Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AvéCézárVavan

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország a szocialista tábor kádárista "legvidámabb barakkjából" Orbán alatt az álságos, hidegháborút idéző sztálinista-putyinista „béketábor” leghitványabb csahosa lett... https://telex.hu/belfold/2024/04/21/orban-viktor-facebook-poszt-haboru-brusszel-washington-ensz-nato-100-milliard..
AvéCézárVavan 2024.04.22 09:19:58
MaGYAUR Orbán kozmikus magánya 2024.04.11 08:09:26
Azt mondják, hogy a tömeg ösztönösen a sikeresek mellé áll, mert mindenki győztesnek akarja magát látni és láttatni. Ugyanez fordítva is igaz; a vesztésre állótól úgy menekülnek az emberek, mint a pestisestől. Ma a „kör közepén” Orbán Viktor áll, akinek személyes varázsa és politikai karizmája…..
AvéCézárVavan 2024.04.11 17:03:26
@2024: Hát nem te lennél a legélesebb fés a fiókban, az biztos! A valósághajlító igyekezet már nem több, mint rossz, ócska mantra, amit a setétben fütyörésztek magatoknak, mert azt még se mondhatjátok, hogy "ne féljetek!", mert arról rögvest Magyar Péter jut az eszetekbe....
Idézet a román miniszterelnök Marcel Ciolacu (ejtsd: Csolaku) román miniszterelnök március 15-i ünnepi üzenetéből: „Ez a nap nemcsak az 1848-as forradalom és szabadságharc, valamint a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelem emlékét őrzi, hanem arra is emlékeztet bennünket, hogy együtt…..
AvéCézárVavan 2024.03.17 07:09:18
@György Csaba Nagy: Milyen az a "székely mód"? Mi a "kulturális autonómia"? Ebben az esetben nem látszik többnek, mint a magyar korrupció kiterjsztése, az endrebácsizmus, meg a NovákZalabánzabála kegyelemértcserébe-izmus!
CÍMKÉP: ELŐRE, A KOMMUNIZMUS GYŐZELMÉÉRT! A marxi–engelsi–lenini életmű szentháromságtanná silányítását használják a kapitalizmus igazolásához a mai propagandisták „Ez egy eredendően bűnös eszme” – kaptam fel a fejem a mondatra, ami az M5 tévécsatorna Kommentár Klub február 25-ei adásában…..
Sulyok Tamás államfői szűzbeszédének kulcsmondata Európai Unió-ellenességet és a nem-hagyományos, nem-vallásos életmóddal való szembenállást fejez ki: „elődeink abbéli félelmei, hogy Trianon után feloldódunk a többi nép olvasztótégelyében, talán soha nem volt reálisabb, mint napjainkban.” –…..
A nemzet jövője szempontjából fontos volna, hogy minden olyan erő - Fideszen belül és kívül - összefogna, amely elítéli az orbánista rablógazdálkodást és Nyugat-ellenességet. Annak érdekében, hogy megállítsuk Magyarország lecsúszását vissza kéne térni a startvonalhoz, az 1989-es „Nemzeti…..
AvéCézárVavan 2024.02.14 09:06:07
@Magyaur: Legalább a címet ki kéne javítani! Kiegyezést jobb-, és baloldalt közt! (segítek! van itt egy felesleges vessző meg egy fölös t betű)
Hóvári Jancsi, a volt katonatársam, rejtélyes körülmények közt, Monaco-ban, egy kilenc emeletes ház ablakán kiesett a múlt év augusztusában. Mivel a hatóságok nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, ezért lezárták a baleset körülményeit vizsgáló nyomozást. Az eset azért is különös, mert nem…..
AvéCézárVavan 2024.02.03 20:29:34
@gigabursch: A Dobó Istvánról írótt könyve, A hűtlen Dobó
(Helikon, Budapest, 1987 124 oldal · puhatáblás) még a lézengő szocializmus végéről, ami őrzi a nevét a nem túl hálás utókor számára....

A többi feledhető.
AvéCézárVavan 2024.02.03 20:30:28
@AvéCézárVavan: "Írott/íródott" természetesen
Azt a fantasztikusan gyors és alapos Telex-es újságíró, Lengyel-Szabó Péter, már kiderítette, hogy félreértés, miszerint Erdő Péter lenne a legesélyesebb jelölt Ferenc pápa örökébe lépni (lásd a mellékelt linket!). Nem igaz, hogy a magyar katolikus egyház feje, Erdő Péter bíboros volna Ferenc pápa…..
