Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régész

1 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elmúlt napokban teli lett a magyar sajtó a "papírunk van róla, hogy a hunoktól származunk" jellegű szalagcímekkel. Meg, hogy íme, a bizonyíték, hogy megdőltek a finnugor elmélet marhaságai, tényleg hunok vagyunk.  Az ősforrás egyébként ez az interjú.  Sokan kérdezték, mi a véleményem. Hát…..
  A MAGYAR GOLGOTA: Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án…..
Régész 2016.10.05 13:02:14
@ficás: Persze, nem a mai értelemben. De nem magyarok voltak, ami csak szebbé teszi a történetet. Mert bizonyítja, hogy a forradalom nem csak a magyarok ügye volt, ahogy az ma kinéz, hanem nagyon sok nemzet fiai harcoltak együtt a feudális világ ellen. Haláluk és mártíromságuk azonban nem önként vállalt és nem is szükségszerű. Ők ugyanis azok, akik Világosnál megadták magukat. Ennél sokkal több főtisztje volt a hadseregnek, csak őket nem sikerült elfogni. A msáik tényező, hogy a megadás egyik feltétele volt, hogy az oroszok nem adják ki őket az osztrákoknak. A nagypolitika azonban felülírta ezt és Miklós cár, akkor még az első, Ferenc József határozott kérésére mégiscsak kiszolgáltatta a tizenhárom tisztet. Érdekes belegondolni, hogy kit gyászolnánk ma, ha nem teszik meg mégse és ők is száz évig élnek, mint olyan sok kortársuk.
Lapítanak, mint az ürülék a gazban, csakhogy itt még mindig nincs helye a gaznak se, hiába rajzolták át a Ferenciek tere terveit. Ha lehet még ötletelgetni, improvizálgatni, akkor ide gyorsan nekem is egy filctollat meg egy zsírkrétát, mert rajzolgatni én is szeretek. Nemrég még…..
Régész 2013.03.26 17:23:54
@innovation: Ehhez csak annyit szeretnék mondani, hogy ma az Árkádtól az Epreserdő utcáig harminöt perc alatt tettem meg az utat a hármas villamossal, ami autóval kb. 10 perc lenne. Szóval nem autóslobbiról van itten szó, kérem szépen, hanem az életünkről. Mert nincs három életem, hogy a BKV-n utazzam el belőle kettőt. A gyalogos aluljárók betömése pedig egy eszement ember (de lehet, hogy egy egész team), agymenése. Ezt mérnök ismerőseim sem értik. De nem is politikusok!
Régész 2013.03.26 17:17:14
@Venlo: Minek szavaztál rá?
A KARD Buli riadó idején? 2013.03.17 23:05:15
Annak idején, 1986 kora nyarán a kaposvári lövészhadosztály parancsnokhelyettese meglátogatta alakulatunkat, a lenti gépesített lövészezredet és a velünk együtt települt önálló felderítőzászlóaljat. A látogatás egy pontján, úgy délután negyed hét tájban a magas vendég…..
Sosem értettem azokat a családokat, ahol tűrik az agresszív, durva apa basáskodását, mitöbb, kékmonoklis anyuka emígyen panaszkodik barátnőjének: „Nem szeret már a Józsi, egy hete meg sem vert.” A gyerekek pedig reszketve vagy dacosan tűrik a pofonokat, az ütlegeket, s hálás…..
Régész 2013.03.17 16:27:33
@Gera: Nem kell ide Oswald! Csak szavazókörzetenként eggyel több szavazó jövőre a szavazáson!Az többet ér majd száz Oswaldnál. Semmi más nem hiányzik nekünk csak egy vértanú miniszterelnök, aki a végén mauzóleumot kap és akineka kis cserkészek évszázadokon át vihetik majd neki a virágot.
Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik: - Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a…..
Régész 2013.03.16 11:48:27
@Habakuk999: Ez nem így van! Harminc éve, állítom, hogy sokkal jobban vigyáztak ránk, és még csak fel sem vágtak vele annyira, mint s maiak. Egyszerűen csak végezték a munkájukat.
Régész 2013.03.16 11:49:25
@én már a fény gyermeke vagyok: Most akkor van három nap kijárási tilalom, vagy nincs. Mert például én ma naivan kimentem az utcára, de nem lőtt rám senki.
 Viktor:    Te Viktor,  tudtad, hogy a székelyeknek van zászlójuk?  Mi lenne, ha én kurvára felháborodnék rajta, hogy van nekik olyan zászlóizéjük, te erre kitűzetnéd azzal a bajuszos marhával a parlamentetekre, mi még annál is jobban felháborodnánk, és…..
Régész 2013.02.16 10:53:03
@JoeP: Nagyon egyszerű: a heréltnek, mint neve is mondja, nem a farka hiányzik. Tehát az továbbra is csóválható.
John Lennon halálának reggelén - 1980. december 8-án - készült ez az "utolsó profi művészfotó" Lennonról. Annie Leibovitz képén a szőnyegpadlón ruhában fekvő Yoko Ono-t öleli át a meztelen Lennon.  Fotó: Annie Leibovitz: John Lennon and Yoko Ono, 1980.   Lennon nem akart…..
Régész 2012.12.08 18:49:40
@InteriorLulu: Nem hiszem, hogy egy sietségből származó elütés miatt ilyen komoly következtetéseket kellene levonni. Természetesen hiba, amit tettem, de nem akartam vele megsérteni Lennon emlékét. Amit írtam viszont, azt tartom továbbra is.
Lakóhelytől függetlenül minden magyar állampolgár megkaphatja a választójogot a kormánytöbbség elképzelése szerint - nyilatkozta Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Semjén Zsolt már tavaly áprilisban úgy nyilatkozott: "Egy magyar nemzet van, egy…..
A Kálvin tér alul-felül átalakulóban van, azonban a terület néhány képviselője hosszú idők óta tartja eredeti pompáját, és tartani is fogja még sok éven keresztül. Az építkezések okozta akadályok ellenére következzék Budapest leghosszabb útjának legelső épülete, az…..
Budapestfotoregesz 2008.06.13 20:51:00