Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T_S

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egymás utánban két érdekes, és szerintem összefüggő hírt osztott meg Tim O'Reilly és Richard MacManus a Twitteren. Előbbi az Engadget egyik írását linkelte, mely arról szól, hogy az Android platform hamarosan beéri az USÁ-ban az iPhone OS-t. Ha a tendenciákat vesszük, akkor pedig…..
T_S 2010.03.31 21:17:01
@Nakhchivan: Nem találom a hírt, de láttam egy chartot pár napja, ahol külön volt iPod, iPhone, Android, etc... Az iPod, az iPhone és az Android kb. megyegyezett. Valamelyik Admob-os hírforrásban volt, úgy emlékszem. (linkedin talán)
Az elmúlt napokban számtalan embert hallgattam végig, és számtalan kommentet, cikket olvastam el a Nexus One vs. iPhone témában. Kiindulópontom az volt, hogy másfél év várakozás, hezitálás, latolgatás után végre döntésre fogok jutni, és megvásárolom az egyik telefont. Nem…..
T_S 2010.03.22 19:52:59
@tóbiás: A nexus is htc... ..és 99%-ig ugyan az, mint a Desire.
Bár régóta ígérjük, hogy lesz ilyen is - mégis ez az első sörbeszámolónk. Nem akarunk persze az erre szakosodott, tematikus blogokkal versenyezni - de úgy érezzük, tudunk újat mondani a sörmárkák terén. Magyarországon ma méltánytalanul periférikus helyet foglalnak el a piacon…..
T_S 2010.02.20 20:54:37
@springer: Így igaz!
T_S 2010.02.20 20:57:28
@Italboltos Sanyi: Hoppá, pedig még rokonaink is dolgoznak a Dréher sörgyárakban :) Hányszor elmesélték már részletesen a folyamatot, de nekem túl bonyolult volt.. Mindenesetre (akkor valami más oka lehet), de a partihordós sör engem nem emlékeztet egy csapolt sörre távolról sem.
Bármilyen hihetetlen, de az AC/DC-nek még soha nem jelent meg csak már kiadott dalokat tartalmazó best of lemeze, ugyanis az ausztrál zenekar mindeddig nem engedett ilyen kiadványt kihozni a neve alatt. Április 19-én viszont ez megváltozik, ugyanis akkor jelenik meg az Iron Man 2 című…..
Téli Sándort a Fórumkereső egyik fejlesztőjét kérdeztem abból az alkalomból, hogy a Fórumkereső elérhetővé vált az általunk fejlesztett Johu keresőben is. Miért érdemes egy fórumkeresőn keresni, szemben egy általános keresővel? Elsősorban azért, mert az általános…..
T_S 2010.01.20 20:05:43
@szempontpuska: Nem volt számomra világos, hogy mi a mondanivalód, de végigveszem az egyes lehetőségeket:

Ha maga az Index fórum kereső nem tetszik neked, az érthető. Mi is ezért csináltunk egy annál jobbat. Ha a mienk sem tetszik, azt is elfogadom természetesen ;)

Azt viszont nyilván nem lehet mondani, hogy >félmillió ember által írt >100millió hozzászólás értéktelen. Jórészt ugyanezek az emberek írják a magyar web tartalmat is.
T_S 2010.01.20 20:15:03
@Merras: Igen, ez lenne a megfelelő irány szerintünk is. Mégis, vannak is komoly korlátok:
Ezek a fórummotorok annyira konfigurálhatóak, hogy egyszerű telepítéskori customizáció (de szépen írtam..) során annyira különböző formákat öltenek, hogy egy általános algoritmusnak rendesen beletörne a foga. A legegyszerűbb és a legkönnyebben kikerülhető (de szemléletes) példa pl. dátumformátumok kérdése. Lehet "2009.01.01", de akár csak ennyi: "24. Szerda". Namost, ez már eleve nem ugyanannyi információ. Ennél vannak súlyosabb dolgok is, pl. kompletten el lehet rejteni olyan dolgokat, amikre számítana az előzőleg nagyon körültekintően megírt crawler. (akár a dátumokat is, stb...). A sok-sok ilyen kisebb-nagyobb dologból 2-3 beállítása felismerhetetlenül megváltozik és már annyit sem tud megállapítani az általános algoritmus, hogy pl. mely topikokba került be új hozzászólás.
Az már csak hab a tortán, hogy template-eket lehet váltani és ezek nem feltétlenül egy ember által készített, egységes módszerek alapján készülnek. Szóval könnyen káoszba fullad a dolog.
El tudom képzelni, hogy pár nagyon komoly tudású ember összeülve megoldja ezeket a dolgokat egyszer, de bármennyire is szeretném, nem hiszem, hogy benne leszek a csapatban :)
bazso Szülők 2009.12.23 22:29:52
Mindenkit más és más szülővel áldott meg a sors, azonban a legtöbb ember talán soha fel nem fogja, hogy a szülei milyen szeretettel vannak irányába, talán csak akkor amikor maga is szülővé válik.Én sem voltam tudatában soha annak, hogy mi az ami otthon vár. Apám szigorú ember…..
A szilveszteri petárdázás, meg trombitaszó kicsit elnyomta a dolgot, de megszületett a hazai Mesterszakács széria első győztese, vagyis első amatőr-mesterszakácsa: Thurzó Gabi. Nagy meglepetés nem volt, hiszen lehetett érzékelni, ahogy a műsorvezetők epizódról epizódra…..
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
T_S 2009.12.14 22:19:39
@Piraeus: "És szerinted mennyi kárt tudok okozni a biciklimel?"

