Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoggy

30 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz elképzelni, hogy létezne olyan olvasni képes személy, aki ne találkozott volna már valahol az ADHD / ADD fogalmával. Miért hallunk erről olyan sokat mostanában és mitől lett egyesek szerint "divatbetegség" az elmúlt években? Az ilyen jellegű egyre többet diagnosztizált problémákat a szintén…..
Hogyan ne..? Semmi extra 2022.03.19 14:34:47
Minden kezdet nehéz. Nem is beszélve az "újrakezdetről", ami mégnehezebb, főleg ha annyi minden és annyi mértékben változott, hogy bármi ami előtte volt idegen, elképzelhetetlen és ami a legszomorúbb: teljesíthetetlen. Az önként választhatónak csúfolt magasztos lehetőségek lépcsőfokai sajátságos…..
Nincs olyan élő és mozgó ember, aki ne találkozott volna már valamilyen formájában a depresszió fogalmával, saját maga, ismerőse, vagy családtagjai körében tapasztalva. Ugyanez elmondható a elődeinkről is, hiszen a világ egyik leginkább elterjedt kedélybetegségéről van szó, mely már időtlen idők óta…..
Ahogy az az előző 1. részben már említésre került, a világhálót böngészve rengetegszer találhatjuk szembe magunkat útmutatásokkal, tanácsokkal, ötletekkel a témával kapcsolatban, amelyek a jó irányba mutatnak, de legtöbbször túlságosan macerás mivoltuk miatt gyorsan átlibbenhetünk rajtuk.Az…..
Zoggy 2020.06.11 23:00:03
@Tesztelo.hu: Nem mondana ellent egymásnak, ha ésszerűen lenne csinálva. A csomagolásmentes termékeket hamarabb el kell fogyasztani, és kevesebbet vásárolni belőle, amennyi biztosan elfogy, ennyi a titka a dolognak. Saját tárolóban tartva például pont ugyanaddig áll el, mint a már megbontott előre csomagolt ételek. Egyébként pont a kígyóuborka tud a zsugorfóliájába gyönyörűen belerohadni, amihez annó volt már szerencsém, és éppen ezért messziről kerülöm.

@pityókabort Vráncsábó ócsón: Nagyon sok embert kell sajnálnod, mert a többség nem így él, ebben biztos lehetsz, éppen ezért kell orrvérzésig ismételgetni. És az antikapitalista elvből nem kel korábban:)
Számtalan cikk és bejegyzés készült már a témáról, és hihetetlen mennyiségű ötlet, tanács lelhető fel az internet útvesztőiben ha otthoni újrahasznosításról van szó. Kreatív megoldások, egyszerű javaslatok, tippek, trükkök, állnak rendelkezésünkre, amelyek remek irányba terelnek, ha nyitottak…..
Az elmúlt hetek mérvadó történései következtében egyes események sajnos nem kaptak akkora szerepet, mint ami horderejükből adódva kijárt volna nekik. Ezek közé tartozik annak a ténye, hogy a szaporítók melegágyának számító Jófogás drasztikusan szigorította szabályzatát az élő állatok hirdetésének…..
Legtöbbünkben valahol mélyen lakozik egy introvertált, esetenként antiszociális én-rész, amely egyes szituációk alkalmával sikítva próbálja abszolválni a mindenki által elvárt társadalmi normákat. Azonban most ezen oldalunk vitathatatlanul profitálhat a kialakult helyzeten  ha az alábbi…..
Az ébredés utáni pillanatok már rutinszerűvé válva, a telefon után nyújtózás, az index hírek gyors átböngészésének újra és újra ismétlődő metódusává alakultak. A kezdeti pánikszerű hangulat kissé lecsillapodott, de mégis szükségszerű annak a folyamatos tudatosítása, hogy a világ valójában annyira…..
Az eddigiektől eltérő módon, a már mindennap hallott "kialakult helyzetre való tekintettel", úgy döntöttem saját történetem egy-egy részét osztom meg, hátha bárki számára olyan jellegű tanulságot vagy következtetést nyújthat, amely építő irányba fordítja ebben a furcsa és instabil…..
