Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Békefi Anna

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnimAnna Minden megtörtént velem 2023.01.29 23:52:58
             ..
Születésnapomra akartam megszőni Magamat Egy olyan időszak után, amikor nemhogy szavaim, fogalmaim sem voltak. Érzéseim, észleléseim sem önmagamról. Teljességgel megszűnhettem, legalábbis nem találtam senkit sehol. Kétségbeejtő volt ez az önmagam nélküli küszködés. Nem emlékeztem, a fájdalmak és…..
AnimAnna Elfogadás 2021.11.15 00:34:19
2019 tavaszán "a Megbékélés tó-ég-levendulakék sálja után elkészült a Megbocsátás és Elengedés sálja is. Sosem szőttem még így. Most nem a mintázáson, ritmusokon, színösszhangon járt az eszem, hanem ki akartam szőni magamból valamit örökre. Tiszta selyem felvetésben szőhettem, ami ritkaság. Úgy…..
AnimAnna Megbékélés 2021.11.14 23:52:23
Jóval később, 2019 tavaszán szőttem. Beszélni akkor még nem tudtam, de kiszőttem magamból. "Már akkor a Megbékélés sáljának hívtam. A szón azonban sokat gondolkodtam azóta. Pontos így, a szó és a szőttes is azáltal, hogy nem tükörsima a felszíne. A béke nyugalommal szétterülő, mintha nem nyúlna se…..
AnimAnna Időközben 2021.11.14 23:22:58
IIőközben évek teltek el. Leginkább magányban, egy belső úton, amit nem lehetett megspórolni. Kint zajlott az élet, egy alakzatommal én is részt vettem benne. Belül viszont meg-meg álltam, alászálltam egyre erősebben, egyre készebben arra amit újra megtalálok. Amivel szembe kell néznem, újra kézbe…..
Örömet és élményt hozó úti bájital forr a varázsüstünkben! Mint egy varázsló titkos műhelyében, lelkesen, figyelmesen, izgatottan várakozva adjuk napról napra a hozzávalókat a főzethez. Az Anima utazásszervezői csapata minden tudását, álmát és a szívét is beleteszi ebbe a készülődésbe, mert azt…..
Feltétlenül szeretném megosztani Veletek annak az örömét, milyen nagyszerű érzés kézbesíteni sok jószívű magyar gyermek és felnőtt Kongóba szánt ajándékát és látni, érezni azt a boldogságot, amit ők ezzel szereztek. Érdemtelenül cseppentem ebbe a szerepbe, a magam úti poggyásza mellett közel 50 kg…..
Visszaérkeztem. Az igazat megvallva már hetekkel ezelőtt. De jól esett a rejtőzködés, hazaérkezni sokkal nehezebb volt, mint számítottam rá. A Kongóban töltött bő két hónap utolsó időszakát egyre feszültebben viseltem, érdekes módon az emberen úrrá lesz valami "félig már úton levés". Sokszor…..
Az új esztendő megérkeztét sokan talán már régen maguk mögöttinek érzik, ugyanakkor a világ nagy részén még be sem köszöntött. A minap írta egy vietnámi barátom, hogy ők február 15-től kezdik majd ünnepelni a Holdújévet, amely a sok változást hozó Kakas évét váltja majd fel a Kutya évére. Bárkinek…..
A kongói misszió előtt az oktatással kapcsolatos feladatokra készültem inkább, de váratlanul belecsöppentem az egészségügybe, és rendesen el is merültem benne. Az élményeim nagyban hozzájárultak a harmadik itt töltött hét végére kialakuló mélypontomhoz, amely vízválasztó volt mentálisan. Nem is…..
AnimAnna Az édes óvodások 2018.01.07 13:50:15
A kinshasai szegénynegyedben található College Othniel-t bemutató sorozat első részében ígértem, hogy a folytatásban az iskola történetével és az óvodásokkal fogunk közelebbről megismerkedni. A mai épület, oktatási struktúra 15 év munkájának eredménye, amelyben sok nehézség, küzdelem, építkezés,…..
AnimAnna Izzadtan az iránytaxiban 2018.01.05 08:25:01
A tizenkét milliós fővárosban a központban vannak aszfaltozott utak, a kiterjedt elmaradottabb részeken azonban csak egy-egy főút szeli csak át a kerületeket, ezeken zajlik a járműves forgalom. Állami tömegközlekedés annyiban létezik, hogy egyes útvonalakon lassan haladó, túlterhelt buszok teszik…..
