Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmturista

20 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A tanú (1969) A magyar filmtörténet egyik legismertebb klasszikusa, amely kerek tíz éven keresztül dobozban várta, hogy egyszer majd bemutassák. A dialógusokban egy része teljesen beépült a magyar köztudatba. A köznyelv egyre többször idézett a filmből, így a fekete komédia társadalmi hatása máig…..
Walter Hill mára már filmklasszikusnak tekinthető bűnügyi akciófilmjét, 1987 őszén forgatta Budapesten. A film sztárja, egyben főszereplője, az osztrák származású egykori testépítő világbajnok, Arnold Schwarzenegger volt. A krimiben a magyar főváros Moszkvát játszotta el, igen hitelesen, amihez…..
Filmturista 2021.03.30 21:35:17
@MCMLIX: Bizony így van!
Filmturista 2021.03.30 21:37:43
@nincs1agy: Igen, többek közt Bán János és Körtvélyessy Zsolt is orosz rendőrtisztet alakított a New York palotában felvett jelenetek során.
Március idusán a Filmturista is megemlékezik a forradalom és szabadságharc jeles napjairól. Idézzük fel néhány történelmi film jelenetét, melyek 1848/49-ről mesélnek, egyben pedig kedvcsinálóként, remek filmturisztikai kirándulóhelynek is tekinthetőek, a járvány elvonulása után.  80 huszár (1978)…..
2018 őszén forgatták Magyarországon, Magnus Martens rendezésében, a SAS: Red Notice című angol akciófilmet. A film történetét nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy a Londonból Párizsig közlekedő szuperexpressz utasait egy terrorista csoport túszul ejti, majd a vonat utasai közül színre lép egy…..
Hamarosan évekre lezárják az ország egyik legismertebb építészeti és idegenforgalmi jelképét. A Széchenyi Lánchíd felújítása előtt érdemes egy-egy játékfilm kapcsán felvillantani, hogy a híd milyen jeleneteknek adott otthont az elmúlt évtizedekben. Összegzésünk a nemzetközi produkciók alapján most a…..
Christopher Plummer, a néhány napja elhunyt Oscar-díjas, kanadai színész egyaránt forgatott Ausztriában, Szovjetunióban, Jugoszláviában és Magyarországon is. Forgatási helyszínek nyomában idézzük meg a legendás színész alakját. A világhírű öt Oscarral elismert Muzsika hangja férfi főszereplője…..
1971. január 21-én volt a Szerelem premierje. Az alkotás klasszikussá lett. A szerelem és a hűség témaköre általános érvényű kérdés. Makk Károly filmje az 1950-es évek koncepciós pereinek világában jelenítette meg az elítéltek családtagjainak érzelmeit. A közelmúlt történelmi eseményeinek…..
Álmodozások kora (1965) Szilveszter délutánján Oláh Jancsi (Bálint András) Évával (Béres Ilona) sétál a fővárosban.  A film elkészítése óta, 55 év telt el, de ez a forgatási helyszín nem sokat változott. Kérdés, vajon merre található a városban?..
Filmturista 2021.01.23 15:50:28
Kedves @kéki béla: annyit segítünk, hogy a belvárosban, a Kálvin tér környékén kell keresni a megfejtést!
MovieCops SZEGÉNY GAZDAGOK 2019.07.08 06:00:00
Jókai Mór Szegény gazdagok című regénye 1860-ban jelent meg először. A szerző egyik legnépszerűbb könyvéről van szó, így nem csoda, hogy elsőként ezt filmesítették meg 1915-ben. Az adaptációt a magyarok kezdeményezték és pénzelték, de technikai okokból a film teljes egészében német stábbal készült…..
Pénteken volt a világpremierje a  Netflix új akciófilmjének, az Outside of Wire-nek, azaz a Halálos harcmezőknek. A majd közel két órás filmben, szinte hemzsegnek a hazai forgatási helyszínek. Ami persze nem is csoda, lévén a svéd rendező Mikael Hafström dolgozott már korábban Budapesten. Ahogy…..
Filmturista 2021.01.18 22:20:48
@JuditPHorvath: A Filmturista a járványügyi helyzet elmúltával, szervezni fog az Erőmű filmes helyszíneire filmes sétát! Amennyiben a kedves ismerősődet ez érdekelheti, szívesen adunk majd tájékoztatást neki is a pontos dátumról, és részvétel feltételeiről.
Filmturista 2021.01.19 09:45:56
Kedves @JuditPHorvath: köszönjük az érdeklődést, mindenképp fogunk értesítést küldeni a megadott elérhetőségre!
Filmturista 2021.01.19 09:48:41
@Luighi: mi úgy tudjuk, hogy az említett filmben nem szerepel a Kelenföldi Hőerőmű, ugyanakkor amit látunk hasonló helyszín a történetben, azt a stáb az Inotai Erőműnél forgatta!
