Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vica a rend specialistája

23 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bányai Fanni a jófej némettanár:  Az irodámban a rendrakás mondhatni csodát tett! Olyan ötletek segítik a könnyebb munkát, mint a gyakran használt könyvek iratpapucsban való tárolása, ami magamtól valószínűleg sosem jutott volna eszembe, mégis sok időt meg tudok vele spórolni. Mindennek van egy…..
Rendrakásra fel! Semmiből rumli 2020.03.10 18:40:42
Sokan vágynak arra, hogy a mindennapjaik nyugodtan és békében teljenek el, és ez az igényük az ünnepek alatt erősödik. Sokaknak hiába ez a vágyuk, nem tudják megvalósítani, mert azt sem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ettől frusztráltak lesznek, állandó feszültségben élnek, és ez, amikor együtt van a…..
Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hogyan kerüljük el a családi botrányt a szeretet ünnepén. Az emberek szeretnék boldogságban és békességben tölteni a karácsonyt. Rengeteget tesznek azért, hogy minden klappoljon, és gördülékenyen menjen, amikor a család - az egész éves hajtás után - végre…..
Gondolkoztál már azon, hogy milyen szóösszetételekben szerepel a rend szó? Az életünk szinte minden területén ott van a rend, van amit betartunk és van amit figyelmen kívül hagyunk. Érdekelt a téma, ezért utánanéztem, majd néhányat kiválogattam a találtak közül. Megosztom veletek,  hogy ezeknek mi…..
Bányai Fanni a jófej némettanár: Nekem abban a megtiszteltetésben van részem, hogy a Rend Specialistájával együtt élhetek. Neki pedig abban, hogy újabb és újabb megoldandó feladatok elé állítom. :P Mikor még nem itt laktam, akkor is segítségemre volt a rendrakásban. Sokévnyi felhalmozódott…..
Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi köze van a rendrakásnak a környezetvédelemhez. Sokkal több, mint ahogyan azt gondolnád. :) Ugyanis az emberek vágynak arra, hogy tiszta és rendezett környezetben éljenek, (szűkebb és tágabb értelemben egyaránt) és fontosnak tartják, hogy az utódaik is…..
Emlékszem, hogy gyerekkoromban nem nagyon érdekelt a rendrakás. Természetesnek vettük testvéremmel, hogy rend és tisztaság van körülöttünk mindig. Édesanyánk munka mellett vezette a háztartást, példás rendet tartva a lakásban. Az igazat megvallva, én személy szerint nem sokat segítettem neki, amire…..
Mostanában már divat lett a környezetvédelem, úgy tapasztalom, hogy már a csapból is ez folyik. Amivel nincs is semmi baj, nagyon fontos, hogy az utódainknak egy élhető világot hagyjunk magunk után! Csak azt nem tudom, hogy mennyire őszinték ezek a megosztások, írások és posztok. Persze vannak…..
Egy újabb referenciát kaptam, ami nagy-nagy boldogsággal töltött el. Ilyenkor egy kicsit el is érzékenyülök, mert hihetetlen érzés az, amikor emberek (nők) életében pozitív hozzájárulás tudok lenni a tevékenységemmel. Értéket adok a hozzám fordulóknak, ami megváltoztatja az életüket. És ezt minden…..
Ha minden nap minimum 5 percet szánunk egy-egy terület vagy kategória rendberakására, akkor már tettünk valamit azért, hogy jobban érezzük magunkat az otthonunkban, mint annak előtte. Próbáld ki bátran! :) Nálunk most az elektromos hulladék volt a porondon. Régi szalagos kazetták…..
Imádom a hosszú szoknyát, most már…. :DRégebben csak farmert, pólót és inget (volt, hogy férfi inget) hordtam rendszeresen, természetesen sportcipővel, mert az volt a praktikus és kényelmes. Így nem kellett állandóan arra figyelnem, hogy hogyan ülök, és hogyan tartom a lábaimat, sőt nem kellett…..
Azt tapasztaltam, hogy főleg a nők (habár mostanában a férfiaknál is egyre gyakrabban előfordul) szeretnének megfelelni a divatnak a hajszínükkel is. Ismerős ez neked is?Te mit szeretnél jobban, azt hogy divatos színű legyen a hajad, vagy inkább azt, hogy a hajszíned összhangban legyen veled?…..
Egy évvel ezelőtt hunyt el Édesapám, ami iszonyatos nagy megdöbbenéssel és fájdalommal töltött el engem és a családomat. :( Édesanyám állapota miatt, senki nem volt felkészülve erre. Nehéz volt ez az egy év, és most újabb szomorú hír az oka, hogy megint "tollat ragadtam" ebben a témában. Még nagyon…..
Rendrakásra fel! Referencia - L.G. 2018.07.23 08:20:25
L.G: Hogy milyen érzés van bennem a rendrakás után? Fura. Olyan....... mintha leszállt volna az a 100 kilós tag a mellkasomról, aki eddig rajta csücsült. Jé........kapok levegőt. Felszabadult, könnyed érzés. Fura, de ugyanakkor veszélyes is. Miért? Mert a rendrakás ragályos dolog. Először csak rend…..
Annak idején, nagyon tetszett a Rend a lelke mindennek c. könyv, amit pár nap alatt ki is olvastam. Én előtte is rendszeresen selejteztem egyes részeket a lakásomban, de az olvasottak hatására kezdtem el minden területen végigvinni a rendrakást. A számomra új praktikákat ki is próbáltam, ilyen volt…..
