Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ewdferv

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ania Boniecka and Tyler Stalman abból élnek, hogy bejárják a világot. Az év kétharmadában úton vannak, hogy megkapó fotókat készítsenek az ügyfeleiknek, de azt is tudják, hogyan érezzék jól magukat ez idő alatt. Tyler Stalman..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!  Érdeklődöm, hogy az ingatlanközvetítővel kötött megbízási szerződésben (meghatalmazásban) általános feltétel-e, hogy az ő jutalékát a megbízó (eladó) az első "komoly érdeklődő" jelentkezése után azonnal fizeti? Miért? Létezik-e másféle megállapodás is? Hárman…..
Lefoglalóztuk a nyaralót. Egy, 5 éve sikertelenül hirdetett apró, lepukkant, vidéki, külterületi nyaralót. Nem ez lesz életünk befektetése, de valami megfogott a telekben. Az ingatlanossal majdnem egy hónapig alkudoztunk, hogy végre megnézhessük, majd heteket vártunk arra, hogy végre lerakhassuk a…..
Ewdferv 2017.12.01 20:18:09
@bp13p9: igen, de nektek az ideális inkább az lenne, ha ennyi befektetett energia után inkább átadná a házat, nem? Amikor már az ügyvédek vitáznak, az már nem túl jó. Kitartás :-)
Ewdferv 2017.12.01 19:17:16
@bp13p9: ja igen, azt el is felejtettem írni, hogy sajnos sokszor megvan itthon az a mentalitás, hogy ha túl megengedő, jószívű vagy, akkor azt a másik elkezdi kihasználni, nyújtani ameddig tudja. Azt hiszem írtad, hogy ilyen -olyan engedményeket tettél korábban, meg segítenél elszállítani a bútort stb., ezért gondolja szerintem, hogy akkor megtehet még más dolgokat is. Sok sikert, csak összejön.
Szerintem tudtok majd vele szerződni, csak kicsit simogatni kell a lelkét egyik oldalon és éreztetni a jogi felelősséget, ahogy írtad.

Amúgy az ingatlanos simán visszaadná a pénzeteket, ha elállnátok? Mert közbe akkor azért lehet még nézelődni a biztonság kedvéért,nem?
Ewdferv 2017.12.01 20:01:11
@bp13p9: akkor az jó, de ha a tulajdonos nem szerződik és nem is adja vissza a pénzt, az kellemetlen.

Az ingatlanosnál meg a tulajdonos erősen ráutaló magatartása, szóbeli szerződés elég, de az is elég kétséges, hogy megkapja-e, ha nem akarna fizetni az elvégzett munka után. Egy bíróság simán megítél neki egy azon a piacon szokásos jutalékot, de ahhoz pl te is kellenél magy eséllyel mint tanú. Meg elég nagy macera, nem.biztos, hogy megérné....