Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam Makkos

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Adam Makkos 2021.05.23 11:09:22
@jamboox: Kicsi a látószög
A magyar történelem egyik legkiemelkedőbb uralkodóját, a Hunyadi család sarját, I. Mátyás magyar királyt (ur: 1458-1490) számtalan sztereotípia övezi napjainkig, melyek jelentős része csupán a néphagyomány révén maradt fenn és többnyire tévesen rögzült "történelmi emlékezetünkben". Ilyen például…..
Adam Makkos 2020.05.11 09:51:22
Vonattal sok mindent szállítanak, gyakran olyan dolgokat is, amit közúton nehéz vagy lehetetlen lenne. Szén, vasérc, gabona, szénhidrogének... ezekkel nap mint nap találkozhatunk akár Magyarországon is egy vasútállomáson vagy épp az autónkban ülve és a piros lámpa előtt várakozva. Repülőgéptörzsek…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
Adam Makkos 2020.03.01 20:25:42
@gigabursch: remélem, be van heggesztve a kormánya. Legalábbis az a viaduktos mutatvány nem bátor lenne, hanem öngyilkos.
Közkeletű tévhit, hogy tahón parkolni csak gépjárművel lehet. Mi sem áll távolabb a valóságtól! A tahó parkolás demokratikus jelenség, amelyet nem csak a "gazdag" autótulajdonosok gyakorolhatnak, hanem szinte bárki. Nem kell más hozzá, csak egy manapság terjedőfélben lévő "mikromobilitási eszköz",…..
Egy apának a legnagyobb büszkesége a gyermeke. Nyilván jól esik vele tündökölni, de bármennyire is szeretné, nem lehet mindig kitenni a kirakatba. Pedig egy egész éjszaka munkája van benne – ami valójában csak néhány perc, de ekkor már ki emlékszik erre. Legfeljebb anya, ő még biztosan, főleg ha még…..
Adam Makkos 2019.07.05 19:58:42
@Veszéjben a lyogállamiság !: Én biztosan nem mondtam ilyet. Légyszi olvasd át mégegyszer a hozzászólásaimat, ha nem vagy benne biztos. A fidesz TV-t nézi az alacsony iskolázottságú és a kevésbé jómódú réteg. Persze van átfedés köztük. Sajnos el is hiszik, amit hallanak. Félnek a migránsoktól, akkor is, ha egyet sem láttak még. Félnek Sorostól is, akinek egyetlen bűne, hogy támogatta a mostani NER vezérkart anno. Nem hallanak más vélemény és féltik a közmunkájukat is. Ezért van ilyen nagy támogatottsága a fidesznek. Az agymosottak sokasága miatt. Persze a legtöbbüknek nincs haszna a fidesz kormányból, mint pl neked. De ők ezt nem tudják.

Kérlek gondolkozz el azon, miért ilyen fontos a fidesznek megszerezni minden TV és rádió csatornát és újságot? Miért fontos az neki, hogy más ne is juthason szóhoz, a szavazók ne kapják meg a valódi hireket?
Adam Makkos 2019.07.06 18:57:33
@Muzsikok közt: Butuska, Alkotmány csak 2010 előtt volt, azóta csak illegitim tákolmány van. :D
Kérlek olvasd el mégegyszer, amit irtam, mert nem sikerült megértened. Legalábbis nem arra válaszoltál. Kicsit mintha össze lennél zavarodva. Elfogytak az érvek?
Nem volt társadalmi egyetértés, de még többpárti egyeztetés sem róla. Ezért fog a kukában landolni a rendszerváltás után.
Adam Makkos 2019.07.06 19:00:38
@Veszéjben a lyogállamiság !: Igen, tudom, a tudatlanok közt gyakran előjön ez az érv a bolygómozgások ellen, ig ymost neked is megbocsátom. Szövegértésből megbuktál, azt irtam, "amit látok" nem azt, hogy amit érzek.
Gondolom direkt csúsztatsz, mert nem tudsz érdemben válaszolni, inkább válaszolsz valami másra. Tipikus fideszes. És ezt most értheted ostobának, megengedem.
2017 őszén érkezett róla az első jelzés a Járókelőre. Azóta csak a baj van. Volt már helyszíni szemle, készült róla jegyzőkönyv, járt kint a tévé és legújabban azt is megígérte a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI), hogy hamarosan kezdeményezik az elszállítást. Az amerikai rendszámmal ellátott…..
1888. A befagyott Niagara-vízesés..
Adam Makkos 2019.01.15 09:51:25
@enpera: Lehet benne.
De akkor kellene rá nyitható "motorháztető". Nem csak a karbantartáshoz, hanem mondjuk a motor beszereléshez is. Kellene még rá tankoló nyilás, kormánykerék, kormánymű a kocsi alá. És a kerekeken sem látom, hogy kibirnák a forgatónyomatékot.
Ezt a képet más linkek "toy car"-ként emlitik.
www.reddit.com/r/WWIIplanes/comments/5cgspa/p38_in_italy_mechanics_have_turned_a_gas_tank/

