Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tinca

0 bejegyzést írt és 332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy ilyen csürhe, félázsiai vadbarmok, nyereg alatt puhított demokrácia se való ezeknek, nem hogy az a másik, a polgári. Most arra kérem a kedves olvasót, hogy hunyja be egy pillanatra a szemét, olvassa el az alábbi rövidke kivonatot egy kórlapról és tippelje meg, hogy mi…..
Örülünk, Vincent? Másnap 2012.07.21 15:16:00
Nem, nem ma van. Még azt se gondolom, hogy holnap lesz, sőt, talán egyáltalán nem is lesz. Ismertek önök olyan embert, aki egy pénteki napon berúgott és onnantól kezdve soha többet, mert ki se józanodott soha többé, az életéből hátralévő huszonegy év azzal telt el, hogy…..
Orbán Viktor és a mítoszirtók akcióba léptek tegnap, és Polt Péter egy pillanat alatt úgy szétrúgta a megfingatjuk Gyurcsányt mítoszt, mint másodosztályú focista a sukorói homokvárat nekifutásból.   Sej, tavaly ilyenkor még zengett a harci ének, az uborkaszezon…..
tinca 2012.07.21 11:31:51
@aritus: "Azok a kutatók, akik szembe mernek helyezkedni a globális felmelegedés ideológiájával, azoknak végük, kirúgják az állásukból, többet nem jelentetik meg a tud. szaklapokban az írásukat stb."

Nem kell rögtön összeesküvés elmélethez folyamodni. Bőven elég magyarázat:
1. az érdekeltek mindent megtesznek, h a számukra jó bizniszt jelentő elmélet terjedjen
2. a tudomány, és kapuőrzői a tudományos folyóiratoknál gyakran akaratlanul is a haladás kerékkötői

Még jó, h legalább az egyház már kimarad ebből :-)

Szóval, ha van alternatív tudományos elmélet, akkor lehet kételkedni. De nem puszta érzelmi indíttatásból...
atlatszo.hu/2011/07/25/cenzurazott-tudomany-miskolczi-ferenc-elhallgatott-klimaelmelete/

Az MTA végül vizsgálóbizottságot hozott létre az eset vizsgálatára. Az elnökkel készített interjúban az elnök kiállt a kutató mellett, az állításait objektívnek és nehezen cáfolhatónak nevezte. Olyannak, amivel lehet vitatkozni, de elhallgatni nem.
Varánusz Egy oligarcha siráma 2012.07.20 01:40:00
Földesi Szabó László egy fasz. Bővebben olyan díszfasz aki komolyan hiszi,hogy sajnálatra méltó oligarcha lehet. Mert ő tartotta az omertát mindhalálig, cserébe meg a haverek megvédik, stafírungozzák a családot, időnként házhoz rendelik az elhagyott celeb barátnőt a kis…..
tinca 2012.07.20 12:51:13
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: "lexar"

Bakker! Vagy egy percig gondolkodtam, h miről is beszélsz. Lassulok lefele :-D
Egy forradalmár a szabadságban sem pihen. Vagy klónozták, mert tegnap megint ő folyt minden csapból. Esetleg még az lehet, hogy a nyugágyban pihegve az egyik kezével tartja a telefont, konzultál és interjút ad egyszerre, a másikkal meg leveri az Alkotmánybíróság lázadását, mert…..
tinca 2012.07.17 13:09:59
@Cirbolya_sentinel: ..úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".

Ment is. Szabira.
tinca 2012.07.17 13:11:15
@Fabius: "Így a kérdés nem a kötünk vagy nem kötünk, hanem az elfogadják a tranzakcióadót jelenlegi, államot is adóztató formájában, vagy sem."

Amikor kiderül, h mégsem lesz megállapodás kérek egy gumigyíkot!
tinca 2012.07.17 13:19:06
@vakablak: És evvel még jóóóóóóóó sokan egyet is értenek...
Fényességes Vezénylő Csillagunk végletekig lemerült állapottyában sem engedte el kezünket teljesen a szünidőre, nem hagyott minket szellemi manna nélkül. A faszbúkjára feltöltött három percet elemezték sokan sok helyen, a valóságtartalmát is ideértve, pedig a lényeg ezúttal…..
tinca 2012.07.15 16:22:38
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tahótlanítsd...
tinca 2012.07.15 16:29:28
@Szabad Gábor: "Minden megváltozott, úgy újjászervezték ezt az országot, hogy vissza se lehet szervezni, csak olyan módszerekkel, amelyekkel azt most is teszik. Azok az eszközök pedig nem vállalhatóak a másik oldalon..."

