Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Disztopia

4 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobb disztópikus filmek listáján 2012 óta szerepel Pete Travis különleges akciófilmje, a Dredd. A sztori az 1995-ös Dredd bíró című filmsiker újragondolása ám ezúttal Sylvester Stallone helyett Karl Urban alakítja a főszerepet. A stáblistán helyet kap még Lena Headey (Trónok harca), Olivia…..
A Jeff Renfroe által 2013-ben rendezett Kolónia az utóbbi 10 év egyik legjobb disztópikus thrillere, melyben ráadásul olyan kitűnő sztárok játszanak, mint Laurence Fishburne és Bill Paxton. Érdekes, hogy utóbbit ezúttal negatív szerepben láthatjuk, noha a 2017-ben elhunyt színész inkább pozitív…..
Disztopia 2023.11.30 14:05:44
@Fritz Gerlich: .. igen, a hivatalos besorolása akció-thriller, de sok helyen (főleg a vén) horror-jellegű.
Abraham Maslow az 1908 és 1970 között élt amerikai pszichológus 1954-ben jelentette meg Motivation and Personality (Motiváció és személyiség) című értekezését, melyben publikálta a később róla elnevezett elméletét - Maslow-piramist - az emberi szükségletek és motivációk hierarchiájáról. Abraham…..
A mondás úgy tartja: van, aki megéli és van aki túléli földi pályafutását születése és halála között. Létezik objektív okokra visszavezethető különbség és létezik hozzáállásbeli is. Ha például eleve rossz lapokat kapunk a sorstól (mélyszegénységbe születünk, állami gondozásban nevelkedünk, rossz…..
Isten hozott! Honlapunk érdekességek, történetek és elméletek véleményblogja túlélők számára. Információs felület számtalan témával. Mindazoknak, akik megharcolják mindennapjaikat, mindazoknak, akik küzdelmek közt élnek, mindazoknak, akik túléltek már traumákat és mindazoknak, akik túlélők ebben a…..
A profi boksz világában ritkán bukkannak fel igazán érdekes és kivételesen tehetséges bajnokok, akiknek élete több szempontból is különlegesnek tekinthető. Ilyen volt Rocky Marciano (1923-1969), Muhammad Ali (1942-2016) és Iron Mike Tyson is. Mindhárman birtokolnak bizonyos rekordokat: Marciano volt…..
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Disztopia 2020.11.13 15:20:11
@Androsz: A Föld körül van gravitációs mező, ahogyan minden égitest körül. A Hold ebben a mezőben kering. A világűrről van szó, nem a bolygók égitestek környezetéről. A sok-sok milliárd fényévnyi hatalmas világűrről.
Disztopia 2020.11.13 15:21:57
@Sir Gombóc: ismétlem NEM az égitestek környezetéről van szó. Látom nem megy hogy ezt felfogd. De olvass, tájékozódj, gyűjts több ismeretet. Tanulj picit, aztán utána folytassuk.
Disztopia 2020.11.13 15:48:42
@Sir Gombóc: De kell(ene). Nagyjából minden hülyeség, amit erről eddig leírtál. Csak szólok.
Te feleséges ember vagy, van egy nőd, életednek legdrágább kintse, van fiad, életed egyetlen öröme, s te ezeket is áldozatul akartad szentelni hazádnak, kész lettél volna ezektől megválni, s örömmel meghalni a szabadságért, melly egyetlen cél hová igyekszik lelked s képzeleted, e hont szabadnak s…..
Van, akinek szokás, van, akinek szenvedély, van, akinek ez az első gondolata egy nehézkes reggelen. Egy biztos: a bitang kis fekete megunhatatlan. Ez nem is meglepő, hiszen a kávé az egyik legismertebb növény, a belőle főzött aromás fekete ital pedig az egyik legkeresettebb élvezeti cikk...
Daniel Clifford filmes producer kezdeményezésére a "Science of Scare" projekt keretében érdekes kísérlet zajlott nemrégiben az Egyesült Államokban: a legnépszerűbb horrorfilmeket vizsgálták  egy 50 fős kontroll-csoport pulzusszám-változása alapján. A furcsa ötlethez a közelgő Halloween-ünnep…..
A szovjet-hatalom és kommunista elnyomás elleni mozgalmak K-Eu-ban: Kelet-német munkásfelkelés, 1953 Magyar 1956-os forradalom Prágai tavasz, 1968, Dubcsek Lengyel szolidaritás mozgalom, Lech Walesa 1980-1983 Berlini fal lebontása 1989 november 9 Romániai forradalom 1989 december 15. Így…..
Disztopia 2020.10.24 21:05:07
Jelentős kínálatból válogathatunk, ha igazán jó háborús filmekre vagyunk kíváncsiak. Az elmúlt évtizedekben ugyanis rengeteg kiemelkedő produkció készült az amerikai látványfilmektől egészen az orosz és német alkotásokig és a több évtizedes  régi klasszikusok közt is rengeteg zseniális munka akad. A…..
