Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bekejudit

44 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023. október 3. 19.00 Nem, nem törékeny. Inkább tenyeres- talpas. Igazi parasztlány ez az Irma (a darab főszereplője), még ha Hamupipőkének is gondolja magát az álmaiban. Az úgy volt, hogy vettünk egy keddi bérletet a Vígszínházba, amelynek már a neve is Molnár Ferenc, aki a szóban forgó darab…..
Madách színház, 2023.09.21. Először is azok kedvéért, akik nem szándékoznak végig olvasni a blogbejegyzésem, de megkérdezik, hogy " aztán milyen vót aza Pretty woman" leírom, hogy jó volt. A néző pont azt kapta amire várt: kiváló táncosok, gyönyörű énekhangok, csinos kis ruhák, sírás-…..
Centrál színház, 2023. február 12. Azok a gyönyörű kerti törpék! Meg a Balaton színű háttér és a szoc. reál piros kerti székek, no meg a hal mintás kerítés - ebből valami vidámabb is kisülhetett volna. De nem sült. Egy családi ünnep közepébe csöppen a néző, melyen keresztül a társadalmi problémák…..
A sorozat Velencében játszódik, és kb. fél órás részekből áll. Azt hiszem, ezzel minden jót el is mondtam erről a minisorozatról. Egyébként a story a legrosszabb kórház-sorozatok és a Bridget Jones naplója félresikerült szerelemgyereke lehetne. Arra lettem volna mindössze kíváncsi a sorozat nézése…..
Hol is kezdjem..kissé bugyuta film. De annyi és annyi hó van benne meg kandalló, amiről itt a lakótelepen csak álmodik az ember lánya. A film különben simán lehetne valami Júlia vagy Romána füzet ( már aki még emlékszik ezekre ) alapján készült feldolgozás.Egy facebookos Netflixes csoportban…..
Magyar sorozat- Rtl+ Botrány ez a főcím. Szenteket ábrázol, holott Jimmyről és a környezetéről bármi elmondható, de ez nem. Jó rendben, elhunyt, de ettől még nem kell szentté avatni. A Király második és negyedik része között még mindig azt követhetjük nyomon, ahogy Jimmy a sikerhez vezető rögös…..
magyar film 2021. rendező: Fazekas Máté Olyan szürreális az egész film és mégis a magyar rögvalóságot ábrázolja némi romantikus beütéssel. A történet egy egyszerűnek tűnő rutin végrehajtási cselekmény, egy kilakoltatás elvegzésének indul. Ricsi az ígéretes végrehajtó, aki apja sikeres végrehajtói…..
Szögezzük le az elején, hogy sosem voltam Jimmy rajongó. Nekem a Jimmy, mint ember sose volt a kedvencem, dalai azonban behatoltak az agyamba, a fülembe és örökre ott ragadtak. Sose felejtem el, amint Kati, az ügyvédi iroda titkárnője és félfogadási időn kívüli takarítónője, péntekenként benyomta a…..
magyar film 2022. Nagyon vártam a bemutatót, hiszen jó volt a beharangozó, kitűnő színészek, jónak tűnő sztori és Geszti Péter a producer, ebből csak jó sülhet ki. Különben is gyerekkel vagy kutyával bármilyen filmet el lehet adni. Hát ezt is eladták.... szó szerint lenyomták a közönség torkán ezt…..
Centrál Színház, 2022.01.14. rendezte: Puskás Tamás Vigyázat, erős spoiler elemek! Volt egy film 1976 -ban. Kultfilm . Nem láttam.  Láttam helyette most, a Centrál Színházban. Kicsit le kellett porolni, meg aztán érvényesült a " video killed the radio star" effektus, azaz a tv- t már rég legyőzte…..