Igen. A közélet egy részében erről folyik már régen a gondolkodás. Hogyan lehet ebből majd kitörni. A helyzet rossz. Egy sima választási győzelem nem lesz elég. Értelmes célok, il. az emberek gondolkodásmódjának tartós megváltozása nélkül még annál több se...
tinca 2012.07.15 16:30:22
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját, Remeg a drága, az oligarchája a sarokba dobva ég. Jó ez a lány, semmiben nincs hiány, gyere a csápjaiddal fond át! Meleg a hála, jó Lajos nála, pedig nagyon korcs keverék. (via) Kedves elempés pajtások! Ez a…..
tinca 2012.07.12 10:30:08
@izzadságszagú gonzoepigon:
Egyfelől igazat adok neked. Másfelől viszont bár normális helyeken folyamatos utcai jelenlét, tüntetés lenne, és itt is nagyon kellene, de nincs. Pont.

Abból kell főzni, ami van, ill. a kicsit is meg kell becsülni...

Ha Mo nem vonja le legkésőbb 2014-ben a következtetést, megérdemli sorsát. Sajnos ez van.
Tovább gyűrűzik a földügy, kedves Feleim. Az első fideszes fecskék már menekülnek a népharag elől, de van aki kitart. Mit kitart, ő az Ángyán székét fűrészelő legény a gáton, vagy éppen a hírtévében sóhajtozó, bánatos bulldog fejjel picsogó ártatlan áldozat, akit…..
tinca 2012.06.30 13:42:32
@a szív fészkei:
Nem érdemes a kérdésekkel bajlódni, és nem a meleg miatt. Egy hozzászólás jól megfogalmazza miért:

"azért válaszoltam meg tételesen, mert a szavazósdid egy alibi tevékenyéség, pont a lényeget fedi el (ahogy a konzultációs kérdőivek is), nevezetesen, hogy nem az egyes tételekkel való bűvészkedés lenne a kormány feladata, hanem egy koherens gazdaságpolitika kidolgozása, ami nem ad-hoc ötleteken, év közben bevezetett különadókon alapul. Eleve nem jók a számok amiket így megszülnek, az áttételes hatásokkal pedig egyáltalán nem számolnak."

'forgalomkorlatozas' is rendesen 'ccactus' nyakába önti a kakuszt :-)
tinca 2012.06.30 13:57:28
@Fabius:
Szívesen résztvennék egy ilyen törvény népszavazásos kezdeményezésében...
Nagy újság van kedves Feleim, rám cáfolt a Jobbik. Az Emberarcú Vona Gábor portfólió első darabjai - Vona Gábor megsimogat egy őzikét, Vona Benedek roma kisfiúval játszik - után azt találgattam melyik emberarcú orca bemutatása lesz/lehet a következő menetben. És bár a…..
Martonyi János beugrott egy pacsira Egyiptomba. Oda éppen csak ő hiányzott, gondolom örültek mikor leszállva a gépről első szava az volt: mikor hoztok egy kis lóvét, tesó?   De fontos a smúz, és a mi külügyérünk az Óperenciás tengeren túl is híres a remek…..
Orbán Viktort gyomron vágta a valóság. Amíg sípolva igyekezte kiheverni a rekeszizom szorítását addig volt ideje gondolkodni, vajon hogy jutott el idáig. Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit, mennyire volt okos félévente segget csinálni a szájából. Most…..
Varánusz Ennyien utálnak, Viktor? 2012.05.31 05:21:00
Divatja van így a ciklusfelezőn valamiféle mérleget vonni az aktuális kormány eddigi teljesítményéről. Megmondom ahogy van, én nem terveztem ilyet. Minek? Ha kiteszem ezt:  meg ezt:   akkor is csak az derül ki, amit eddig is tudtunk: a teljesítményről beszélni alig lehet, és…..
Ritka pillanatnak lehetünk tanúi Feleim. A kormány - ellenzék között kialakult adok-kapok meccsen jött egy ütés, ami befért a kesztyűk közé, és valóban betalált. Ritka pillanat az ilyen, én két év alatt összesen háromra emlékszem, mikor béna próbálkozás és hónaljszagú…..
tinca 2012.05.29 11:28:00
@fog- és Bulawayo magiszter:
Figyu! Én szeretem az értelmes vitát. Vannak akikkel ez nem megy. Az internetes világ ismeri a troll fogalmát, azokét, akik nem akarnak vitatkozni, csak sértegetik, provokálják a másikat, attól élveznek, h visszaszólnak nekik. Ezekről beszélek.
Szó sincs felsőbbrendűségi érzésről...
Mint kiűzött király országa széléről, Visszapillant a ő a föld pereméről, Visszanéz még egyszer Mérges tekintettel, S mire elér a szeme a tulsó határra, Leesik fejéről sose volt koronája.(via)Nem tudunk változtatni a földbérleti rendszeren - üzent vissza Orbán a…..
tinca 2012.05.15 08:01:15
@Link Elek: "szorulna be a fejuk az eke ala"
Ezt nagyon elképzeltem :-)

