Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csokiduda

252 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hogy mi magyarok mennyire követjük nyomon az amerikai politikát, annak működését és szereplőit, így hát csak a saját nevemben tudok nyilatkozni a témában. Engem személy szerint lenyűgöz az a fajta teátrálisság, ami mind a jogi rendszerüket, mind a politikájukat…..
A fehérgalléros bűnözés virágkorát éli napjainkban, de a közhiedelmekkel ellentétben ez a jelenség nem új keletű. A 90-es évek óta számos nagyszabású csalás lepleződött le, amikben dollárok millióit lovasították meg jóhiszemű emberektől. Ezeknek a modern kori tolvajoknak az élete már több életrajzi…..
Ritka élményben volt részem ezzel a sorozattal kapcsolatban. Általában meg szoktam várni, amíg valamiből komplett évad elérhető és egy ültő helyemben nézem azt végig. Tudom nem szép szokás a binge-watch, de a türelem a sorozatok tekintetében nem az én erényem. Az Éles tárgyak…..
Tegnap volt a 29. évfordulója a páneurópai pikniknek, ami nem más volt, mint az osztrák-magyar határ mellett, Fertőrákostól nem messze tartott békedemonstráció, mely a szeptember 11-i hivatalos határnyitás közvetlen előzménye is egyben - a vasfüggvény átvágásának kezdete.…..
A nyár mindig izgalmasnak ígérkezik. A jó időben, napsütésben sokat lehet kirándulni és sok szabadtéri program közül választhat az ember fia-lánya. Mindenki szorgosan gyűjtögeti az élményeket, amiknek az emléke aztán majd felmelegíti az év többi részében, hiszen ahogy…..
Így nyáron egymást érik a különböző fesztiválok, amiket a mai ember már természetes dolognak vesz, ám a történelem folyamán nem volt ez mindig így. Persze tartottak ünnepségeket és koncerteket is korábban, de ezek egyike sem egyenrangú azzal, amit ma értünk a szó alatt. Az,…..
Már korábbi posztjaimban is említettem, hogy a filmgyárosok előszeretettel nyúlnak mostanában régebbi alkotásokhoz, hogy folytassák vagy csak simán újraértelmezzék azt - hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Ezúttal is egy ilyennel készültem nektek kedves Olvasók! Íme az 1988-as…..
Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor kisgyerekként álltam a veszprémi állatkertben a plexilap előtt és az orromat hozzányomva bámultam az oroszlánokat. "Pont, mint az Oroszlánkirályban!" - gondoltam magamban. Lenyűgözött, hogy ilyen csodálatos lényeket is láthatok itt a…..
A Sziget Fesztivál egy egyszerű zenei fesztiválból mára már életérzéssé nőtte ki magát és csak napok kérdése, hogy ez a varázsvilág ismét megnyissa kapuit az Óbudai-szigeten. Még mielőtt vadul a hátizsákunkat pakolnánk az idei "adag" előtt, úgy véltük, hogy érdekes lenne megismerni egy kicsit a…..
Manapság mindenki meg van veszve a képregény ihlette filmekért, ahol a különböző univerzumok összecsapnak/találkoznak, a keményebbnél keményebb szuperhősök eredettörténetet kapnak és még sorolhatnám - függetlenül attól, hogy Marvel vagy DC. És bár jómagam is nagyon szeretem…..
csokiduda 2018.08.02 22:41:48
@colonel Tigh: A hansúly azon volt, hogy sokszor a történet rovására megy a tény, hogy a bevételért csinálják vagy csak a CGI-t nyomják, nem a folytatás résszel van a gond - de lehet nem volt egyértelmű.
A sajtóból már több helyről is értesülhettünk egy különleges csillagászati eseményről, ami egy emberöltő alatt csak egyszer fordul elő, ez pedig nem más, mint a mai holdfogyatkozás. Ami ha minden igaz, az  évszázad leghosszabb (majdnem 103 percig fog tartani) teljes…..
Kevesen tudják, de az FBI eredete pont 110 évre, 1908. július 26-ra vezethető vissza, amikor is Charles Joseph Bonaparte amerikai igazságügy-miniszter egy különleges ügynökökből álló testületet hozott létre Theodore Roosevelt elnöksége alatt. A szervezetet először Bureau…..
Morajló tenger, pálmafák, korallzátonyok; ezeknek a gondolatára már mindenki fürdőruhában képzeli el magát egy ernyő alatt koktéllal a kezében, ám a Bikini-atoll esetében míg előbbiek megvannak, utóbbi csak hiú ábránd - hála az emberiség egyik legkegyetlenebb kísérletsorozatának. Pont a mai napon 72…..
