; ez van takarodj; hallgató hallgass; kussoljál mi diktálunk... NEM.
XI. Piusz pápa 1931-ben megjelent Quadragesimo anno kezdetű enciklikában fogalmazta meg a szubszidiaritás elvét. Ez azt jelenti, hogy amely feladatot egy személy vagy közösség konkrét érintettség okán helyi szinten meg tud oldani, arról nem szabad magasabb szinten (esetleg az érintettek kihagyásával) dönteni.
Ennyi.
De ezekkel a hatalomtól erőszakos, alacsony kultúrájú (ez Vidnyánszkyról nem mondható el, ott más defekt van) 80-as években felnőtté váló emberektől minden közösségnek erőszakkal kell megvédenie az értékeit, ha tényleg fontos számukra az, mert ez a hatalom igazi játékszabálya. Ezek az alulról jött kisemberek a hatalomtól tévedhetetlenné, telhetetlenné és erőszakosá váltak. Ezek nem nácik, csak átlagos kisemberek gyám nélkül. Arendt így írt egy szintén átlagos kisemberről, aki a hatalomtól megittasulva hírhedté vált: "Eichmann jó szervező és tárgyaló , hencegő és dicsekvő, önámító, hazug és ostoba, feledékeny lényegi kérdésekben is, hatalom birtokában erőszakos, klisékkel nyugtatja önmagát, csak hivatali nyelven, közhelyekben, klisékben képes önmagát kifejezni, a Sprachregelung, a nyelvi szabályozáshoz való alkalmazkodás számára a tárgyilagosságot jelenti. Nagyon fontos számára a saját „idealizmusa”: „»Idealista« az, aki ideájának él […], illetve aki kész ideájáért feláldozni mindent és kiváltképpen mindenkit."
FrVili 2020.09.03 14:51:36
@cvsvrs:
Egy kisebbség elnyomja a többséget, miközben 10 éve (valójában 14 + x éve) a többség végre megszerezte a hatalmat, hogy végre önmaga lehessen, az amitől eddig megfosztották, de most visszaveszi a szűk kisebbségtől azt, amit elvettek a tőlük a hierarchiában felül(áldozat)- alul(ádozat) lévő elnyomott többségtől. Na oké. Most helyreáll a világrendje. És most. Mi jön?
A többség milyen rejtett kincseket tud felmutatni, amit eddig nem láthattunk tőlük, most hogy végre kitörhet az elnyomott mártír szerepből?
Látjuk a szereplőket, a módszert, a stílust. Ez miről árulkodik? Ez a nagy mű? Mi lesz ebből?
„ Teljes belterjesség, egy önnönmagát igazoló, önmagába forduló, önmaga tükörképét nézegető, saját létezését ünneplő, távolról kultúrának látszó giccstenger, amely, mivel minden nemzetközi kontextusban minimum érdektelen, de inkább nevetséges, öntudatosan bezárkózó is kell, hogy legyen. Nyilvánvaló, hogy amikor az utolsó eurómorzsákat is kipréseltük az EU-n belüli státuszból, akkor kilépünk majd onnan, addigra persze a lakosság meg lesz konzultálva ehhez is.” Lovasi

Értem, hogy Debrecen végre elfoglalhatja a nagyszínpadot, de közben elmentek a zenészek, és bezárt a sziget. Mert ez maradt utánatok:
"Mit csinált ez a bő 30 év belőletek? Olyan embereket, akiknek, ha „bemondta a tévé” akkor az igaz. Olyan embereket, akik nem akarnak versenyt, sem az információ, sem a gazdaság tekintetében. Nem akarnak harcolni az igazukért, mert az nem lehetett soha. Nem tudtok se verseket, se királyok idejét, se azt, mi minden van még ebben országban-világban a kerítéseteken túl. Olyan emberek lettetek, akik meg vannak sértődve. Ez lett a magyarember alaplétállapota" Lovasi
Az egyszerűség kedvéért kezdjük a kérdés megválaszolását a munkával. Minden ember, aki nem a tehetségének megfelelő munkát végzi a saját gyönyörűségére (=alkotás), az különböző mértékben szenved a munkavégzés során, ezért a munkavégzését (az eredeti, nem megvalósult kompetenciái felől) idegenként…..
FrVili 2020.08.31 19:37:38
@cvsvrs: nem a soros (netán a héten lettek sorososok?), hanem azért mert "nem térül meg":több száz gyerek végezte el az általános iskola nyolc osztályát, közülük igen sokan érettségiztek vagy szereztek szakmát, s miután nagy hányaduk mélyszegénységből jön, az iskola nyújtotta egyéb támogatás, mint családgondozás, szociális ügyintézés, utógondozás, mentálhigiénés segítségnyújtás (étkezés, ruházat, sőt családi segítség, főleg télen és élelmiszercsomagok formájában)... nos ez nem megtérülés, nem személyes kicsinyes bosszú valami nemrég elhangzott mondatért vagy ki tudja miért, de hát ez ilyen ...
