Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrR2008

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
MrR2008 2018.10.21 21:12:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: UK az egyik legjobban bekamerázott ország (na jó Kína most már megelőzi), köszönhető az IRA-nak (szóval nem a múlt héten kezdték).

A videók visszanézésében is van egy csepp gyakorlatuk, utána már nem nehéz visszakövetni a történéseket.
Az okos ember más kárán tanul. Legyen mindenki okos! És egyben kíméletes olvasónkkal, akinek ezúton is köszönjük, hogy elmesélte, hogyan lett adathalászok áldozata. A műfajon belül külön neve is van egyébként az eredeti oldalakra nagyon hasonlító fake oldalakkal dolgozó…..
MrR2008 2016.12.15 09:29:12
Szia,

nekem hasonló esetem volt a booking.com-al, az én sztorim vége azonban happy end-es lett.

Én is azonnal írtam a booking.com-nak, ők sem igazán reagáltak.

Az én csavarom az volt, hogy én nem a magyar rendőrségen jelentettem be, hanem a londoni rendőrségen, mégpedig a weben keresztül. Igen, ott ilyet is lehet. Megadod mi történt, bekérnek még dokumentumokat (kivonat, levelezés, stb), és elkezdik intézni. Közben ilyen dolgokra is odafigyelnek, hogy maradt-e pénzed a megélhetésre, és hogy nagyon sajnálják hogy ilyen történt.

Ezek után (gondolom a Metropolitan Police megkeresése után), jelentkezett a booking.com, ők is bekérték ugyan azokat a dokumentumokat. És olyan kb. fél év múlva a booking.com visszautalta a pénzemet (kárpótlás gyanánt). Azóta is rajtuk keresztül foglalok szállást, mert azért ha kicsit nyögve is, de korrektül elintézték, az én szempontomból.

Ezek után megkeresett a magyar rendőrség is, gondolom a londoniak átszóltak, hogy volt valami... De ők nem sok jóval bíztattak.

Tehát én azt javaslom, hogy
1; Nézz utána, hogy az amszterdami rendőrségnél hogyan tudsz feljelentést tenni.
2; Tedd meg a feljelentést, ezt jelezd a magyar rendőröknek is, ha ott már tettél feljelentést.
3; Erről tájékoztasd az airbnb.com-ot-is, és jelezd, hogy a csaló az ő rendszerükön keresztül szedi az áldozatait, érezzék, hogy ők is részesei a problémának.
4; Bizakodj...
MrR2008 2016.12.15 14:58:43
@Pink Petsch: Szia, nem (hivatalosan) feltörték a rendszerüket, és (nem) onnan már könnyű volt olyan levelet írni, és telefonhívást indítani, úgy hogy hihetőnek tűnt, hogy a szállásadó keres (foglalási szám, addigi levelezésekre hivatkozás, stb.) + az volt az első foglalásom rajtuk keresztül, így mindent elhittem amit a telefonba mondtak, és írtak, úgyhogy az én amatőrségem is kellett hozzá.
Az első részben megismertük a keveréses kódokat, a mono-alfabetikus kódokat, valamint a homofonikus rejtjelezés alapjait. Épp ott tartottunk, hogy Etien Bazaires 1893-ban feltöri a homofonikus kódok királyát, a Grand Schiffet, amivel újabb hatalmas szöget ver be az egyábécés…..
A választások kapcsán két aktivistánk Somló Eszter és Turai Eszter érvel a választásokon való részvételről, pro és kontra oldalról. A demokratikus vitakultúra és a demokrácia minél szélesebb körű eszköztárának fejlesztése a HaHa egyik hosszú távú célja, ezért…..
MrR2008 2014.03.30 19:28:10
@Holle anyó: "Mivel a komplett politikai elitünket mégsem lőhetjük a Dunába..."

Miért is nem lehet megtenni? Amennyi gondot okoztak az országnak, ez lenne az egyetlen üdvözítő megoldás, és az utánuk jövők talán gondolkodnának...

