Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dávid Hegedűs

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmklub A hely 2020.09.25 10:08:02
Egy kávéházi asztalnál jönnek-mennek az emberek: leülnek pár percre, és egy titokzatos idegennek elmondják a vágyaikat. Az idegen képes teljesíteni a vágyakat, de mindennek ára van. Mi vajon mit tennénk meg vágyainkért? És mennyit érnek ezek a vágyak?..
Dávid Hegedűs 2020.12.09 14:16:18
A félév során nekem ez a film lett a legkedvesebb. Nem tudunk szinte semmit, se azt hogy hol játszódik, sem azt hogy a relytéjes alaknak mi a neve aki teljesíti a kívánságokat, sem azt mi az a könyv ami nála van vagy pedig hogyan működik az ereje.Eztszimbolizálja szerintem az is hogy magának a kávézónak is csakaz a neve hogy "The place", hiszen ezek a dolgok nem fontosak, pusztán az emberek és hogy meddig képesek elmenni a vágyaik teljesüléséért. Örültem hogy nem minden embert gonosz gyarló lényként mutatott be a film, bár voltak önző kicsinyes vágyak, de voltak olyanok is amik pusztán szeretetből történtek, mint például a rendőr aki a fiával akart kibékülni. Az idegen feladatai alapján sok helyen összefűződtek a történetek és tetszett hogy egy-egy ember problémájának előrehaladásahogyanhatott ki a másik emberére.
Az idős hölgy vivódása tökéletesen bemutatta hogy ha nagyon szeretünk valakit, akkor a legszörnyűbb dolgokat is megtennénk csak hogy újra velünk lehessen, bár nagyonörültem hogy végül nem lépte át azt az erkölcsi gátat hogy meg is tegye, és vicces volt ahogy a végén lerakta a főszereplő elé abombát hogy akkor felrobbantja ott.
Összességében bár több utalásis volt rá éskérdés szintjén ki is volt mondva, a kéréseket teljesítő idegen mégsemaga a sátán volt, bár szerintem valamilyen módon köze volt hozzá, a pincérnő pedig a végén az ő feladatát is kikeresi a könyvből ami a felszabadulásához szükséges hogy ne kelljen kéréseket teljesítenie.
Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.
Filmklub Éjszaka a Földön 2020.10.07 09:29:59
Ahogy a Föld forog, az éjszaka is mindig a bolygó más városára esik. Márpedig mindenhol az éjszakai élet sajátos központja a taxi. Különböző városokban különböző emberek ülnek be különböző sofőrök mellé, és lesznek részesei egymás életének néhány percre, amíg az éjszakai utazás tart...
Dávid Hegedűs 2020.11.30 09:37:40
Egészen negatív érzésekkel kezdtem belea filmbe, hiszen a kávé és cigaretta nem feltétlen nyerte el a tetszésemet,és tudtam hogy a formátum itt hasonló lesz. De öt nagyon érdekes történet kerekedett ki belőlle. Nagyon tetszett hogy ugyanaz a környezet, mégis mennyire látszódik a különböző országok különböző kultúrája, hogy mennyivel másabb egy ember Helsinkiben mint mondjuk Párizsban vagy New Yorkban. A személyes kedvencem a Helsinkis jelenetsor, bár számomra mindig könnyebb volt az emberek személyes tragédiáit átélni mint egyebek. A Római történetszál tetszett a legkevésbé, mert nem áll közel hozzám sem az a mókás stílus amilyen a taxisofőr volt, sem pedig az egész szituáció a pappal és annak a halála majd a kocsiból kirakása sem túlzottan hatott meg, inkább szürreális volt.
Az első történetszálban tetszett hogy végül a taxis lány nem fogadta el az ajánlatot hogy legyen filmsztár, hisz bár nagy lehetőséggel kecsegtetett szerintem nem tudta elképzelni magát abban a munkában, nem az volt az álma hogy filmsztár legyen, hanem hogy autót szereljen, és e felé is haladt, még ha nem is az a legkecsegtetőbb dolog a világon, de ahhoz ért és azt szereti csinálni.
A Párizsi jelenetsorban pedig a taxis valamiért nagyon a szívemhez nőtt, egy szimpatikus ésemberi figura volt, bár ez számomra is megfoghatatlan hogy miért.
Összességében nagyon örülök hogy láthattam ezt a filmet mert mint a végén beszéltük is a többiekkel, olyan film volt amit a kurzus nélkül nem valószínű hogy valaha is megnéztem volna, és ezzel az élménnyel most szegényebb lennék.
Filmklub Teljesen idegenek 2020.11.13 09:17:37
A mobiltelefon személyiségünk részévé vált. Ott vannak benne társas kapcsolataink, fényképeink, emlékeink, a kedvenc zenéink - de ott vannak titkaink is, amelyeket szeretnénk megőrizni. Mi lenne, ha ezekhez mások is hozzáférhetnének, akár csak a legjobb barátaink is? Ha minden hívásunk, üzenetünk…..
Lakótelep, bizonytalan egzisztencia - egy átlagos kispolgári család élete, amelyet egy asszony próbál meg összetartani, miközben minden szétesik, mindenki a saját dolgaival, önmagával van elfoglalva. Tehet-e egyáltalán valamit, és annak van-e értelme, vagy inkább hagyjon mindent elrendeződni,…..
A "Vörös Angyal" a Star Trek: Discovery 2. évadának központi rejtélye. Pontos kiléte (egyelőre) ismeretlen, ez azonban nem akadályozhat meg abban, hogy elméleteket állítsunk fel. Ez a cikk a hatodik rész adásba kerülése után íródik, az eddig rendelkezésre álló információk alapján...
Dávid Hegedűs 2019.03.03 01:35:41
Hmm.. Hát összegzem mire gondolok én..
- Eddig ugye a vörös angyalrol egyre inkább kezd kiderülni hogy valaki a jövőből.
- Az 1x8 ismertetőjében láttuk hogy Spocknak látomása van arról ahogy valami rettentő fejlett cucc felrobbantja a Földet a jövőben.
- A Discoveryn annak a gömbnek az adatbázisa idővel evolválódik és öntudatra ébred, és parancsa van hogy pont ott ácsorogjon az űr közepén.
- Tudjuk hogy a V'draysh a föderáció jövőbeli megtestesülése, bár már nem abban a formában mint most.