Az írás kellően vitriolos, de mi már tudjuk, h Mo-n nincsenek oligarchák. Orbán mondta.
Korábban lehet, h voltak, de az I. fülkeforr kiforrta őket magából.

"Roncsállam épül"
magyarnarancs.hu/archivum_reszletes/2012/19#
Mi lehetne kellemetlenebb szombat délben annál, hogy az ember egyetért Selmeczi Gabriellával? Olyasvalamire gondolok, ami nem involvál szögbelövőt, vagy egy viagrás dobozban turkáló hímgorillát.A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktort, hogy azonnal mutassa be a…..
tinca 2012.04.29 09:50:55
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
tinca 2012.04.28 11:14:56
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
+1

És :
hvg.hu/itthon/20120411_gyurcsany_szakdoga

Normál selejtezési eljárás volt, ami minden akkorira egyformán érvényes volt.

Csak megjegyzem, h nekem sincs meg a diplomamunkám, sőt a kisdoktorim sem...

A szokásos emberek fejét hülyítő fityesz "kommunikáció". Amikor ilyet olvas valaki, gondoljon ezekre a háttérben vigyorgó "szakemberekre", akik elégedetten nézik a hőbörgő embereket, akik éppen bekajálják az eléjük rakott "rakást".
tinca 2012.04.28 11:32:09
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Igen, és ez sok cselekedetükre igaz. Csak azt várom már, h mikor dől össze ez a kártyavár. Mert ez az egész ámokfutás annak tekinthető. Oly gátlástalanok, h ennek csakis csúnya vége lehet.
Varánusz A mérték-adó Orbán 2012.04.24 05:20:00
 Egyszer volt, hol nem volt, éppen tegnap volt amikor egyszeri fideszesekkel is megesett az elképzelhetetlen: Szeretett Vezetőjük le se szarta őket. Képviselőik a hazai hírportálok videóstábjainak bizonygatták, az ágazati különadókat áthárító találgatás ellenzéki métely…..
tinca 2012.04.24 11:30:13
tinca 2012.04.24 11:38:50
@bolondanya:
Attól félek, h az apátia robbani fog, az pedig senkinek nem jó
Ficó Róbert szlovák miniszterelnök ma egy maszatosra smárolt Orbán poszterrel alszik, az ziher. Lefekvés előtt elmormogott egy hálaimát, mert álma édes: dübörgő magyar talpak alatt rengő földről, pályaudvarokon csikorogva fékező pénzvonatokról, országának bankjai előtt…..
Varánusz Zugló beint Papcsáknak 2012.04.12 08:00:00
Ha neked is eleged van abból ami a kerületben folyik és csatlakoznál:17:00 - 17:30 Bosnyák tér, zuglói civilek mellett beszédet mond Esztergom polgármestere, Tétényi Éva.17:30 - 18:00 Séta a polgármesteri hivatalig a petícióval. A petíció:..
Roskadófélben van a ház,Hámlik le a vakolat,S a szél egy darab kupolávalMár tudj’ isten hol szalad;Javítsuk ki, mert maholnapPallásról néz be az ég...Közbevágott Rubovszky úr:Mi a tököm kéne még??!(via)Szépen lassan kereszténydemokratáink is kimutatják foguk fehérjét…..
tinca 2012.04.11 14:51:40
@Gábriel angyal: Most rólatok beszélünk.