Utána bevezetném, hogy senki nem lehet kettőnél több ciklusban képviselő, elegem van ebből a rakás megélhetési, semmi máshoz nem értő politikusból, akik egyetemtől - nyugdíjig itt képzelik el az életüket.
 Bemutatnak a deviza-adósoknak: újabb látszatintézkedés jöhet  Kötelező lehet a forintosítás a jelzálog alapú devizahitelek esetében. Ugyan a jelenlegi kormány egyik kinevezettje, a pénzügyi jogok biztosa szerint ez egy „igazságtalan helyzet szentesítése”, úgy néz…..
MrR2008 2013.08.23 14:10:42
@Lord_Valdez: "Azaz a devizahiteles mentés gyakorlatban annyit tesz, hogy a devizahitelt fel nem vettek fizethetik meg az ő előrehozott fogyasztását. Ez különösen szopó, ha valaki forinthiteles (pl. én), mert az két ember helyett is fizethet."

Milyen is volt eddig az adós mentés:
1. menet: végtörlesztés, akinek volt bőven pénze, azokat az állambácsi megjutalmazta. Ez az állambácsinak semmibe nem került, cserébe a bankok mindent amit lehet felemeltek, igen, mind a deviza, mind a forinthitelesek megszívták.
2. menet: árfolyamgát, öt évig kevesebbet fizetsz, de öt év múlva ugyan annyit, csak akkor lesz még egy hiteled. Ha mázlid van, mindent ki tudsz fizetni... Na itt már állambácsi is fog fizetni, de még mindig nem túl sokat. A bankok ismét emeltek egy kicsit mindenen, hogy pénzüknél legyenek.

ui.: Ugye semmilyen állami támogatásban, kedvezményben nem részesülsz a forinthiteleddel kapcsolatban, mert ne feledd, minden állami támogatás, kedvezmény a befizetett adókból van fizetve.
„A kormány úgy döntött, hogy lehetőség szerint a tárgyalások arra vonatkozzanak, abba az irányba menjenek, hogy Magyarországon a jelzálogalapú devizahitelek kivezetésre kerüljenek" - nyilatkozta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Ezzel gyakorlatilag…..
MrR2008 2013.07.28 22:31:02
@Dr. Sün: Sokkal jobb lenne a "Tiszta lappal indulás", nem tudom fizetni, és/vagy nem tudok a bankkal megegyezni, odaadom a lakáskulcsot a banki ügyintézőnek, és nem tartozom semmivel.

A banknak egyből érdeke lenne a felelős hitelezés, és a megállapodás az adósokkal.
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Fideszesek, Politikusok, Polgártársak! A nevem tök mindegy, legyen Béla. Problémám viszont annál fontosabb, hiszen több ezer embert érint Magyarországon. Olyan elképzelhetetlen igazságtalanságot követtek el ellenem, amit nem tolerálhatok, hiszen az…..
MrR2008 2013.07.26 09:51:24
@Csokonai Vitéz Műhely: @Ad Dio:

Ha emlékeztek az első x pontos tervben benne volt a "Tisztalappal indulás", aztán valamiért kimaradt...
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
MrR2008 2013.07.21 09:45:53
@$pi$: Fizikai értelemben nem zárt (ebben igazad van), gazdasági értelemben azonban zárt, legalábbis én még nem hallozottam arról hogy marslakókkal kereskednénk...
Lerágott csont ez a devizahitelezés, csak hát rendre fellángol, és a jelek szerint valós a veszélye annak, hogy még a bíróságok krémjének számító legeslegeslegfelsőbb bíróság sem érti, s így elkúria. Engem igazából régóta érdekel, hogy a devizahitelesek hány százaléka…..
MrR2008 2013.06.23 08:37:25
@hot-spot:
"Az egyik hogy kifizethették nyomott áron a szaros hitelüket." Ez csak a haveri körnek + gazdagoknak szólt, mit gondolsz Mariska néni miért nem fizette ki?

"Aztán meg átválthatták forintra ha akarták", aki tud számolni, és ért egy kicsit is a gazdasághoz, látta, hogy ha átváltom, az árfolyamveszteségemet azonnal realizálom...

