Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HjCRN+y7

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Eddig főleg a Digi Homár-portfóliójában voltak ilyen komikus elemekben és ismétléses humorban gazdag történetek, de úgy tűnik, az eddig főleg számlázásos vagy szerződéses sztorikban erős UPC-nél is csikorognak a fogaskerekek. Tisztelt Homár Blog! Küldök egy szaftos sztorit a UPC…..
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
  Természetesen a teljesség igénye nélkül tudok beszámolni a nemzeti parkokról, hiszen annyi időnk nem volt, hogy az Usa összes parkját bejárjuk, de ami 5 hétbe belefért, azt belesűrítettük. Sok félelmem volt a kirándulásokkal kapcsolatban, főleg a gyerekek miatt, hogy majd túl hosszú túraútvonalak…..
„Most nem a lóláb, az egész ló kilógott”  Hosszú hétvége van, így aztán viszonylag csak röviden: Debrecenben összbírói értekezlet összehívását kezdeményezik a tiltakozó bírák, miközben egyre több helyen soha nem látott ellenállást váltott ki az Országos Bírói Tanács (OBT) legutóbbi megpuccsolt,…..
HjCRN+y7 2018.10.22 17:01:06
@aztgondolom: Pontosan igy mukodtek a kommunistak is. Persze mitol ennenek ezek masok, nagy reszuk MSZMP-skent vagy KISZ titkar volt.
Kis türelmet kért olvasónk új vízóráinak regisztrálására a Vízművek tavaly. Igaz, azokat a vízórákat  egy kicsit is rigorózusabb illető már biztosan nem mondta volna újaknak, tekintve, hogy 2015-ben kerültek beszerelésre, de ezen lépjünk is túl, ahogy a Vízművek és B. is tett. Teltek a napok, múltak…..
HjCRN+y7 2018.09.22 06:37:52
@Látens Inszinuáció: Csodalnam ha birosaghoz fordulna es nyerne. sztem Te sem azt nyerted hogy nem kellett az Elmu-nek kifizetned a szamla, hanem hogy vegrehajtast inditott ellened es gondolom annak minden koltseget rad probalta verni. Ez valoban jogtalan, mert Te azert nem fizettel mert nem kaptal szamlat.