FrVili 2020.08.31 19:44:54
@cvsvrs: kulcsszó: "összeszerelő üzemben", de azért, hogy összeszerelhessenek közpénzből kell támogatni a német (német állam által is támogatott céget) céget, nehogy máshol szereljen össze(már részben összeszerelt modulokat, nehogy sok legyen a Fehler Meldung), és akkor a következő generáció már nem szerelhet össze. Ez a nemzeti érdek.
Állampolgársága: magyar. Identitása? Magyar is. De a műveltsége révén kötődik az angolokhoz, családja révén a Habsburg-házhoz, vállalkozásai révén Németországhoz. Kedvenc országa, ahol a legszívesebben lakna: Kanada (Québec). Kedvenc költészete a magyar. A nyelv, melyen a legszívesebben beszél, a…..
FrVili 2020.08.24 00:19:07
@Főnix Oszlár Gazdag:
Engedj meg egy Márai idézetet: "... S aztán van az ellenség. Nem ellenfél ő, több annál. Mintha a végzet kijelölt volna kettőtöket egy párharcra, melynek nincs oka, sem értelme. Tudsz róla, ahogy ő is tud felőled, noha az élet, a pálya semmilyen területén nem keresztezted útját. Gyűlöl téged, kenyeredre, életedre tör: soha nem vétettél ellene. Egy életen át kerülitek és keresitek egymást. Mit is tehetsz ellene? Mindenekelőtt iparkodj megérteni. Ő az ellensúly életedben. Máskülönben suta és balog lenne életed küzdelme. Szükséged van reá. Le kell győznöd magad, hogy őt legyőzhesd. Meg kell ismerned az igazságot, hogy igazad legyen vele szemben. Jobbnak kell lenned, mert ő gonosznak hisz és hirdet téged. Isten őt jelölte ki társadul a földön. Közös vállalkozásotok van, mint a bajvívóknak. Ne döfd le idő előtt; egyáltalán ne döfd le. Ő tanít meg élni, harcolni, védekezni. Tudjad, hogy szükséged van reá.";)
(...) Egy példát hozok arra, amit ők stratégiai felismerésként aposztrofálnak (de valójában, ahogy látni fogjuk, a wishful thinking kategóriájába tartozik): “[az előválasztásokon biztosítani kell, hogy] az előválasztási rendszer nyílt jellege az ellenzéki politikai szereplőket a legesélyesebb…..
FrVili 2020.08.14 10:44:10
@h.kovacs: Nálunk erre mondják, hogy tehetséges. Erre meg, hogy Soros: 4cdn.hu/kraken/image/upload/s--xaW1eAZk--/7UTw9ETxlGPl9R7Ks.jpeg
FrVili 2020.08.14 23:52:31
@Gamma Leonis: a partizan videó elég korrekt, de csak olyan újságírósan súrolja a felszínt. A 2002 -es Zarándok nyilatkozat 20:35-től...telitalálat. Van itt minden mint a balkán lagziban.
Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó…..
FrVili 2020.08.12 15:51:32
@Billy Hill:
"Lesz*rják a közéletet meg a társadalmat meg az ellenzéket meg a kormányt is. A választópolgárok töredékét érdekli az egész."
Igy van, a tvből ömlik a propaganda kikapcsolják, az interneten minden rossz úgy ahogy van, nem olvassák. De a 2.5milla állami támogatás a 7 üléses családi autóra az elég konkrét. Azt nehogy elvegyék, meg ha feljebb mennek a kamatok...
FrVili 2020.08.12 16:47:16
@chrisred: ha a húszezer apolitikus elmegy szavazni, mert nem szereti különösebben a fideszt, de nem hülye és félti az új privilégiumait (CSOK, babaváró, szja es családi adókedvezmények, új lakópark hitelből az agglomerációban, Horvátorszag és Füred nyaranta belefér) meg tulajdonképpen mégiscsak keresztények (olyan szép volt az a templomi esküvő), és igaziból ki nem állhatja a ..zikat, a ..teket, a ..nyokat, és ja odaszavaz, a kétszázezer meg magában dühöng...
A rövid válasz: lehet, de nem holnap. Akarom-e ezt? Nem. Azt akarom, hogy megálljunk a lejtőn, mielőtt erőszakra kerülne a sor. Van emény erre? Fogyóban. Az Orbán-rendszer sikeresen telepedett rá a magyar politikai kultúra antimodernizációs, etnicista fősodorvonalára, de ez a vonal és a vele járó…..