Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulámá

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi filmes évösszegzőmet így kezdtem "2019 a filmes szuperlatívuszok éve volt!". Na most mondjuk el ezt 2020-ról. Az, hogy ez az esztendő nem éppen a filmszerető emberek éve volt, az nyilván nem újdonság, de mondhatni teljesen hatodrangú is, mikor hivatalosan legalábbis csak itthon minimum…..
Ulámá 2021.01.21 13:39:34
Érdeklődve olvastam az irományt, és sok mindennel tudtam azonosulni. Egyet értek azzal, hogy a vírusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a home office szerintem egy baromi jó dolog. Te osztod be a magad idejét, nincs feletted egy "tanárnő", aki folyamatosan nézi, mit csinálsz éppen rosszul. Átérzem én is a sok kihagyott életesemény fájdalmát. Nekem 2019 év elején nagy fogadalmam volt például az edzés, hogy formába hozom úgy magam, mint még soha. Na ebből aztán mindenféle konditerem bezárások lettek, meg a súlytárcsák ára is felszökött az egekbe, hiszen mindenki kénytelen volt otthon edzeni, aki időben kapcsolt, még korrekt áron vehetett súlyt, de aki lemaradt, az a megcsökkent készletet olykor csak háromszoros áron kínálva találhatta már meg... Velem együtt... Aztán persze elég nagy érvágás volt számomra, hogy elmaradtak a fesztiválok, hogy nem lehet welnessezni menni (kimaradt így a tradicionális újévi walness hétvége, ami igen nagy feltöltődés lehetett volna számomra...), és tényleg vannak olyan dolgok, amik csak ritkán történnek meg az ember életében, hiányuk mégis jelentős. Az a legrosszabb, hogy nem lehet semmit tervezni. Nem lehet nyaralásokról álmodozni, színházak, mozik, koncertek kilőve, de még az sincs hogy beülsz valahova. És ennek is van szép oldala, mert ha egyszer vége lesz, akkor mindent ötször jobban fogsz értékelni (legalább is a "3 napos csoda" lejártáig), csak kérdés, hogy MIKOR lesz vége? Kezd olyan lenni ez az egész, mint egy háború. Mindenki várja a végét, próbálják megoldani ezt az egészet, de fixen pozitív jövőkép még nincs. Lehet hogy évekig is elhúzódik még, bár személyes véleményem hogy az Olimpiáig azért csak összeszedi magát a világ. A vakcinától kicsit tartok, mert egyik este furcsát álmodtam. Azt álmodtam, hogy a vakcina egy afféle "agykiölő" granulátum, ergó, aki bekapja, az onnantól agyhalott báb lesz, akit a társadalmi vezetők arra vesznek rá, amire akarják. Afféle lobotómiás hatást értek el vele, hogy ne legyen senkinek egyedi gondolata. Kicsit Black Mirroros álom volt, és emlékszem, hogy én menekültem a vakcina elöl, és körülöttem már mindenki zombivá lett oltva. Amúgy nincsenek összeesküvés elméleteim, és alapvetően utálok is felülni ezekre a rémhírterjesztésekre, de hát az álom az álom. Azt a tudatalatti sugározza az elmébe, nincs rá befolyása az embernek :D
Sziasztok. Egy hosszabb kihagyás után ismét Angry Video Game Nerd videóval jelentkezem. Sajnos ez utóbbi hónapokban történt egy kis elcsúszás a feliratokat illetően, ami mint azt kifejtettem, nem az én hanyagságomból eredetezhető. Pár hete azonban ismét utánanéztem a dolgoknak és úgy tűnik azóta…..
2019 a filmes szuperlatívuszok éve volt! Ha nem is feltétlenül minőségben, de én sok rekordot megdöntöttem! Aki egy nagyon részletes visszatekintést meg szeretne hallgatni, az megteheti itt, hiszen a Filmbarátokkal ismét több órán keresztül jó alaposan kitárgyaltuk a látottakat.Ahogy már tavaly is…..
Mert még ennyi idő után is van, amihez foghatót nem láttunk...   ..
Ulámá 2018.11.15 22:32:40
Szigorúan személyes politikai látásmódok következnek..
