Regisztráció Blogot indítok
Adatok
O.Endre

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet mindig is egy kirakós játék volt. Mindenkinek megvan a saját készlete, amit a sors kiosztott neki, de akárhogy próbálod, nem fogod tudni teljesen kirakni. Az élet túl rövid, és nem tökéletes, ahogyan igazságos sem, mert a készleteket véletlenszerűen osztja, nem mi választjuk meg. Viszont…..
Mindannyian másért motorozunk. Van akinek a motor (robogó) csak egy közlekedési eszköz. Van aki fétisnek tartja, csak évi pár száz kilométert (vagy annyit se) gurul vele. Vannak a versenyzők, akár terepen, akár aszfalton, akár pályán, akár közúton. És van a nagy átlag, aki rendszeresen túrázik,…..
O.Endre 2023.11.05 15:53:56
A tengeri kereskedelemtől függő szigetország legfontosabb kikötői a déli partokon voltak találhatók, innen tartották fenn a kapcsolatot a kontinens országaival, és nagyrészt ide, vagy Londonba futott be még az Északi-tenger felől érkező kereskedelmi hajók nagyobb része is. Az atlanti kereskedelem…..
O.Endre 2023.02.15 20:44:02
@savanyújóska: Egyetértek.
O.Endre 2023.02.15 20:54:19
@eMM2: ...ezzel jelezte, hogy egy háborúban álló országot képvisel. Jól csinálta.
Normális embernek vannak vágyai. Szerintem az élet értelme ezeknek a megvalósítása, már ha nem ártunk velük senkinek. Nekem néhány dolog nem jár, ami másoknak igen, mégis szerencsésnek érezhetem magam, hogy elég sok dolgot kihúzhattam már a listámról. De egy tétel még mindig ott van,…..
O.Endre 2023.02.11 15:05:31
Nyolcvan hajóból álló flottájával Tromp 1653 február elsején futott ki, hogy a biztonságos atlanti vizekre kísérjen egy újabb holland konvojt. Ezt követően a francia La Rochelle kikötőjében vetett horgonyt, hogy ott várja be a hazai vizek felé tartó másik konvoj érkezését, és közben feltöltse…..
Miután Angliában diadalmaskodtak a köztársaságpárti erők, s felszámolták a királypártiak ellenállásának utolsó gócpontjait, sikerült stabilizálniuk a közállapotokat is, helyreállítva a közigazgatást, s rendezve a pénzügyeket. A belpolitikai helyzetet rendeződésével, és hatalma megszilárdításával…..
O.Endre 2022.09.16 01:34:48
@gigabursch: Oké, de akkor mégis mi van? Ez volt a történelmünk természetes fejlődése. Mire akarsz ezzel célozni?
A francia forradalom előtti Európa történelme mára kezd kihullani a köztudatból, mintha az nem is játszott volna szerepet a mai világ kialakulásában. A korábbi események, és az azokat alakító emberek kezdenek feledésbe merülni, a hatás pedig, amit a jelenkorra gyakoroltak, rendszerint méltatlanul…..
Háromnapos hétvége. Keszthelytől Fehérvárig nincs elérhető állatorvosi ügyelet. Megtapasztaltam, tény. A Balaton-felvidék szívében temérdek helyben élő állattartó mellett a sok tízezer itt nyaraló is indokolttá tenné, hogy legyen ügyeleti állatorvosi ellátás. Nincs. Az érthetetlen és megoldásra…..
Reális gondolkodással ritkán lehetett engem megvádolni. Ha autóról van szó, akkor pedig az agyam helyén a logika területét benőtte a szenvedély dudvája, amit néha csak a kényszerű csóróság kaszabolhat le tarra. De helyébe sosem terem józanság, mindig csak a faszság kezd csírázni, ez a logikátlan…..
Hét tenger A Laconia incidens 2022.04.11 07:26:06
1942 július 29-én, a Szuezi-csatorna déli kijáratánál fekvő Port Tewfik kikötőjében az utasok megkezdték a beszállást a móló mellé álló Laconia gőzösre, mely Afrika megkerülésével Angliába indult vissza. Az utasok többsége nem saját elhatározásából szállt hajóra, a Dél-Afrikába, illetve Angliába…..
O.Endre 2022.04.27 18:21:42
@project640: Ebben én biztos vagyok.
O.Endre 2022.04.27 18:23:30
O.Endre 2022.04.27 18:26:49
@molnibalage: Ez jó. Jó pont, hogy nem tudod, ki Joe Rogan :)
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
O.Endre 2022.04.09 12:44:29
@eßemfaßom meg áll: Egyetértek.
O.Endre 2022.04.09 12:45:51
@Medgar: Igaz, de ott az állam hagyta. (Kénytelen is volt) Szerinted itthon is ez lenne a hozzáállás?
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály újabb alapos cikke ezúttal az M0 körgyűrű problémáját, illetve különböző tervezők megoldási javaslatait járja körül. Előrebocsátjuk, hogy egyesületünk nem ért mindenben egyet az itt bemutatottakkal, például mi alapvetően nem közúti megoldásban gondolkozunk: szerintünk…..
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
O.Endre 2020.09.22 19:45:14
@Öngerjesztő Erg: Nah, ezt én is így gondolom :)
O.Endre 2020.09.22 19:56:17
@we dont want arabs here..So what: Reménytelenül elfogult vagy. No mindegy.
O.Endre 2020.09.22 20:15:12
@we dont want arabs here..So what: Katonai blogon ezt talán kevesen is vitatják. A szakmai részleteket és a koncepciót viszont úgy látom jogosan, de én is úgy látom ezen beszerzések erősen másról is szólnak, mint a honvédelem. Ettől függetlenül, fejleszteni nem ártott már és akkor nagyon-nagyon finoman fogalmaztam.

