Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReplacementChiller

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hajléktalanok után az autósok is megtudhatják, hogy milyen a fideszes rendpártiság. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester kerületében ugyanis a szabályos parkolóhelyen megállókat is megbüntetik. Józsefváros egy csendesebb forgalmú kétirányú utcában azért büntetnek meg…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
ReplacementChiller 2012.05.01 15:41:41
@Cooler: :D:D:D van humorod:)
ReplacementChiller 2012.05.01 15:47:41
@Fitz:

Szerintem ez a mondat: "nem lehet csak úgy más életét veszélyeztetni, minket bringásokat..." az általánosítás miatt arról szól, hogy vannak egyrészt az autósok, másrészt vannak a bringások. Innen kezdve jön és jöhet be jogosan, hogy a "többi biciklista mit csinál".

Ebben a konkrét esetben valóban, az autós veszélyeztette a bringás életét. Ezzel együtt a dolog ennél többrétűbb.
A Volga Szálló eltakarításából mindenképpen oktatófilmet érdemes készíteni. Persze érthetők a szokatlan megoldások, hiszen ekkora panelépületet nem bontottak még idehaza (kisebbet is talán csak egyet). Mindenesetre, mikor egy minirakodó szedi szét maga alatt a födémet, az…..
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
ReplacementChiller 2011.07.15 10:17:22
@Icarus_: Különben meg értem én, hogy Te úgy érzed, hogy nem veszélyes és valóban addig jó bringával közlekedni, amíg így érzed.
ReplacementChiller 2011.07.15 16:47:58
@Icarus_: " Autóban nem kell félned a barmoktól?" Pont erről beszélek első perctől fogva. Persze nem arról, hogy félni kell, hanem arról h tisztában kell lenni a veszélyekkel. Bicajon ülve nem véd a karosszéria. Az evéssel való összevetés nem igazán állja meg a helyét. Akkor állná meg, ha olyan kaját ennél, amibe itt-ott láthatatlan mérget, stb. kevernének.
Most gondolj bele. Te ülsz a bringán és nem látod, ki jön mögötted. Nem is látszol annyira. Annak a másik embernek a kezébe adod az életedet és a felelősséget az életedért és a testi épségedért. Gépjárműben ülve van visszapillantó tükör, három is. Ha kamion mellett megyek, igyekszem minél előbb elhajtani mellette, mert láttam már magam előtt ledarálni egy másik járművet. Ha bringán ülsz, maximális figyelemmel kell lenned neked is. Csak persze vannak olyan apróságok, mint a visszapillantó tükrök hiánya, stb... Én a törvényalkotók helyében nem liberalizálnám ennyire a kerékpáros közlekedést és nem azért mert a kerékpárosokkal akarok kiszúrni, hanem azért, mert nem tartom biztonságosnak főúton a kerékpáros közlekedést. Előbb meg kellene oldani a biztonság kérdését (nem beszélve a szennyezett levegő belélegzéséről). (Ugyanakkor a gépjárművek feltartása sem szerencsés megoldás, de ez külön téma lenne.)
ReplacementChiller 2011.07.15 16:58:18
@Asztalos Gábor: Bocs, ennyire nem vagyok képben. Viszont, ha azt hiszed, hogy biztonságos főúton bringázni az autók között, akkor arra nem tudok mit mondani. A józan eszem és húsz év forgalomban eltöltött idő alatt szerzett tapasztalatom erről teljesen mást mond. Az biztos, hogy saját érdekedben neked is maximálisan oda kell figyelned.
Én gépjárművel sem hajtok át egy kereszteződésen csak azért, mert nekem van elsőbbségem. Mindig figyelek, hogy a másik jármű megadja-e azt az elsőbbséget.
Ezt írta a blogjában:Hosszas huzavonát követően ítéletet hirdetett a Pest Megyei Bíróság. Az ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) volt az alperes. A Dr. Lenkei Vitamin - mint felperes - kezdeményezte a bírósági eljárást....2008. decemberében, majd ezt…..
ReplacementChiller 2010.06.10 14:23:29
@kalman: Szó szerint tényleg azt írtam :) De olvasd el még1x! ;)
Utánanéztem Lenkei doktor gazdasági tevékenységeinek a nyilvánosan hozzáférhető cégadatokból. Meglepő dolgokra derült fény. A legfurcsább talán az, hogy Lenkei úr 2009. tavaszán minden tulajdonrészétől megszabadult, és gyakorlatilag sem a könyveit kiadó cégben, sem…..
ReplacementChiller 2010.03.18 22:07:01
@AnonHun:
Ezen nem akarok rágódni. A szcientológia nem arra való, hogy leszoktasson a dohányzásról vagy hogy levitálni/teleportálni, stb... tanítson meg.
