Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csillagjáró Fejlesztőház

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                                                                                  Idén is elkezdődött az iskola, és szaporodnak a Fejlesztőházunkban a segítséget kérő óvodás/iskolás szülők. Vannak, akik "csak" felmérésre jönnének, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy iskolaérett…..
A hallási (túl)érzékenység, vagy hétköznapi nevén "túlhallás" manapság egyre több esetben fordul elő, nem csak gyerekek, de felnőttek esetében is. Ilyenkor bizonyos frekvenciákon az erős hangok kellemetlen érzetet, akár fájdalmat is kiválthatnak. Ekkor a hangok "beragadnak", azaz időben elhúzódnak,…..
Minden idegrendszert stimuláló torna velejárója a regresszió, ami az elhárító mechanizmusok egyik fajtája. Tulajdonképpen egy időleges visszatérés egy korábbi primitívebb lelki működéshez. Az Alapozó mozgásterápia során is számítunk erre, mivel azt a pontot keressük, ahol a mozgásfejlődésben a…..
Előző bejegyzéseinkben már említettünk néhány fontos lépést az iskolaérettség elérésével kapcsolatban. Most újabb tudnivalókkal szolgálunk a szülőknek. :) 6. Kognitív képességek Ha épek az érzékszervek és megfelelő az észlelés, akkor a következő lépcsőfok a feladatok megértése, feldolgozása,…..
Előző bejegyzéseinkben már említettünk néhány fontos lépést az iskolaérettség elérésével kapcsolatban. Most újabb tudnivalókkal szolgálunk a szülőknek. :)   Minden szülő számára fontos, hogy mások hogyan ítélik meg gyermeküket. Ez az iskolaérettségnél is szerepet játszik. Nem csak az számít, hogy…..
Sok kisgyerek számára nehéz az indulás az “iskolába vezető” úton. Gondot okoz az olvasás, a számolás és az írás elsajátítása. Napjainkban egyre nő a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma.   Prevenció: A Csillagjáró Fejlesztőházban a tanulási problémákkal és azok megelőzésével…..
Előző bejegyzésünkben már említettük, hogy a testi fejlettség és az ép érzékszervek milyen szerepet töltenek be az iskolaérettség elérésében. Ezt a listát most a mozgásfejlődés szerepével folytatjuk. :)   Mozgásfejlődés                 A csecsemőkori mozgások (fejemelés, forgás, kúszás,…..
Az iskolaérettség, mint azt előző bejegyzésünkben is olvashattad, nem a gyerek 6. születésnapjára érik be. Számos feltétel van, amit teljesíteni kell (kb.38), de ne ijedj meg! Ezt kevés gyerek ugorja meg a 6. születésnapján. A törvény iskolakötelesnek tekinti a 6. életévét betöltött gyermeket, de…..
Mint a neve is mutatja, az iskolaérettség egy folyamat vége, ami nem biztos, hogy a gyermek 6. születésnapjára következik be. Az almafán sem egyszerre érik be az összes termés, van amelyik előbb, van amelyik később. Így van ez a gyerekeknél is. Általában a lányok előbb érnek, mint a fiúk.  Az…..