Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzubjektivPipas

68 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pipások és a horgászok közös halmaza nagy, magam is szenvedélyes pergető horgász vagyok bár elég ritkán jutok le a vízpartra. Marad tehát legtöbbször a „szobapeca”, azaz a különféle szöveges, illetve videós horgász tartalmak nézegetése – és az álmodozás egy jól sikerült horgászatról. Ilyen videó…..
Az alábbi írás szerzőjéről, Faragó Tímeáról, ebben a posztban olvashattok. Az adventi időszakban a lányom fel-alá rohangált teniszlabdákkal, jégcsapokkal és lufikkal a lakásban és naponta mindenféle érdekes fizikakísérletet végzett. Megirigyeltem és cseppet sem haboztam, amikor szembejött velem a…..
Egy korábbi posztban próbáltam már összefoglalni, hogy milyen megoldásokkal kisérletezgettem a tűzszerszámok területén de az még csak a félút volt, sehol sem voltam még a probléma lezárásától. Most azonban örömmel jelenthetem ki, hogy bizony megtaláltam a – számomra – tökéletes megoldást. Csak…..
SzubjektivPipas 2022.02.14 09:20:52
@Bognár Endre: Szia Endre, elmondom mi a helyzet. Az én Petersonom egyre rosszabb allapotban van, komolyan nem tudom, hogy ez egyedi, elszigetelt eset vagy az összes ilyen gyenge minőségű. Egyre inkább kiszeretek belőle, főleg, hogy kaptam ajándékba egy IM Corona Old Boy Chrome-ot, ami ugye ennek a a gyújtónak (is) mintául szolgált annak idején. Nem tudom volt-e a kezedben Corona, nekem ez az elso élményem, más minőségi szint. Ne de nem ez volt a kérdésed. A nagy Colibri amit hasznalok tokéletesen tölti a Petersont, de meg kellett tanulnom, hogy ezt sem lehet eszetlenül csnálni. Az első doboz gáz felét használtam el amikor eltört majdnem tőben a töltőcsöve. Nem értettem mit csinálok rosszul, aztán a pipás boltban felvilgositottak, hogy rövid impulzusokkal kell tölteni, mert különben lefagy a cső és pár ilyen komolyabb átfagyás után eltörik. Nem tudom ez megvolt-e neked.
Nagyjából 1.5 éve pipàzom és a napokban próbáltam összegezni, hogy mik a tanulsàgai ennek az időszaknak. Nem a frankót akarom megmondani ezzel a poszttal, és nem is jótanácsok ezek. A hobbi egyik vonzó része pont az, hogy számtalan igaz út létezik :-) Szimplán rögziteni szeretném – aztán majd 5 év…..
SzubjektivPipas 2021.12.06 17:20:45
@s44px2: Szia, köszi, hogy olvasod a blogot. Épp a napokban gondolkodtam, hogy érdemes lenne talán megint összeszedni, hogy hol tartok a pipázással a posztban használt struktúrában. Örülnék ha kommentben megosztanád, hogy neked mi az amit változtattak az évek, a felgyúlt tapasztalat. Udv: Péter
Mi történik a dohánykeverékkel a dobozban töltött évek alatt? Ez az első és legfontosabb dolog amit érdemes tisztázni ha pipadohányok gyűjtésére adjuk a fejünket - függetlenül attól, hogy saját magunknak, vagy befektetési szándékkal tárazunk be a dohányokból.    Fontos ezt tudnunk hiszen ugyanúgy…..
Először is hadd kezdjem egy önvallomással: ez a posztsorozat személyes érintettség okán születetett. Pár évvel ezelőtt először óvatosan, aztán egyre nagyobb bátorsággal kezdtem tudatosan keresni és levadászni néhány ritkább, vagy az elsődleges kiskereskedelmi piacról már eltűnt dohányt. Nem pipázom…..
