Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lajhar

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv autós vasárnap délután esett be ékszíjat cserélni a 4Tölgyesi Autójavítóhoz, de kiderült, hogy további problémái vannak. Amikor a szervizben megtudták hogy ő olcsóbban hozza az alkatrészeket, váratlanul felmerült, hogy akkor alapból másfélszer annyi lesz az óradíj,…..
Igazi hétindító vérfrissítés érkezik a DÉMÁSZ munkatársaitól, akik betörtek egy lezárt tanyára, és ellopták külföldön élő naiv ügyfél villanyóráját. Mindenzt tették a hárommal korábbi tulajdonos 80-as években keletkezett tartozásai miatt: Külföldön dolgozom…..
Thomas Poulter, aki nem félt az ismeretlentől Thomas Poulter neve sokaknak nem mond semmit, pedig erről a fizikaprofesszorról Byrd admirális még gleccsert is nevezett el, miután Déli-sarki expedíciója során Poulter megmentette az életét amikor az szénmonoxid-mérgezést…..
Tegnap érdekes hír jelent meg az indexen: Havazás miatt szakadt félbe a túlélőverseny. Gondoltam szegény civileket meglepte a nagy hó, aztán félúton inkább a forralt bor mellett döntöttek. De nem. A honvédség katonái versenyeztek. Ez azért más. Rásandítottam a honvedelem.hu…..
lajhar 2013.02.17 10:33:25
Elképzelt cikk egy túlélőpróbáról
Tízedik alkalommal szervezte meg a Veszprémi Honvéd SE – a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének anyagi támogatásával, az 54-es kihívást, Veszprém házi túlélőpróbáját február közepén.
A Honvéd Vezérkar minden évben támogatja az alakulatok kiképzési terven felüli önszervező versenyeit, köztük az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred évek alatt kiemelkedő versennyé váló 54-es kihívást, az MH 25. Klapka György Lövészdandár Szent László menetét (
www.tataidandar.hu/portal/news.php?extend.15.2 ), vagy a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Bocskai Portyáját (bocskaidandar.hu/hirek/1490-celba-ert-a-portya).
Az 54-es kihívást évente 2 alkalommal - télen és nyáron – rendezi meg a Magyarország légteréért felelős alakulat, amely az egyetlen, ami közvetlen szövetségi alárendeltségben működik, a NATO integrált légvédelmi rendszerének, a NATINADS-nek része. A megmérettetésen a férfi, női és a vegyes csapatoknak ideális esetben télen 54, míg nyáron 108 kilométert kell megtenniük jól elrejtett ellenőrzési pontokat érintve, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kell teljesíteni kötött idő alatt.
Hagyományosan a versenyt kiíró alakulat parancsnoka is részt vesz a megmérettetésen (www.honvedelem.hu/cikk/33263/a-parancsnokok-a-kihivasban-is-elen-jartak ), de Zentai László ezredes, a radarezred parancsnoka jelenleg Afganisztánban szolgál.
Az idei próbára is több száz -pontosan 265- versenyző szellemű katona jelentkezett a honvédség alakulataitól, köztük lokátorosok, informatikusok, azaz a harctámogató alakulatok tagjai és persze a harcoló alakulatok tagjai is.
A résztvevők vonattal indultak Bakonyszentlászlóra, mert az alakulat terepjáró eszközei a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszer részeként készenlétben várták a riasztást, hogy támogassák a lakosságot, ne maradjon a hóátfúvásoktól elzárt település, ha azt a katasztrófavédelem erői már nem képesek megoldani (www.honvedelem.hu/cikk/30156 ). Ezért a szervezők is csak korlátozottan kaptak támogatást az ellenőrző pontokon pedig nagyon odafigyeltek a versenyzők biztonságára, hogy időben tudnak segíteni a bajba jutottakon.
Az idei évben az havazás és az erős szél megnehezítette a résztvevők dolgát, nem tudták hozni a szintidőket, ezért a szervezők a Parajos-tetőre tervezett hatodik ellenőrzési ponton megállították a versenyt és nem engedték tovább a résztvevőket.
A résztvevők többsége azt nyilatkozta, hogy nehéz, kihívásokkal teli volt a feladat, de teljesíthető. Nyáron ismét kihívják az 54-est.
[update1: közben meg is akartam volna kóstolni, de a budaörsi Tescóban sajnos épp nem volt, csak a (hűlt) helye... És megpróbálom kideríteni a származását is.][update2: megjöttek a válaszok az árakra, forgalmazókra és származási helyre, lásd lent.]Általában nem a magyar halak…..
Harmadik X-faktor válogató jeles alkalmából Magyarország összes színitanodája és vidéki művelődési háza összefogott, és ráeresztette az RTLKlubra azokat a színészeit, akik túl hangosan énekelnek a kórusban és ezzel ellehetetlenítenek minden jelenetet, pedig csak…..
lajhar 2012.09.18 14:16:56
Ugye ez kereskedelem. Ha jobban megy, mint a parlamentes, a zsinagógás, a Hősök terés vagy a Tarlós-fejes, akkor a pucér nőset kell kirakni. Sőt valójában a pucér nőset bármilyen városban ki lehet rakni. Budapest és a szex kapcsolata persze azért köztudomásúan elég erős,…..
Megtárgyaltuk mit tudunk Konyról, más hadurakról és a környező országokról. Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, CN, Rammjaeger83, 5.g, SchA, Benicsák Péter Az adásban elhangzott témákhoz kapcsolódó cikkek:Az eredeti Kony film 2007-ből.Kongó végtelen története, Jean-Pierre…..
Szép új világunkban egyre több légicsapást hajtanak végre távirányítással működő repülőgépekről. Miféle gépek ezek és kik irányítják őket? Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, CN, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA, Benicsák Péter A vonatkozó linkeket…..
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
lajhar 2011.03.02 15:58:29
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
lajhar 2010.09.01 15:51:34
@tiboru:
MK KFH vezetői:
www.kfh.hu/vezetes.html
1 fő tábornok 1fő vőrgy, 1 ddtbk
MK KBH vezetői:
www.kbh.gov.hu/index.php?id=kbhvezetoi
2 fő ddtbk
Nemrégiben lefejezték ezeket a szervezeteket...
Ők szerepeltek a számításaimban...

