Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pokesz70

0 bejegyzést írt és 1191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még nincs egy hete, hogy kijött a Deadpool 2 teaser, de már közel 11 millió kíváncsi ember nézte meg a YouTube-on a Bob Rosst kiparodizáló kedvcsinálót. A jól megszokhatott első részből, minden ismerős arc visszatér, de melléjük kapunk még egy Dominot és egy Cablet is, az amúgy sem gyenge adaghoz.…..
Ma kerül ki a Netflixre az a Defenders c. sorozat, ami a Marvel és a streamer nagy közös projektje. A Netflix ugyebár külön szólósorozatot csinált olyan ismert képregényhősökből, mint Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist, hogy aztán ez a négyes amolyan mini-Bosszúállókként álljon össze a…..
pokesz70 2017.08.18 21:28:28
@Coligny: Még csak az 5. résznél tartok, de úgy érzem, ezt inkább egy 2 órás Netflix filmben kellett volna megcsinálni. Ennyi van ebben a sztoriban, az előzmények már megvoltak, itt most tele van felesleges vagy túlhúzott jelenettel. Azt hittem a 8 rész elég feszes tempót fog hozni, pont az ellenkezőjét érzem eddig.
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
38 évesen elhunyt Selmeczi Borbála, aki éveken át vezette Duna TV Dunáról fúj a szél című műsorát. Selmeczi György lánya a Kolozsvári Magyar Opera munkatársaként tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2009-ben a Hárman Erdélyben című dokumentumfilmet szerkesztette, a Zenei Műhely című…..
pokesz70 2017.05.23 22:48:49
@helyén találta a szöget:

Te nem vagy tisztában azzal, hogy mi az a PC.
A politika megbukott, a média egy hangyányit jobb megítélés alá esik. A legfontosabb a boldogság. Ezek a legfontosabb jellemzői a 20. század végén és az ezredfordulón született fiataloknak – derült ki a Generation What? programból, amelyet az Európai Rádió- és TV-szövetség (EBU) kezdeményezett a La…..
pokesz70 2017.05.06 12:50:36
Disclaimer: lelkes rajongója vagyok mindenféle zombisorozatnak, néztem a Z Nationt, alig várom a Fear The Walking Dead harmadik évadát, az első perctől követem a The Walking Dead-et és megvan az összes eddig kiadott képregényfüzet. Ezt csak azért, mert a TWD hetedik évadának fináléja kicsit…..
pokesz70 2017.04.05 19:32:31
@Hihhetetlen: Én meg azt szeretem, ahogy folyamatosan változnak. Rick egy senki rendőrből lett egy komoly vezető, majd egy minidiktátor, aki elhiszi, hogy ők bármit megtehetnek, majd 2 perc múlva jön az akkora pofon, hogy Lucille adja a másikat. A 6.ik évad fináléja és a 7. nyitó epizódja ettől volt zseniális: 2 óra alatt megmutatták, hogyan válik valaki egy arrogáns, mindenen és mindenkin (mármint aki nem tagja a "családnak") felülálló, kökemény paliból egy megtört rabszolga. Úgy, hogy ez hiteles -- ezért kellett páholyból végignéznünk, ahogy Abraham agya kifröccsen vagy Glenn szeme kipattan a helyéből. Végig kellett néznünk ugyanazt a borzalmat, amit Rick is látott, hogy megértsük mitől, miért történik Rickkel az, ami. Nekem Carol sztorija is összeáll. Elkezdték kísérteni a szellemek, konkrétan hallucinált, ami miatt úgy érezte, nem képes többet ölni. De ebben a világban muszáj ölni és mivel ő erre képtelen, inkább mindenkitől külön költözik (fizikailag és érzelmileg is), így másokat nem veszélyezteti a "gyengesége". Sok minden és sok mindenki kellett ahhoz, hogy végül önmagát legyőzve mégis csak beálljon a katonasorba. Végül is ugyanaz tereli őt vissza a hadiösvényre, mint ami Ricket leparancsolta onnan: két családtag meggyilkolása és az összes többi túszulejtése. Morgan megzakkant a fia halálától és a kung-fus dagi hozta vissza azzal a filozófiával, ami az élet szentségéről szól. Aztán lett egy pótfia, aki ugyanúgy meghal a kezei között, mint az eredeti. És ettől megint bekattan (Clear! Clear!).