Én arra gondolok, hogy a Calypso című short trek epizód egy alternatív jövő lehet, amiben Spock látomásai igazak, végül felrobban a föld,(igazából az is lehet hogy csak egy nagyon távoli jövőben fog.. csak most kezdődik el mondjuk egy olyan eseménylánc ami mondjuk egy több száz év múlva történő dologhoz vezet) és bár a Föld elpusztult a Föderáció végül megmarad de nyílván nem lennének már olyan barátságosak.. De persze sok ember marad a Föld nélkül is hiszen már rengeteg bolygót kolonizáltak már a 2250es évekre is.. Ez szerintem megmagyarázná miért vonzódik ennyire a V'draysh a földi relikviákhoz.. Végülis az utolsó emlékek amik az emberiség bölcsőjéhez kapcsolódnak.

Na de ott van a Discovery 3300-ban... Az MI kijelentette, hogy neki a kapitány parancsba adta hogy ne mozduljon el onnan ahol van. (Ez egyrészt lehet arra utalás hogy még a közeljövőben megtörténik az öntudatra ébredése, de az is lehet hogy az adatbázis amit kaptak az nem is adatbázis hanem egy tudat, csak még nem fedte fel magát..) Az biztos hogy ha kap a Discovery egy új kompot elkezdhetünk izgulni :D Szóval, miért adna a kapitány ilyen parancsot? Nyilván mert biztos benne hogy vissza fognak térni..
Én arra tippelnék hogy valahogy előre utaznak az időben (De a hajó nem tud), és azért parkolták le a semmi közepén hogy biztosan ne pusztuljon el addig és legyen hova érkezniük. Mindenesetre biztosan nem evakuálták a hajót mert feltűnően jó állapotban van 1000 év után is.

Nemtudom mit segíthetne rajtuk egy olyan jövőbe való utazás ahol a dolgok már ugymond "menthetetlenek". De szerintem a végén természetesen megmentik a Földet, Craft idővonala meg sem történik, és igy a további évadokban nem lesz azzal a rossz szájizzel ellátva minden necces helyzet hogy "ahh ugyis megusszák hisz láttuk hogy a hajó 1000 év mulva is egyben van még"