Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cistvan49

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon korlátozhatják a fogyatékos emberek választójogát. Ma Jehova Tanúi korlátozott választójogáról lesz szó.   Aki nem tudná: Jehova Tanúinak TILOS szavazni.     Nem hiszitek? Helyes: Cseh Köztársaság (‎1 találat) Mivel a törvény megkövetelte az emberektől, hogy…..
cistvan49 2017.11.26 17:13:38
@sibbolet47: Kedves sibbolet47, valószinűleg JT tag vagy, ami én nem vagyok és nem is voltam. Érthető, hogy igyekszel igazolni őket. Akkor azt tedd tárgyilagosan (amint @gggarai-tól kéred), és ne a szervezet mellébeszélős, ferdítős módszereit (is) használva.
"Azt viszont el kell ismerni a Tanúkról, hogy voltak a történelmünkben (nem az írásainkban) olyan kijelentések (számítgatások) melyek dátumokat jelöltek, de ezek hivatalosan nem hozhatok fel érvként ellenünk, mert az apostolok is belestek ilyen hibába a Csel 1:6 Károli szerint" - Ezzel bizony baj van, mert bibliai igével szeretnéd kimosni a társulat szennyeseit. Megvádoltad az apostolokat, hogy a szervezeti (tév)tanok kiötlőihez hasonlóan "az apostolok is belestek ilyen hibába". Ők érdeklődtek Jézustól. Jó lett volna, ha csak ezen a szinten maradnak a társulatiak. Itt egy link amelyben nem 1 példa van bemutatva a "világvégedátumok"-ról, az írásaikban. Akkor honnan vetted, hogy "(nem az írásainkban)"?: jehovatanui.blog.hu/2011/06/30/huek_voltak_e_es_bolcsek.
Ezt ők hitették el veled?:"Nálunk nincs beetető szöveg." ... Akkor a következőket minek neveznéd?:
Hasonlítsuk össze néhány bölcs kijelentés (ellentmondásos) tartalmát, üzenetét, melyek a társulat kiadványaiban jelentek meg:
" Mibe kellene vetned a hited - egy vallási szervezetbe, vagy Istenbe? " (ÖT, 1970.01.15., 37. oldal)

" Vesd hitedet egy Győzedelmes Szervezetbe! " (ÖT, 1979.03.01, borító)
" Az örök élet elnyerése végett a Jehova szervezetéhez kell tartoznod..." (Örökké élhetsz Paradicsomban a földön, 255. oldal)
" * Jöjj Jehova szervezetéhez megmentésért! " (ÖT, 1981.11.15., 21. oldal)"

A ** bálványimádás egyik modern változatában sem vehetünk részt - legyen az imádati gesztus egy kép vagy szimbólum iránt,
vagy, hogy a * megmentést egy személynek vagy szervezetnek tulajdonítjuk. " (ÖT, 1990.11.01., 26. oldal)
Egy régebbről való idézet: "Őrtorony 1916. December 1. szám 377. oldal angolban:
"Charles Taze Russell, téged az Úr koronázott királlyá, és neved ismert lesz az emberek előtt örök korokon át, ellenségeid pedig el fognak jönni, hogy **lábaidnál imádjanak téged."

/"És én személy szerint díjjaznám, valaki, aki állít rólunk valamilyen negatívumot azt igazolná is, hiszen Jézus is ezt mondta Károli szerint a Luk 19:22-ben ..." - Semmi díjjazásra nincs szükség, mert nem állításokról van szó a szervezettel kapvsolatban, hanem tényekről. Az Úré a dicsőség!../
Azt gyanítom, hogy a fenti megtévesztésekkel együtt, az amit előtte ismertettem veled, csak töredéke a szervezet hamis tevékenységének, amit részvénytársaságkénti megalapítása óta folytatott... És ami folytatódik, pl. ilyen manipulatív "útmutatás" által is:
„Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd.
Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás.” (Az Őrtorony, 2013. november 15., 20. oldal)"

Kedves sibbolet47, komoly dolgok ezek és kellő komolysággal kell eljárnod a szervezet megbízhatósága, szavahihetősége és annak kérdésében, hogy valóban a Biblia "szintiszta" üzenetével ismertették-e meg a tagjaikat...
Az eddig tapasztaltak arra mutatnak, hogy a társulat saját minősítgetései és kijelentései is, igen csak megkérdőjelezhetőek, megtévesztőek és hamisak... Szép estét.