Hogyan ne..? Felesleges 2020.03.10 21:29:47
A földön fekve bámulta a repedező festéket, amihez csak egyetlen gyengéd érintés szükséges, hogy lehulljon, porszemekké, apró darabkákká válva, szürkére vakolt és idegen felületet hagyva maga után. Vállába, lapockájába derekába fúródott a padló hideg és kemény nyomása, egyre erősödve, már-már…..
Sokszor találjuk szembe magunkat ezzel a kérdéssel, és nagyon megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Nem veszélyes? Nem tesz rosszat az állatnak? Számít bárhol máshol, hogy az én egyetlen háziállatom ivaros vagy sem?Előző bejegyzésem mondhatni folytatásaként, amely a kóborló állatokkal való…..
Zoggy 2020.01.26 12:17:03
@midnight coder: A napjainkban velünk élő macska tudományos megnevezése házi macska. Van egy kis igazság abban amit mondasz, valóban ragadozó és ez valóban nem került említésre, de az elődeit fejlesztette az evolúció, a jelenlegi fajtáját az ember háziasította. Az is igaz, hogy egyes példányai fent tudják tartani magukat vadászattal, de a környezeti tényezők ezt nem minden esetben teszik lehetővé.
Persze pl egy szántóföldön egereket vadászva tényleg egész kellemes életet élhetnének le, de az egyre növekvő városokban, és azokban a falvakban is ahol az emberek a hátuk közepére se kívánják a szabad, vad és önfenntartó, a kertjüket esetenként teleürítő egyre növekvő macska populációkat, a teljesen bevett módon vízbe fojtják, falhoz vágják, élve elássák őket.
Azon, hogy ki boldogabb, lehetne napokig érveket és ellenérveket felsorakoztatni, de én személy szerint úgy érzem, hogy a traktor által kialapított, vagy egy valakinek útban levő mérgezés által meghalt, napokig haláltusát vívódó, de az addigi 4 évét boldog szabadságban leélt macska inkább kívánná magát a panelba. És az a szomorú, hogy ez nem egy kirívó eset, az állatvédelemben nap mint nap találkozni hasonlóakkal.
A hangsúly itt azon van, hogy túl sokan vannak, és az előbb felsorolt kegyetlen ritkítási módszer ellen egy sokkal humánusabb megoldás az ivartalanítás.

A kutyák vad elboldogulásába inkább nem mennék bele, éppen elég csak a román helyzetet felemlegetni, hogy ott mekkora gondokat okoz/okozott a szabadságuk, és hány állatot öltek le nap mint nap, akik már veszélyt jelentettek az emberekre is.
Mint ahogy számtalan az emberiség alkotta szokástól és tradíciótól búcsúztunk el civilizációnk hosszú és döcögős útja során, évről évre felmerül az a kérdés, amiről lehet érdemes lenne elgondolkoznunk és amelyet az elmúlt évek során egyre erőteljesebben tárnak elénk a különböző állatvédő…..
Hogyan ne..? Éjjel - Vers 2019.12.16 00:03:16
Ha eljön az este és kihunynak a fényekA démonok kelnek, táncra hívnak téged.Súgnak, húznak, sikoltják minden gyengeséged,Feketére festik az épphogy sötétséget. Tudhatnád, hogy ilyenkor mi lenne a teendő,Ilyen bajra melyik orvosság a beveendő.De jaj az orvosságba, csak pillanatnyi csendélet,Kölcsön…..
Az életünk során megtapasztalt behatások és megtett utunk során adódnak olyan pillanatok, amikor tanácstalanul állunk szemben azzal az kusza és összegabalyodott állapottal amely átjárja belsőnket egy-egy szituáció vagy döntéshelyzet kapcsán. Amikor nem egyértelmű a következő lépés, amikor több…..
Hogyan ne..? A múlt szorítása 2019.09.26 00:12:30
Napjaink rohanó és fejlődésorientált világnézetébe a múltban ragadt gondolkodásmód egyértelműen nem fér bele, így követői, vagyis őszintébben fogalmazva elszenvedői, könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy rágódásaik közepette az élet elvágtat mellettük, ezzel mind újabb bánni való…..