Ügyészség:
Budapesti katonai ügyészség: 1 fő ddtbk
Debreceni: -
Győri: -
Fővárosi katonai tanács: 2 fő ddtbk
Azaz 3 fő.

Az éves attaséértekezleten is csak olyan tábornok szerepelt aki benne van a korábbi számításaimban:
www.hm.gov.hu/hirek/attaseertekezleten_a_honvedelmi_miniszter
lajhar 2010.09.01 16:37:32
@tiboru:
Igen, szerintem mindkét szám 5 alatt marad :-)
lajhar 2010.10.22 14:51:55
@tiboru:
Kicsit korábban kereslek:
6 ezredes előléptetés és 0 tábornoki.
www.hm.gov.hu/files/9/14297/kituntetesek_nemzeti_unnepunkon_2010.10.23.pdf

Mit is kapok ezért? :-P
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
Számtalan település került iszonyú nehéz helyzetbe az árvíz, belvíz, lezúduló esővíz miatt. Mind eszközökben, mind emberi erőben hiány mutatkozik, az emberek átfázva, átfagyva éjjel-nappal dolgoznak a gátakon, hogy mentsék, ami menthető. Minden elismerésem azoknak, akik ezt…..
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..
Józsefnek 2x2 óra alatt sem sikerült nullás igazolást kapnia az APEH egy zugfiókjában, ahol hatan voltak előtte, mert az alkalmazottak elszabotálták az ügyintézést. Őt például 2x hajtották el új céges meghatalmazásért teljesen kamu ürüggyel, csak hogy ne kelljen (mintegy 2…..
lajhar 2009.04.09 09:37:30
Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a…..
A Megyeri híd építői már másodszor képzelik azt, hogy műalkotásuk a nagy büdös semmi közepén lebeg, nem pedig egy város szélén áll, ahol olyan zavaró elemek jelentkeznek a közvetlen közelében, mint emberek és járművek. Kezdődött azzal, hogy a híd festése közben…..
Kinek áll ez érdekében? Több Naiv Ügyfél arra panaszkodott, hogy jó ideje képtelenség klipeket és más hülyeségeket nézegetni a UPC rabszolgáinak. Olvassák el alant ern0 beviagrázott tenyészcsődörrel fenyegető esetleírását, és írják meg, hogy tapasztaltak-e otthon…..
lajhar 2008.05.26 13:52:14
Nekem a youtub-on kívül a www.hm.gov.hu nem ment, és több órástelefonálás után, a hiba beismerése nélkül ekotyogta, hogy az 53-as nameserverük nem müxik jól és ez a probléma, állítsak be egy másik nameserveret és majd bejön. Jelezték a kollégák, hogy nem megy Veszprémben, Debrecenben és több vidéki városban sem érhető el, tehát országos a bug. Írni kell nekik, mert telefonon rámegy a gatyája az embernek...