Ha mi nem emeltük volna fel a szavunkat, akkor most jogos lesz a hallgatásotok???

A "szoclibek" regnálása alatt általános volt az önkritika, vagyis az azon oldalhoz tartozó értelmiségiek és polgárok részéről. Nézz körül a neten, ha anno voltál olyan, h ezt nem vetted észre. Az csak ma divat, h kuss van. De most nem erről volt szó, ne terelj!

Szóval, mi van a ti krikátokkal?
tinca 2012.04.11 15:12:38
@sine dr lecsekkoltam "All in the game yo....":
Ez egy olyan ország, amely tetszhalotti állapotba került. Mindenfele hullafoltok kezdenek kiütközni rajta, meg büdösödik. Csak egy sztetoszkóppal alaposan vizsgálgatva lehet rajta tapasztalni némi életjelet...
tinca 2012.04.11 16:02:55
@a szív fészkei: Ő csak az Orbánellenes hangulat meglovagolása miatt van itt, h ennek ürügyén sima szóval propagálja a "Jobbikot".
Török Gábor a többieknél hamarabb ébredt a húsvéti sonkakómából, és a Véleményvezér miért ne legyen rendszerhuszár álamelnök posztjára reagálva megindokolta miért legyen: mert a rendszerhuszár kiszámítható, üzembiztosan hozza amit várnak tőle, nincs ugrabugra, nincs…..
tinca 2012.04.10 13:17:00
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Vicces mindaddig, amíg megelégszenek a fröcsögéssel. Sajnos ez a gondolkodás volt az alapja a történelem sok borzalmas eseményének. De még annyira vissza sem kell menni az időbe példáért...
tinca 2012.04.10 14:49:12
@Fabius: Meglehetősen magas az ingerküszöbük. Hogy van nekik egyáltalán az, jó. No, de mire elég ez?
tinca 2012.04.10 15:01:38
@Silverhaar: "Rogán, aki elégedett azzal, hogy ezek szerint csak 160 ezer ember elégedetlen a kormánnyal"

Azt vajon hogyan értékelte, hogy a választásokon a választásra jogosultak 48,5%-a nem akarta őket?
Mint 2/3-os "felhatalmazást"...
Kedves bloggerek, hibátlanul fésült tudós, horpadt mellű, testnevelésből felmentett értelmiségi, iskolázatlan, szellemi, lelki „magasabb rendűek”,  mértékadók, és kedves vért és szenzációt akaró tömeg, a pszichózis, a kivégzést kísérő néma sokaság, a…..
tinca 2012.04.07 14:57:35
@anyósnyelv: Erről meg Berki Tamás dalára asszociálok: "... Mende Sülysáp vonalon utazom...", onnan meg: "..járási szakorvosi rendelő, mögötte ott a temető" :-)

Orbán mindig a közönségének játszik. Kezdi elfelejteni, h melyik a közönség a valódi ill. hogy azok is hallják, amit nem nekik szán. Egyébként meg annyira elvtelen ember, amennyire csak lehet valaki. Amíg hatással van a politikára, semmi jóra nem számíthatunk.
tinca 2012.04.07 14:59:10
@anyósnyelv: Akár ott is lehet. Ha a PR csapat úgy ítéli meg, h ez a hasznos neki, akkor azt csinálja.
Lexarom.
tinca 2012.04.07 15:43:04
nol.hu/lap/forum/20120407-palira_veve

"Felvetődhet egyre többekben, hogy ez a nagyon elszánt tempó, ez a háborús hang, a demokráciától idegen megfélemlítés maga a szertartás. Ennek szakrális tartozéka az, hogy például az ellenfélből azonnal ellenséget faragnak, és a legapróbb ügyre kiterjesztik a fullasztó szóáradatot. Az új hit nyelve a tézisek megkérdőjelezhetetlensége. Márpedig, ha a tanításból egyetlen tézis cáfolhatóvá válik, akkor maga a hit válhat megkérdőjelezhetővé.

Ezért nem volt más menekülési út a számukra, csak a gátlástalanul és rettenetesen következetes megtévesztés. Ezért hazudnak, és hazudnak, mert nincs más választásuk. Nem tehetnek engedményt, hiszen akkor összedől az építmény. "