Sajnos nagyon kevesen foglalkoznak Magyarországon manufakturális eszközökkel végzett, igazán egyedi pipák készítésével - szándékosan nem használom itt a szép reményekkel indult, de 2020-ra rongyosra (le)járatott, a tucat ízű porfagylalttól a dilettáns módon elkészített, nyilvánvalóan hibás borokra…..
Névjegy:  Brian Levine - a nemzetközi pipásközösség egyik legnagyobb hatású alakja. A legtöbben a Pipes Magazine Radio Show heti podcastjából ismerhetjük ahol 2012 júniusa óta egyetlen hetet sem kihagyva beszélget a pipás szcéna ismert és kevésbé ismert tagjaival, hetente 15.000 pipás hallgatja.…..
SzubjektivPipas 2020.11.19 14:12:21
@stolzingimalter: Koszi, javitottam. Hat igen a Chicago Pipe Show az egy nagyon vonzo esemeny. Jovore en beceloztam, remelem elmennek a Covid felhok addig.....
Névjegy:  30 éves szabadúszó újságíró, aki ennyi idősen már megélte a 2010 utáni magyar médiapiac összes nagyobb  átalakulását, azonban mindig egyenes háttal jött fel a hullámok közül. Hardcore Star Wars rajongó és könyvfordító. Közben ha van ideje, a Liverpoolról és a Balkán régió politikai,…..
                                                 A kép forrása - Kevin Goodbee (Pipesmagazine .com) Nem, nem - a fenti képen látható teljesen utópisztikus képet nem én készítettem. Elképesztő szerencse, vagy komoly amerikai kapcsolatok nélkül megszerezni egy ilyen csomag Penzance-t (kisker áron…..
SzubjektivPipas 2020.10.03 11:17:54
@stolzingimalter: köszi, örülök ha találtál benne érdekes infot
Samuel Gawith - Palace Gate - gyártó: Samuel Gawith, enyhén aromatikus virginia, burley, black cavendish keverék kókusz ízesítéssel. Szubjektivpipás index: ***+ (a max. 5 csillagból) A Samuel Gawith dohányaival nekem még rossz tapasztalatom nem volt. A Squadron Leader nálam az etalon english, a…..
Névjegy: Pazár Gábor, vagy Brassens ha még mond valamit a Pipaklub.hu fóruma. Megkerülhetetlen alakja a magyar pipás közösségnek. Trafikos, de az a fajta akihez ha bemész és kiderül rólad, hogy pipás vagy, pár órán belül a kertben találod magad, vadul füstölsz valami Semois nevű varázsfüvet és a…..
SzubjektivPipas 2020.08.27 19:26:29
@stolzingimalter: segits kerlek, merre irtam el, javitom.
SzubjektivPipas 2020.08.27 19:30:39
@stolzingimalter: megvan, köszi, hogy jelezted. Javitottam
Half and Half - gyártó: Scandinavian Tobacco Group Lane Ltd.(STG), enyhén aromatikus burley-virginia keverék ánizs likőr, kardamom, koriander, szerecsendió ízesítéssel. Szubjektivpipás index: ***+ (a max. 5 csillagból) A Carter Hall után jöjjön egy másik amerikai OTC klasszikus, a Half and Half.…..
Samuel Gawith Kendal Cream Deluxe Flake - gyártó: Samuel Gawith, burley-virginia keverék a tipikus „Lakeland“ ízesítés mellett még sok egyébbel. Szubjektivpipás index: ***** (a max. 5 csillagból) Gianni a helyi, pipaklub legszínesebb alakja. A kubai felmenőkkel rendelkező, mindig vidám ember a…..
Carter Hall - gyártó: John Middleton Inc., enyhén aromatikus burley-virginia keverék kakaó, bourbon whiskey ízesítéssel. Szubjektivpipás index: *** (a max. 5 csillagból) Mielőtt belemerülünk a Carter Hall részleteibe - egyébként nincsenek ilyenek neki, de ebben az esetben ez nem hátrány -…..