Csináltak tartályból működő autókat is, de azok egészen másként néznek ki.
saltfever.wordpress.com/2011/04/05/belly-tank-lakesters-at-bonneville/
Fél éve kaptam egy e-mailt a Kukaholdingtól, hogy a helyben szokásos módon, tegyem közhírré az alábbi tájékoztatást: Az állami hulladékgazdálkodási feladatokkal törvényileg megbízott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) értesíti a sződligeti polgárokat, hogy a…..
Adam Makkos 2018.11.22 18:07:30
@törppicur: Számla nélkül mennyit fizetsz és hova? Légyszives másold már be ide a legutóbbi átutalásod igazolását! Persze, ha nem fizetsz, csak dumálsz a levegőbe, akkor nem kell.
1939. 1960-68 között. Kivégzésére váró elítélt a gázkamrában az Egyesült Államokban. Fején a csuklyán a Westinghouse Electric logója látható..
Adam Makkos 2018.11.05 15:31:58
@Svegacomp: Felbontásról nincs szó, mert monitor nincs hozzá. Lyukkártya és talán már nyomtató dukált akkoriban. Se vinyó, se floppy. Nyilvántartásokra kiválló volt: könyvtár adatbázis, népesség- vagy föld nyivántartás.
Az ötvenes évek közepétől jött a 2. generációval a szalagos tároló, talán már ebben is van.
Hirtelen ezt találtam: szatyika.hu/files/Hardver_alapismeretek.pdf
„Na, neee!”, gondolom, „Huszonöt perccel előbb érkeztem és még ez is!” Barátommal megbeszéltük, hogy beülünk valahova beszélgetni egy kicsit, és az imént hívott, hogy negyven percet késik. Egy kávézóban ülök, zsúfolásig tele van, az asztalkák pedig túl közel vannak…..
Adam Makkos 2018.09.13 12:07:19
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nem adópénzekről van szó, hanem a kollégiumi költségtéritésről. Ha nem vagy képes felfogni az olvasottakat, akkor ne szólj hozzá!
Évek óta terjednek a közösségi oldalakon és a különböző portálokon azok a táblázatok és rajzok, amelyeken azt mutatják be, hogy miként adhatunk a felszolgálóknak kifinomult jelzéseket az evőeszközeinkkel. Többféle ábra is készült, amelyek szerint a késsel és villával a következő információkat…..
Adam Makkos 2018.09.02 09:19:13
@¿Qué tapas hay?:
Nálunk pl nincsenek itthon pincérek, igy jelezni sem kell neki.
Ha kész van a gyerek, kiviszi a tányért és az evőeszközöket a konyhába.
Nem vagyok benne biztos, hogy ismerik a picérek szerint sem létező jelzés rendszert.
Csak a hatósági rásegítésnek köszönhető, hogy múlt héten az alacsony vízállás és a magas vízhőmérséklet miatt nem kellett leállítani a paksi atomerőművet, ahogy erről a napokban írtam. Az Energiaklub és az Átlátszó meg is mérte a dunai vízhőmérsékletet Paks alatt, és ténylegesen 30 fokot meghaladó…..
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Adam Makkos 2018.08.01 14:06:00
@\\\'tor: Szerintem ezek a mérnökök már az unortodox képzést kapták. Régebben még tanitottak fizikát és ésszerűséget is, mára csak ez maradt nekünk: önjelölt okostojások és a zaj.
Nem nagyon lehet azon vitatkozni, hogy a magyar oktatás hatalmas terhet ró az óvodából játszadozva kijövő kisgyerekek vállára. Összeszedtük mi az, ami mégis hiányzik az iskolapadot elhagyva az életünkből - ja és persze a telített kerettantervből. Nagyszerű, hogy az iskolapadból kilépve értelmes…..