Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hairybottler

40 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Almássi Kitti klinikai szakpszichológus az alkoholizáló anyákról és az alkoholizmus tüneteiről beszélt a Csak Csajok műsorában.  Az alkoholizmusnak különböző fajtái vannak. Van, aki minden nap szükségét érzi annak, hogy igyon, és van, aki nem iszik rendszeresen, de…..
hairybottler 2011.08.11 22:52:59
Én alkohol nélkül nem tudok berúgni. Másnaposságra hajazó állapotba képes vagyok kerülni alkohol nélkül is, elég hozzá nagyon kevés alvás, még kevesebb mozgás és rengeteg cigi. Az egyiptomiak kevesebb vizet ittak, mint sört. Egy középkori zsoldos napi ellátmánya 3l sör volt meg fél kiló sózott hering. Szabadidejében úgy tippelem, nem könyvtárba járt, mert nem feltétlenül tudott olvasni. Talán nem járok messze a valóságtól, ha azt gondolom, a helyi kézművesek társaságában evett valami NEMheringet, és ájultra itta magát nagyjából minden szabad estéjén. Ha elfogyott a pénze, megvédte a kocsmárost saját magától. Nagyapám kávé helyett pálinkát tolt reggel. Ha jól tudom elalváshoz nem tolt pálinkát, csak ébredéshez. Ez ugye akkor mind alkoholista. Vajon kijelenthetjük-e, hogy az emberiség túlnyomó része alkesz volt mióta írott emlékeink vannak? De miért ne lett volna az annak előtte is? De miért ne lenne az holnaptól?

