Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdamT

373 bejegyzést írt és 1395 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
AdamT 2019.01.09 18:15:40
@közösperonos átszállás: pénz pénzt fial, csak az első milliót ne kérdezzük :) rengeteg más befektetése van
AdamT 2019.01.10 20:01:15
@közösperonos átszállás: nem :)
Az index is lehozta, hogy a részvényárfolyamok szárnyalása, vagyis a piaci befektetői bizalom hoztam a vagyon túlnyomó többségét, lásd index: Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása kisebb matematikai csoda című -MT- tollából származó cikkét.
Az Opimus 50x-es erősödésen ment át.

Semmi köze a közbeszerzésekhez, abból max lett 5 milliárdja.
AdamT 2019.01.10 22:46:01
@közösperonos átszállás: számolj... 16 forintért mentek az Opimus részvények amikor bevásárolt... legyen az, hogy 2 milliárdot rakott bele: 125 millió részvény...amikor 300 milliárdra taksálták a vagyonát, akkor épp 700 forinton járt a kurzus.
Ha részvényenként 684 forintot kaszált, akkor 125 millió részvény értéke mennyi volt majusban? Csak ezen 80 milliárdot kaszált...
De volt két másik hasonló sztorija is.
Durva Egy jelentés margójára 2018.09.13 22:30:53
Régebben volt egy olyan vicc az Európai Parlamentről, hogy "szavazzunk arról, hogy megszavazzuk-e, hogy szavazhassunk valamiről!". Vagy valami ilyesmi volt. Kicsit ilyen érzés volt bennem tegnap is. Judith Sargentinitől kezdve Junckeren át Orbán legalább 10 emberéig hetekig, hónapokig dolgoztak…..
A Budai Vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt pár napja lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is. A döntésük fő okaként azt jelölték meg, hogy a kormány döntéseiről az újságokból értesültek, a fejlesztésekről a testület nem folytathatott vitát, és…..
AdamT 2016.03.31 15:55:51
@Berni Balogh: "Helyenként" látszólagos pontatlanságok vannak a kommentedben.

Egyfelől a "közpénz jellegét elvesztő" százmilliárdos MNB alapítványi kimentés az AB és a Kúria is elkaszálta tudtommal, tehát nem kell aggódni. Másfelől épp erről írtam a minap, hogy milyen ellentmondásos diktatúráról beszélni, amikor a Kúria elkaszál egy ilyen MNB/Kormánytervezetet. És persze még jó, hogy elkaszálják. A jogállamiság szempontjából lásd be, hogy a bolsevik diktatúrától fényévekkel jobb itt a helyzet. Tehát nagyon torz, elnagyolt és túlzó a riogatásod ezen része.

Másfelől a magyarnak semmi se jó. Amikor az MSZP megpályázta a végül ukrán/lengyel szervezésű foci EB-t, a fél ország óbégatott, hogy a nyomorultak mit akarnak olyan pályákkal, amik nemhogy a XXI. századi követelményeknek nem felelnek meg, de még a XX. században sem voltak korszerűek. Semmiféle nagyobb volumenű (sportpályaigényű) nemzetközi sporteseményt nem lehetett korábban megpályázni. Mi részben EU-s forrásokból építettünk világszínvonalú sportlétesítményeket, adjunk esélyt annak, hogy ezeket nemcsak megyekettes szintű focimeccsekre fogjuk használni. Szívből mondom, hogy ha 15 éven belül nem lesz haszna ennek a nagyvolumenű sportberuházási láznak, akkor megkövetlek :)

A Várhoz kapcsolódó gigaberuházás nem fog ebben a ciklusban befejeződni, úgyhogy kétlem, hogy Orbán magának építené. Vagy nem lesznek 2018-ban választások? Az a víziód, hogy addigra egypártrendszer lesz, egyeduralom és rendőrállam?
AdamT 2016.03.31 16:06:51
@$pi$: És arról nem is beszélve, hogy próbálj meg Brüsszelben, Bécsben, Párizsban parkolni :) Meg autózz Bécs külterületén azokon a 40-es években összetoldozott betonkockákon...

Pedig ezek az országok "kicsit" jobb gazdasági mutatókkal bírnak.
AdamT 2016.03.31 16:40:46
@fidesz maszop dk egykutya:

Az államosítás szerintem ideológiától független. A jobboldali diktatúrák ugyanúgy teljes államo befolyást akartak minden fölött, mint a baloldaliak.
Ebből a szempontból viszont nagy különbség mutatkozik a módszerek között. Diktatúrákban az állam elveszi, jogállamban inkább megveszi a magántulajdont.

Nem az imperialista nyugattal riogat Orbán, sokkal inkább azzal, hogy könnyen elveszíthetjük meglehetősen törékeny és viszonylagos szuverenitásunkat. Ez meg inkább jobboldali, semmint baloldali.

Az utolsó kettő is ideológia-semleges szerintem.

