Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harper.

45 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1848 március 15. a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb napja volt. Jelentőségét és hatásait számtalan írás taglalta már, ám valódi főszereplőiről - Kossuth Lajos és Petőfi Sándor emberi oldaláról, szerepéről - nem mindig esik elég szó. Pedig rajtuk múlt szinte minden: a 45 éves jogászon,…..
Sokan írtak már a Dűne második részéről (a legjobb írások sajnos nem jelentek meg a szélesebben látogatott médiafelületeken [valószínűleg ez sem fog]) és a sok poszt azt igazolja, hogy mind a Dűne-világ alaptörténete, mind pedig annak eddigi két utolsó filmes megvalósítása (2021-ben és 2024-ben)…..
Lone Wolf A 3 legjobb film 2023-ban 2024.01.05 14:04:46
A tavalyi filmes év nagyon vegyes színvonalat hozott a hazai mozi-rajongól számára: kaptunk remek alkotásokat és sajnos nagyon sok gyenge produkciót is, melyek a várakozásokkal ellentétben nagy csalódást jelentettek számunkra. Visszatekintve a tavalyi évben általam megtekintek mozifilmek hosszú…..
A Holtodiglan című 2014-es krimi-thrillert annak idején az összes nagy film-minősítő szervezet jelölte valamilyen díjra, így a Golden Globe, a Bafta és az Amerikai Filmakadémia is, mely a kis arany szobrocskákat adja. A 2015-ös Oscar-gálán azonban sajnos a Birdman című agymenés tarolt, így…..
Christopher Nolan bevallom sokáig nem tartozott a kedvenc rendezőim közé, szinte csak a 2010-es Eredet tudta kivívni tőle az elismerésemet. Ám most, hogy láttam az Oppenheimer című életrajzi drámáját, minden megváltozott és képletesen kalapot emeltem tehetsége előtt (amikor kijöttem a moziból).…..
Nagy Mission Impossible rajongóként az összes eddig elkészült részt többször is láttam, sőt a Brian de Palma rendezte legelső, 1996-os fejezetet éppen akkor néztem meg, amikor annak idején a mozikba került. Így mondhatni első generációs MI fannak számítok. Éppen ezért nagyon vártam ezt a legújabb…..
Most hogy a nyár határozottan kánikulai "üzemmódba" kapcsolt, jóleső dolog beülni egy lehűtött moziba és popcornt majszolva filmezni, teljes kényelemben. Ezt tettem én is a minap és most beszámolnék friss mozis élményeimről. A legfrissebb film amit láttam: a Kandahár, melyet Ric Roman Waugh…..
A Sam Hargrave - Chris Hemsworth páros 2020 után másodszor is nekiállt kimenekíteni valakiket szorult helyzetükből. Ezúttal az ex-kommandós Tyler (Chris Hemsworth) azért indul bevetésre, hogy felesége családjának három tagját (sógornőjét és annak gyerekeit) kiszöktesse Grúzia egyik eldugott…..
Az 1991-es esztendőben 7 Oscart nyert sikerfilm: a Farkasokkal táncoló (Dances With Wolves) teljesen méltó módon lett a filmtörténelem egyik leginkább elismert filmes alkotása. A sok helyen kalandfilmnek besorolt dráma egy különleges történet, mely az 1860-as évek Amerikájában játszódik és…..
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
Chad Stahelski 2014-es vérengzősen cool akcióthrillere épp 6 éves, mely alkalomból érdemes kicsit boncolgatni a franchise (és a karakter) sikerét a címben feltett kérdésre is választ keresve. Tegyük azért gyorsan hozzá, 2014 óta készült már második és harmadik rész is szintén óriási sikereket…..
A legelső 1987-es Schwarzenegger-féle Ragadozó-film óta vagyok a franchise nagy hardcore rajongója, így mind a 7 eddig elkészült Predator-filmet többször is megnéztem. Bevallom: hatalmas várakozásokkal tekintettem az idén debütáló Prey című részre is, különösen az első pozitív kritikák után. Talán…..
Critic Túl az Óperencián (1992) 2022.06.06 22:15:18
[port] Rendező: Ron Howard Főszereplők: Tom Cruise és Nicole Kidman, Műfaj: romantikus történelmi kalandfilm Egy kevéssé ismert történelmi kalandfilm, a XIX. század végi Amerikából, sajátos történettel, melyben rengeteg emberi érzés jelenik meg, a humortól a drámáig. Az alap-sztrori szerint Joseph…..