A posztolot ertem hogy hirtelen kapott egy szamlat es azt ki kell fizetni, de o sem kerdojelezte azt meg hogy a vizet elfogyasztotta. Arra meg ugye senki nem gondo (lathatoan a posztolo sem), hogy csak mert nem szamlaztak azert nem is kell kifizetni.
Igen, van elevules, de az Ptk szerint 5 ev. Ha addig nem szamlaz es semmilyen formaban nem kovetel, akkor lehet arra hivatkozni. De jelen esetben a szamlat ki kell fizetni. Kellemetlen mert hirtelen nagy osszeg neki? Igen, megertem, de ezen kar haborogni.
Weekendek kedvelt programja az európai fővárosok felfedezése. Ha Londonban, Párizsban vagy Madridban már jártunk, vagy egyszerűen másra vágyunk, vegyük célba Elzászt! Franciaország nem könnyű turistacélpont: drága és a helyiek nem a kedvességükről híresek. Ráadásul az ország keleti részén fekvő…..
Argentínában elutasították az abortusztörvény enyhítését, melyért rengeteg feminista szervezet harcolt, jogosan. A törvényjavaslat megengedte volna, hogy a magzatot elvetesse az édesanya a terhesség 14. hetéig, ezt a társadalom 60 %-a támogatta. Viszont a szenátus gyakorlatilag semmibe véve az…..
HjCRN+y7 2018.08.12 07:04:27
@Pietarii: ha az abortusz gyilkossag, akkor az oralis szex meg kannibalizmus.
Aki szembe megy a hatalommal - hazaáruló. Aki nem ért egyet a hatalommal - hazaáruló. Aki kritizálni merészeli a hatalom emberét - hazaáruló. Most épp a bírók vannak soron...
Fegyvertelen Gettó Tourism 2018.04.20 22:32:32
Fotó: IHO.hu Nem tudom, milyen ördögi Soros-terv része, de valahogy úgy szervezték a hatalmasok, hogy Magyarországon csak húgyszagba lehessen megérkezni. Vagy hányásba. Van persze pár ritka kivétel, amikor a sok uniós forrás ellopásához valamit építeni kellett mutiba, de alapvetően a jellemző ez.…..
HjCRN+y7 2018.04.22 10:54:51
@Bicspesz Elek: A metro Kelenfoldig jar! :-) Ok, gondolom a piros metrora gondoltal - egyetertek.
Avagy hogyan harcoltunk egy hitelintézettel és az állami szervekkel 5 millió forint adó-visszatérítési támogatásért. A posztot egyik építtető olvasónk írta és küldte el nekünk. Egy tanulságos történet az építkezés során igényelhető adó-visszatérítési támogatás kérelmezésének körülményeiről. ..
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
Zavaró tévhitek, tudatlanság és indulatok kerekedtek a patológusok körül. Tegyünk kicsit rendet, mert mérhetetlen butaság hidegsebészezni azokat az orvosokat, akik nélkül a betegségek zöme nem is diagnosztizálható, akik ugyanúgy hat évet küzdöttek az orvosi egyetemen, majd 5 évig voltak gyakornokok…..
Migráncshiszti - azt írta...
HjCRN+y7 2018.02.25 08:14:11
@Womb Raider: mert az elmult 8 evben olyan drasztikusan sikerult csokkenteni az allamadossagt? Az utobbi legalabb 5 evben kifejezetten kedvezo vilaggazdasagi korulmenyek kozepette (kedvezo refinanszirozas, alacsont kamatkornyezet, alacsony olajar stb) sikerult valos strukturalis valozasokat elerni? Szerintem nem.
  Olyat mutatunk, amilyet eddig még sose, pedig a Tények szolgált már pár kellemes perccel az internetes népművészeknek. Történt ugyanis, hogy van ez az OLAF-vizsgálat, aminek az utóélete egyre kínosabb fura urainknak: Orbán Viktor vejéről kiderülni látszik, hogy olyan bűnszövetkezetben elkövetett…..
HjCRN+y7 2018.02.09 19:18:06
@zriff: igen, nagy valoszinuseggel loptak a korabbi kormanyok is. De most ez akkor felmentes es akkor mindenkinek szabad lopni? Vagy ha kevesebbet (?) lopnak, akkor az mar oke?
Tékozló Homár DIGI vs. UPC 2018.02.06 11:03:33
Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?  És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk.  Kedves Homár! Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid…..
HjCRN+y7 2018.02.07 13:43:54
@igazi hős: azt irdo hogy a tobbi stimmel. Nos: Nem, a UPC nem holland, hanem amerikai, a Liberty Global csoporthoz tartozik, aki a Nasdaq-on jegyzett ceg, fo tulajdonosa John Malone milliardos. Technikailag cegjegyzekben a UPC Magyarorszag tulajdonosa a Liberty Global BV (holland) ceg volt, de aztan atkerult a Cabelcom (svajci) ceg ala - mindegy, minedgyik a Liberty Global csoport tagja.