Viszont nemzeti szimbólumok használata, az egyházi befolyás viszonylagos növelése, a szegénység/munkásság felé mutatott szinte nyíltan vállalt közöny kicsit sem baloldali attitűd.
Durva Itt diktatúra van!!! 2016.03.30 11:58:41
Most akkor diktatúra és sötétidők, Caligula-hatalom, lerombolt fékek és egyensúlyok van, vagy demokrácia és jogállam? Nehéz eldönteni, hogy egy eltökélt fasisztázó ilyenkor szomorkodik, hogy most nem lehet lerántani a nem is olyan sötét leplet az ármánykodó, teljhatalmat építő kormány…..
Ha minden igaz, akkor az iskolák 5%-a sem tett eleget Pukli úr felhívásának, így gyakorlatilag a bal-liberális oldal hívői kiábrándultan jegyzik meg, hogy ebből így nem lesz rendszerváltás. Még jó, hogy ez egy politikafüggetlen, semleges, szakmai alapokon zajló demonstráció.  Évek óta halljuk,…..
A klasszikus Twin Peaks ihlette a londoni bandát e szám megírásában. 2 napja ezt hallgatom és még nem unom. ..
Az ausztrál popzene egyik kiemelkedő képviselői ezek a srácok, akik már 1977 óta tolják az ipart. Peter Garrett énekes egyébként manapság miniszterként tolja Ausztráliában, hosszú évek óta politizál, 2002 óta már nem énekel. A Beds Are Burning talán a leghíresebb…..
Vendégzenekart keres a Tankcsapda2013. május 21., Budapest - Hazánk egyik legsikeresebb együttese, a Tankcsapda vendégzenekart keres idei utolsó budapesti nagykoncertjére. Június 14-én a Soproni sörrel közösen szervezik az Optimizmus Napját a Budapest Parkban, főváros legnagyobb…..
Petra Linnea Paula Marklund a svéd hölgy neve, aki egyébként még mindig csak 28 esztendős. A Cry for You című dalának felpörgetett verziója sokaknak lehet ismerős, viszont élőben, hangszeres kísérettel nem biztos, hogy sokan hallották. Egyébként a nóta már 8 éves. ..
A nyakigláb hölgy neve Florence Welch, aki nem mondhatnám, hogy letagadhatna bármennyit is a 26 évéből, sőt. De ennyit az udvariatlan udvarlásról. Mivel az Alkonyat filmek közül egyet sem láttam, idén kellett ebbe a számba belefutnom egy heves rádióhallgatás közepette, úton…..
Legjobb zenék Akaratom szerint 2013.05.10 22:56:56
Megint egy magyar gyöngyszem. A zenei polihisztor Gidófalvy Attila gyakorlatilag önálló zenekarként adja elő saját szerzeményét Nagy Feróval, D. Nagy Lajossal és Pohl Mihállyal. Akaratom szerint szóljon! Az éve: 1990 ..
Vannak olyan számok, amikről valami nem vidám jut eszembe. Ez a szám pont ilyen, de erről nem a dunaújvárosi banda tehet.  ..
Néha bekerül a postaládámba egy-két olyan levél, amiben kevésbé híres, viszont figyelemre mindenképpen érdemes formációkat ajánlanak figyelmembe. Így történt ez ebben az esetben is. Gyorsan hát belehallgattam ebbe a kis ötletes feldolgozásba, ami hát legyünk őszinték azért…..
Legjobb zenék Talán azért... 2013.05.06 22:13:45
Talán azért szeretném egy kicsit feléleszteni ezt a blogot, mert még 2 év inaktivitás után is vannak szép számmal erre tévedők. Persze tudom, hogy ez nem az én zenei ízlésemnek szól, csak jó nevet sikerült regisztrálnom...
Ma temették el Zwack Pétert! Először is, részvétünk a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek. Egy nagy embert veszített el a magyar közélet. Viszont amit a Kossuth Rádió tett a temetés kapcsán, az nagyon durva: Zwack Péter életéből csak a neki tetsző dolgokat mondta el. A…..
AdamT 2012.08.21 22:55:19
@No_Fidesz_No_Problem: ójajjj.... már megírták előttem, de hát na, melyik 8 év után lett a 3. legerősebb párt Magyarországon a jobbik?

a: fidesz
b: mszp-szdsz
c: rohadt orbán!

gondolom, hogy szerinted a c. a helyes válasz
AdamT 2012.08.21 23:08:22
@No_Fidesz_No_Problem: igen, de nem értem az összefüggést...

