Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rojo

8 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatok Sajnálatos módon a hívő keresztények közül is nagyon sok olyan akad, aki magát a keresztény szót a kereszthez, mint tárgyhoz köti. Erre egyszerű a magyarázat, hiszen a templomokba belépve elénktáruló keresztek, vagy akár - a keresztény mivoltot hirdető - nyakláncok…..
Rojo 2010.08.30 15:42:11
@christianos: Honnan veszed, hogy a kereszt említése vagy ábrázolása sértés lett volna az első századokban? Hogyan dicsekedhetett akkor Krisztus keresztjével Szent Pál?
Az Egyházfórum legutóbbi száma (2010/2) Hans Küng német teológusnak 2010. április 12-én kelt “Történelmi Bizalomvesztés” című nyílt levelét közli, amelyet a világ püspökeihez intéz. “Kemény beszéd ez, ki hallgathatja.” Bizonyságul álljon itt pár…..
Rojo 2010.07.03 11:37:30
@Rojo: Elnézést, elhamarkodott voltam. A felhívás előtt megtalálható a forrás és a név.
Egyes előre jelzések szerint alacsony részvételre számíthatunk az Európa Parlamenti választásokon. Úgy sem változik semmi. Akkor meg minek - halljuk gyakran. Az egyik párt nem különb a másiknál. Semmi értelme az egésznek. Egy szavazat nem számít és, ha számítana is, akár ki…..
Rojo 2009.05.11 16:51:06
@mig8: Nem megérteni valakit még nem jelent közömbösséget, amennyiben figyeltél rá és megpróbáltad megérteni őt.
Akiket nem ismersz, azokkal szemben sem vagy szükségszerűen közömbös. Közömbösnek lenni azt jelenti, hogy nem érdekel. Ami vagy aki pedig nem érdekel afelé semmiféle energiát (életet) nem közölsz. Azzal elvágod a kapcsolatot. Az élet nem más mint kapcsolat. Kapcsolat önmagaddal, másokkal, mindennel. Az Isten sem statikus.
December közepén egy előadást kellett tartanom. A témát én választhattam meg. Azt a címet adtam neki: "Amikor hallgatnak az istenek..." Kedvenc időtöltésem a vallás helyének és szerepének az elemezése egy társadalom vagy közösség életében. Az első részben arról…..
Rojo 2009.01.17 00:42:44
@homohominilupus:

"Igyekezz türelmes lenni mások hibáinak és mindenféle gyarlóságának elviselésében: mert sok van benned is, amit másoknak el kell viselniük.
Ha magadat képtelen vagy olyanná tenni, amilyenné akarod, mást hogyan formálhatnál tetszésed szerint? Szívesen elvárnánk, hogy mások tökéletesek legyenek, saját hibáinkat azonban nem javítgatjuk."

Az idézet Szent Ignác kedvenc könyvéből a Krisztus Követéséből van.

folyt:
"Kívánjuk mások szigorú rendre utasítását, de ha minket próbálnak rendreutasítani, ellenkezünk. Felháborít mások szabadossága, de azt nem szeretjük, ha tőlünk bármit megtagadnak, amit kérünk. Óhajtjuk, hogy másokat törvénnyel fogjanak korlátok közé, de mi semmiféle zabolát nem tűrünk. Így hát nyílvánvaló, milyen ritkán mérünk felebarátunknak ugyanazzal a mértékkel, mint önmagunknak."
 Nem tudom bizonyossággal mit fog hozni ez az újesztendő. Azt látom csupán, hogy az óév kisebb-nagyobb sztrájkokkal zárult. Miközben a miniszterelnök társadalmi összefogásról és közös áldozatvállalásról beszélt a ránk törő válság kapcsán, azt látom, hogy egyes foglalkozási csoportok beszüntetik a…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..
Barátaim, ismerőseim sokszor kérdeznek a pedofil papokról. Meg egyáltalán, hogy mit gondolok róluk és mi lesz, ha egyszer itt is Európában, (Uram bocsá’) netán Magyarországon is napirenden lesz a téma.  Egyelőre abban a helyzetben vagyunk, hogy ilyenkről itt nálunk szó…..
A szerkesztő felületen keresd meg azt a részt, ameddig a bevezetőt szeretnéd látni, és nyomj rá a "Tovább gomb"-ra, amit fent, a szerkesztő eszközökben találsz vagy jobb gombot nyomva a szerkesztő felületen, a felugró menüben Fontos megjegyezni, hogy ezt csak a blog…..
Rojo 2008.08.06 00:17:15
Tusnádfürdőn tartotta Orbán Viktor nemzetpolitikai évértékelő beszédét. Azt hangsúlyozta benne többek között, hogy a „Nemzet” előbbre való az „Ország”-nál. Populista beszéd - gondolhatják reflexszerűn politikai ellenfelei. Orbán Viktor olyan eszmével…..
Jezsuita bloggerek Minden Relatív? 2008.06.25 00:20:00
A Medián felmérése szerint Orbán Viktor kiszivárogtatott beszéde miatt csökkent az MSZP és a Fidesz támogatottsága közötti különbség: a biztos szavazók 61 százaléka voksolna az ellenzéki pártra, míg a szocialistákra 28 százalék. A Nézőpont Intézet…..
Drága blogger testvéreim! A nyár, többek között a papszentelések időszaka. „Családunk” életében kétségtelen nagy esemény. Az öröm pillanataiban hajlamosak vagyunk, túldimenzionálni, szépségünket és hivatásunk fontosságát. Idézgetjük a szentelő püspököt és…..
Egyik blogger társunk azt írja, mikor blogolunk, illik vicces dolgokról írni. Nos ezért választottam ezt a témát. És, hogy a nemzetközi helyzet fokozódjon, idézem a Mestert:”Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! A prófétáknak sírboltot építtek, az igazak…..