MaGYAUR V4-ek helyett B3-ak? 2023.12.29 08:46:31
A lengyelek és a csehek kiesése miatt megszűnt „Visegrádi Négyek” helyett mintha Orbán egy új koalíciót kívánna létrehozni Magyarország, Szerbia és Boszniai Szerb Köztársaság részvételével, amelyet talán „Balkáni hármaknak”, B3-nak lehet nevezni. Az így létrejövő Nyugat-ellenes, Putyin-párti tömb…..
MaGYAUR Orbán-ellenes kiáltvány 2023.12.16 18:59:44
Újra kell gombolni a kabátot Európában is, Magyarországon is! Az ideológiák ideje lejárt… egy süllyedő hajón oktalanság vitatkozni kapitalizmusról, konzervativizmusról, liberalizmusról. Most az Élet; a bioszféra és a civilizációk megmentésére kell koncentrálnunk, mert a válsághullámok egyre…..
AvéCézárVavan 2023.12.17 10:25:44
"Csakhogy "turbó-magyarok" is értsék: tegyük fel Erdély magyar támogatással függetlenné válik és erős kötődése van Magyarországhoz, aztán a muszlim románok egyszerűen elfoglalják és az ott élő keresztény székelyeket erőszakkal elűzik, és aki marad ezért az életével fizet ezért… Ennek tapsikoltok…..
AvéCézárVavan 2023.11.04 07:54:29
@2023: Az agyad fejlődik rohamosan! De tényleg. Vissza...
Putyin szemében Orbán volt az a hasznos idióta, aki Európában szálláscsinálója lehetett volna az "zsidó-amerikai-liberalizmust" elutasító, a fehér felsőbbrendűséget hirdető klerikál-fasizmusnak. Bár Orbán a kijáróember-szerepért lement kutyába, de pont ezért vált alkalmatlanná azon nyomban a…..
AvéCézárVavan 2023.10.20 11:26:16
@gigabursch: Most itt szerinted mi a helyes válasz? Putyin lesz*rja vagy le se sz*rja?!
Amúgy meg Állócsillagunk pozíciót váltott: a Kuncze-féle megállapítás szerint Keleten nem nyugszik, Nyugaton meg nem kel(l), ám az utolsó leosztások szerint a nyugati nem nyugvása mellett sikerült elérnie, hogy már keleten se kel(l). Déli ember, mert 1-re hülyébb!
Szijjártó egy ministráns módjára hisz a „felnőtteknek”. Felnéz a számára komoly tekintélynek számító Lavrovra, Putyinra és mindenekelőtt Orbánra. Arra az Orbánra, aki a gyűlölve-szeretett apjától örökölte nemcsak a Horthy korszak iránti nosztalgiát, de apjának a Szovjetunió iránti, félelemmel vegyes…..
AvéCézárVavan 2023.10.05 12:28:23
@127.0.0.1: Mi meg mint "utolsó csatlós" szorosan a nyomukban, mondhatnám, hogy a popsijukban, de az nem lenne őszinte! Egyszerűen ahogy Orbán a Putyin, ugyanúgy Peti miniszter a Lavrov elvtárs $€ggéből lóg ki, de az káromkodás lenne, ugye?
Sárosi Péter: "A 19. században a tradicionális családot az jelentette, hogy több generáció és közeli rokonok éltek egy fedél alatt, vagy legalábbis nagyon közel egymáshoz. A gyerekeket nem csak a szülők, hanem a közeli rokonok is nevelték, közösen, és a házimunkát is megosztották. Így azok az…..
AvéCézárVavan 2023.09.17 13:28:01
@Avé@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De jó nekünk, hogy most már tudjuk! Mire mennénk nélküled?! (De jó is lenne egyszer kipróbálni, hogy milyen, ha nem bégetsz beeeeeele mindenbeeeeee!)
AvéCézárVavan 2023.09.18 08:25:24
@2023: Arra kéne energiát pazarolni gondolkodásilag, hogy mi a fene oka lehet annak, hogy azok a sokszor megdícsért heteró párok miért nem vállalnak annyi gyereket, hogy ne legyen gond a társadalomban határozottan kisebbségben létező nem heterókkal, he?!
MaGYAUR A magyar végzet 2023.08.15 06:41:51
A boldogulásra való esélyünk nem volt se jobb, sem rosszabb, mint Lengyelországnak, Romániának, vagy Észtországnak. De a felturbózott népies/urbánus ellentét, az energiákat felemésztő, a háborús hisztériát keltő jobboldali politikai diskurzus, illetve az ennek való tömeges behódolás okozta…..
AvéCézárVavan 2023.08.16 09:09:48
@gigabursch: És a feudálist?
Aha, szóval ha egy szakmai szervezet - aminek tagságát a Fidesz tett kötelezővé az orvosoknak - elkezd valódi érdekképviseletként működni, akkor gyorsan megszüntetjük... "Nyilatkozniuk arról, hogy meg kívánják-e tartani a kamarai tagságukat és ha 30 napon belül nem tesznek nyilatkozatot, a törvény…..