Izgalmas nézni, ahogy ezek a kezdetben idegen emberek hogyan jutnak el odáig, hogy szó szerint képesek az életüket áldozni a többiekért. Erről szól Maggie monológja a végén és erről szólt Abraham kisbeszéde is a flashbackben. Amíg nincs olyan az életedben, amiért kész lennél meghalni, akkor nem is ér semmit az életed.
pokesz70 2017.04.05 19:36:26
@Biriksz_Krokiksz!: Kinek a pap, kinek a papné. Én speciel nem szeretem a FTWD-et, mert nincs benne egyetlen szereplő sem, akit igazán meg tudnék kedvelni. Örüljünk, hogy vannak fasza sorozatok, amik közül mindenki megtalálhatja azokat, ami neki tetszik.
pokesz70 2017.04.05 22:24:11
@filmfreak Palchy: Igen, a drogos srácban van fantázia. Beférne a TWD-be is :)
        De, azért kicsit loptak. Éppen az ízéért. Nem sokat. De tulajdonképpen elég sokat, csak az más lopás. A konzicicák kacsalábon forgó kastélyokat építenek a lopott pénzből, a liberálnyuszkók viszont gyermekotthont. Hát nem egészen, de akár azt is építhettek volna. A liberálisok értem loptak…..
Mozikba került M. Night Shyamalan új filmje, a Széttörve, amelyet sokan az egykor ünnepelt író-rendező nagy visszatérésének tartanak. Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e ezzel az állítással, a produkció, na meg persze James McAvoy parádés játéka bőven okot szolgáltatnak…..
NemGogol Ottó, a szeriőz 2017.01.10 09:40:53
"Stumpf András: Néhány ezer példány fogyhat a Magyar Időkből. Ha most azzal nem foglalkozunk, hogy az állami hirdetések tartják el, tisztán politikailag megéri ez a Fidesznek?  Gajdics Ottó: Persze. Egy szeriőz napilap, amely ráadásul kormánypárti, mindig érdekes lesz." (Az ember a vértolulás…..
pokesz70 2017.01.11 22:05:28
@cardiobascuralis 2: Mégegyszer: a mondanivalóm lényege az volt, hogy a pártitkári pozíció előnnyel és haszonnal járt. Lehet, hogy tévedtem sok dologban vagy legalábbis túl erősen fogalmaztam, de a lényeg a lényeg. A III/2-ről (köszi, most már nem halok megtök hülyén) viszont tuti. Pont nemzetvédelmi okokból kellett, mert idegenben sokkal könnyebben lehetett megkörnyékezni valakit -- a kiküldöttek lényegében egymást monitorozták. Nem tudom, te honnan szerzed az ilyen információkat, amiket ennyire magabiztosan vágsz a fejemhez, de az én "forrásom" biztos nem hazudozik pofátlanul. Egyébként sem értem a hangnemet és az arroganciát velem szemben, de mindegy is, ezen nem fogunk vitázni. Azt, hogy kit mire szerveztek be, nem igazán volt közbeszéd tárgya, én is csak sok-sok év után tudtam meg már bőven a rendszerváltás után, amikor Megyóról kiderült. Még a mai napig sem tudjuk, hogy kiket mire szerveztek be. Tartótiszt voltál, vagy mi van?
pokesz70 2017.01.11 22:10:19
@cardiobascuralis 2: Bocs, ezt az utolsót visszaszívom, nem volt túl elegáns.
pokesz70 2017.01.11 23:01:24
Nincs? Nekem sem volt meg, pedig állítólag megtörtént, és most már a Sky Arts Urban Myths című vígjáték-sorozatában meg is filmesítették az epizódot. A hírességekkel megesett, valószínűtlen történetekről szóló sorozat megidézi többek között a rossz ajtón kopogtató Bob Dylan teázását egy ismeretlen…..