Az alkohol káros hatásairól szóló cikkekből, bejegyzésekből, felmérésekből lassacskán Dunát lehetne rekeszteni, amiket az olvasóközönség kíváncsiságtól vezérelve az esetek többségében elolvas, majd megdöbbenve az információk és probléma súlyosságán elhüledezve elmorfondírozik, hogy végül este a…..
Zoggy 2019.08.24 21:48:15
@kocsmagomba:
Valóban jóval későbbi generációba tartozom, ezért saját tapasztalatból nem tudom alátámasztani, de megkérdezésem alapján az akkoriban fiatal korukban járó elődeim állítása szerint, habár a kisebb rangú katonák valóban szigorú szabályozások szerint éltek itt, de a tisztek nagy része rendelkezett szabad kijárással, amivel az ő emlékeik szerint elég gyakran éltek is, sokan kerültek kapcsolatba magyarokkal. Mivel az ő számuk sem elhanyagolható, nem érzem teljesen abszurdnak a spekulációt, de attól függetlenül nem erre hangsúlyoznám a megszállás alatti növekedést, hanem inkább az akkor honoló szegénységre és kilátástalan életképre, amire jó menekülőútvonal volt az alkohol. Viszont ez véleményem szerint azért is köthető az orosz habitus hatásához, mert mint emberek, szeretünk lekövetni valamilyen okból számunkra is előnyösnek vélt viselkedést, és az mindenki számára köztudott volt már akkor is, hogy ők miben találták meg a kikapcsolás forrását. Nem teljesen ideillő hasonlat, de mégis, a török hódoltság alatt is rengeteg átvett szokás ragadt rajtunk (fürdőzés, dohányzás stb.) Nem feltétlen szükséges ezekhez együtt élni, elég ha az ember látja / hallja / tapasztalja a tevékenység hatását, mint ahogy ma is rengeteg mindent veszünk át akár a médiában látottak alapján, tőlünk ezer kilométerekre található országokból.
Egyébként köszönöm:)
A megannyi egyéb megoldandó problémán kívül, hazánkban elég előkelő helyet foglal el a gazda nélküli háziállatok helyzete, mind a kutyák mind a macskák viszonylatában. Persze még mindig mérsékeltebbnek mondható a baj, mint a tőlünk keletre található országokban, ahol némely kultúrában a…..
Tegnap délután a Climate Save Movement nevű nonprofit környezetvédelmi szervezet posztolta ki Facebook oldalára az alábbi képet a következő szöveggel: "Egy erőteljes kép Kölnből, ahol 3 aktivista hívja fel a figyelmet a klímaváltozásról jégtömbökön állva, kötéllel a nyakukon egy akasztófa alatt". A…..
Zoggy 2019.07.13 09:32:44
Nagy érdeklődéssel olvastam mindenki hozzászólását, tanulságos volt ennyi megközelítésből meghallgatni az álláspontokat, egyelőre köszönöm mindenkinek az átlaghoz mérthez intelligens és tájékoztató jellegű, kinyilatkoztatásokat.
Csak pár észrevételem van, amit szívesen megjegyeznék:
- Azt, hogy a változásnak nem érződik a hatása, többek által hallottam a saját fülemmel megcáfolni, saját idősebb rokonaim közt is, legutóbb pedig épp pár nappal ezelőtt, egy vadidegen 80 éves hölgy által, aki állítása szerint még tisztán emlékezett, hogy milyenek voltak 50-60 évvel ezelőtt a nyarak, telek. Persze ha az átlaghőmérsékletet nézzük, akkor nem mérvadóak a tizedes vagy 1-2 fokos különbségek, de az, hogy tartósan napokon, több héten keresztül ki tud/tudott esetenként tartani az az elviselhetetlen hőség amit még én is tapasztalok az elmúlt nyarak során, csak jelent valamit. Illetve maga az, hogy majdnem minden időskorú ismerősöm a megkérdezés alkalmával ugyanúgy azt állítja, hogy évtizedekkel ezelőtt nem volt ilyen, már tol a változás elfogadásának irányába, nem hiszem el, hogy mindenki rosszul emlékezik, vagy a feltételezett agitprop agymosása miatt állítják ugyanazt.