Ne legyél már ennyire demagóg légyszíves.
Párszor előfordult már, hogy a jószerencsén múlott, hogy a mellettem/előttem vergődő kerékpárossal nem ütköztem önhibámon kívül, miközben a kisfiamat hoztam/vittem az oviból. Nem vagyok velük agresszív.

A nagy rémület után hálát adok a sorsnak, hogy a gyermekemnek nem kellett végignézni, ahogy a bácsinak kijön a bele. Ilyen kárt tudsz okozni, ami egy komplett családot tesz tönkre, mert együtt kell éjniük a látottakkal.
Ha te vagy a hibás, velem, a családommal ilyet akkor se csinálj. Akkor se, ha ne adj Isten ez rád nézve ez végzetes kimenetelű.
Nincs hozzá jogod.
  Meglepő, de a 2010-től érvényes KRESZ-be értelmes változások is kerültek. Vélemények azonos című írásunkról...
T_S 2009.12.09 20:38:38
@Mathiask: "normális kerékpárosra is rá van mondva, hogy hülye, meg veszélyes."

Nem hülye természetesen, de veszélyes. Autóval együtt veszélyes. Kétkomponensű veszélyforrás ez így, ahogy van.
T_S 2009.12.09 21:07:51
@Mathiask: Ezt nem így gondolom. A gyalogosnak ott a járda. Nem az autósok között megy a sorban a saját 4km/h-jával gyalogolva. A nehezebb/gyorsabb járműveknek ott az úttest, ahova álláspontom szerint kizárólag jogosítvánnyal szabadna bárkit is engedni.
Mi van a biciklisnek?
Na, ezt oldják meg. ..hogy legyen bickikliút.
De ne úgy, ahogy pl. a Thököly úton. Az látszatmegoldás.
..és ahol nincs bicikliút, ott se mehessen az úttestre kacsázni.
Onnantól lesz mindenki a helyén.
Nekünk Commodore 64-ünk volt, azt hiszem Ausztriából hozták a szüleim. A kazettás verzió volt, és nagyon irigyeltem azokat a barátaimat, akiknek floppyjuk is volt. Volt egy úgynevezett Turbó kiegészítője is, ezzel gyorsabb volt. Először a kicsi fekete-fehér Junoszty tévén…..
Remek, homároid posztot ajánlók a Hütte sí- és snowboardblogról: G. Franciaországba megy sítúrára, a szállást az Intersín keresztül intézi. A cég weboldalán az árakat minimum félreérthetőn jelölik, ugyanis ezt írják a lista mellé: "AZ ÁRTÁBLÁZATBAN SZEREPLO ÁRAK…..
T_S 2009.01.31 18:22:58
@mamapicilánya/mpl: Tragikus...
T_S 2009.01.31 19:12:50
@mamapicilánya/mpl: Megyek, leiszom magam ;) (de télleg..)
A Bush-kormány idő előtt nyugdíjazott dezinformátorai olvasónk levele szerint magyar UPC ügyfélszolgálatában találtak menedéket. Legalábbis ezidáig 3 hete vetítenek mindenféle indokot, miért nem javítják meg Naiv Ügyfél kábeltévéjét. Valójában persze azért, mert év…..
Nyaralás előtt kaptam meg tesztelni az univerzális napelemes töltőt. Azt reméltem, hogy a hosszú út alatt lemerülő iPodomat fel tudom majd tölteni még akkor is, amikor nem vagyok konnektor közelében. És tényleg ez történt. A töltőt ki kell tenni a napra (nem árt ezért napos…..
Szilveszterkor persze semmi pénzért nem tennénk fel álarcot, de mindig összevásárolunk egy nagy zsákkal, aztán nem kezdünk vele semmit egész évben. Ami oltári hülyeség, hiszen mi dobhatna fel jobban egy ellaposodó bulivégi beszélgetést a sörényes hangyász és a skandinávok…..
T_S 2008.08.21 14:22:50
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Az utóbbi idők elharapódzó álrokkant parkolásai miatt a budapesti rendőrség augusztus első két hetében átfogó ellenőrzéseket végzett a fővárosban. Az eredmény meglepő, ám bíztató: 548-ból 439 esetben jogosan használták az ellenőrzött autósok a kártyát. Részletek az…..
Bigyóblog Mennyi lesz az iPhone? 2008.08.18 12:09:00
A rengeteg pletyka után itt a hivatalos árlista is a T-Mobile-tól, hogy mennyire kerül majd az iPhone. A legolcsóbb 990 forint lesz, a legdrágább 69 900 forint, attól függően, hogy egy évre, két évre írunk alá hűségnyilatkozatot és milyen előfizetést választunk (9900 forintosat…..
Kriszti nem egészen érti, miért csak budapesti lakcímmel lehet majd kisgyerekes bérletet venni:Ma olvastam, hogy e hó 26.-tól meg lehet venni a kisgyerekes bérletet. Négy fiam van és Érden lakom, de iskolába, munkába Budapestre járunk. A határon lakunk. Nagyon megörültem neki,…..