pokesz70 2017.01.11 13:47:55
@Kicknick: Látom magam előtt, ahogy MJ egy szép reggel felkel és azt mondja magában: "Basszus, xar volt a gyerekkorom, mostantól elborulok agyilag". The rest is history. Bárki bármit mond és bármilyen fura figura is volt ez a pasas, a 70-es, 80-as és 90-es évek korszakmeghatározó zsenije volt a popzenének. A vitiligót a boncolás is egyértelműen kimutatta, persze igaz, ami igaz, az arcát valóban szétplasztikáztatta. Egyszerre lehetett sajnálni és isteníteni őt, ettől is volt egy nagyon izgalmas, megismélhetetlen fickó.
Megjött az első trailer a Netflix új Marvel-sorozatához: a Jessica Jones sorozatban már mellékszereplőként feltűnő Luke Cage végre a saját feje után mehet, a premier szeptember 30-án lesz. A Cage-et alakító Mike Colter most is robusztus és tekintélyt parancsoló jelenség: a trailerben egy fél…..
pokesz70 2016.07.22 12:12:23
Vannak firkálmányok, amelyekre nem érdemes reagálni. Ha ganéban turkálunk, büdös lesz a mi kezünk is. Hagyni kell az apróságokat, eljátszadoznak magukban. Vannak aztán a határterületen mozgó írások. Sok félreértéssel, némi sejtetéssel és rosszindulattal, de legalább gondolatcsírákkal is…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása   Ostobaság lenne, ha úgy tennénk, mint ha a sportnak nem lenne kohézió-teremtő szerepe. A futballnak is van, sőt, Európában ennek van a legnagyobb. Ne firtassuk most, miért. Amerikában az európai futballnak…..
pokesz70 2016.06.16 15:53:12
@Doomhammer:

Szerintem rossz a metafórád. Hol ne lenne nagyobb szükség az egységre, mint a sportban? Még a nem csapatsportokban is egy csapatot alkot a versenyző és a stáb. Pont a csapategység miatt lehettünk sikeresek az osztrákok ellen.
A verseny, a megmérettetés valóban a gazdaság egyik legfontosabb mozgatója. Mint ahogy egy csapatban is verseny zajlik játékosok közt egy-egy posztra. De a cél, a sikeres játék, akkor is közös.
Talán a "nemzeti egységről" valami idealisztikus, fennkölt dologra asszociálsz. Szerintem ez sokkal inkább arról szól, hogy tiszteljük egymást, lássuk meg egymásban a közöset és a közös cél nem több, mint hogy szeretnénk a saját boldogulásunkon túl az ország és annak minél több állampolgárának a prosperálását. Ez szülhetne olyan normákat az országban, amik marginalizálhatnák a másokon átgázolást, a dögöljön meg a szomszéd tehenét, a korrupció elfogadását, egymás lehazaárulózását és helyette társadalmi szolidaritást, tisztességes üzletet és valódi versenyt eredményezne a gazdaságban.
Ha így értelmezzük a "nemzeti egység erősíti a versenyképességet" tételt, akkor azért szerintem van benne valami.
Emberek! A MARS 76 KILOMÉTERRE LESZ A FÖLDTŐL! Mind meghalunk, tessék elővenni a bakancslistát, és rohamléptekben kipipálni mindent, a bungee jumpingtól a vegán étkezésig! A bakit Paeonia vette észre a Facebookon, ahol a Chemtrail-csoportba (hova máshova) posztolták. A legjobb a bemondó feje, ahogy…..
pokesz70 2016.06.03 16:02:25
@Androsz: "Hogy minden csatorna gazdájának van saját koncepciója, azt csak a síkhülye emberek vitatják."