Pártunk és kormányunk a haveri kör kimenekítésén kívül semmit nem tett. Az árfolyamgát pedig egy vicc, tíz éves távlatban egy tízmilliós hitel esetén talán hoz százezer forintot... Ez parasztvakítás, a problémát csak eltolja öt évvel, de nem oldja meg!
MrR2008 2013.06.23 08:40:07
@komplikato:
A CDS-re történő hivatkozás benne volt a szerződésben, vagy az akkor meghirdetett kezelési költséget részletező hirdetményben?
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
A Magyar Narancs összeállítása szerint a Cégnek 2012-ben sem ment rosszul: A vállalat 2010 áprilisa és 2011 decembere közötti közbeszerzési sikereit már korábban összegyűjtöttük, s ez év eleji gyűjtésünk alapján azt állapítottuk meg, hogy a Közgép – egyedül vagy…..
MrR2008 2012.12.16 21:22:11
@veracity: A gravitáció, az energiamegmaradás, stb. az törvény, amit a jogászok összehoznak (egyre gyakrabban valakire szabva) az csak törvényecske, jogszabályocska...
Brandi Cochran 2002 ás 2009 között a Price Is Right című amerikai tévévetélkedőben dolgozott, mint díszítőelem: az többszörös egykori szépségkirálynő dolga (Miss Idaho Teen USA, Miss Teen USA, Miss Idaho USA, Miss USA) a műsorban nagyjából annyi volt, hogy minél…..
MrR2008 2012.11.23 15:53:12
@longlife: Ja és ha nem 5-15 évig várnál az ítéletre, hanem meglenne fél-egy év alatt...
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
MrR2008 2011.03.02 08:04:22
@Felmosórongy: Vannak olyan beosztások, ahol az évek duplán számítanak, és nem ok nélkül.
MrR2008 2011.03.02 12:36:55
@Sátán meg a Jocó: Egyetértek, igen sok okos ember, abba nem gondol bele, hogy nagyon sok munkakör esetén éppen az a jó, ha nincs dolga (lógatja a lábát).

Elég kevesen vállalnák azt be, hogy a főnöke felhívja hajnal kettőkor (mondjuk este ment haza), hogy gyere be, mert ha nem, nem munkád nem lesz, hanem kapsz x évet a börtönben...

Vagy délután ne menj haza, mert akció lesz, reggel hatkor vége az akciónak, fél nyolckor pedig kezdődik a másnapi meló (jó esetben tusolni, ruhátváltani hazaugrasz).

Ja és mit szólnak ezek a nagyon okos emberek ahhoz, hogy a táncosok (pl. balett) is elmehetnek 20 év után nyugdíjba, pedig egy 64 éves 80 kilós szólótáncos milyen jól nézne ki...
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Alaposan felülteljesítette az elemzői várakozásokat, és rekordévet zárt az Intel a héten közzétett gyorsjelentésével. A chipgyártó behemót a Wall Street-i okosok által várt 53 centes egy részvényre jutó nyereség helyett 59 centet produkált a negyedik negyedévben, ami minden…..
A svédek meglehetősen sokat tudnak felmutatni tömegközlekedés-fejlesztés területén 2010-ben. Csak pár a fontosabbak közül: villamostenderek és villamosvonal Stockholmban, új villamosszakasz Norrköpingben, új 250 km/h-s sebességre alkalmas vasúti szakaszok. A vasúti…..
MrR2008 2011.01.01 22:09:20
@ruba: Ne legyél annyira biztos benne, tudod mennyit lehetne arra elkölteni... még ha csak tanulmányokra is...
Ugyanis olyasvalami felett tépik a szájukat, ami nem rájuk tartozik.Merthogy Kósa megaszonta, hogy nem a Moody's irányítja az országot, így, nagy okosan.Én innen megjegyezném, hogy lehet, hogy jobb lenne, bár ez csak rosszindulatú károgás, fókuszáljunk inkább arra, hogy mitől…..
MrR2008 2010.12.07 21:12:18
@egy derék katona: Megírnád a pontos dátumot mikor is volt 1EUR = 174HUF?
Az 1CHF-is 2010. májusában volt legutóbb 190HUF alatt.
MrR2008 2010.12.07 21:24:36
@Szalahadin:
Ha nem, vagy csak részben tudja a költségeit a cég továbbhárítani, ki fogja számolni, hogy:
1; ha kirúgja a dolgozók x%-át, úgy megéri-e?
2; kreatív könyveléssel (jogszabályokat betartva) tudja-e csökkenteni az adóját?
3; az Ázsiába/Afrikába áttelepülés megéri-e?