Harper A kedvenc 24 film 2022.03.09 18:20:57
TOP-200 film Solo szerint Szögezzük le: a 12 kedvenc film nem egyenlő a 12 legjobb filmmel. Vannak általam nagyra tartott, értékes és "mélyen szántó gondolatokkal teli" produkciók, melyeket a filmtörténelem legjobbjainak tartok és vannak kedvencek, melyekről bár tudom, hogy nem a legjobbak, mégis…..
Harper Moonfall (2022) 2022.02.05 23:35:28
Roland Emmerich sikeres rendező, többek közt a Tökéletes katona (1992), a Csillagkapu (1994), a Függetlenség napja (1996), a Holnapután (2004) és a 2012 című filmek készítője idén egy sajátos katasztrófa filmmel állt elő, mely ugyan egy nem túl hihető sztorival, ellenben izgalmas és látványos…..
Február 9. az Orosz - Ukrán háború kezdete Sajnos a jelek egyre vészjóslóbbak, ami a szomszédban zajló orosz –ukrán konfliktust illeti. Százezer főt meghaladó mozgósítás az egyik oldalon, felgyorsuló fegyverszállítmányok a másikon. Ilyen mértékű fegyverfelhalmozás pedig sohasem jó jel, mint…..
Christopher Nolan angol rendező 2017-es háborús filmje, a Dunkirk meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült annak idején (az IMDb 7,8-ra, a Rotten Tomatoes 92%-ra értékelte) és valódi közönségsiker lett belőle. Az alapsztorit maga a történelem adja, ez pedig a szövetségesek 1940-es Dinamó…..
Harper Amerika Kapitány filmek 2022.01.20 21:11:41
Hamarosan az egyik legnagyobb TV csatorna tűzi műsorára (hétvégén) az Amerika Kapitány trilógia középső epizódját, így most azok is megnézhetik ezt a különleges filmet, akik az elmúlt 7 évben valahogyan elkerülték. De miről is van szó, honnan ered a karakter és mitől annyira sikeres? Kép forrása:…..
Matthew Vaughn brit producer és rendező harmadik Kingsman filmje egy korábbiaktól teljesen elérő stílusú kaland-áradat, mégpedig egy 131 percnyi játékos (de maratoni) történelemórába "ágyazva". Alapállás két századfordulós talány: egyrészt: lehetséges e, hogy a történelem-könyvekből (és…..
Adam McKay groteszk szatírával lepte meg a Netflix nézőit karácsonykor, melyet magam is bevállaltam épp szenteste. A sztori méltó zárása volt életem eddigi legrosszabb évének, hiszen éppen annyira volt szürreális, mint az egész 2021-es esztendő számomra. A film alapsztorija egyszerű: adott egy…..
Az idén 57 éves Sandra Bullock számomra legelőször az 1994-es Féktelenülben bukkant fel, fiatalos, vagány és szeleburdi utasként a Keanu Reeves által "megostromolt" Long Beach -i buszon. Az akkoriban 29 éves, nagyon csinos színésznő ezt követően a romantikus vígjátékok felé fordult, de olykor-olykor…..
Harper A Snowpiercer világa 2021.12.12 22:54:20
A 2013-ban megjelent Snowpiercer - Túlélők viadala Bong Joon-ho rendezésében és Chris Evans főszereplésével kedvező fogadtatásban részesült annak idején mind a kritikusok, mind pedig a filmkedvelők oldaláról és az év egyik sikerfilmje lett.  A Rotten tomatoes jelenleg 94%-ra értékeli (tomatometer),…..
Lezárult egy időre (talán végleg) a La casa de papel (Money Heist) azaz A nagy pénzrablás című népszerű spanyol akció-sorozat történetfolyama amikor az utolsó, ötödik évad záró részei is felkerültek a Netflixre (december harmadikán). A bankrablós, pénznyomtatós illetve aranykészlet elrablós sztori…..
Critic Galaxis örzői (2014) 2021.12.05 11:53:09
Számomra az első igazán humorról szóló Marvel rész a 2014-es Galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy), mely nálam örök kedvenc és előkelő helyen szerepel kedvenceim 250-es listáján is, mégpedig az első 15-ben. Chris Pratt ökörködése, a szexis Zoe Saldaña játéka illetve a milliónyi laza poén…..
Óriási várakozással ültem be az Elk*rtuk című magyar filmre, noha nem politizálok, csupán a történelmet szeretem és jól emlékszem a 2006-os eseményekre, melyeket vidéki lévén a TV képernyő elé szegeződve követtem végig annak idején. Viszont 15 évvel ezelőtt, az öszödi beszéd kiszivárogtatását…..