AnimAnna Szolgálati közlemény 2018.01.04 11:04:59
Bizonyára hallottatok az emberéletet is követelő év végi kongói zavargásokról. Három napra kikapcsolták az internetet és az sms szolgáltatást az ország összes szolgáltatójánál kormányutasításra. Ez a bevett módszer itt, ha olyasmi történik, amiről jobb a külvilágnak nem tudnia. Most már újra itt…..
Nagy örömmel és minden adományozónak hálát mondva számolok be arról, hogy a Karácsony utáni első munkanapon elkezdődött a Simba projektben meghirdetett kerítésépítés!Nagyon szépen köszönöm a magam és az Afrikáért Alapítvány munkatársai nevében is, hogy az ünnepi készülődés szükségeiben és időbeli…..
Mi itt Kongóban igazán a mai napon ünneplünk. Sok szeretettel kívánok Nektek áldott, békés Karácsonyt, örömteli együttlétet, feltöltődést! Fogadjátok szeretettel ennek a gyönyörű kongói angyalkának a fotóját, és néhány éneket a mai miséről! Az ünnepekre készülve az úti kis könyvtáramból egy ima-…..
Korábban publikálni akartam már ezt az írást, de mivel elment az áram, egyszerűen nem tudtam befejezni, megszerkeszteni, feltölteni. Stílusos… Két napig nem volt áram a házban. Szerintem ezt direkt csinálja. Tudja, hogy le akarom leplezni, közzéteszem a világhálón az ármány húzásait, és meg akarja…..
AnimAnna Egy vödör víz 2017.12.20 17:28:56
Nem emlékszem a férfi nevére, aki hat hete csuklik. Annyi rémlik, hogy osztrák lektor volt, el nem tudom képzelni, milyen tárgyat oktathatott a német nyelv és irodalom szakon, ahol a hitleri építészetről tartott prezentációmmal szereztem aztán érdemjegyet. E kapcsán, a blog nyilvánosságot…..
AnimAnna College Othniel 1. rész 2017.12.19 00:59:41
Kongói munkám egyik célja, hogy megismerjem az Afrikáért Alapítvány által fenntartott kinshasai iskolát és segítsem az aktuális feladatokat, továbblendítsem az elakadt projekteket. Az eddig itt töltött másfél hónap alatt nagyon sok időt töltöttem a gyerekekkel, tanárokkal és folyamatosan azon…..
Az első napon, amikor az egyenlítői nap kelt fel felettem, nappali fényben szembesültem mindazzal, amit az érkezésem éjjelén nem láttam. A hatalmas főváros egy kis szeglete az új otthonom, az egyik szegénynegyed. Megfoghatatlanok a méretek, a számok, Kinshasában 12 millió ember él együtt közel…..
Indulj Kongóba! Ennyit tudtam. Viszonylag sikerült leszoknom arról, hogy visszakérdezzek, ha az a hang így megszólal bennem. Gondoltam, bejelentkezem az Afrikáért Alapítvány elnökénél, beadatom az oltásokat, aztán összecsomagolok, utána elrepülök és előbb-utóbb majd ki derül, mi keresni valóm van…..
AnimAnna Simba projekt 2017.12.10 14:14:09
A kongói önkéntes munkám idejére célirányos gyűjtést indítok itt az AnimAnna blogon, amit szeretnék néhány szóval bemutatni, és a Te segítségedet is kérni! Minden pici segítség is sokat számít errefelé, ha akár 2.000 - 5.000 Ft-tal segítenéd a mi szükségünket, azért is nagyon hálásak lennénk! A 15…..
A Kongói misszió posztban írtam arról, hogy az Afrikáért Alapítvány célkitűzéseit szeretném segíteni önkéntes munkámmal. Arra gondoltam, egy kicsit részletesebben is megismertetnélek Benneteket az alapítvány tevékenységével, hogy jobban belelássatok az innen küldött beszámolóim hátterébe. Az…..
AnimAnna Kongói önkéntesség 2017.12.09 20:33:55
Augusztus első napjaiban határoztam el, hogy ismét szeretnék Afrikában önkénteskedni. 2011 őszén Dél-Afrikában jártam és Kevin Richardson csapatával dolgoztam a Kingdom of The White Lion nevű rezervátumban, ahol a veszélyeztetett oroszlánok, fekete leopárdok és hiénák védett életét igyekeztünk…..
AnimAnna Elindultam világgá 2017.12.07 10:29:29
Nem akartam, de így lett. És talán már ki sem bírnám nélküle. Egy nagy utazás az életem. Híres városok, zajos piazzák, évszázadok óta zengő harangszó, ismeretlen ízek, vörös föld, kaland és kockázat, mindig más színű tenger, elsimító csend, mindenütt egyforma mosolyok, színes levelek, égig érő…..