Disztopia 2020.10.11 14:26:34
@Alick: Korántsem egyoldalú orosz film például a T-34? Inkább orosz propaganda-mozinak nevezném.
Húsz évvel ezelőtt, 2000 augusztus 12-én (helyi idő szerint 11 óra 28 perckor) döbbenetes katasztrófa történt az észak-európai Barrents tengeren: egy hadgyakorlat közben (a partoktól alig 140 km-re): váratlanul robbanások rázták meg a világ legnagyobb és legmodernebb atommeghajtású…..
Disztopia 2020.08.02 20:35:10
@Aëtius_: @Jegyzettár: A búvárok többnyire percenként 18 méteres emelkedéssel számolnak, ami 108 méter esetén épp 6 perces időtartamot jelent. Ezt alapból lehetetlen egyetlen levegővel megtenni, mert az emberek 99% -a nem bírja ki 6 percig levegő nélkül. A világrekord amúgy 11 perc 54 másodperc (Branko Petrović), de nem kellett mozognia. A mozgás növeli az O2 igényt. DE nem is az a fő probléma, hogy 6 perc az út a felszínig, hanem hogy ilyen gyors emelkedésnél apró nitrogén buborékok képződtek volna a nyomásváltozás miatt, ami a légembóliához hasonló problémát, úgynevezett keszonbetegséget okozott volna (gyors exitusszal).
Július 12. óta újabb határvillongásokra került sor Örményország és Azerbajdzsán határán. A két állam kapcsolata már a Szovjetunió felbomlása óta viharos, de a mostani konfliktus több szempontból is egészen újszerű. Ezért ebben az írásban a jelenlegi határvillongások kiújulásának okait és…..
Disztopia 2020.08.01 11:54:27
@Aëtius_: És amellett minden ütőkártya Azerbajdzsán kezében van: erősebb gazdaság, kőolaj, több ásványkincs, erősebb nemzetközi kapcsolatok, a muszlim államok + türk országok támogatása, nagyobb népesség, nagyobb terület. .... Mindezzel Örményország csak hegyvidéki terepét tudja felvonultatni, melyen lázálom háborúzni.
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
A nándorfehérvári diadal a magyar történelem egyik legdicsőbb nagy győzelme volt, melyhez talán csak a pozsonyi csata (907), az egri várvédés (1552), vagy a isaszegi ütközet (1849) hősies helytállása mérhető. Nándorfehérvárnál ugyanis éppen ma 564 éve, július 4 és 22 közt a Hunyadi János és…..
Elrabolt gyereket mentő, katonás, leszámoló. Tyler az egyik legjobb katona volt az amerikai seregben. Egy magánéleti tragédia után azonban másképpen boldogul és bünteti magát. Zsoldos lett, aki keresi az életveszélyes helyzeteket. A legújabb ügye egy elrabolt gyermek visszaszerzése Indiában. A fiú…..
Az emberiség jövőbeli feladatai között ott szerepel az élelmezés problémájának megoldása is. Bár ebben a kijelentésben annyi az érdekesség, hogy a teljes emberiségre nézve ez valahol mindig is probléma volt. Így inkább azzal lehetne pontosítani a kijelentést, hogy a jövőben ott is gondot okozhat…..
Szinte napra pontosan 250 esztendővel ezelőtt hajóágyúk dörgése törte meg a csendet a festői Égei-tenger egyik öblében. De nem két nagy, tengeri nemzet hajói vívták élet-halál harcukat, hanem két kontinentális hatalom flottája ütközött meg egymással, az orosz és a török. A felek egy olyan furcsa…..
MovieCops A KESELYŰ HÁROM NAPJA 2020.06.29 06:00:00
Kathy: Nem akarom jól ismerni magát.  Nem hiszem, hogy sokáig fog élni. Turner: Ez ügyben még csodálkozhat. A hetvenes évek egyik legjobb amerikai thrillerje, A Keselyű három napja James Grady bestsellere alapján készült, amely Magyarországon először folytatásos újságregényként volt olvasható. Az…..
Éppen ma van 182 éve, hogy megkoronázták Viktória királynőt, így előzményekről szóló sorozat is a végére ért... Viktória - Európa nagymamája  Viktória, a trónörökös - Miért Viktória lett a brit uralkodó? 1. rész Házasságkötési és utódnemzési verseny trónörökösöknek - Miért Viktória lett a brit…..
Épp 79 évvel ezelőtt, 1941 június 22-én indult meg a Hitler vezette náci Németország hadseregének támadása a Szovjetunió ellen abból a célból, hogy az Arhangelszk - Asztrahán vonalat elérve ("AA line") és a Szovjetunió európai területeit elfoglalva térdre kényszerítse a sztálini kommunista államot,…..
Disztopia 2020.06.29 17:04:38