- A Föld klímájának természetes változását senki sem vitatja, de ezzel együtt attól a ténytől sem tekinthetünk el, hogy ezt milyen mértékben gyorsítottuk fel jelenlegi kialakult életvitelünkkel. Már pedig ezek tudatában, ahogy azt már előttem is kérdezték, miért kellene ebbe beletörődni és vállvonogatva menetelni a pusztulásba, ahelyett, hogy ha nem is magunk, de utódaink számára, még ameddig lehet, megpróbáljuk élhetőként tartani a Földet? Hogyha elvonatkoztatnánk attól, hogy melyik politikai irányzatnak mi, hogyan az érdeke, és megpróbálnánk az (állítólagos?) tényeket nézni, nekünk saját magunk számára nem érhet meg egy próbát, hogy odafigyelünk arra a pár dologra, amit az eszme sugall? Még ha kiderülne (ami nagy valószínűséggel nem fog, de ha mégis, én lennék az egyik legboldogabb), hogy az egész egy kamu, és érdekorientált manipuláció, akkor mit veszítenek azok az emberek, akik úgymond benyalták, és szelektíven gyűjtötték a szemetet, vagy nem húsos húst ettek minden étkezés alkalmával? Kárba veszne az a sok év, a sok erőfeszítés, visszafordíthatatlan sérülést szerezne az egójuk? Ha a visszafordíthatóság ténye a kamu, amit egyébként én is valószínűnek tartok, abban az esetben, szintén mi lenne az egzisztenciánkban bekövetkező törés, amit akkor szenvednénk el, amikor kimondják a "végítéletet"? Kicsivel kevesebb szemetet gyártottunk, kicsivel kevesebb állat halálához járultunk hozzá, és kicsivel kevesebb időnk volt a pihenésre/munkára/életünkre, mert egy olyan dologban hittünk, ami végül meg lett cáfolva. Ezeken kívül, hirtelen nem jut eszembe olyan negatívum, ami mérvadóbb és nagyobb kárt okozna bennünk, vagy bárkiben, mint az, ha a másik utat választjuk, elutasítjuk a probléma létét az ellenkező oldal tényeire (?) alapozva, és folytatnánk eddigi egyértelműen romboló cselekedeteinket.
...
Zoggy 2019.07.13 09:42:58
A féligazságok és szándékos félreinformálások világában magam sem tudnék ennyire elköteleződni egyik irányba sem, és nem mennék ki tüntetni hasonlóképp, de mégis tudom tisztelni azokat, akik ennyire elhivatottak képesek lenni egy olyan ügy irányába amit jónak éreznek maguknak, utódjaiknak, a világnak. Ha agymosottak, ha nem azok, azért teszik, amit tesznek, mert úgy gondolják ezzel a hozzájuk hasonló indíttatású embereket elindíthatják egy jó irányba. Azokat viszont nem tudom tisztelni, akik a realista hozzáállás pesszimizmusa mögé bújva, rengeteg tudással felvértezve hülyézik le az előbbieket, és a dinoszauruszokig visszamenőleg idézik a megfelelő passzusokat érveik alátámasztására. Úgy gondolom, hogy sajnos nagyon sokan ezt azért teszik ilyen mélyrehatóan, hogy ne kelljen kilépniük a komfortzónájukból, ne kelljen változtatni eddigi életvitelükön, kényelmükön, és megmaradhassanak abban a világképben, amit eddig odaillőnek gondoltak. Mindenki a saját szűrőjén keresztül érzékeli a világot, és azokat az igazságokat fogadja el, amiket magára és tanult standardjaira tud szabni, de sajnos sok esetben, ahogy túlságosan liberális irányokba is el tud menni, úgy fájdalmasan sokszor erős szűklátókörűséget is tud okozni.
Mérlegelve a két oldalt, még ha a túl sok érv-ellenérv miatt nem tudnánk döntést hozni, akkor is mindenképp racionálisabb döntésnek tartom, ha elkezdenénk kicsit tisztábban élni, és azt terjeszteni, mint megmaradni azon a szinten, amivel biztosan rosszat teszünk magunknak és környezetünknek is.
