Regisztráció Blogot indítok
Adatok
queenklub

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az interjú eredetileg Freddie Mercury-interjúként jelent meg   MM: Egyszer egy Rolling Stone-cikk azt írta rólatok, hogy ti vagytok „az első valódi fasiszta zenekar”. Ehhez mit szólsz? Freddie Mercury: Jaj, anyám… Nem, hát elmagyarázhatnád nekem. Mit jelent ez? MM: Hát én kérdeztelek. FM:…..
Amikor az inspiráció beüt, a legjobb, ha az ember nem spilázza túl a dolgokat. Erre rájött a Queen énekese, Freddie Mercury is, és amely inspiráció hozta a zenekar első slágerlistás számát az Egyesült Államokban. A zenekar már épp tervezte az 1978-as Jazz lemez utáni folytatást, mivel az az előző,…..
 A Queen legendás gitárosa és dobosa, Brian May és Roger Taylor, új interjúban mesélnek arról, hogy milyen nehéz volt Freddie Mercury elvesztése mellett megküzdeni John Deacon távozásával. Miért hagyta ott „Deaky” a zenekart? Van még bármilyen kapcsolatuk a basszusgitárossal?   Valamennyi szempár…..
Amikor a Queen az Another One Bites the Dust-ban belekóstolt a diszkóba   A Queen zenéjét már akkorra is lehetetlen volt beskatulyázni: egy kis glam, egy kis hard rock, egy kicsit progresszív, egy kicsit pop. Miért ne próbálták volna ki a diszkót? A dolog már 1979 óta érett – talán nem a legjobb…..
Az 1981-es, David Bowie által (is) szerzett Under Pressure története ott kezdődik, mint ahol más jó történetek, akár egy James Bond-film sztorija – a havas svájci hegyek közt. Abban az időben a Queen épp a tizedik stúdiólemezük, a Hot Space munkálataiban volt Montreux-ben, amikor az isteni David…..
  Kérdéseink: 1. Viki: Milyen volt a 60-as években szerepet kapni egy színházi darabban, Londonban? Milyen musicalek voltak műsoron akkoriban? „Kilencszer mentem el szereplőválogatásra, hogy az első szerepemet e West End-en megkapjam, ami a Shaftesbury Színházban volt a Hair-ben. Én játszottam…..
Huszonhárom évvel Louis Armstrong emlékezetes budapesti fellépése után ismét jelentős zenei esemény színhelye volt a Népstadion. Július 27-én itt rendezték meg a világszerte ismert, s napjainkban a legjobbak közé tartozó Queen együttes koncertjét. A tizenöt éve alakult zenekar korábbi…..
A Nagy Koncert véget ért, az Együttes elrepült. A fellépés feltételeit rögzítő jegyzőkönyv maradt. Tanulságos olvasmány. Profikhoz illő munka. Az olvasó megtudhatja belőle, hogyan kell előkészíteni egy eseményt, milyen apróságokra is ki kell terjednie a rendezők figyelmének. Például arra, hogy a…..
Az egész teljesen értelmetlennek látszik: a Queen együttesként csak arra kellett, hogy Freddie Mercury mögött legyen személyzet, gitár, dob, dalok. A többiek ezt láthatólag tudomásul is vették, Freddie Mercury halála után abbahagyták a fellépéseket, összesöpörtek mindent, amit találtak, koncertek,…..