Szerinted melyik esetben nem rajtunk csattan az ostor?
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
MrR2008 2010.11.24 21:01:24
@ökörpöröly: Javaslom a bankbetétek államosítását is...
MrR2008 2010.11.24 21:11:32
@csirkeGL: A gravitáció, az törvény, na azt írja felül bármelyik nagyokos politikus...

Politikusnak csak azt hiszem el ha meghalt, azt is csak akkor, mikor a hamvaiból készült gyémántot a kezembe vehetem.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
MrR2008 2010.09.11 18:28:29
Mindenki elfelejti, ha pártjaink és kormányaink nem lettek volna csak a saját zsebük megtöltésével elfoglalva, hanem rendbe tették volna a magyar költségvetést, akkor most a nemzetközi pénzügyi világ nem tudna Magyarország ellen "fogadni", és nem szállna el az árfolyam, sőt, valószínűleg már rég eurónk lenne. Tehát szerintem a problémákat a következők okozzák:

1; devizahitel felvevők, mert azt hitték, hogy shortolhatják a svájci frankot, és sokan kicentizve vették fel a hiteleket.
2; a magyar bankok, akik devizában adtak hitelt, sokszor az ingatlan értékének 90-100%-ra. Mindenféle valós/valótlan indokokkal emelik a kamatot, emelik a kezelési költségeket, és elismerten a nemfizetők miatti terheiket a fizetőkre terhelik (ezért külön lóf... a hátsófelükbe).
3; a magyar politikusok (kormány, parlament, pártok), köztisztviselők, MNB, mert nem tették azt ami a dolguk, illetve amit megtehettek volna.

Ja és aki azt mondja, hogy a magánszemélyek miért nem így meg úgy döntöttek, azok ne feledjék el, hogy a magyar önkormányzatok a legnagyobb bankok(!) segítségével szintén devizában (sokszor svájci frankban) bocsájtottak ki kötvényeket, nagyjából ezer milliárd forint, míg a magyar vállalatok nagyjából ötezer milliárd forint nagyságban vettek fel devizahitelt. Gondolom azok akik a magányszemélyek pénzügyi kultúráját, és
hozzáértését kétségbe vonják a svájci frank alapú hitelfelvétel miatt,ugyan így vélekednek a többiekről is. A vállalatok egy részének természetesen van mentsége, ha az adott devizában keletkeznek a bevételeik.
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
MrR2008 2010.09.05 14:40:26
@Mr. Nobody: Igen valószínűleg a rendőröknek már megy a fűtés, de a zárkában direkt kikapcsolták...
w Egyesült Magyar Emirátusok 2010.06.07 06:30:00
  Ki szívét osztja szét Követik, merre jár, Hegyeken és tengereken túl értik majd szavát Kormorán   Lehetne röhögni, sőt lehet is, csak tessék. Végül is ez egy tradícionális bohócszám, amikor az egyik bohóc hosszan bizonygatja a másik bohócnak, hogy ő mennyivel…..
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
MrR2008 2010.05.25 22:44:36
@kalozka: És vajon a leépített létszámból mennyi lenne a szorgos dolgozó (akit inkább meg kéne tartani), és mennyi a sggnyaló, pártkatona marad akitől meg kéne szabadulni?
Kissé öregesen, nyögvenyelősen indult Jack papa nyolcadik iszonyú tré napja, pedig reggel még az unokával kesztyűbábozott meg állatkertezett, de aztán előjött Benito Martinez a semmiből, és szegény Bauer nagyinak megint fel kellett vennie a bőrkabátot meg a a futárszatyrot. A 24…..
MrR2008 2010.01.21 15:50:36
@vent: Azért a Chloe és Kim együtt kellettek, hogy "meggyőzzék" Jack-et, hogy meló van...
Chloe milyen harcias lett...