Mutass egy kiadványt, ahol (mostanában) azt hírdetik, hogy teleportálni fogsz ha OT leszel. Ilyen nincs, de ha van, kérlek mutass egyet.
A szcientológiával nem ez a gond.
Vannak más valós gondok. De nem az, amiről exscn és te beszélsz.
Ez olyan, mintha lenne egy hatalmas óriás, amelyik tör és zúz és te nem a gyenge pontján próbálnád elkapni, hanem ott ütögetnéd, ahol a legerősebb. Annyit érsz el, hogy kifáradsz. Ehelyett ránézhetnél az óriásra és megkereshetnéd a gyenge pontját. Ehhez azonban először rá kell tudnod nézni. Jelen időben kell lenned...
Mert vannak gyenge pontjai. De nem azok, amiket te támadsz.
Az pl. gyenge pontja, hogy olyan jogokat akar magának, amiket megtagad a saját tagjaitól és másoktól. Ez egyértelműen gyenge pont. És ha ezen javít, akkor jöhet egy másik gyenge pont és egy nap lehet, hogy megmaradnak az előnyös pontjai.
De ha te valami miatt az egészet el akarod pusztítani, mert félsz, hogy rájön arra, hogy tényleg elkövettél valamit, akkor a szcientológiával együtt magadat is el fogod pusztítani.
A szcientológiában visszaélnek a gyónással. ez is egy gyenge pont. de ha megbízható embernek/csoportnak adod ki azokat a dolgokat és ránézel, mert engednek ránézni és nem ellened használják fel, hanem pusztán technikai tényként kezelik, hogy ezt tetted, ok. lépjünk túl rajta, akkor azzal valóban mindenki nyerne. még a legutolsó fegyver és drogkereskedők is. és meg lenne hagyva nekik az esély, hogy jobb emberek legyenek és hogy ez a világ is egy jobb hellyé váljon. ehelyett ott van a szcientológia egyház, amelyik visszaél a belé vetett bizalommal. és ott vannak a fekete kalaposak, akik meg akarják őrizni a monopóliumaikat és a vagyonukat és ott vannak az anonok, akik nem a gyenge pontokon támadnak és nem igazságosan. a világ meg elsüllyed a háborúkban, a környezetszennyezésben, a bűnözésben, a munkanélküliségben és még sorolhatnám. egy bolygón élünk. minden mindennel összefügg. és lassan kifutunk az időből.
harcolj azért, hogy elérhető áron adják a technológiát és az anyagokat, hogy hozzá lehessen jutni, hogy az hozzá juthasson, akinek szüksége van rá. harcolj azért, hogy ne harcoljanak a pszichiáterek és a gyógyszergyárak ellen, hanem működjenek velük együtt, harcolj azért, hogy tartsák be azokat az emberi jogokat, amiket hírdetnek, stb... ezek értelmes célok lennének.
 Ezt írták az MTI-hez eljutatott közleményben:2010. március 17., 17:24TÉNYŐI GYILKOSSÁG - MEGINT PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS ELŐZTE MEG A TRAGÉDIÁT    Budapest, 2010. március 17., szerda (OS) - A PSZICHIÁTEREK FELELŐSSÉGÉT MOST SEM VIZSGÁLJÁK?Brutális…..
ReplacementChiller 2010.03.18 21:46:08
@Translator +X+: és ezzel most mihez kezdjek? :) hogy jön ez ide? :)
azok az emberek, akik drogokon vannak, erőszakosabbak azoknál, akik nincsenek. ez tény, ezen kár vitatkozni. egyetlen szerrel sem lehet az utcán mászkálni.
különben aki alkoholt iszik az is agresszívabb.
a pszichiátriai drogokra meg különbözőképpen reagálnak az emberek. nem mindenki lesz zombi. van, aki agresszívvá válik. a mellékhatások ott vannak a dobozon is.
Előzmények: A Super Power épület és adományozási szintjei A Super Power épület,,, Amint az előzményekben is írtam, a Super Power épület az egyház új központi épületének elnevezése. A floridai Clearwaterben épül 1998 óta (12 éve), az egyházra jellemző módon kizárólag a…..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Imádjátok az ilyet, döntsetek, menjen vagy maradjon a posztíró, kire hallgasson az eszére vagy a szívére? A héten a szép képeket Kutasi Kovács Zoltán blogjából lopjuk. Még több szakítás a szakítóskönyvben, még több ismerkedés a Szakítós Mikuláson! Kedves…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Autófília Zebra, gyerek 2008.05.27 16:44:00
Hollywoodi receptek szerint egy film sikeréhez kell gyerek, meg valamilyen állat. A gyerek adott, az állat viszont ez esetben nem a zebra, hanem egy teherautósofőr. Halálra gázoltak egy négyéves kislányt A kijelölt gyalogosátkelőhelyen gázoltak halálra egy négyéves kislányt…..