Jászai Mari Színház, r.: Guelmino Sándor Szóval 10, mint tízparancsolat. Egyértelmű, mondják is, érezni is. De nem csak az. Tíz féle mód, hogyan vágjuk taccsra az életünk. Szövevényes egy történet, akár  Shakespeare is írhatta volna, de Székely Csaba tette ezt meg. Itt mindenki mindenkinek az apja,…..
magyar film, 2020 r.: Cristina Grosan Hogy miért ez a film címe azt csak az alkotók tudják. Én nem jöttem rá, akárhogy törtem a fejem. A sztori ugyanis semmi ilyesmit nem tartalmazott. Igazi művész filmről van szó egyébként, ahol a cselekménynek igazából nincs jelentősége, inkább a hangulatában…..
magyar film 2021 r.: Varsics Péter  Szóval megnéztük egy szép kedd este lányommal és még 4 nézővel egyetemben a filmet. ( amelyből két fő a film háromnegyedénél távozott, lehet ment a buszuk) A reklám szerint a főhősöktől távol áll a happy end, de végül persze mégis. A történet egy sikertelen író…..
magyar film 2020, rendezte: Lakos Nóra Úgy ültem be erre a filmre,  hogy egy igazi romkomot fogok látni. Hát rom az volt, de a kom elég vérszegényre sikeredett. A story az unalomig ismert hollywoodi sémára épül: a kis füllentéssel létrejött "család " a végén igazi érzelmeken alapuló családként kezd…..
A Nemzetközi Emmy díjra jelölt Trezor című film vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. A videóban végig elemzem, hogy miért is nem az igazi ez a történet. NEF élménymutatók | TOP filmes lista: https://goo.gl/ymQavP Írd meg kommentben, hogy melyik életrajzi film a kedvenced!    Kövess minket…..
Zsuzsinak, szeretettel Igazi léleksimogató ez a film, mindenkinek ajánlom aki szereti a szépen fotografált, lassú folyású, kissé szentimentális filmeket. Közismert tény  hogy Magyarország ezt az alkotást jelölte az Oscar díjért folyó versenybe - más kérdés, hogy a jelölő bizottság be fogja-e…..
Az úgy kezdődött, hogy jegyünk volt dec. 6- ra a Katonába a Hóhérokra, de azt már sosem fogjuk látni... A mai színház élmény viszont a Central siker-darabja a Nemek és igenek volt, amit Katival, valamint jó néhány kollégával és ismerőssel tekintettünk meg hála Erának és a közönségszervezőnek, aki…..
Rossz versek (2018. r.:Reisz Gábor) Nyilván kicsit hangzatos ez a cím, hiszen én  arról fogok írni, miért tetszett és miért nem tetszett nekem ez a film. Már nagyon rég óta vártam, hogy láthassam, mert sokat hallottam róla és rangos díjakat is nyert. Igazából picit csalódtam is, de lehet, hogy túl…..
Nem szeretem az abszurdot. Túl valóságos. Ez ebben a Pintér Béla darabban végleg bebizonyosodott. Az elején nagyon szenvedtem, liszt hull apadó fára, műkéz nyúl az üldözött felé barlangjában...mi ez a rettenet? De aztán magával ragadott..és a színészek nem győztek ragyogni, volt akire egyszerűen nem…..
Katinak és Eginek Úgy kezdődött, hogy Kati nem jött el, mert kiment a fejéből, hogy ma van - üzeneteket meg minek olvasni #messengermentesélet...(egyébként Godot sem jött el, ezúttal sem, pedig vártuk). Ha közhelyeket akarnék puffogtatni, annyit írnék az előadásról, hogy jutalomjáték volt…..
 Hableány elhunyt utasainak emlékére  "A Duna csak folyt....Az idő árján úgy remegtek ők, mint sírköves, dülöngő temetők."  Fura érzés volt nézni a Dunát, amely egykedvűen hömpölygött és tudni azt, hogy előző nap milyen drámai és tragikus történések színhelye volt..sosem léphetsz kétszer ugyanabba…..
Füge Produkció, Rendezte: Végh Zsolt Hát nem jó érzés egyedül színházba menni (Egi, Kati, Anyu annyira hiányoztatok), de végülis eddig is egyedül jártam szülői értekezletre...Alternatívokban mondjuk nem vagyok annyira otthon, de nem azért, mert nem bírom, hanem azért, mert "vidékiként" nem egyszerű…..
bekejudit 2019.05.10 14:38:38
@Gazz: köszi :)
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
  Anyák napjára ! Hát ez kemény volt..főleg az első sorból. Nem egy könnyed vasárnap esti szórakozás, az biztos. Egi megint kiélte az első sor iránti szenvedélyét, a jegyszedő néni elismerően gratulált is nekünk, hogy ide sikerült jegyet szereznünk. Mert jelentem, tele volt a nézőtér. Ami mondjuk…..