Jennifer Lopez ma ünnepli 49. születésnapját. A Puerto Ricó-i származású, többszörös Grammy-díjas énekesnő már 20 éve van a zenei pályán és ma már a popszakma egyik legnagyobb neve. Úgy gondoltam ezen a jeles napon ideje hát számot vetni és megnézni, hogy a dalaiból mit is…..
A 2000-es években Amy Winehouse botrányaitól és különböző függőségi gondjaitól (drog, alkohol) volt hangos a sajtó világszerte, ám azt hiszem azt még a legnagyobb pletykalapok sem vitatják el tőle, hogy tehetséges volt. A hangi adottságai, a személyisége, stílusa és a dalai…..
Ma lenne 67 éves az egész világon sokak által ismert és szeretett amerikai komikus, színész, rendező, producer. Talán ez az oka annak is, hogy a az HBO úgy döntött, hogy ezen a héten mutatja be a színész életéről szóló dokumentumfilmet 'Robin Williams - egy komikus portréja'…..
Ma már az ember úgy válogathat a sorozatok között, mint a gyorsétterem étlapjáról. A nagy kedvencek mellett lehet véletlenül is kifejezetten finom darabokra bukkanni, így találkoztam a Megszállottak viadalával is. Először csak a borítókép keltette fel a figyelmem, hiszen a Grace klinika egyik…..
Megvan az a westernfilm jelenet, amikor a jó és a rossz egymással szemközt áll, épp megy le a nap, kihalt az utca és mindkét férfi hirtelen mozdulattal a pisztolytáskájához kap? Szerintem mindenki bólogat erre a kérdésre, hisz ma már nincs olyan kisfiú, akinek ne lenne egy ilyen forgó táras kis…..
A színész idén töltötte be 51. életévét, de szerintem az az érzése az embernek, hogy alkut kötött az ördöggel, mert látszani, nem látszik rajta a kor. Július 18-i születésnapja remek alkalom arra, hogy kicsit megemlékezzünk életéről és munkásságáról A New York-i…..
Mivel a '90-es évek elején láttam meg a napvilágot, így talán az sem meglepő, hogy a mesék és azon belül is Disney csodálatos világa a gyerekkori élményeim szerves részévé vált. Mickey egér, Donald kacsa, Dumbo, Bambi és a hercegnőkről már ne is beszéljünk - ez a csodálat a mai napig tart és kislány…..
Már egy hete megnéztem ezt a filmet és azóta érlelgetem magamban a kritikát róla. Először is le szeretném szögezni, hogy imádom a jó rabló-pandúros, szélhámos filmeket és sorozatokat. A Kapj el, ha tudsz, A Thomas Crown-ügy, A nagy svindli, Focus - a látszat csal, Amerikai botrány, Vagányok, Blöff,…..
Magyarországon 2001 óta július 15-én tartják a bíróságok napját. Azért ezen a napon, mert 1869-ben ezen a napon hirdették ki azt a törvénycikket, ami a magyar igazságszolgáltatás működésének meghatározó állomása volt a bírói hatalom gyakorlásáról - ez választotta szét a közigazgatást és a…..
csokiduda 2018.07.16 06:26:02
@rozsdamentes arcél: pontosan 1990-ben, de önmagában azt hiszem nem bűn. :)
csokiduda 2018.07.16 06:26:53
@kmera: Nyilván a JAG is nagyon népszerű volt. Ha nem így lenne, nem lenne rajta a listán. :)
csokiduda 2018.07.16 06:28:07
@Pic: Köszönjük az észrevételt, javítottuk az elírást!
Azt hinné az ember, hogy a filmes világban a gyerekét egyedül nevelő anya karaktere és témája már teljesen lerágott csont és nem tudnak olyat mutatni nekünk nézőknek, ami megdöbbent minket. Ezt a sorozatot megnézve azt gondolom, hogy mégis van új a nap alatt. Már a címadás is nagyon provokatív. A…..
Rubik Ernő neve a világ szinte minden táján ismerősen cseng, hiszen az általa tervezett játék, a Bűvös Kocka hihetetlen népszerűségnek örvend a Föld számos országában - mondhatni korunk popkultúrájának a része. Ifjabb Rubik Ernő ma ünnepli 74. születésnapját, ennek…..
A szó hallatán nekem valamiért Rejtő Jenő regényeinek misszionárius alakjai rémlenek fel - még ha nem is helyesen. Bár az Üdvhadsereg is missziós tevékenységet végez és van köze az egyházhoz, a kettő még sincs szoros összefüggésben. Szerintem sokakban merül fel a kérdés,…..