A kisunokám egyre gyakrabban van nálam, így gyűlik a tapasztalat, hogy milyen hibákat érdemes kiküszöbölni akkor, amikor tanítani akarjuk a rendrakásra. Úgy gondolom, sosem lehet elég korán elkezdeni ezt, hiszen, ha ebben nő fel, akkor természetes lesz számára, és kialakul az igénye rá. Most…..
Ez most egy rendhagyó bejegyzés. Ebből megtudhatod, mi az oka annak, hogy egy jó ideje nem jelentkeztem. Sajnos szomorú események történtek velem, és úgy érzem, ki kell írjam magamból, mert ez gyógyulást hozhat nekem. Édesanyám 2018. februárjában elesett. Sajnos azóta sem javult az állapota, nem…..
Hosszú évekig úgy gondoltam, hogy elsősorban Anyukánk volt az, aki a rendet tartotta gyerekkorunkban az otthonunkban, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem teljesen így volt. Az utóbbi pár évben Édesapám volt az, aki vitte a háztartás vezetésével járó feladatokat (Anyukám betegsége miatt), és bizony…..
Tíz hónapos már az unokám, aki nagyon eleven és minden érdekli ami körülötte van. Egy percre sem áll meg, folyamatosan úton van és "dolgozik" :-) Már szépen mászik, ahol csak tud feláll, és kapaszkodva vándorol tovább. Ráadásul már a szekrényajtókat is kinyitja, és előszeretettel kezd el kipakolni a…..
A selejtezést azért érdemes a ruhákkal kezdeni, mert nincs hozzájuk erős érzelmi kötődés. Itt is javasolt az, hogy kategóriánként fogj hozzá. Ez azt jelenti, hogy minden ruhát szedj össze a lakásból és rakd a szoba közepére, és ahogyan azt írtam már, egyenként vizsgáld meg a hozzátartozó…..
Előre bocsátom, nem szándékom megbántani a kevésbé rendszeretőket, hiszen ők más valamiben nagyszerűek, de nem tudtam elmenni a téma mellett. :D Összeszedtem 10 kiemelkedően zavaró szokást (a rend szempontjából), amelyeket bizony nehezen tolerálnak azok, akik szeretik a rendet, természetesen nemi…..
Vica a rend specialistája 2018.01.17 19:26:30
@freemanowe: Ahogy én tapasztalom, férfiak és nők körében egyaránt vannak rendszeretők és kevésbé rendszeretők. Meg is említettem, hogy nemi megkülönbeztetés nélküli szokásokról írok. Szerintem az, hogy szép rendezett környezetben élünk, még nem tisztaság-és rendmánia. Bizony nálam is előfordulnak a porcicák, de a heti takarítással sokkal gyorsabban tudok így végezni, és nem kell órákig pakolnom előtte. :)
Vica a rend specialistája 2018.01.17 19:30:55
@bobijub: A WC-tető lehajtása megbeszélés kérdése, az a lényeg, hogy mindenkinek elfogadható legyen. Azért említettem, mert tudom, hogy sok helyen problémát jelent. :)
Vica a rend specialistája 2018.01.17 19:43:01
@Ea: Ezt én is tapasztalom a munkahelyemen, és azoknál a helyiségeknél, amit közösen használunk, volt rá példa, hogy megkértem a kollégákat, hogy jobban figyeljenek oda. Van, aki meghallotta, van aki nem. Vannak olyan területek, ahol elengedtem ezt a kérdést, és igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy jól érezzem magam. :) Az biztos, hogy bosszantó mások után rendszeresen pakolni, és valószínű, hogy addig nem is fog rendeződni a helyzet, amíg a főnök nem szól az érintetteknek, és nem alakít ki valamilyen rendszert a megoldásra.
Egy nagyon-nagyon fontos dolgot tisztáznék az elején. Csak, és kizárólag a saját holmijaidat szelektáld és rendezd el! Természetesen a kisgyermekedét is, hiszen ő még nem tudja ezt megcsinálni, de TILOS a felnőtt családtagokét neked kiválogatni!!! Hidd el, ragadós lesz a példád, és akik az elején…..
Vica a rend specialistája 2018.01.12 16:15:37
@Hortenz: Igen, ez így van, de ez engem nem mindig zavar. :) Pl. a konyharuhás és törölközős fiókban, erről készült a fotó is. Amelyiknél nem tetszett (a ruháimnál, mondjuk ott a gyűrődés is szerepet játszott ebben), ott visszatértem a jól bevált hajtogatáshoz, és eszerint pakoltam vissza őket. A következő bejegyzésben erről fogok képeket megosztani. :)
Vica a rend specialistája 2018.01.12 16:20:51
@Void Bunkoid: A japán pericizitás KonMarinál is látszik. :) Ezért is írtam már többször, hogy a rendrakás egyik legfontosabb eleme, hogy jól érezzük magunkat, és vigyük bele a saját egyéniségünket. Nincs semmi sem kőbe vésve! Én inkább útmutatónak használom ezt a módszert, és ami tetszik, csak azt építem be az életembe, nevezhetném úgyis ezt, hogy Konmari technika Vica módra. :)
Ha már Te is megéltél egy pár évet, akkor biztosan tudod már, hogy mikor kell leszedni a karácsonyfát. Igen, jól tudod, vízkeresztkor (a második evangélium története szerint Jézus, amikor harmincéves lett, elment a Jordán folyóhoz, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte). Ennek az időpontja…..