Adatok
Róza Hervai
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Kacsacombot gyakorlatilag szerintem csak konfitálni érdemes. Régi tartósítása eljárásról van szó: a bő zsírban, alacsony hőmérsékleten való hosszú sütés/főzés. A hús így eszméletlen szaftos és omlós lesz. Nem kell tőle megijedni, a végeredmény nem lesz zsíros, a sok zsír csak megvédi a húst a…..
Róza Hervai
2017.12.18 20:17:50
@HZsuzsi84: Köszi a választ, meggyőztél! :)
Én ilyen köretre gondoltam: párolt lilakáposzta, almás sütőtökpüré és mustáros körte (családi recept alapján, mustármagos enyhén ecetes lében eltett körtebefőtt). Vélemény? :)
Már tűkön ülök, alig várom, hogy elkészíthessem. Egyébként a desszertet is tőled "lopom": párom kérésére a somlói tortát kell elkészítenem :) :)
Én ilyen köretre gondoltam: párolt lilakáposzta, almás sütőtökpüré és mustáros körte (családi recept alapján, mustármagos enyhén ecetes lében eltett körtebefőtt). Vélemény? :)
Már tűkön ülök, alig várom, hogy elkészíthessem. Egyébként a desszertet is tőled "lopom": párom kérésére a somlói tortát kell elkészítenem :) :)
Róza Hervai
2017.12.20 09:06:53
@HZsuzsi84: Interneten találtuk, már nem is tudom, pontosan hol, de most kicsi böngésztem és ez a recept szerintem nagyon jó hozzá: jokaja.hu/savanyu-mustaros-korte/
Volt olyan év, hogy almaecetet használtunk és úgy is nagyon finom volt. A lényeg, hogy ne legyen túl erős az ecet.
Volt olyan év, hogy almaecetet használtunk és úgy is nagyon finom volt. A lényeg, hogy ne legyen túl erős az ecet.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Konfitált kacsacomb recept keresése közben találtam a blogodra és nagyon-nagyon tetszik! (Elég hasonlóan gondolkodok a főzésről)
Még sose volt dolgom kacsával és nem sokat tudok róla, viszont pár ismerősöm panaszkodott rá, hogy megfájdul tőle a hasuk. Mivel karácsonyi ünnepi vacsorának szánnám, és a párom kifejezetten hasfájós, elég bizonytalan vagyok . (Egyikünknek sincs túl sok kacsa-élménye, de már nagyon kíváncsiak vagyunk rá.) Neked mi a tapasztalatod? Érdemes kerülnie a gyengébb gyomrúaknak? Vagy esetleg valamire kell külön figyelni, hogy könnyebben emészthető legyen?
Köszi a segítséged! :)
Róza