Román támadás..remélem sose jutunk oda, hogy annyira hülye legyen ott vagy itt valaki...persze, ott vannak az oroszok/ukránok, meg korábban Jugoszlávia. A fene se gondolta volna egy időben, hogy ilyen lehetséges.
"A vitaminok hatástalanok a koronavírussal szemben" — hirdeti közveszélyes szalagcímében a 444 internetes lap egy szegedi immunológus professzorra hivatkozva. Nem fogok szakcikkeket előbányászni az internetről, miért nyilvánvalóan nincs ez így. Mindenki megtanulta általános iskolában. Pont. Szóval.…..
O.Endre 2020.09.01 16:42:37
@A kiló nem százat jelent.: Már bocs. Alap, hogy egy ember értelmesen étkezik és meg van a megfelelő vitamin bevitele. Semmi extra nem kell hozzá.
Ha ez meg van, akkor bizony teljesen igaz, hogy a vitamin hatástalan a vírussal szemben.
Bocs, de nem érted az eredeti cikket, vagy nem akarod érteni, mert pl a 444-en jelent meg.
Milyen érdekes hogy ilyen blog az indexen korábban soha nem jelent meg a címlapon.
Alakul az új rend?
O.Endre 2020.09.01 17:45:42
@A kiló nem százat jelent.: Most vitaminokról van szó, vagy egy vitaminról?
Volt egy általános állítás, kifejtés nélkül, ami igaz.
Ha belemegyünk a részletekbe akkor persze hogy lehet rajta fogást találni..de minek?
Mi is a cél?

A vitamin nem a vírusra hat.

Ha kötözdödni akarsz, értem a logikát de nem értek egyet.

Tudom mi a D vitamin.
Ennek a háromrészes posztban Mark P. Millis a HartEnergy oldalán megjelent írását szemlézzük, amely az akkumulátorokban rejlő lehetőségeket és a velük járó, főleg fizikai okokra visszavezethető határokat tárgyalja. Az első részben azt vizsgáltuk, hogy vajon milyen nagy mennyiségben kellene…..
O.Endre 2020.01.23 18:25:18
@molnibalage: Komolytalan vagy. Mindegy.

Látom rendesen rajta vagy a témán, vannak elképzeléseid.
És akkor jön pl egy ilyen hír.
O.Endre 2020.01.23 20:04:26
@molnibalage: Az áram termeléséről nem is volt közöttünk nézeteltérés. Én legalábbis nem emlekszém, de nem is állt szándékomban.
Felőlem jöhet az atomerőmű is, ha az megoldás.