Természetesen én is alkoholista vagyok. Ha legális lenne a fű, akkor mostanában inkább azt tolnám, de valami ostoba idióták tiltják, és még nem ugrottak kútba, én meg lusta vagyok utánajárni, dílerekre várni, sokkal egyszerűbb megvenni az üveg vodkámat amikor olyanom van, pedig utálom a másnapokat, de igazán más módszert a tökéletes rebootra nem tudok. Rebootról beszélek, nem meditációról, altatásról, elodázásról, hanem kikapcsol, vár legalább harminc másodpercet, és csak utána kapcsol vissza. Építhetem újra az egész valóságomat a semmiből. Más hangsúlyt kapnak a dolgok. Van, ami csont nélkül megy a szemétbe, soha többé nem jut eszembe, nyilván nem is volt rá szükségem. Ilyen csak az eszetlen, több napos berúgástól van. Régi kultúrák erre azt mondták, az ember néhány pillanatra közelebb kerül az istenekhez. Alkoholista vagyok, persze. Nem is akarok nem alkoholista lenni. Biztosan van, aki absztinens akar lenni, és én sok sikert kívánok nekik. Szorítok értük. Én azonban igen jól elvagyok így is. Ha pedig csoda történne, az ostobák kútba ugranának, az emberiség rebootolna, és végre legalizálnák a füvet, úgy meg még sokkal jobban ellennék. De nem ugranak, nincs mit tenni, büntetlenül szennyezik tovább a hétköznapokat. Kár érte, de nekem talán már nem tart soká. A mostani hétvégém foglalt, de esetleg a rákövetkező pénteken letolom a vodkámat, aztán meglátjuk - bármi megtörténhet (anya azért talán csak nem leszek)..
hairybottler 2011.08.12 06:08:59
@BKV reszelő: Hát akkor egészségedre! blog.hu/user/231874/tab/activity - LoL
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
[bulvár] Stirlitz már tudta, hogy ismét igaza volt. Az erózió megállíthatatlan jelei, szaga összetéveszthetetlen. A lepusztult, megkopott szellem cenzúrába fordul, nincsenek érvei. A twa™Művek is bevezette hát azt a gondolatközlési formulát, amit pl. rubinréka is alkalmaz…..
hairybottler 2011.05.18 22:24:03
@kchkscak: nahát, hogy te milyen ősi dolgokat olvasol - 2008.06.13. 17:48
Heh-heh. Ugye így került ide, és most így kerül vissza oda, ahonnan jövendett.. a kör bezárul. Annyi index-fika szakadt ki belőle az utóbbi időben ( I. - II. - III. - stb., nem keresem, annyira nem érdekel), h most aztán elég lett: irány a szabadság, bekaphatják az elhízott…..
StirlitzBlog Nincs határ 2009.04.11 20:02:00
*..
"Szóval ez itt alant szerintem, ronda is, igénytelen is. Az az eset, amikor van egy árvácska 5let, meg némi zsebpénz, de odáig már nem elég a púder, h rendesen végig vigyük a projektet. Mit mondjak, az 1972es penthouse kivágásokkal tapétázott öltözőszekrény, vagy a…..
StirlitzBlog tavasz megint.. 2009.04.08 01:21:00
Stirlitz már tudta, hogy nagyon kemény szöveg készül. Stirlitz azt az egy dolgot nem tudta, h merje-e kimondani hangosan. Stirlitz-nek erős érzete volt, h a kimondatlan dolog bent szárad aztán, ezért inkább jobb kitolni, mint a taknyot, semhogy benne száradjon. Ki kell mondani, ki kell…..
StirlitzBlog I lovethis Amazon.. 2009.03.30 16:04:00
StirlitzBlog +..+ 2009.03.29 14:17:00
UP azt kérdi, mi értelme volt 2006-09-nek. Nem érti. Úgy tesz, mint aki életében nem látott még kisztitkárt, vagy megyei elsőtitkár gyerekét focizni. Én megmondom hát, segítek szívesen: frkó egész életében, csöppnyi gyerek kora óta arról álmodott, hogy egyszer ő lesz majd…..
"Az elitek önmagukkal és a hatalommal vannak elfoglalva, miközben a nyomorúság egyre nagyobb." Gyurcsány Ferenc 1989 Na, frkó, a bátor megígérte, hogy elmegy a picsába végre. Aszondja még búcsúnak, h a válság kezeléséhez valami támogatottság kell. Tehát a válság…..
StirlitzBlog O..o 2009.03.19 07:20:00
StirlitzBlog Álmaiban él az ember 2009.03.14 21:01:00
"Álmaiban él az ember" - mondta egyszer valamikor nagyon régen valaki, a Holiday in X-City c. képregényben. Nem emlékszem, pontosan, ki volt, a Galaktikus Birodalom, vagy Bituman, sőt abban sem vagyok biztos, h a kettő közül valamelyik. Amiért most eszembe jutott, az ok az, hogy…..
Nem        hiszem                   el..                  ..
StirlitzBlog o..O 2009.03.12 19:18:00
..
Subba Tápiószecső Reprezent!!!! 2009.03.10 08:09:00
Szterintetek aki ilyen zenét csinál, észreveszi egy párkapcsolatban ha kokainozol? Ugye hogy nem! MC MARISSA LÉGY AZ ENYÉÉÉÉÉÉÉM!!!!!A zenét hallgatva mellesleg eszünkbe jutott az örök klasszikus a Gálvölgyi féle Szomszédok paródiából, amikor Mágenheim azt…..
hairybottler 2009.03.10 10:43:29
StirlitzBlog hálistennek! 2009.03.09 08:39:00
"Jézus ezeket hallván, monda néki: Még egy fogyatkozás van benned: Add el mindenedet, a mid van, és oszd el a szegényeknek, és kincsed lesz mennyországban; és jer, kövess engem. Az pedig ezeket hallván, igen megszomorodék; mert igen gazdag vala. És mikor látta Jézus, hogy az…..
Mielőtt belefognék az alföldimentalitás -rúl való szócikkelyembe, gyorsan meghagyom minden nagyokossainkat, Tokfalvit a paisként maga előtt rázott Hamvas Béla összes hivatkozásaival. A. Gergely Andrást a maga igazában . A magoss magyar értelmiségi vélekedése szerint ugyanis…..
hairybottler 2009.02.19 14:38:54
hairybottler 2009.02.19 20:11:54
?d
StirlitzBlog -.- 2009.02.15 19:21:00
[no comment...]..
StirlitzBlog Welcome home.. 2009.02.15 13:15:11
 Tudom én is, h nyitott szemmel álmodom - de hát ez esik jól. Most kinézek az ablakon: körös körül fehér hó mindenütt. A szobában szuszognak a gyerekek. És ezek a gyerekek semmit nem tudnak arról a fajta az epéről amiről beszéltünk, és el sem tudják képzelni, h létezik…..
magyar-magyar szótár germanizmus 2009.02.12 08:13:00
A hűűjdemogyorókok, és a nemzetieskedők, meg a nyalinger stréberkedő megfelelőemberek, akik minden magyarral kezdődő vagy a magyarral nem a köpködés, lecsulázás szintjén foglalkozó bárminek nekiesnek, egyszóval a mindenoldali és egyenletes mélymagyaroskodás miatt félve írom…..
hairybottler 2009.02.12 13:17:43
a bezzegben sem minden bezzeg: az első időben komoly nehézséget okozott, h Finnországban is kb. hatvan km-enként változik a nyelv. hiába beszéli valaki a TV-ben hallott "irodalmi" finnt, tutira nem fogja megérteni a helsinki szlenget (helsinki=hesa=stadi, stb. kb. 8 szó még), ami aztán vaskos keveréke mindenféle svéd-ből, angolból betorzított szavaknak és kifejezéseknek, fordulatoknak. tényleg brutális. Az tény, hogy a wincseszter az errefelé merevlemez (kovalevy), a web meg verkko, vagyis háló, tudtommal a wincseszternek/winyónak itt nincs megfelelője. azt hiszem, a portált azt már nekik sem sikerült lefordítani, meg szerintem a projekt-et sem. mindenesetre, ha valamit le lehet, azt igyekeznek, mert számukra a beszéd alapvető lényege a kommunikáció, a közlés és megértés. namost annál szarabb nincs, mint amikor egy finn angolul kezdi el magyarázni, mit akart mondani: a finnek angol akcentusa legalább olyan szörnyű, mint a magyaroké. fiatalabbak kedves szórakozása, hogy finn fonetikával írnak angol szlenget. na ez kész. ez titkosírás. visszakövetkeztetni, h mely angol szleng-szót próbálta finn kiejtéssel leírni a csávó, amikor a grill az itt még öt éve is krilli volt, az... az kemény.
amikor betűzni kell valamit, rendszeresen bajba kerülök. a múltkor vki azt mondta B mint Berta, mire én simán leírtam, V mint verta , vagyis vér.. gondoltam is, elég morbid szót választott.. :D
cserében én az u-val szívom meg állandóan, azt mindig o-nak értik. akármilyen szép, határozott uuuuu-t mondok, visszakérdez, ooo? a múltkor egy Haloo képregényt kerestem egy boltban, és agyérgörcsöt kaptam, mire sikerült elmagyaráznom, h hallOOO.. (jusson eszetekbe szegény, nyomorult Pákó..) - nem találok ilyet.. - mutasd, mit írtál be. - amit mondtál.. - mutasd! Halloo oooo halloo ó-val, mint Olli, Olvi, Ottokár. - Azt írtam: halluu.. két u-val, ahogy mondtad.