Сondor Ready Rubbed - gyártó: Japan Tobacco International Group. Virginia speciális likőrrel ízesítve. Szubjektivpipás index: ***** (a max. 5 csillagból) “Ha a mennyország egy pub ahol a csapról sosem fogy el az IPA, a társaság pipásokból áll és Condor állandóan van az asztalokon - Édes Istenem,…..
Névjegy:  Gál András, vagy Andrew ahogyan a Youtube nemzetközi pipás közössége ismeri. Kreativ, kitűnően kommunikál angolul és magyarul, ezer ötlete van és amit kigondol azt meg is valósitja. A munkája egy multinacionális cég marketing csapatához köti, és bármit is csinál, arról süt, hogy mindig…..
Esoterica Stonehaven, blender és gyártó: J.F. Germain and Son, Virginia & Burley (Virginia és Burley) Szubjektiv-pipás index: **** (a max. 5 csillagból) A napokban egy jóbarát a genfi tó partjáról meglepett egy kóstolócsomaggal amelyben az alábbi dohányokból küldött 2-3 tömetnyi kóstolót. A…..
Arango Balkan Supreme, gyártó: Scandinavian Tobacco Group, master blender: Peter Stokkebye, Balkan Blend (Black Cavendish, Latakia, Oriental/Turkish, Virginia) Rinyumeter: **** (a max. 5 csillagból) Kramer’s Father Dempsey, gyártó: korábban Kramer’s Pipe and Tobacco Group, jelenleg: Cornell &…..
Captain Earl’s Ten Russians, a márka tulajdonosa a Hermit Tobacco Works Company, blender és gyártó: Cornell & Diehl - English keverék (cavendish, ciprusi latakia, turkish oriental, virginia), crumble kake kivitelben. Szubjektivpipás index: ***+ A pipás közösséghez egészen biztosan nincsen…..
McClelland Virginia #24 (Matured Virginias széria), gyártó: McClelland Tobacco Company - virginia bázisú keverék flake formátumban (több fajta hosszan érlelt Red Virginia és némi oriental - Drama - keveréke). Szubjektivpipás index: **** Jöjjön egy újabb kihalt egyed a McClelland-től. A “kihalás”…..
SzubjektivPipas 2019.09.08 20:57:04
@Bognár Endre: Köszi szépen! A kés pedig az amit leirtál, még 2010-ben rendeltem a mestertől. Jó dohányhoz jó kés dukál :-)
McClelland Yenidje Highlander, gyártó: McClelland Tobacco Company - balkán keverék (Yenidje, ciprusi és sziriai Latakia, érlelt Red Virginia és Maryland). Szubjektivpipas index: ***+ Egy helyi pipás ismerős tippje alapján találtam rá a kis zürichi pipaboltra ahol mint valami elvarázsolt, a…..
McClelland Blackwoods Flake, gyártó: McClelland Tobacco Company - tiszta virginia. Szubjektivpipas index: ***** Kezdjük talán azzal, hogy érdemes-e egyáltalán kóstoló jegyzetet irni egy olyan dohányról amelynek mindössze 6 grammjához jutottam hozzá, és amit valószinűleg soha nem kóstolhatok többé…..
Erinmore Flake, gyártó: Scandinavian Tobacco Group (STG) – enyhén aromatikus virginia-burley, gyümölcsös izesitéssel. Szubjektivpipas index: **** Megint egy igazi klasszikus – amely már majdnem 100 éve töretlenül őrzi és gyarapitja rajongó táborát. Definició szerint ez egy aromatikus dohány de…..
Nem szeretünk beszélni róla, de mindannyiunk számára evidens, hogy drága, rajongva szeretett hobbink bizony nem egy ártalmatlan kézimunkaszakkör, itt bizony valós egészségügyi kockázatokkal kell számolnunk. Ha utána akarunk nézni ezeknek, sajnos nagyon nehéz dolgunk van. Az Interneten fellelhető…..