Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tixar

1 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Úr által generált példátlan kihalási esemény, a.k.a. az Özönvíz, majd Noé grandiózus, égő állatáldozata, és később a vétlen Kánaán rabszolgává átkozása után somewhere under the rainbow, mintegy fellélegzés gyanánt következik egy újabb, első ránézésre dögunalmasnak látszó genealógia, melyben…..
tixar 2016.11.14 14:34:27
Talán ideje volt egy másik hajónak :)

Annyit tennék hozzá, hogy a hozott példák, ahol nem férfi kellett a nemzéshez (*fathering), ott is csak a fent leírt, passzív szerepe van a nőknek. Jézus pont az, aki önmaga is isten (vagy isten halandó megtestesülése, irányzatoktól függően), akit épp a Szentlélek, tehát saját maga, egy férfi nemzett.

Perszeusz anyja is Zeusz által aranyesőből lett megtermékenyítve (férfi istentől).

Attisz anyja ugyan nem férfitől, hanem egy mandulamagtól lett terhes (ráadásul nem is a hagyományos módon), ez talán egy még ősibb leírása ennek a hiedelemnek, hogy a nő csak talajként szolgál a magnak, ami máshonnan jön, még ha először tűnik, hogy csak nő kellett a megfoganásához.

Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne beszólni Harrachnak, hogy az egész "a férfi a ház ura, és a család feje, a nő meg legyen princípium" csak abból ered, hogy az általa szentnek tekintett irat szerint csak a férfi kellett a nemzéshez. De ez nem így van, mint minden ma élő ember tanulhatta, úgyhogy semmi, amit ebből vezet le, nem igaz, és bárki, akinek ez az egyetlen erkölcsi támasza, az nem jól látja a vilagot, és nem a tudomány téved.

Emellett persze ott van az is, hogy a fentiek ellenére a zsidóság pl. csak anyai úton bizonyított, és sok, ősibb társadalmi berendezkedésnek is megvan a nők (nem csak passzív) szerepe a társadalomban, de mintha egy olyan kettős módon, hogy az irányítók, királyok, vezetők férfiak ugyan, de otthon mindenki tudja, mivel tartozik a család nőtagjainak - ez utóbbi mintha eltűnt volna a világ mostani "konzervatív" részének.

Talán hozzájárult ez egy kicsit a cikked értelméhez, miszerint a nők valahogy eltűntek a világtörténelem egy jó részéből, belőlem ez most ki akart jönni (már bocsánat a szóképért).
Semmi. Minden. Fordulópont 2016.07.10 23:23:27
Ma délben hosszas tipródás után elküldtem azt a levelet, amiben a gyerekem apját (és másolatban a feleségét) arra kérem, hogy legyen szíves megjelölni azt a legalább 3 hetet a nyár hátralévő részéből, amikor Bandita náluk lesz, emlékeztettem arra, hogy a kapcsolattartás nem csak jog, hanem…..
tixar 2016.09.19 12:48:31
@guglizó: ha tőlem kérdezed, köszi! Nem volt összehasonlítási alapom, szóval nem tudom, mit akarhattam volna. De utólag úgy gondolom, nekem nem volt olyan szerencsés úgy felnőni, hogy az ember előtt nincs jó példa, hogyan kell felnőttként mással együtt élni. (Persze ha meg nem "jó" lett volna a példa, akkor meg az lenne a baj)

Én próbáltam vele egy-két évente találkozni, de sose lett folytatása. Aztán egyszer csak kiderült, hogy már egy ideje nem él, és ezt senki sem tudta a tágabb családból...
A teszkó régi szlogenje sokkal őszintébb volt: „A legkisebb is számít”. Sóher a cég, de legalább őszinte. A mostani, a „Jó dolgok várnak” simán hazugság, erről most komoly tapasztalatokat szereztem. Tíz napja rendeltem online bevásárlást, mert rákényszerültem a betegségem miatt. A vállalt szállítási…..
tixar 2016.09.17 15:12:23
@desw: Nyilván a bank nem akar bukni és viaskodni a pénzéért az ügyféllel, ezért -- normál esetben -- inkább kivárja a hivatalos ám de baromi lassú utat.

Itt van a kutya elásva, NINCS KEDVÜK.

Semmi köze a kártyatársaságoknak ehhez, a bank az egyetlen aki fogadja a zárolási kérelmet, és ő az egyetlen, aki eldönti, mennyi ideig kell fentmaradnia, hisz csak ők látják az egyenleget.

Egyszerűen nem akarnak kényelmetlen helyzetbe kerülni, és futni a pénzük után, mert a kedves ügyfél elfelejtette, hogy ja, tényleg tankolt aznap, aztán meg felvette az összes pénzét, és nem veszi fel a telefonját.

MINDEN esetben a banknak fel kell tudnia oldania a zárolást, ők az egyetlenek, akik ezt 21-30-45 napig fenttartják, csak mert csak. Más országban ez 3-5 munkanap, és nagyon ritkán több, mint 10...