Ez általában igaz, de speciel ennek a csatornának a gazdája Te vagy meg én meg a maradék több mint 9 millió magyar ember. Valahogy a BBC-nél ezt komolyan tudják venni, a CNN meg nem közszolgálati médium.
pokesz70 2016.06.03 22:14:24
@Androsz: A sajtószabadság egyik alappillére a független közmédia. Valóban a központi költségvetésből finanszírozzák -- vagyis a Te adódból meg az én adómból --, de ez a pénzügyi része a dolognak. A médiafelügyeletnek szintén függetlennek kéne lennie. Nem vitatom, hogy ahogy Te is írod, valószínűleg minden kormány "megtalálja a módját annak, hogy éreztesse a saját nézeteit a hírműsorok szerkesztésében", de pont ez az eufemizmus fedi el a lényeget. A magyar kormány nem "megtalálja a módját" és nem "érezteti a nézeteit", hanem teljesen megszállta, közvetlenül irányítja és szinte kizárólag propagandára használja a közmédiát. Ha kell hazudnak, csúsztatnak, ferdítenek, az ellenvéleményeket és a közpolitika jelentős szereplőit ignorálják. A közmédia ezeken kívül egy jól működő kifizetőhely is lett, ahol Ákos és a többi haver mindenféle komoly szolgáltatás nélkül vághat zsebre rendszeresen sok-sok millió forintot. Ez még akkor is fényévekre van a BBC-től, ha ott is vannak kilengések. És az MSZP közmédiájától is. Akkor a jobboldal kígyót-békát köpött a Napkelte című műsorra -- ma az egész közmédia napkeltésebb mint amilyen a Napkelte valaha volt, napi 24 órában, 7 nap egy héten. De mivel a fidesz csinálja, hirtelen ez lett a business as usual.
A Netflix és a Marvel tökéletes párosítás. Ez kiderült az első Daredevilből és a Jessica Jonesból is. A hatalmas siker hatására a gyártók kicsit megkavarták az eredeti 4+1 évados stratégiát, és gyorsan bejelentették a második Daredevil-évadot úgy, hogy a beígért négy…..
pokesz70 2016.03.22 17:58:27
Én egy picit máshogy látom, bár a legtöbb pontban egyetértek a poszttal. Nekem a 2. évad jobban tetszett, mint az első, ami szintén nagyon jó volt, de nekem is pont azzal volt a bajom, mint a szerzőnek. Jobb lett volna 10 epizódban lerendezni az első évadot. A második viszont elbírt volna még 2-3 részt, főleg az utolsó epizódok túntek egy kicsit kapkodósnak. Viszont nekem egyáltalán nem volt bajom a történet vezetéssel, én imádtam, hogy volt egy kifejezetten Punisher ív, utána inkább Elektra volt a lényeg, majd jött a nagy összefonódás. Én kifejezetten szeretem a nem lineáris cselekmény szövést -- igaz, én elég jól ismerem a Marvel univerzumot és a karaktereket. Színészi teljesítményben én minden régi szereplőnél éreztem fejlődést, persze ehhez az is kellett, hogy az írók is szépen mélyítették a karaktereket. Az én szememben még Vincent D'Onnofrio is tudott egyet dobni a Kingpinen, pedig az első évadban az ő játékára sokan azt mondták (én is), hogy ennél jobban nem lehet hozni ezt a figurát. Punisher és Elektra meg egyenesen tökéletes volt, szerintem. Főleg Bernthal volt nagyon nagyon erős, képes volt Punisher komplex karakterét minden szempontból kitűnően hozni. Hogy lesz-e 3. évad? Naná, hogy lesz és hurrá, hogy lesz. Daredevil történetét nem lehet lezárni Bullseye nélkül (+ Karen Page-nek is lassan el kell majd haláloznia), a Hand sztori sem ért még véget, Elektra sem fog örökké abban a szarkofágban pihizni és újra össze kell boronálni Nelsont Murdock-kal. Melvin Potter is elég gyakran lobogtatja a körfűrészét ahhoz, hogy ne legyen belőle előbb-utóbb Gladiator. És Kingpin is lassan ki fog jönni a dutyiból. Madame Gao valószínüleg majd az Iron Fistben kap nagyobb szerepet. Nálam a DD1 8/10 volt, az 9,5/10 (csak azért nem 10/10, mert remélem a 3. évad még jobb lesz).