Hasonlóan érdekes volt norvégokkal beszélgetni a norvég nyelvről, egészen az alapokról: a magánhangzóikról, amik hangzásban egyszerűen becsúsznak a mi magánhangzóink közé. Valószínűleg több év gyakorlat kéne, hogy egy magyar ember valahogy közel-norvég magánhangzókat legyen képes mondani. Gondolom, ez úgy megy, h teljes szavakat, kifejezéseket kell megtanulni, majd az azokban szereplő magánhangzókat visszakövetni az írott forma alapján.. :D (finnben ilyen gond nincs, simán lehet használni a magyar fonetikát, azt szokás mondani, úgy hangzik, mint a helsinki-i - persze lehet, csak udvariaskodnak, vagy eleve azért, mert a főváros nyelve tényleg hajmeresztő keveréke mindenféle divatnak és hatásnak)

kedves anekdota innen a magyar pap esete, aki prédikációja végén azt mondta a híveknek: Jumala siunatkoon täitä - vagyis Isten áldja a tetveket. a benneteket ugyanis "teitä" lett volna.. ez az e-é: ä-e a legkellemetlenebb pont a finn nyelvben egy magyar számára..

Magyarországon azt látom problémának, h a megcsontosodott kivagyiság következtében szándékkal kevernek az emberek idegen szavakat a beszédükbe, mert ugye nem az a hülye, aki nem tudja magát magyarul kifejezni, hanem aki nem érti. persze.. (persze finnül azt jelenti segg)
néha, amikor olyan emberrel beszélek, akinek minden második szava idegen szó (amit nekem _illene_ ismernem, ugye), mérgemben finn szavakat keverek a beszédembe: egyed. ez is idegen szó, és nekem természetes, hogy értem, ráadásul sokkal jobban fedi, amit ki akarok fejezni, mint bármi más, ami eszembe jut elsőre. ugyan , miért venném a fáradtságot, olyan szót keresni, amit te is megértesz? beletömöm az arcodba, ami elsőre jön - nesze. E.

különben a finnek 1917ben törvényt hoztak, h ezentúl tegeződnek, így ált. az van, h a hivatalban a hivatalnok magáz téged, de csak az ergya külföldiek (én) magáznak vissza, bennszülöttel ilyen nem fordul elő. :D a rendőrt is simán arcbategezed, ha nem azonnal elkéri a tartózkodási engedélyed..
cigánybűnözés  - márpedig nincs. Pfúj, ne is beszéljünk róla. Ha nem nézünk az elefántra, nincsen is! Jó, akkor beszéljünk a pozitív diszkrimináció -ról. Olyan államban, ahol nincsen jogegyenlőség, egyes polgárokat bozótnégereknek, érdekes benszülötteknek, maugliknak…..
A post szerkesztés alatt áll, annyi érdekes dolgot találtam, h teljesen elkeveredtem benne.. van itt összeesküvés, árulás, hős csaták, minden.. A magyar kétfarkú kutya párt ábrája a kérdésről Az elmúlt idők eseményei többféle magyarázatot generáltak a kialakult helyzetre,…..
StirlitzBlog Szibéria 2009.02.11 13:25:00
Stirlitz kinézett az ablakon. Felhős hét kezdete után, ragyogó napfény volt tegnapelőtt; tegnap fagyos köd, ma ismét napfény, a hőmérséklet ennek megfelelően valahol mínusz tíz alatt. Szikrázott a hó. Éjjel telihold. Ez volt. Szeme végigfutott a fáskamráig ásott…..