Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarPosta

65 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vörösmarty Mihály Szózatának sorai a magyarság túlélési, megmaradási ösztönét és képességét foglalja költői képbe. A 2020-as esztendőt a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította a magyar kormány. A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával…..
Gondolták volna, hogy az első magyar motoros járművel, egy háromkerekű segédmotoros kerékpárral pont egy postás robogott? 250 köbcentis motor, húsz, komoly lejtőn akár huszonöt kilométer/órás végsebesség, fél lóerős teljesítmény! Ma már megmosolyogtató adatok ezek, de 1900-ban Csonka János…..
Forrás: Metropol Vezető nélküli, 5G technológiával működő autókat állítottak szolgálatba Kelet-Kínában az internetes rendelések gördülékenyebb kézbesítésére - olvasható a Metropolban. A csaknem fél méter magas, fehér kisautók Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban a múlt hétvégén kezdték meg…..
Egy izlandi turista, aki nem tudta pontosan a nevét és a címét annak a családnak, akinek küldeni akart egy levelet, de jól emlékezett a helyre, cím helyett egy térképet rajzolt a borítékra, pirossal megjelölve a konkrét helyet. A küldemény – köszönhetően a postás helyismeretének – sikeresen célba…..
Posta Milliókat érő hibák 2020.06.16 11:38:16
Minél ritkább egy régészeti lelet, egy drágakő vagy egy festmény, annál értékesebb, igaz ez a bélyegekre is. Sőt, hatványozottan igaz a bélyeg-tévnyomatokra. Egy-egy nagyon ritka tévnyomat ára felér Monet-, Renoir- vagy Gauguin-alkotásokéval. De mit is hívunk tévnyomatnak? És miért ilyen…..
„Láttam a Földet alattunk és büszke voltam, hogy az emberiség ezt tudta produkálni, a tudomány, a technika legyőzött mindent.[1] - idézte fel az első magyar űrhajós az átélt élményeket. Farkas Bertalan 40 éve, május 26-án indult és június 3-án ért földet szovjet kollégájával. A Magyar Posta ennek…..
Tudtad, hogy szépségversenyt nem csak csinos, ifjú hölgyek körében rendeznek, hanem bélyegek között is? Az évente meghirdetett megmérettetésen Európa valamennyi postája részt vehet a megadott témában általa kibocsátott bélyeggel. A szakmai díjon túl pedig közönségszavazás alapján is hirdetnek…..
Tudtad, hogy hivatalos és magánügyeidet is intézheted elektronikusan eSzemélyi segítségével? Három előnye is van: környezettudatos, mert használatával csökken a papírfelhasználás, kényelmes, mert online történik és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az elektronikus személyi igazolvány 2016 óta…..
„Fenn a kék egek. Lenn az emberek. Mint a napfény, mint a madár, köztük lebegek. Köztük libegek.” – Tamkó Sirató Károly sorai tökéletesen visszaadják azt a páratlan hangulatot, melyet a Zugligeti Libegőn élhetünk át.  Az élmény egészen más, ha felfelé utazunk, mint mikor lefelé haladunk: Felfelé…..
A Clark Ádám tér híres párja: az Alagút felől „Margit”, a Budai Vár felől „Gellért”várakozik. „Ők” azok, akik mindig csak félúton találkoznak egymással, és egyszerre 24 embernek okoznak örömet. A Budavári Sikló a főváros egyik legnépszerűbb látványossága, a Világörökség része. A Budai Várba ugyan…..
Posta Lánglovagok 150 éve 2020.05.04 14:18:32
Két perc – riasztás esetén ennyi idő alatt kell elkészülni és kocsiba pattanni egy tűzoltónak. Ha segélyhívás érkezik, először a riasztólámpa gyullad ki a tűzoltólaktanyában, pár másodpercnyi idő jut lélekben is felkészülni. Sokan állítólag otthon is reflexszerűen felpattannak, ha hirtelen valaki…..
Ezt az evangéliumi mondatot választotta az utókor számára örökül II. János Pál pápa egy életrajzírója szerint. A Szentatya modern gondolkodónak számított, aki bocsánatot kért az egyház múltbéli bűneiért, és igyekezett leépíteni a pápaság barokkos pompáját.  Többet utazott, mint az összes addigi…..
