Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonjourchristine

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
franciapirítós Haza költöztem 2020.06.17 19:26:18
Már nagyon rég vártam, hogy újra leüljek a laptop elé és gépeljek... Magamnak, nektek, bárkinek. Azt hiszem, haza költözésem óta most vagyok a legnagyobb nyugalomban. Sok minden történt ez alatt a fél év ( MÁR FÉL ÉV??!!) alatt, de ami a legfontosabb, amire a leginkább vágytam teljesült! A családom…..
Amikor türelmetlen vagy, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok, a munkatársaidat kerülöd, amikor már csak a pénteket várod és azon veszed észre magad, hogy friss álláshirdetéseket böngészel a neten... Na! Akkor kell tökösnek lenni és bízni magadban annyira, hogy ne az időt húzd tovább, hanem a csíkot…..
Valaki hisz benne, valaki nem. Egy biztos, a Föld változáson megy keresztül amit már mi is észrevehetünk akár egy sima hétköznap. Nem kell tudósnak lennünk ahhoz, hogy egy júliusi napon sem mennek simán a dolgok, mint anno régen. Tudtuk, hogy dögvesztően meleg lesz. Imádtuk. Kész.Sajnos ez ebben az…..
Most belecsaphatnék egyből a 3 megoldást nyújtó problémára, de az nem lenne hosszú távon kifizetődő. Pedig az élet pont arról szól, hogy a tudatos döntés legyen az a "reakció" amit a hirtelen jött kommentekre, véleményekre és a kioktató "ez jó, DE..." típusú párbeszédek késztetnek minket. Mert…..
"Semmi sem állandó, csak a változás maga"  "Tedd meg amit meg kell tenni, akkor, amikor meg kell tenni, akár tetszik, akár nem"  "Sohasem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz"    Ezek voltak a kedvenc idézeteim abból a könyvből, amit…..
Ha valahol, bárhol szóba kerül Franciaország biztos vagyok benne, hogy abban a beszélgetésben elhangzik a CROISSANT  szó is! Olyan nincs, hogy ne! Ki ne hallott volna már a franciák kedvenc reggeli csemegéjéről, arról a napsütötte, csillogó mázas, finom illatú, foszlós péksüteményről? Na, de biztos,…..
Ha te is akkor, én is! Habár eszméletlen jó érzés egyedül sikereket véghez vinni és learatni a babérokat...Legyen szó karrier építésről, tanulásról, kreatívkodásról, diétáról stb... Lássuk be, még nálad is akadhat olyan terület, amihez Te egymagad kevés vagy! És, hogy miről beszélek? Nem arról…..
Oké, hányszor volt már úgy őszintén, hogy szinte a semmiből azon kaptad magad, hogy a rég nem látott sznob barátaid vagy az új kiszemelted (egyébként szuper sikkes) szülei úgy döntöttek, ha már úgy is a városban vannak beugranának, csak egy teára. Csak egy teára, mi? Ne aggódj, ezzel a 4 szuper…..
Nem tudom, hogy hová tűnt az elmúlt pár év, de most júliusban betöltöm a 27-ik életévemet és nagyon szeretném tudni, hogy mikor váltam gyerekből azzá a felnőtté, aki most talán élete legnagyobb döntésén van túl. Már nem az a legnagyobb dilemmám, hogy vajon Petra lesz-e a párom ebédnél vagy az,…..
Tudjuk, hogy december hónapban a világ szinte összes kis városkája, falucskája de még Rozi néni udvara is fényáradatba borul! És ez az egész, úgy ahogy van egy imádni való szokásunk! Alig vártam az otthoni, magyarországi és azon belül is debreceni "féle" díszeket az utcákra, oszlopokra és…..
Imádni valóak ezek a kis pipálgatásra váró "ToDo" listák. Nem?! Naponta nézegetni és csinosítgatni, leellenőrizni és emlékeztetni magunkat a számunkra fontos dolgokra. A bevásárlástól elkezdve, tanuláson át a legjobb barátnőnk szülinapját megszervezését és az álomnyaraláshoz való spórolgatást is…..
Azt tudni kell, hogy a francia szokások merőben eltérőek az otthonitól. Természetesen megpróbálom mindet megosztani, de a mai téma fő elemei a főleg számunkra, egy nem mindennapi ízvilág. Sajnos ez nem a pörköltek, rántotthusik ♥, nokedlik és gulyáslevesek világa. Mégis mikor belecsöppensz egy új…..
Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen lehet egy másik országban külföldinek lenni? Mit hozna ki belőled? Meddig bírnád? Vagy, hogy mi a jó és a rossz oldala? Mindenki máshogy éli meg és más hatások érik, ezáltal mindenki saját tanulságokat és következtetéseket von le és oszt meg. Teljesen…..
franciapirítós A "kisPárizs" 2018.10.25 20:43:53
Mindenféle képpen szerettem volna a blogra és úgy érzem "kell" is, egy ilyen bemutatkozó, hogy mégis honnan írok. Honnan jön ez az egész, francia pirítós dolog?! Ha bár ez csak egy része a tartalmamnak és a válasznak, annál szívesebben osztom meg: Tök fura mert én is mint mindenki más,…..
bonjourchristine 2018.10.28 10:09:18
@MarcG: Köszönöm szépen, hogy mindezt jelezte. A jövőben, sokkal jobban leellenőrzöm a már megírt szöveget. Szép napot!
bonjourchristine 2018.10.28 10:12:15
@Mitzi von Küche: Kedves hozzászóló! Köszönöm szépen észrevételét, a képek hiánya nekem is rontja az összképet.
De! Végre megtaláltam azt a felületet, hol lehet több képet beilleszteni egy posztba. Ebből is tanulva a következő bejegyzés, remélem sokkal nagyobb betekintést enged erről a gyönyörű városról.

Köszönöm, szép napot!
Pici-mini kókusz puszik! Most komolyan, míg letelt az a tíz perc sütési idő (ami valljuk be nem olyan sok)  a konyhát olyan szinten lepte el a szinte mindenki által kedvelt héjas dió reszelékének az illata, a sütőből kitörve, hogy az valami hihetetlen. Aki velem együtt rajong ennek a terméséből…..
  Hello Te ott! Igen Te, ma is csodálatos napunk van, nem igaz? Hát ha a válaszod erre egy halványka igen vagy ami még rosszabb a nem lenne, hát akkor azonnal elő kell vedd, a jóhiszeműségedet, hogy igenis létezik módszer arra, hogy a "ballábas" reggeleket egy "happy day" -re is tudod…..
Ez mindig is dilemma maradhat benned addig amíg: Ugyan miért pont az enyémet olvasnák, ha indítanék is? Miért lennék én és a kis történetem különb a másokénál? Mivel kerülhetnék ki Index2-re, mikor az én témám valószínű, hogy "csak" engem érdekel? Meg merném-e osztani az ismerőseimmel és…..