Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheReaperMan

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnyű dolgunk volt a mostani Checkpoint Now főtémájának kiválasztásakor: októberben a Microsoft megvette az Activision-Blizzardot, pontosabban egy 21 hónapig húzódó egyezkedés és bírósági kötélhúzás után elhárultak az akadályok és megköttetett a biznisz. Szóval az adás elején erről beszéltünk…..
TheReaperMan 2023.11.10 16:15:33
@Szekrényszagú néni: A nyelv folyamatosan változik és hatással vannak rá más, a kultúrát éppen domináló nyelvek is. 30-as éveim közepén járok és néha egyszerűbb a saját vagy fiatalabb korosztállyal való érintkezésben angolul mondani dolgokat. Így jelenik meg a mémekben, angolul nézzük a legtöbb filmet és sorozatot, a videójátékok is angolul vannak, sokszor magyarul eszembe sem jut az adott kifejezés (vagy nem is tudok róla hogy van valami borzasztó fordítása pl. spoiler -> rontóc).
Nálam fiatalabbaknál még jellemzőbb, hogy "half angolul" beszélnek. Amikor a német volt a domináns nyelv, akkor stafírung volt, eszcájg, meg echte. Azt is túl lehetett élni, deal with it.
Hú, jó sokat csúszott az esedékes Checkpoint Now (az iskolakezdésre és a nyaralásra tudok mutogatni), de talán még élénken élnek az augusztusi emlékek ahhoz, hogy gyorsan bepótoljuk a lemaradást. Íme hát az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal.…..
TheReaperMan 2021.09.11 09:58:05
@manson karcsi: Valószínűleg nem folytatják, teljes reboot lesz, új karakterekkel.
Az első Checkpoint Now egész jó visszhangokra talált, így folytatjuk. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. A visszajelzések alapján többen hiányoltatok kickstarteres, illetve nagyon fura retrós híreket, most ilyenek is kerültek az új…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
TheReaperMan 2020.10.24 10:03:36
@Vrungel76: Clive Barker's Undying
Július végén otthon voltam egy hetet, és Grathtel kihasználtuk a lehetőséget: négy adást is felvettünk, még utoljára az Index stúdiójában. A következő hetekben ezek jönnek, aztán nagyon remélem, hogy a második hullám megengedi, hogy az őszi szünetben is hazajussak. Addig is fogadjátok szeretettel az…..
TheReaperMan 2020.08.25 20:15:45
@Flankerr: Meszeslosz. Meg a régi szép idők mikor Doom-klón, illetve "emberszimulátor" volt a hivatalos megnevezés :).
TheReaperMan 2020.09.01 17:45:33
@bonsaicane: fantazmagorilla az utolso mondatban: pcvilag.muskatli.hu/irodalom/PcU/pcu14/kep.php?kepparam=pcu14-5.jpg

A szamok betuk helyett meg a 80as evek BBS-eirol jon, ez a leetspeak en.wikipedia.org/wiki/Leet
A Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
TheReaperMan 2020.06.04 19:24:05
@Zabalint: Igen, igaz hogy a C&C már az elejétől is jobban hozta az asszimetriát: gyors és olcsó NOD gerillacsapatok a GDI úthenger ellen. De azért az első két játékban a gyalogos egységek meg az "gyorsabb olcsóbb tank a drágább keményebb tank ellen" még nem annyira hangsúlyozta a különbséget, volt jópár egység és épület ami ugyanaz vagy épp nagyon hasonló volt a két térfélen. A Tiberian Sun ilyen szempontból már pont alakult, ott nem igazán volt átfedés a két oldal designja között, csak a RA2 nekem valahogy bejövősebb volt, ez már tényleg ízlés kérdése :).
TheReaperMan 2020.06.08 17:44:01
@Zabalint: Mondhatnám hogy a nagy tank az egyetlen hasonlóság, de azért nem így van :D. Viszont rengeteg új és különböző egység került a 2-be. A kedvenceim az ilyen apróságok, hogy még a harvester sem ugyanazt tudja a két oldalon (allied teleportál, szovjetnek gépágyú van a tetején), vagy az alap "géppisztolyos katona" is eltér. Itt lehet hasonlítgatni:
cnc.fandom.com/wiki/Category:Red_Alert_2_Soviet_Arsenal
cnc.fandom.com/wiki/Category:Red_Alert_2_Allied_Arsenal
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
TheReaperMan 2019.08.21 09:30:28
@molnibalage: Lehet nem 100%-ig pontosan emlékszem, de a fűszeres időszak előtt gondolkodó gépeket használtak hogy elvégezzék a bonyolult számításokat amik a térhajlítashoz kellenek (pl. hogy ne egy csillag belsejében landoljon a hajó). Ezeket már régen betiltották, mivel öntudatra ébredve majdnem kiirtották az emberiséget.

Ezért vannak a házaknak mentát tanácsadói akik gyakorlatilag "emberi számítógépek" nagymértékű analitikus képességgel. A navigációs komputereket pedig a szétfűszerezett navigátorokkal helyettesítik akik kiválasztják a sok lehetséges idővonal közül azt, amikor a hajónak nem esik baja.

Térhajlítás nélkül utazni pedig olyan mint kb most lenne, sima hajtóművel, évszázadok alatt. Hajlítással a hajó gyakorlatilag mozdulatlan marad csak máshol landol a térben.
TheReaperMan 2019.08.21 21:46:16
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: A Dune nem space fantasy hanem spice fantasy (sorry).
IDDQD Checkpoint Mini #103: Nox 2019.06.21 23:41:25
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
TheReaperMan 2019.07.08 09:50:00
@Cooper911: Ja, amikor arról volt szó hogy ez teljesen életképtelen akkor nekem is a Magicka jutott egyből eszembe. Mondjuk az egyáltalán nem veszi magát komolyan és a humor részben abból fakad hogy elrontod a kombókat/elfelejted őket aztán hülyeségeket varázsolsz.
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
TheReaperMan 2017.12.23 10:14:32
@Adam Lorincz: a jelenlegi jogtulajdonos letiltatta az egész PC Guru kollekciót a retroujságról, mert rájöttek, hogy hatalmas jogsértés ha valaki régi számokat tölt le.