tehát azért azt kimondhatjuk, hogy a jobbik feltámadásához egy nagyon erősen elkúrt 8 év kellett és nem pedig az a botorság, amit írtál, csak azért, hogy nehogy valaki megjegyezze

egyébként utóbbi felvetésedhez: szerintem a jobbiknak már bőven van tömegbázisa... biztos, hogy van lemorzsolódás, ezt nem vitatom, de kevésbé fognak vergődni a parlamenti küszöbbel, mint korábban a szadi... a szadit mindig az mszp irányított szavazói lökdösték át az 5%-on
AdamT 2012.08.21 23:25:59
@No_Fidesz_No_Problem: "A gyenge rendőrségre a helyes válasz a rendőrség megerősítése. A rossz válasz meg az, hogy önbíráskodásra buzdítjuk és egymás ellen hergeljük az embereket. "

bárcsak minden ballib így gondolkozna... általában a megerősített rendőrség hallatán a barátaid RENDŐRÁLLAM-ot kiáltanak, a roma bűnözők kézrekerítését pedig a kisebbségek állami vegzálásaként aposztrofálják

a te koncepcióddal teljesen egyetértek, szerintem is gáz az, ha nem a rendőrség tart rendet
A Most múlik pontosan minek van?..
AdamT 2012.05.30 21:55:56
Strasbourgból megmondják a frankót, tényleg úgy tűnik. Megmondják, hogy a vörös csillag azért mégsem horogkereszt, na. A kommunista diktatúra szimbóluma nem olyan gáz, ugyan kérem. Meg eleve, mi az, hogy törvényt hoz ez a kis mocsok ország itt a keleti szélen és azt be is akarja…..
AdamT 2012.05.30 21:36:25
@rdos: Érdekes felvetés, picit utánaolvasok, mert ezt a megközelítést most hallom először.
Magyarországon ismét elszabadult a szélsőjobboldali gépezet. A rasszizmus nem válogat, kitaszít, eltaszít, letaszít és megrettent. A képeket csak az ujjaim közül kikandikálva mertem először megnézni, majd a majdnem tökéletesre sikerült horogkereszt láttán szívem összeszorult.…..
                 A mondat, amivel nem lehet mit kezdeni. Pedig pontosan ez történik, volt egy hír valamikor december elején mikulátbáti’hotta. A Frankiln Templeton csoport tavaly több mint ezermilliárdnyi…..
AdamT 2012.05.14 18:39:23
Van egy bölcs mondás: Aki az iskolát is csak tanulással tudta elvégezni, az az életben is csak munkából fog megélni. És hát ugye ennek a mondásnak bizony komoly aktualitása van. Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön ezt mondta: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó…..
Durva A telefonadó margójára 2012.04.23 20:36:00
Őszintén állíthatom, hogy semmiféle meglepettség sincs bennem, amikor az Istenadta nép egy-egy megszorítás (pfujj) nyomán felharsan és csak mondja és mondja és mondja. Annak pedig szívből örülök, hogy egy kőkemény diktatúrában (pfujj) ezt is bátran megteheti bárki.Annak…..
AdamT 2012.04.24 07:02:29
@schnee: azzal egyetértek, hogy a kiadási oldalon van bibi, ugyanis például 4 éve a kiadási oldal 9.000 mrd volt,2012-ben pedig 14.000mrd. Mindemellett megduplázódott az állami bevétel.

Ettől függetlenül végignézve a kiadásokat, sehol sem találok irreális számot, még az 1mrd-s stadionprogram sem tudja szúrni a szemem.

Nekem egyébként általánosságban az rajzolódik ki a történetből, hogy maximalizálják ismét az állam fennhatóságát, emiatt jogköröket, felelősségeket vesznek vissza a magánszektortól, illetve az önkormányzatoktól. Emiatt nő a kiadási oldal, cserébe persze a bevétel is. De egy kicsit sem vagyok közgazdász.
Fotó: Index.hu iBarakonyi  A tegnapi nap körülbelül azt mutatta meg, hogy senki nem tudja, mit akar csinálni, merre kellene menni. Magyarországon ma káosz van a politikában, és csupán egyetlen dolog számít: erőt mutatni. Elmondhatjuk: megfontolnivaló gondolat fel sem merült…..
AdamT 2012.03.17 18:37:08
@nápolyi maszti: nézd, hitvitába nem akarok bonyolódni.

továbbra is azt mondom, hogy a térségben (cirka 8 ország) az elmúlt 2 évben az EUR árfolyama ugyanakkor és ugyanazt az utat járta be... lehet azon filozofálgatni, hogy ha Kósa nem mondja amit mond, akkor mi kivételek lettünk volna-e, vagy sem, de ennek nincs értelme

tehát nálunk pontosan akkor, pontosan akkora mértékben változott az eur és a chf árfolyam, mint a többi térségbeli országban.. ez tény, kikereshető, bizonyítható.. a többi meg találgatás ideológiai alapon
AdamT 2012.03.18 22:04:36
@Kuviklacz: léci mutass pár példát (ne napokat, mert az tök normális, trendszerűséget kérek), mert eddig tényszerűen senki se tudott rámcáfolni a témában

a szerzőtől meg bocs az offolásért