Nem kell róla aláírt pecsétes törlési igazolás, ha te azt mondod, nem történt meg, fel kell oldaniuk. Ha nem teszik, akkor csakis az ügyintéző lusta, és-vagy azt csinálja, amit a főnökei mondanak, hogy az "ilyen feloldást ússzuk meg, oké?"
Újabb cég indul hadba, hogy a járatkésesek és törlések után bevasalja a légitársaságokon a kártérítéseket az utasok számára. Ha három óránál többet késik a járatunk, ne habozzunk akár pereskedni is, mert jó eséllyel jár legalább 250 euró. De az utazási irodákra ne bízzuk az ügyet, csak újabb bőrt…..
Legalábbis jó esély van rá. Terézváros önkormányzata ugyanis a közelmúltban nagytakarítást rendezett a Nyugati téren, ami biztos feltűnt az arra járóknak, mert nem csak kipucolták az egészet, de újrafestették és növényekkel ültették be a virágládákat is. Az esemény…..
Nem is a tikok teszik Az nincs 2012.08.25 19:43:27
Csak probalkozom..
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
tixar 2012.07.30 08:55:53
@Kovácsné: (tudom, hogy avul a topik, de) szerintem ez félreérthető - a cikkbe belefér, hogy tudta (gondolta?) ő, hogy ez egy együttes, csak félt, hogy attól lesz értelemzavaró, ha olyan rétegzenét hagy benne, amit senki sem ismer. Főleg, ha bemagyarázták neki, hogy a célcsoport az az őkorabeliek lesznek, ő meg ugye nem ismeri...

De egyetértek, a hozzáállása miatt megérdemli amit ezért kap, Ha meg nem tudott erre jobban rávilágítani, elmondani, hogy mire gondolt, műfordító, regényíró létére, akkor mág inkább. QED.
Michael Knight Kuszaszáj 2012.07.26 20:33:00
A miniszterelnök legutóbbi produkciója a mérges cinizmussal elegyített ócska populizmus non plus ultrája volt.Jöhet az erőteljesebb béremelések időszaka a közszférában - jelentette ki a miniszterelnök a baráti HírTV adásában. Nem, tévedés ne essék, nem a kampányidőszakban…..
Több órás napsütésben a vízforralás és teaszertartás előkészítésének feladatát a folyadékbevitel mennyisége és minősége írja felül. Literszámra vedelésben a hagyományos teás eszközök alkalmatlan csecsebecsének bizonyulnak, mi teafogyasztók azonban nem vagyunk hajlandók…..
A Tiramisu alapkoncepciója fantasztikus: egy könnyű, rumos-vaníliás krém, kakaó, és omlós piskóta. Sajnos valami rémes ötlet útján a babapiskótát az eredeti recept szerint erős kávéba kellene tunkolni,de ezen az én kávéundoritiszemmel  már az első…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
tixar 2012.06.04 09:04:03
@dzsaszper: Én azt nem értem, hogy az EULA értelmes helyeken csak a használatra vonatkozik, a szerzői jog meg a terjesztésre.

Ha csak arról lenne szó, hogy hogyan használja, az a legtöbb országban csak egy egyszerű magánjogi szerződés, amivel mehetnek bíróságra, de semmi állami szerv nem dönti el magától, hogy most akkor itt jogtalan másolás történt.

És akkor még mindig ott a kérdés, hogy a 40 nap után volt-e használva, vagy csak nem lett uninstallálva (és az uninstallálás a program által biztosított funkcióval a program használata lenne-e).

Tököm a pénzes programokba.
Reggeli csúcsforgalomban a 4-6-on, a 7-es buszon vagy a metrón zötykölődve, kiállítások tömegében utat vágva észrevennéd-e, ha valaki egy "álcázott", alig 30.000 forintos RFID olvasóval végigszkenneli a táskádat, zsebedet? Valószínűleg véletlennek vennéd, ha valaki…..
Nesze!szer Kérdezd (iPhone) Sirit! 2012.03.03 17:28:00
    Az iPhone tulajdonosok biztos ismerik a telefon hangfelismerő szolgáltatását, a Sirit. Ő tulajdonképpen egy személyi asszisztens, akinek a segítségével akár SMS-t is "írhatunk", anélkül, hogy hozzáérnénk a készülékhez - csak diktálni kell és…..
Minden márka fektet energiát abba, hogy a fogyasztók szemében emberközelibbnek tűnjön - legyen az egy fotóalbum a menhelytakarító munkásokról, nyilvános adakozás, vagy szimpla szelektív hulladékgyűjtés, emberek kapnak azért fizetést, hogy emberarcúnak tüntessék fel a sokszor…..
tixar 2012.02.04 21:31:31
Én úgy tanultam, hogy Budapesten bárhonnan könnyű hazatalálni - már ha az embernek van ideje. Ha mondjuk kiütjük magunkat (vagy ne adj Isten leütnek bennünket) és felébredünk egy ismeretlen helyen, elég csak elindulnunk a csökkenő házszámok irányába és előbb-utóbb eljutunk a…..
Első hallásra meglepő ötlettel állt elő Bálint barátom. De mivel magam is rendszeresen vágok át az Örsön az aluljáróban, egyetértek: valamit tenni kell az ott tanyázó kacatárusokkal. Mivel árujuk zömmel könyv, lehet nem is rossz gondolat. Ha beválna, akár szociális…..
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
Modorosblog Kedves Vendégem! 2012.01.09 06:00:00
Először is köszönöm, hogy eleget tettél a meghívásomnak - másképp nem is engedtelek volna be. Általában úgy hívok vendéget, ahogy éppen kedvem tartja - és persze egyszerre minél kevesebbet minél rövidebb időre, hogy eszükbe se jusson komolyabban jól érezni magukat. A spontán…..
tixar 2012.01.09 18:44:07
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..