Engem a megtermelt áram célja zavar. Ha maradunk az áramnál. A villanyautózás tömeges elterjedése -ráadasul úgy, hogy a gyártói ès vevői igènyekben, szolgáltatásokban olyan változatlan trend van mint eddig, mintha nem lenne holnap (?!), - a jelenlegi feltételek mellett marha nagy kérdőjel.
Elkerülhetetlen, dehogy vitatom, viszont a megvalósítás módjánál csak a fogyasztas és a profi számít, ahogy pedig kommunikálják, hogy most aztán zöldek leszünk, nos az meg ha röviden kell fogalmaznom akkor hazugság.
Az előző részben, Mark P. Millis a HartEnergy oldalán megjelent írását szemlézve, azt tárgyaltuk, hogy vajon mennyi (lítium-ion) akkumulátorra lenne szükség ahhoz, hogy például az Amerikai Egyesült Államok energiaigényét akár két napra ki tudjuk elégíteni. [A megoldás: kb. ezer évnyi Gigafactory…..
O.Endre 2020.01.17 17:25:46
@nyokanyeke: 10 pontos hozzászólás!

Megjegyzés: Talán a rohadt igényeinket kellene elsősorban és radikálisan visszafogni.
Az autózás akarjuk megoldani árammal?

Talán először felezzük le az autó méretét és tudását valamint a számát, aztán van értelme nekiállni.

Nem látjuk a fától az erdőt!
Ennyi ember ilyen igényekkel ezen a bolygón? LEHETETLEN

(jelenleg..de más valószínűleg késő, főleg ezzel a hozzáállással)
Az általunk termelt hulladék mennyisége és a műanyagszennyezés valóban ijesztő. A Föld állapota tragikus. A klímaváltozás nem FOG MAJD elkezdődni, hanem már tart, ez már az. A környezeti katasztrófákba belepusztulunk. A fajok kihalása borzalmas. És az ezek ellensúlyozására tett lépések, a mozgalmak,…..
O.Endre 2019.08.08 14:44:47
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
Rövid leszek: nem. Már nem. Gyakorló tűzifa vásárlóként látom, hogy költségei mennyire felzárkóztak a gázfűtéséhez. Ha a fűtőérték-ár viszonylatot nézzük, még lenne esélye olcsóbban kihozni egy fűtési szezont fával, de az ömlesztett fa kereskedésének nyilvánvaló átverései árnyalják a képet. Kevesen…..
O.Endre 2018.11.30 16:03:40
@kkm.furdancs: Nem ide tartozik szorosan de az emberiségnek és ennek az általunk halálra itélt bolygónak semmi se tenne jobbat, minthogy pár miliárd emberrel kevesebb lenne rajta.
A teljes önpusztítás fázisánál járunk és tapossuk a gázt.
Végre eljött a visszavágó ideje. A múltkori mérés némileg csalódást okozott, hisz kiderült az igazság, miszerint 108 ló maradt meg a 124-ből. Objektíven nézve persze ez egy nagyon jó eredmény, hiszen egy ki tudja hány tulajt megjárt, ki tudja hány kilométert megtett, harmincnégy éves autó…..
!SPOILERMENTES! 2015-ben óriási várakozás előzte meg az Ébredő Erőt. A rajongók, de igazából az egész világ arra volt kíváncsi, hogy vajon miként tudja J.J. Abrams és bandája levezényelni a Jedi visszatér folytatását. Han Solo, Leia és még Luke is visszatértek, hogy az Erő segítségével legyőzzék a…..
Japánban nagyjából a 40 éven aluliak harmadának semmilyen romantikus kapcsolata sem volt. Egyre többen csak a kibervilágban, kitalált szereplők láttán éreznek szexuális ingert. A fiatal japánok egyszerűen elzárkóznak a kapcsolatoktól, és nem vállalják a vele való problémákat. Ezzel együtt Japán…..
O.Endre 2017.11.26 21:56:46
@steery: Mélységesen egyetértek. Amíg azt nem látjuk be, hogy bőven túl sok az ember ezen a bolygón, addig mindenképpen katasztrófa lesz a vége. Sajnos annak az esélye, hogy ezt magunktól belássuk, és megoldjuk, a nullával egyenlő.