Adatok
Szarka Dorottya
54 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Hozzávalók 400 grammos tömbhöz
250 g (hámozott) cukkini
100 g semleges ízű növényi tej, pl. zabtej, rizstej, szójatej*
1 ek zsiradék, pl. kókuszzsír*, repceolaj, napraforgóolaj
1 ek citromlé
50 g por állagú zselatin (vagy lapzselatin, agar-agar, pektin, útifűmaghéj-liszt – az adagolás viszont…..
Hozzávalók (30×20 cm-es tepsihez, 16 szelethez)
tésztához:
200 gramm barna rizsliszt
40 gramm eritrit
5 g útifűmaghéj
1 csipet só
100 g tejmentes margarin
2-3 evőkanál hideg víz
töltelékhez:
1/4 darab sült sütőtök (350-400 gramm sütve)*
35 gramm (1 csomag) gluténmentes, főzés…..
Hozzávalók 4 adaghoz (24 db diónyi gombóchoz)
500 g laktózmentes rögös túró
70 g kukoricadara
2 db tojás
só, oregánó (illetve ízlés szerint egyéb fűszerek)
Elkészítés
1. A tojásokat egyenként felütjük, majd villával fellazítjuk őket.
2. Hozzáadjuk a kukoricadarát, majd az áttört túrót és…..
Hozzávalók 12 darabhoz
500 g karfiol
50 g hajdinaliszt
20 g csicseriborsóliszt
10 g tápióka keményítő
10 g bambuszrost liszt (helyettesíthető 10 g keményítővel)
1 tk szódabikarbóna
só, bors, fokhagymapor, majoranna
Elkészítés
1. A rózsáira szedett karfiolt gőzben vagy kevés vízben…..
Hozzávalók 20-30×-as tepsihez (12 szelethez)
200 g kukoricadara
100 g GM, cukormentes étcsokoládé
50 g tejmentes sütőmargarin
20 g zsírszegény kakaópor
50 g kókuszreszelék
60 g eritrit (vagy ennek megfelelő más édesítő)
4 db tojás
50 g víz
1/2 cs GM sütőpor
csipet só
1 db nagyobb (kb.…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához
50 g rizsliszt
10 g napraforgóolaj
1 lenmag tojás (1 ek lenmag őrölve vagy lenmagpehely + 3 ek langyos víz)
15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna + 1 ek…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához
50 g kölesliszt
10 g napraforgóolaj (vagy más zsiradék, de folyékony formában)
10 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
1 tk útifű maghéj + 1 ek langyos víz
50 ml víz
ElkészítésAz útifű…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
10 g napraforgóolaj
15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
fél-fél tk sütőpor és szódabikarbóna
1 teáskanál almaecet vagy frissen facsart citromlé
50 ml…..
Hozzávalók 8 kisebb kockához (4 adaghoz)
tésztához
160 g kölesliszt
60 g barna rizsliszt
25 g zsírtalanított lenmagliszt
25 g burgonyapehely
2 tk útifű maghéj
1/2 cs sütőpor
100 g kókuszzsír
30-40 g víz
töltelékhez
400 g zsírszegény darált sertéshús
1 közepes cukkini
1 kisebb fej…..
Hozzávalók 12 darabhoz
50 g kölesliszt
25 g bambuszrost liszt
5 g útifűmaghéj liszt
20 g keményítő (pl. tápióka keményítő, burgonyakeményítő)
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1/2 tk só
fűszerek ízlés szerint: bors, bazsalikom, oregánó
100 g langyos víz
1 kis konzerv (70 g) sűrített…..
Hozzávalók 1 kenyér- vagy püspökkenyér formához (kb. 20 szelethez)
1 bögre (190 g) kölesliszt
½ bögre (85 g) teljes kiőrlésű cirokliszt
4 púpos ek (50 g) lenmagliszt
2 ek (20 g) tápiókakeményítő
1/3 bögre (85 g) száraz köles
1 ek (15 g) útifűmaghéj liszt (elhagyható)
2 ek (20 g) zsírszegény…..
Hozzávalók (2 dl „joghurthoz”)
200 ml kókusztej*
2 db probiotikum kapszula
1 tk cukor/méz/növényi szirup (a mikroorganizmusok szaporodásához szükséges)
1/2 tk sűrítőanyag, pl. agar-agar, zselatin, konjak gumi
ElkészítésEgy hőálló tálban forraljuk fel a kókusztejet, keverjük bele a…..
Hozzávalók (21×24 cm-es tepsihez, 20 szelethez)
Tésztához:
250 g barna rizsliszt
50 g mandulaliszt
200 g tejmentes margarin
25 g eritrit-stevia négyszeres erejű édesítő (vagy más, 100 gramm cukornak megfelelő édesítő)
2 db tojássárgája
csipet só
Töltelékhez:
1 kg alma
50 g…..