A Showtime sorozatának ötödik évada megy éppen a tévében, és ennek egyik történetszálában mutatnak egy szír menekülttábort is, ahol a főhős Claire romos házak és éhes gyerekek között botorkál, mellette összegraftitizett falak láthatók, ilyen feliratokkal: Meg…..
Új rivális ügynökség, növekvő Inhuman jelenlét, átalakuló csapatdinamika és a közelgő Polgárháború előszele - így indult az Agents of S.H.I.E.L.D. új évada. Tavasszal azt írtam, hogy a sorozat megmutatta, hogy kell finálét csinálni, hát most azt is megmutatták, hogy hogyan…..
pokesz70 2015.10.02 20:37:04
@trg: Osborne-t sajnos sem Raiminek, sem Marc Webbnek nem sikerült jól elkapnia, pedig ő az egyik legjobb gonosz a Marvelnél. Bendis annyira rácuppant, hogy mind a 616 univerzumban, mind az Ultimate szériában maxra hajtotta, az ő kezei alatt már-már jokeri magasságokba (mélységekbe) emelte. Szükség lenne egy ilyen karakterre az MCU-ben, az eddigi főgonoszak elég soványkák. Talán Thanosból sikerül valami ütőset kihozni, de neki még csak jó soká lesz igazán jelenése. Punisherrel kapcsolatban valszeg igazad van, bár Tom Hollandot később castingolták és ő benne lesz a CW-ban (lehet, csak egy cameo szintjéig).
A Queen-koncertek történetét feldolgozó több forrás is azt tartalmazza, hogy az együttes eredeti felállásában utolsó, 1986-os turnéja során Budapestre két koncertet terveztek, amelyek közül az egyiket lemondták. Ezen információ alapján néztünk utána annak, hogy mennyiben volt…..
pokesz70 2015.05.19 23:32:50
@Fandor: Én 16 éves voltam, kb az volt az élmény, amit leírtál. Én a film díszbemutatójára nem tudtam elmenni (a Queen-klub tagok között kisorsoltak pár jegyet, én nem nyertem), viszont az apám akkoriban malévos volt és így be tudott csempészni a VIP terembe, amikor megjött Brian. Egy Queen II lemezt vittem magammal, arra kértem tőle aláírást. Megnézte a borítót és azt mondta: ez még akkor volt, amikor szépek voltunk. Én erre azt mondtam: szépek sohasem voltatok, de királyok igen. Ez nagyon tetszett neki :) Most is megvan a Brian May által dedikált Queen II.
Ott voltunk a Vígadó téren is, amikor Freddie-ék megjöttek egy szárnyashajóval Bécsből a koncert előtt. Freddie iszonyú jó fej volt, kiabálgatott, integetett, csókokat dobált.
Állat volt.
Pompás cikkre bukkantam a napokban a Star Wars Underworld szakportálon: az éles szemű Csillagok háborúja-rajongók már most felfedezték, hogy Az ébredő Erőben J.J. Abramsék mennyi mindent felvonultatnak majd Ralph McQuarrie jellegzetes képi világából. McQuarrie karcos stílusú…..
pokesz70 2015.05.04 21:31:12
@-Szűcs Gyula-:
Én úgy tudom, hogy Lucas ebből gazdagodott meg. Ingyen készítette el a filmet, viszont kért részesedést a bevételből és a teljes merchandising bevétel is az ővé lett. Így kb. 100x annyi pénzt vitt haza, mint ha kapott volna egy viszonylag szerény összeget (kezdő filmesként) a scriptért és a rendezésért. És a SW előtt nem nagyon létezett még merchandising, legalább is nem ezen a szinten, Lucas lényegében egy új jelentős bevételi forrást hozott létre.