Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KosborFogászat

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mosolyogj Nyíregyháza 2020.02.10 12:43:49
Szájszag - Ezek lehetnek az okai, és így előzhető meg   A szájszag általában ártalmatlan, azonban nagyon zavaró lehet. Nagyon ritkán komoly betegségek is okozhatnak kellemetlen leheletet. Az esetek 80-90 százalékában a szájüregben vagy az orr-garat üregben kell keresni az okot. A szájüregben…..
Mosolyogj Nyíregyháza 2020.01.14 10:54:29
Amit tudnia kell a fogorvosi rendelő illemtanáról A fogak nemcsak díszei a kulturált embernek, hanem a normális emésztés előkészítésének nélkülözhetetlen szerszámai is. Ne kérjük az elől látható, arccsúfító szuvasodás megtömését azzal, hogy a lyukas rágófogainkkal „majd egyszer eljövünk”. Ha a…..
Mosolyogj Nyíregyháza 2019.04.03 14:22:59
A megyében elsőként a Kosbor fogászaton érhetők el magas biokompatibilitású fogászati tömőanyagok   A Kosbor fogászat a megyében először csatlakozott a Zöld Fogászati Rendelők programhoz, melyben a fogászati tömésekhez magas biokompatibilitású tömőanyagokat használunk fel. Akciónk keretében ezek a…..
  Itt a tavaszi „fogtakarítás” ideje!     Újra itt a régen várt tavasz, és ezzel együtt a már kevésbé hiányolt tavaszi nagytakarítások ideje is. Ilyenkor a lakás tisztán tartása mellett külsőnkre is több figyelmet szentelünk, és erre gyermekeinket is megtanítjuk. A testi megújulás,…..
Gondolatok a lepedékszínezésről! Egy jó ideje gondolkodtam már a témán, hogy a következő blogbejegyzésben a foglepedékről és a lepedékszinezőkről írjak pár sort, amikor egy régi jó ismerősöm érkezett fogtömésre a rendelőbe a nagyfiával. -Akartok szerepelni a blogomban?- kérdeztem tőlük…..
Fogat csikorgat és alvászavarokkal küzd? A harapásemelő segít! Képzeljük el a következő szituációt: pontosan érezzük, hogy valami nincs rendben az egészségünkkel, de amíg nincs megfelelő diagnózis, addig nem tudunk ellene semmit tenni. Elmegyünk hát a háziorvosunkhoz, aki felír egy…..
FOGÁSZATI GÓCOK – EGY ROSSZ FOG IS BETEGSÉGEKET OKOZHAT     Sokszor hallhattuk, hogy a fogtól is fájhat a fejünk, a fülünk, és bedagadhat az arcunk, de ezenkívül olyan problémákat is okozhat, amelynek látszólag semmi köze nincs fogunkhoz. A test egy egészen távoli pontján is kialakulhat olyan…..
  A 8 LEGSÚLYOSABB TÉVHIT A FOGSZUVASODÁSRÓL ÉS A SZÁJÁPOLÁSRÓL    Miközben virágzik Magyarországon a fogászati turizmus, a lakosság fogazati állapota továbbra is tragikusnak mondható. Márpedig a megfelelő szájápolás nem csak esztétikai okokból és a szájüreg egészségének szempontjából fontos,…..
  5 élelmiszer, amit érdemes kerülni, ha jót akarunk a fogainknak   Vannak olyan élelmiszerek, amikről mindenki tudja, hogy nem tesznek jót a fogaknak, azonban vannak olyanok is, ahol ez már nem feltétlenül köztudott. Összeszedtünk néhányat, amelyeknél érdemes óvintézkedéseket tenni vagy a…..
A magyar lakosság több mint felét érinti a fogérzékenység. Sok esetben nem megyünk orvoshoz, mert voltaképpen nem fáj a fogunk, csak érzékeny.  Ilyenkor éles hasító fájdalmat érezhetünk, és egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy elkezdjük hanyagolni a tünetet kiváltó ételeket,…..
Mosolyogj Nyíregyháza 2018.05.07 16:28:08
Fogpótlások régen és napjainkban A fogászati beavatkozások bár nagyon új keletű dolognak tűnnek, nem azok. Már az ókori görögök és egyiptomiak is írtak a fogpótlásról és a fogak egészségének megőrzéséről. Ám egy érdekes fogászati lelet az etruszkoktól származik. A leleményes fogpótlás: Az…..
Hogyan készüljünk fel egy fogászati kezelésre? Soha nem szabad éhgyomorral jönni fogászati kezelésre, mivel egyes beavatkozások után, bizonyos ideig tartózkodni kell az étkezéstől. Másrészt az érzéstelenítő hatására leeshet a vércukorszint, így könnyen rosszullét alakulhat ki. Folyamatosan…..
      Négy dolog, amit a fogorvosod nagyon szeretne elmondani Neked!   Annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, s egészségesen tartsuk a szánkat és a fogsorunkat, évente legalább kétszer meg kéne látogatnunk fogorvosunkat. Nézzük meg, hogy mi mindent mondana el neked…..
Fogszuvasodás       A lyukas fogat a fogorvos nagyon könnyen észreveheti, akár szabad szemmel, akár röntgenfelvételen.(Nagyon fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés) Vannak olyan árulkodó jelek, amelyek minket is figyelmeztethetnek arra, hogy az egyik fogunkkal nincs minden rendben, ezért fontos…..
Egy kiváló minőségben elkészített cirkónium pótlás igazi pozitív fordulatot jelent az Ön életminőségében. Hosszú időre vagy végleg elfelejtheti fogászati problémáját, visszanyerheti rágóképességét és bátran mosolyoghat majd a világra. Környezetünk velünk szemben támasztott elvárásai egyre csak…..
A fogazat elszíneződését okozhatja a fogak külső felszínére tapadt fogkő, illetve ennek elszíneződése, vagy a fog szerkezetébe beivódott, mélyebb elszíneződés. Az utóbbi kialakulásáért több tényező is felelős lehet: az ételekben és italokban levő természetes és mesterséges festékanyagok…..