Hozzávalók 16 nagy darabhozTésztához:
800 g burgonya (hámozva, tisztítva mért mennyiség)
200 g tönkölybúzaliszt
40 g sikér
40 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 70 gramm eritrit, 10 g négyszeres édesítő erejű eritrit-stevia keverék – én utóbbit használtam)
1 ek tejmentes…..
Hozzávalók 4 adaghoz
A csicseriborsóhoz
2 konzerv csicseriborsó (kb. 500 gramm) vagy 240 gramm száraz csicseriborsó
1 evőkanál kókuszzsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml kókusztejszín
1 db paradicsom
2 evőkanál natúr (nem cukrozott) mogyoróvaj
só, bors
1-1 csipet…..
Hozzávalók egy 18 cm-es formához (8 nagy szelethez)
Az alaphoz:
100 g kölespehely
50 g kölesliszt
50 g mandulaliszt
120 g tejmentes margarin
50 g eritit
A tofuréteghez:
300 g natúr tofu
150-200 g* zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
1 zacskó (40 g) GM vaníliás vagy tejszínes…..
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék (kb. 60 gramm) dió
200 gramm laktózmentes natúr joghurt vagy szójajoghurt
só, bors
kakukkfű
Elkészítés
A padlizsánok szárát levágjuk, hosszában félbevágjuk. Közepüket besózzuk, borsozzuk, alufóliával bélelt…..
Hozzávalók 10 nagy darabhoz
200 gramm mandulaliszt
100 gramm kölesliszt
100 gramm barna rizsliszt
50 g négyszeres erejű édesítő (vagy ennek megfelelő cukor, eritrit, más édesítő)
120 gramm kókuszzsír
300 ml mandulatej (vagy egyéb növényi tejhelyettesítő, pl. házi kókusztej)
1 tk sütőpor
1…..
Hozzávalók 4 adaghoz
120 gramm köles
600 gramm sárga hüvelyű zöldbab
300 gramm natúr tofu
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszolaj
garam masala fűszerkeverék (fahéj, római kömény, koriander, kardamom, fekete bors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió keveréke)
3…..
Hozzávalók 1 nagy tepsihez (50 darabhoz)
500 g burgonya (hámozva, nyersen mérve)
150 g barna rizsliszt
100 g kölesliszt
10 g útifű maghéj
1 db tojás + 1 db a kenéshez
100 g tejmentes margarin
1 tk só
½ cs sütőpor
Elkészítés
A tisztított, hámozott burgonyát hideg sós vízben feltesszük…..
Hozzávalók 12 darabhoz
200 g hajdinaliszt
50 g gluténmentes zabliszt
20 g eritrit
2 db tojás
50 g kókuszzsír
50 g darált dió
200 g őszibarack
250-300 ml víz
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
csipet só
fahéj, csillagánizs
Elkészítés
A liszteket elegyítjük a sütőporral,…..
Hozzávalók 12 kockához
400 g (1,5 bögre) rizs
1 l kókusztej (házi kókusztej recept itt)
2 csomag vaníliás pudingpor
200 g (1 bögre) eritrit
50 g barna rizsliszt
1 ek útifű maghéj
1 tk sütőpor
vanília esszencia
1 kezeletlen citrom héja és leve
csipet só
tálaláshoz ízlés szerint: lekvár,…..
Hozzávalók 10 szelethez
a gyümölcsréteghez
500 g magozott cseresznye
50 g eritrit
½ tk őrölt fahéj
2 ek tápiókakeményítő
a morzsához
50 g zsírtalanított mandulaliszt
50 g GM zabpehely
30 g durvára tört mandula
4 ek kókuszzsír
csipet só
vaníliakivonat
Elkészítés
A morzsához egy…..
Hozzávalók 12 darab vöröslencse-fasírthoz(gluténmentes, tejmentes)
80 g vöröslencse
2 ek (20 g) darált lenmag vagy lenmagpehely
40 g aprószemű gluténmentes zabpehely
1 db tojás (akár el is hagyható, de akkor pótoljuk 2 evőkanál keményítővel vagy gluténmentes zabliszttel)
só
őrölt kömény,…..
Hozzávalók 12 darabhoz
a tésztához
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt + kb. 20 g a szóráshoz
80 gramm finombúzaliszt
20 g búzasikér
20 g friss élesztő
50 g 12%-os tejföl
2 evőkanál kókuszzsír
1,5 dl langyos víz
1 tk cukor/méz
1 tk só
a töltelékhez
250 g laktózmentes túró
300 g…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Kedves Nicky!
15 darab lapzselatin szükséges - szóval sajnos kevésbé gazdaságos.
(1 lap kb. 3 gramm porzselatinnak felel meg :))