En szerintem eleg vilagosan a UPC roman vezetoirol beszeltem (jelenleg Radulescu, korabban Pascu) akik alatt sokat romlott a szolgaltatas szinvonala es megnovekedett a trukkok szama (trukkos aremelesek, promociok, muszaki hibak szama, gyengebb anyagokbol valo epitkezes stb) - hoztak magukkal a roman modit, mert ott igy megy. A valoban roman tulajdonosi hatteru Digivel szemben.
Pár napja derült ki, hogy az RTL Klub műsorán február 5-én indul A Fal Sebestyén Balázs vezetésével. Ez az a műsor, amit tavaly ősszel premier előtt mutatott be a tévéadó azért, mert szerintük a TV2 lemásolta az általuk megvásárolt formátumot. A TV2 A Piramist a reklámjaiban eredetiként hirdeti, így…..
HjCRN+y7 2018.01.26 20:08:02
@OkoskaTo:rp: Jaj, ez jo poen volt! :-) Tetszett. Gratula!
Bő két hónapja működik az Egységes Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT), ahol mindenki egészségügyi adatai elérhetőek lesznek bizonyos embereknek, akik az egészségügyben dolgoznak. A rendszer bevezetése óta több aggódó megkeresés is érkezett hozzánk az EESZT jogszerűségével kapcsolatban. Okkal…..
HjCRN+y7 2018.01.24 09:20:53
@Alexin Zoltán: en elolvastam a hivatkozott linket. Kicsit velemenyem szerint tulzottan orwell-i, de alapjaiban egyetertek a cikkben megfogalmazott fenntartasokkal. A hamarosan eletbe lepo adatkezelesi szabalyokkal halalra szivatunk cegeket es mindenkit (atesunk a lo masik oldalara), ugyanakkor az allam meglehetosen nagyvonaluan jar el, amikor sajat maga az adatkezelo.
HjCRN+y7 2018.01.24 09:26:10
@metal: En nem ezt olvasom ki a posztbol. Szerintem igazad van ha zta mondod hogy hatekonysagjavitast kell elerni es az orvos jobban es hatekonyabban tud donteni ha teljes korkepet, korelozmenyt, korabbi vizsgalati eredmenyeket egyszerre es egy helyen lat. ez jo, de a poszt iroja szerintem azt a velemenyet fejezi ko hogy a jo cel sem szentesiti az eszkozt es enyhen szolva aggalyos es diszkriminativ amilyen nagyvonaluan kezeli az allam az adatkezelest. Diszkriminativ, mert ha ezt mint egy valallkozas tenned meg iszonyatosan rad szallnanak.
HjCRN+y7 2018.01.24 09:30:25
@LKerekes: Nem ertelek. Most mi koze a poszthoz az ellenzeknek meg a szavazatoknak? Ja, most latom, hogy ez egy TASZ alatt megjelent post es akkor szerinted biztos valami politikai hatso szandekkel jelent meg es tette ki az Index a kezdo oldalra? Szerintem meg egy erdekes velemeny, amivel lehet egyeterteni vagy nem. Van velemenyed a temaban? Kerlek osszd meg!
Úgy érzem meg kell szólalni. Ideje visszanézni a blogra és írni valamit. De már annyian leírták, hogy a papok ne politizáljanak... mi újat írhatnék még erről?  Pedig van mit! A legtöbben pont egy elég alapvető érvkészlethez nem nyúlnak, ami pedig mindig a végső szót mondja ki az egyházi vitákban: a…..
Ha az ÁSZ-büntetés miatt ellenzéki pártok nem indulhatnak a választásokon és a Jobbik tényleg elmegy Strasbourgba az igazáért, abból nemzetközi botrány robbant volna. És kiderült volna, amit a kritikák megfogalmaznak: tényleg diktatúra van Magyarországon...
HjCRN+y7 2018.01.10 20:41:34
@ursus artos: @Kővárépítő Orbán a király a házban:
Ez a kinek a hibaja, hogy a szlovakoknal 5%-al magasabbak a berek (valakinek a korabbi kommentje szerint 25%-al - tessek mar eldonteni hogy mennyivel!) kerdes megint csak nezopont kerdese: a szlovak euroban szamolt es forintra atszamitott atlagberek lehet hogy ma magasabbak, de erre Feriek meg azt mondanak, hogy kerem amikor Viktorek hatalomra keruletek akkor az eur/huf kb 275 volt (forras mnb.hu 2010 majus 14 ), most meg kb 310 ami kb 12.5% hatas mas szoval valtozatlan arfolyamon meg mindig sokkal jobbak lennenk. Azt hogy a jelenlegi kormany alatt meg mennyit romlott a forint arrol meg mar nehogy ok (Feriek) tehessenek, az a mostani kormany/mnb tehet.
(Es akkor meg arrol nem is beszelnek, hogy 2010ben a valasg egyik legmelyebb idoszakat eltuk (sok mindenrol tehetnek Feriek, de ezt mondjuk nem varrnam teljesen a nyakukba) ma meg igen kedvezo penzpiaci kornyezetben er sokkal kevesebbet a forint.
Olvasónkat előfizetőként főleg az akasztotta ki, hogy nyár óta nem működik problémamentesen a Horizon Go. Nekem szerkesztőként jobban fennakadt a szemem azon a húzáson, hogya UPC nem sokkal a novemberi automatikus és ingyenes sávszélesség-emelés előtt megpróbálta az érintett előfizetőknek 700…..
HjCRN+y7 2017.12.07 22:01:10
A poszt elsosorban a marketing gyakorlatukrol szolt. Nos, a tobbi telefonos/kabeles ceghez hasonloan ez eddig is etikailag megkerdojelezheto volt, de kb 2014 ota miota roman vezetes van, a helyzet sokat romlott, pofatlanabbak lettek, atvettek az ottani modszereket.