- A fiatalokkal kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, amióta világ a világ, mindig ők voltak az újkori eszmék mozgatórugói, de ez is tökéletesen érthető. A mostani fiataloknak az információs társadalomban, már-már túl sok adat áll a rendelkezésükre, ahol ezrével tudatosulnak azzal, hogy amiben élnek, az a pusztulás felé tart, ezért egyáltalán nem meglepő, ha olyan irányzatokba kapaszkodnak bele, ami ebből a sötét jövőképből kiutat mutat, egy olyan eséllyel, hogy ha tesznek érte, akkor még van remény a változásra, arra, hogy utódaik is végig élhetnek egy boldog életet. Keresik önmagukat, a céljaikat, egy teljesen más közegben, teljesen más értékekkel rendelkező nevelkedési struktúrában, mint eddig, a béke és túlzott kényelem világában. Nyughatatlanok, mert tenni akarnak valamit, nem belesüppedni az érdektelenségbe, hiszen sokan abban nőttek fel, hogy az élet az szuper, király, egyszerű és lehetőségekkel telt, most meg azzal szembesülnek, hogy ez X éven belül semmivé lesz.
Nem tudom őket túlságosan hibáztatni ezért, valószínűleg én is naiv vagyok és sokszor érzelmi szinten döntök az ilyen kérdésekről, de ha esetlen az összes eddig felsorakoztatott érv igaznak bizonyul és az elkerülhetetlen felé haladunk 0 eséllyel, akkor nem sok értelmét látom a további létezésünknek.
De ha mégis lenne egy kis esély, hogy az emberi elme olyan elképzelhetetlennek hitt felfedezéseket tesz, mint ahogy a történelem során számtalanszor tette, nem látom okát, hogy miért ne stimuláljuk, és terelgessük abba az irányba, hogy az ilyen problémák megoldásába fektesse energiáit.
Egyébként, érdekel, hogy miért gondoljátok azt, hogy a téma felfújása és terjesztése mindenképp propaganda szöveg, kinek és miért érdeke az, hogy behülyítse az embereket ennek a terjesztésével?
Amikor reggelente a szekrény előtt állunk, és keserves évődések közepette próbáljuk eldönteni, hogy milyen textíliákkal borítsuk be aznap testünket, gyakran átkozzuk magunkat amiért annyira silány mértékű ruhatárral rendelkezünk, amiért nem passzolnak egymáshoz az elemek, és egyébként is mindenünk…..
Bizonyára senki számára nem ismeretlen az a gyomorba markoló érzés, mikor a középiskola bármely szakaszán, egy töridolgozatra magolásos éjszaka utáni reggelen a kedvenc testnevelés tanárunk beközli a várható legjobb hírt: ma futjuk a híres neves coopert. Abban az életszakaszban egyébként sem várható…..
  Mindig is kellett valamit csinálni.Felkelni, indulni, ok nélkül imádniHa nem teszed, miért vagy egyáltalán?Miért nem futsz te is a többi után? Nevet a világ, te meg csak fetrengszMás halad előre amíg te töprengsz,Előre, fel, az égnek kékje felé,Senki más nem tekint maga mögé Tipornak, zúznak,…..
Tapasztalataim szerint bármely alkalommal, amikor felmerül a vegán életvitel ténye, ugyanazon, vagy legalábbis egymáshoz roppantul hasonló kérdések tömege záporozik a kijelentő irányába, amelyek nagy része helytelen információkból, illetve leginkább az emberi értetlenség és az együttérzés…..
Hasonlóképpen az előzőben boncolgatott témához, még mindig ugyanabban a hullámban vagyok, így folytatom az olyan témák elemzését, amelyeknek szorosan ehhez kapcsolódnak.Sosem értettem, hogy miként tud az élet akkora kontrasztokat alakítani az ember viselkedésében és hozzáállásában, mint ami…..
Sokak számára ismerős a címszereplő mondat, és épp ezen jelenség következtében jutottam el oda, hogy a soron következő bejegyzést ennek a kérdésnek szenteljem.Amióta elindítottam ezt a felületet, témakörök százai villantak fel a gondolataim közt, olyan fontos és mérvadó kérdések, amiket többféle…..
Ahogy az előző bejegyzésben ígértem, ebben a részben elmesélem saját élményemet és találkozásomat a szaporítótelepek valódi szörnyűségeivel.Már előtte is nagyjából tisztában voltam azokkal a körülményekkel amiket eddig részleteztem, de hogy valójában hogy néz ez ki, és miként zajlik, csak akkor…..