AvéCézárVavan 2023.02.28 16:49:26
@2023: Idefigyuzz Farkatlan! Mehetnél egy kört azokba az országokba, amelyek itt a semmiből elhúztak mellettünk, míg az ilyen hülyéket, mint te, kétpofára lehetett etetni a sz*rral!
Különös fordulata a magyar kormány kommunikációjának, hogy Orbán Viktor egyre gyakrabban nyilatkozik külföldi újságíróknak, igaz, ezek a beszélgetések többnyire zárt körben zajlanak. Már az is furcsa volt, amikor tavaly év végén Berlinben két német újság főszerkesztőjével beszélgetett a kormányfő…..
AvéCézárVavan 2023.01.31 07:14:27
@ebella: Ha megfigyeked, a bevonzott multik egyre távolabbról jönnek, egyre sárgábbak és jelenlétük egyre inkább a rabszolgatartásra, mint a foglalkoztatásra hajadzik,
Miként arra is érdemes némi figyelmet forítani, hogy a ugyanez a helyzet a működőtőke-exporttal is! Tavaly a nagy sri lankai útépítési projekt (öt hónap múlva Sri Lanka csődöt jelentett), az idén a húsexport a Fülöp-szigetekre. Sok-sok állami támogatással egy olyan országból, amely húsIMPORTŐR!
Szemelvény Szalai Máté: „Orbán új külpolitikai koncepciója: jó is, rossz is, csúf is” cikkéből , megjelent: 24.HU, 2023. január 12. Szalai Máté: „A kormány külpolitikai gyakorlata számos pontot ellentétes (a meghirdetett orbáni stratégiával - MaGYAUR megjegyzése) Ha az összekapcsoltság és a…..
Az istenek azzal fogják büntetni Orbánt, hogy pontosan az ő általa megálmodott béketárgyalást valósítják meg Ukrajna és Oroszország közti háború lezárására! Orbán vágya szerint a béketárgyaláson - akárcsak Trianonban - kizárólag a nagyhatalmak döntenek a területi kérdésekről… Tehát a…..
2022-re az EU polgárok többsége az adóikból élősködő, felelőtlenül vétózó, Európa-ellenes, oroszbarát diktatúrának látja Magyarországot. A magyar lakosság jó része is, de még nem elegen.....
"Az orbáni jobboldal...ellenfélnek sem félelmetes többé!" - Tamás Gáspár Miklós "Azt hiszem, újra kell definiálnunk, mit tekintünk sikernek a mai kelet-európai politikában. A hatalmi viszonyok megváltoztatása politikai akció révén a múlthoz tartozik, mert a központi nemzetállami kormányzatok…..
AvéCézárVavan 2022.12.11 15:09:48
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Már megint bégetsz, közanalfabéta?
Az utóbbi 12 évben Magyarországon módszeres hadjárat folyik az Európa-barát polgárság és humán értelmiség anyagi, létfeltételei és intézményi keretei ellen; ennek tudható be az akadémiai intézmények átszervezése, a CEU és a Norvég Alap kiűzése, a szociális háló szétszaggatása, az állami…..
AvéCézárVavan 2022.11.08 11:07:31
@gigabursch: Milyen jó nektek, elvtelen büdösbunkóknak, mert ti aztán mondhattok akármit!
Péter Konok : "Sokan töprengenek, hogy Orbán mi a lófaszt akart ezzel a fajelméletes náci szöveggel. Én úgy gondolom, a válasz kimondottan prózai: semmi különöset. Még csak újat sem mondott. Évekkel ezelőtt előállt már az "etnikai homogenitás" szövegével, én akkor meg is jegyzetem, hogy úgy…..
AvéCézárVavan 2022.07.29 14:27:49
@midnight coder: Nincs az a hülye muzulmán, aki Orbanisztánban akarna élni! Másrészt örömmel értesítelek, hogy soha annyira kevés gyerek nem született, mint júniusban. Így alig lesznak itt umokák!
Tóta W. Árpád HVG360-on megjelent írása "Van pénz vizes vébére, olimpiára, Tihany gyarmatosítására, tankra, köztévére és KESMA-ra, háztáji egyházakra, csíki csipszre. Van Gruevszkire, Le Penre, orosz csuhásügynökökre, kínai vasútra, szélütött influencerekre. Tanárra nincs... Nem kellett uniós…..
AvéCézárVavan 2022.06.17 18:06:35
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Aztán nem lesz kinek fizetni! Az öreg év közben is kirúgja maga alól a ketedrát, ha elmehet nyuggernek, a fiatal meg bárminek lassan!