Mindent megtesznek elofizetonkent egy-ket szaz forintert! Igen, ahogy a poszter leirta szemrebbenes nelkul atverik. Atverik? Nos tulajdonkeppen nem, semmi szabalyellenest nem csinaltak.

Mondjuk az ugyfelnek be kellene tartani egy-ket szabalyt: emlekezz hogy semmi nincs ingyen (most kapsz egy kis plussz sebesseget, aztan meg arat fognak emelni); ha ok hivnak, hogy milyen jo az ajanlat akkor az azt jelenti, hogy nekik jo - vard ki amig lejar a husegidod es akkor mas a targyalasi poziciod: fenyegesd, hogy lemondod a szolgaltatast vagy egy reszet es rogton kapsz ingyen nagyobb sebesseget, legalabb atmenetileg tobb csatornat, HBO-t stb). Amugy nem ertem ezt a nagy sebesseg oruletet - szinte alig veszed eszre a 60 es 120 kozotti sebesseget.

A roman vezetes vezette be ezt a trukkozest (hazon belul shitburgernek hivjak, mert altalaban ket jo hir koze betesznek neked egy sz@rt is). Például értesitenek, hogy neked milyen jo mert elindult mondjuk a Horizon Go uj, forradalmi (!?) szolgáltatás. Ugyanabban a levelben ertesitenek, hogy egyebkent a csomagod ara parszaz forinttal magasabb - persze ezt ugy mondjak, hogy a listaarhoz kepest a diszkontodat sajnos csokketik, pedig azon az aron senki nem vesz szolgaltatast. Aztan a level vegen meg megemlitik, hogy kapsz meg 3 csatornat (kit erdekel?). Szoval shitburger neked kedves ugyfel, ragd meg es nyeld le. Ez a roman hozzaallas!
HjCRN+y7 2017.12.07 22:11:52
@Lawliet- Ryuuzaki:
Bocs, de ez a korlatozas/kikapcsolas dolog igy nem nagyon hiheto.

Jogszabaly irja elo, hogy mit kell tenniuk mielott korlatoznak. Ez nem egyik naprol a masikra tortenik, hanem kb 2 honappal a szamla lejarata utan. Idokozben te megkapod a masodik es mar a harmadik szamlat, smst irnak, hivnak, felszolitot kuldenek stb A korlatozas majd a kikapcsolas a legvegso eszkoz. Ha korlatoztak es befizeted azt hiszem nincs vagy minimalis a dij. Ha a korlatozas utan sem fizet az ugyfel es kikapcsoljak, akkor bizony nem olcso mulatsag. Mar elnezest, de aki honapokig nem fizet es mar a korlatopzasra sem reagal azzal te mit csinalnal.

En azt bocs de soha nem vettem be hogy nem kap valaki szamlat (ilyet te valoban nem allitottal, de szolgaltato cegnel dolgozom es mindig ezt mondja az ugyfel) - egy szamla elveszhet, de a masodik es harmadik mar nem. Ha keson jon az meg nem mindig es feltetlen a szolgaltato hibaja. Ha a posta a Soros kerdoivvel van elfoglalva, akkor a normal leveleket nem viszi ki....