Ulámá 2018.04.08 21:01:35
Én egyáltalán nem támogatnám a betelepítéseket. Nem azért, mert utálom a migránsokat, hanem, mert szeretném úgy látni az országokat, ahogy a saját hosszú történelmük során kialakultak. Ha Dániába megyek, magas, vörös és szőke szakállas "vikingeket" szeretnék látni. Ha Japánba megyek, kicsi ferde szemű elegáns fazonokra számítanék. Arab országokban elvárnám, hogy mindenki a saját népviseletében flangáljon, míg indiában elfogadnám, hogy néhol csak egyetlen szál ágyékkötő-szerűségben mászkáljanak a népek. Így színes a világ. Minden országnak az lenne a jó, ha megmaradnának a jellemzői. Nekem volt már chilei, kínai, és pakisztáni haverom is életem során, úgyhogy van tapasztalatom. Teljesen más személyiség mind, de az eredő jóság ott volt bennük fajuktól függetlenül. Londonban ismerkedünk össze, és sokszor beszélgettünk a multikultúráról. Én személy szerint mindig ellene voltam. London utcáit megnézve nem azt látod, hogy milyen az angol történelem egyik darabkája, hanem egy hatalmas olvasztótégely-szerű társadalmat. Amikor Kínában voltam, ott viszont láttam Kína történelmét. Magába szippantott az ország, és éreztem a több ezer éves atmoszféráját. Angila? Franciaorszák? Semmi ilyesmit nem nyújtott számomra... És ez szerintem nem jó... Kelet-Európa az utolsó bástyája tán az eredeti "europid" nagyrassz kizárólagos jelenlétének. Én örülnék neki, ha ez legalább így maradna.

Én soha nem foglalkoztam a politikával, úgy voltam vele, hogy amíg megkapom a magam kis fizetését, a napi betevő falatomat meg tudom enni, a számlákkal elboldogulok, addig nem igazán érdekel, ki mennyit lop össze-vissza ott fent. Mert mindenki lop. Ki többet, ki kevesebbet. De az, hogy a magánnyugíjamat annak idején lenyúlták, ami több millió forint volt, na az minden határon átment. Akkora aljasságot azóta se követett el se élő, se holt. Onnantól nem érdekelt, ki mit lop ezen felül, de örök haragot és háborút fogadtam a fidesz ellen, mert pont azokat támadta ezzel meg, akik gondoltak a saját jövőjükre. Tőlem aztán győzzőn bárki, legyen a miniszterelnök maga a sátán, vagy állítsanak oda egy kecskét, de ez a mocsok utolsó kormány takarodjon végre a keserves bús pi... nyóba...
Idén lesz a nyolcadik alkalommal, hogy írásosan követem végig az Oscar gála fejleményeit. Remélhetően idén is sokan velem tartanak és leadják saját kommentárjukat is a hozzászólásoknál. Itt a tavalyi élőblogolás, ha valaki kérne egy referenciát. Jimmy Kimmel visszatér műsorvezetőként, aminek…..
Na, elérkezett egy újabb évösszegző részemről. A rekordhosszúságú 135. podcastünkben már kitárgyaltuk, hogy 2017 filmileg azért egy előrelépés volt 2016-hoz képest és ez nálam is meglátszik a pontozásnál. Kedvenc mozis megtekintéseket illetően kicsit csalok, mert láttam 2 10 pontos darabot is, de…..
Készül az évadzáró extra, azonban kisebb technikai problémákból adódóan valószínűleg tovább fog tartani mint terveztük. Ezért, hogy addig se álljon üresen a blog, kitöltöm az időt két minibemutatóval, amiket eredetileg az évadzáró után akartam kitenni. A Hell Ride az egyik, a hétvégén pedig felkerül…..
A tegnapi nappal lejárt a 7. Filmelemző Oscar beküldési határideje, és kaptunk is 11 videót, amiket hamarosan meg is nézünk, és - egyelőre nem tudjuk mikor, de szerintem max 2 héten belül - sort kerítünk az értékelésre!(a videókat a tovább gomb mögött talájátok) Köszönjük…..