 A magyar filmgyártás egykoron egyik leglátványosabb külső forgatási helyszíne volt a Budai-hegységhez tartozó Csíki-hegyek rögvonulata, amely hivatalosan a mai napig is közigazgatásilag Budaörshöz tartozik. Turisztikai megközelítése ellenben mind Csillebérc, mind pedig Budakeszi felől lényegesen…..
Please scroll down for english version* Az elmúlt évtizedekben számtalan világsztár forgatott Budapesten. Az itt készült nemzetközi produkciók nagy része a hidegháború, vagy a világháborús emlékeket idézi fel, de azért találkozhatunk olyan filmekkel is, ahol előtérbe kerül a romantika és a…..
(for english version pls scroll down)  Január 22-én mutatják be az amerikai TNT filmcsatornán a tavaly nálunk forgatott kosztümös sorozatot, a The Alienist-et. Caleb Carr regényéből, a Halál angyalából készített adaptáció igaz sztárparádét hoz, hiszen a 2017-es forgatás során több hétig Budapesten…..
 A magyar filmtörténetben több évtizedes hagyománya van, hogy egyes helyszíneket külföldön vesznek fel. Nem meglepő ez, hiszen a filmkészítés megszületése óta nemzetközi, univerzális nyelv. Budapest és Magyarország jól beszéli ezt a nyelvet, így válhatott népszerű nemzetközi filmes célponttá. De ez…..
A II. Erzsébetről és a brit uralkodócsaládról szóló, a világ legdrágább sorozatának mondott, a Trónok Harcát is beelőzve eddig két Golden Globe díjat is bezsebelő tévésorozat néhány jelenetét két magyarországi helyszínen forgatták. Az epizódonként több mint 10 millió dollárba kerülő The Crown…..
 A Filmturista blog szerzői megszavazták melyik volt a legjobb vígjáték a 2017-2018 téli szünet alatt. A győztes az 1959-ben bemutatott vígjáték, a Van, aki forrón szereti lett. Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon főszereplésével készült komédia a történet szerint Chicagoban és Flordiában…..
 Karácsony igazi szezonja a klasszikus bibliai filmeknek. Néhány ilyen témájú, ismert film helyszíneit mutatjuk be az első magyar nyelvű filmturista/zarándok posztban. Főleg a jászol és a születés helyszíneire fókuszál az írás.  Christmas is the high season of the classic biblical movies. We will…..
Ha elutazol külföldre és a közelben létezik egy híres forgatási helyszín, akkor biztosan felkeresed azt. Csillagok háborúja sivatagi jeleneteihez tömegek vándorolnak a tunéziai sivatagba, a nem mai gyereknek számító Popeye miatt is sokan látogatnak el Máltára, utóbbi időben viszont már Budapest is…..
Filmturista 2017.12.23 20:09:20
 A Bunyó karácsonyig 1994-ben bemutatott film volt Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje. A sztárok utoljára püfölték együtt a rosszfiúkat ebben a nagyrészt Új-Mexikóban forgatott western vígjátékban. Filmturistáknak igazi karácsonyi csemege a produkció, mert számos ikonikus új-mexikói…..
Filmturista 2017.12.23 19:08:47
@Publikus Team: Bizony ám! Aki arra jár, feltétlen érdemes befizetni a jó öreg Tuco-nál, egy körre! Nagyon megéri megnézni a vidéket :-) www.tucotours.co.uk/
 A XIX. században, tudor stílusban, épített nádasdladányi kastély különleges filmturisztikai helyszín. Székesfehérvár és Veszprém felől is könnyen megközelíthető a magyar kastélyépítészet egyik gyöngyszeme. A kastély, a Magyarországon ritkának számító, angol kastélyokat idéző, egyedi homlokzatai és…..
   A magyar filmturizmus egyelőre még csak születőben van, de a filmeket és az utazást szerető közönség így is számontart a magyar klasszikus forgatási helyszínek közül néhányat, Budapesten kívül is. Ebben a válogatásban néhány ilyen helyszínt szedtük össze.  Hungarian film tourism is only being…..
    Brad Pitt és Robert Redford jelenete a padon, klasszikus filmforgatási helyszínné avatta a Bem rakpartot. Ez volt az egyik helyszíne Tony Scott akció-kémfilmjének, a Kémjátszmának 2001-ben. A helyszín Berlint alakította a filmben.  The scene of Brad Pitt and Robert Redford on the bench turned…..
Filmturista 2017.12.08 19:31:05
@szeme közé, laposan!: A màsik kèp is a film egy kockàja. Filmes módon arrèbb "csaltàk" nèhàny fàval az egyik beàllítàst.
(Please scroll down for English version)  A filmturizmus a kulturális turizmus egyik legnépszerűbb XXI. századi formája. Az utazók minimum tíz százaléka első szempontként kedvenc mozgóképes emléke alapján választ úticélt és az utazók nyolcvan százalékát befolyásolja az úticél kiválasztásában filmes…..