Az értéktelen bélyegek általam életre kelnek, segítségükkel létrejön valami új, különleges. Engem ez örömmel tölt el.” Czimer-Szendrei Judit bélyegkép-készítő művész mesél szenvedélyéről.  "Jó látni, amikor a kiállításomról a látogatók vidáman, mosolyogva mennek ki az ajtón. A legtöbb ember…..
Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. 2018-ban augusztusra esett ez a nap, tavaly már július 29-re elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Beszédes adat, hogy 1970-ben csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát. Magyarországon az energiafogyasztás…..
Kevés olyan felnőtt él ma Magyarországon, aki ne hallgatta volna gyerekként esténként Csukás István meséit. Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Süsü, és még sorolhatnánk a jól ismert mesehősöket, akik a mindennapjaink részei voltak, és a róluk szóló történetek ott vannak a mai gyermekek könyvespolcain…..
A Valentine's Day kultusza a ’90-es évektől indult világszerte hódító útjára. Mára a legtöbb nemzet nemcsak átvette, hanem magára is szabta a szerelmesek-ünnepét. Idén kis kitekintést mutatunk más nemzetek postáinak Valentin-napi bélyegújdonságaiból. A legenda szerint Szent Valentin Claudius…..
A nyugati világban a patkány negatív jelentéstartalmat hordoz, ezzel szemben a  buddhista tanokat követő országokban az intelligenciát, bőséget, jólétet jelképezi, ezért hitük szerint a „Patkány éve” az anyagi biztonság és növekedés ideje lehet. A Patkány az első a 12 kínai zodiákus jegy közül,…..
Maros Krisztina, tervezőgrafikus, illusztrátor, a Magyar Posta 2019-es karácsonyi bélyegének megálmodója és tervezője. Az első megjelent kötet, melyet tervezett és illusztrált, Varró Dániel: Akinek a lába hatos című mondókás könyve (Manó Könyvek, 2010) gyermekkönyv kategóriában elnyerte a Szép…..
Rövidek a nappalok, zakatol az agy az év végi feladatokon, mert mindjárt itt a karácsony, az ajándékdömping. A rohanásban talán nem is mindig gondolunk arra, hogy távol élő szeretteinknek levélben, képeslappal üzenjünk. Valaha a karácsonyi készülődés és ráhangolódás része volt a képeslapírás és…..
Posta UPS az egekben 2019.10.07 16:17:05
Az Amerikai Egyesült Államokban szigorú feltételei vannak a drónok kereskedelmi felhasználásának, ezért talán nem is számítottak arra a szakemberek, hogy egy szállítmányozási vállalat ilyen jellegű kérése zöld utat kaphat. Ezért is hatalmas lépés, hogy a UPS megkapta az amerikai légierő teljes körű…..
Posta Aranyhét Kínában 2019.09.30 16:52:11
Idén 70 éves a Kínai Népköztársaság, október első hete nemzeti ünnep az országban, ezt az időszakot hívják Aranyhétnek...
Voucher kinyomtatva, csomagok összepakolva, víz, villany lezárva, virág megöntözve. Látszólag minden adott, hogy nyugodtan indulhass a jól megérdemelt nyári pihenőre. Aztán amint kilépsz a kapun, szemed sarkában bevillan a postaláda, és rögtön vele a kérdés is: mihez kezdj leveleiddel, amíg távol…..
„Üdvözletem küldöm a nyaralásról! Nagyon jól érzem magam! Puszi” - Sokunk számára ismerősen csengő mondatok ezek. Vagy azért, mert magunk is leírtuk gyerekkorunkban jópárszor, amikor táborban vagy a nagyinál nyaraltunk, vagy azért, mert mi kaptuk, kapjuk csemetéinktől a rövid, de mindennél többet…..
Akár valódinak is tűnhet elsőre a kinézet miatt, de ha figyelmesek vagyunk, több olyan jelet is felfedezhetünk, amelyekből tudható, hogy hamis a megkeresés, feltehetően adatainkat vagy esetleg pénzünket akarják megkaparintani. 5 jel, amely láttán biztosak lehetünk abban, hogy adathalász email…..
Fontos levelet vár, de se ideje, se lehetősége személyesen átvenni? Adjon meghatalmazást az átvételre online! Míg korábban csak személyesen a postán, vagy épp két tanú aláírásával hitelesítve rendelkezhettünk küldeményeink átvételéről, addig mostantól bárhol, bármikor, akár külföldről is, az…..