Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gálfi Á.

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén április elején indítottuk el az Udvarhely Ma nevű telefonos applikációnkat, amelynek letöltését követően nem csupán hasznos információkhoz juthat bárki Székelyudvarhely híreiről, eseményeiről, intézményeiről, a polgármesteri hivatal munkájáról, hanem helyet biztosítottunk egy hiba,- illetve…..
Mozgalmas júniusi hónap vége felé közeledünk. A kiválóan megszervezett gyermeknapi rendezvényünket követte a színvonalasra és tartalmasra szervezett Udvarhely Napok rendezvénysorozatunk. Testvértelepüléseink delegációit fogadtuk, több civil,- és kulturális előadáson vehettünk részt a tematikus…..
  Egy mozgalmas, eseménydús hétvégét tudhatunk magunk mögött. A Dísznövény-kiállítás már a hét folyamán megnyitotta kapuit.         Szombaton kreatív, ötletgazdag fiataljaink vetélkedtek a "Vállalkozz okosan" címet viselő megmérettetésen, ahol már sokadszor bizonyítják fiataljaink,…..
A múlt héten jelezte az egyik munkatársam, hogy a városi park melletti játszótéren álló mesekuckó teljes felújításra került, külső-belső felületeit egyaránt teljesen újra festette saját költségén egy székelyudvarhelyi cég. Csodálatos kezdeményezés! Ismételten szeretném kifejezni köszönetemet a…..
Április 19-20-án tett budapesti látogatásomról is bizakodóan tértem haza: Bár feszített tempóban, de sikerült sok területet érintő megbeszélést folytatnom több anyaországi vezetővel, így Seszták Miklós miniszter úrral és Nemcsek Tibor igazgató úrral (NHSZ) a városunk hulladékgazdálkodásának…..
   E hónap közepén Bukarestben jártam, amiről még nem volt időm beszámolni, ezért most pótolnám a mulasztásomat.    A Szállításügyi Minisztériumban sikerült személyesen beszélgetnem Șova Lucian miniszter úrral, valamint Șefan Ioniță  igazgató úrral. A megbeszélés fő tárgyát a -már nagyon rég óta…..
"Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember." (Gróf Széchenyi István) Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ma pedig az M1 csatornának nyilatkoztam arról is, ahogyan készülünk a március 15-i ünnepségre és arról is, amivel egy kicsit keserűbbé akarták tenni…..
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a székelyudvarhelyieket. Örömmel jelenthetem, hogy hosszas munka előzte meg a mai napot, amikor rendkívüli tanácsülésen ellenszavazat és tartózkodás nélkül, kivétel nélkül minden önkormányzati képviselő megszavazta, elfogadta az idei évre vonatkozó városi…..
Közlemény   Az elmúlt napokban  egy közösségi oldalon a székelyudvarhelyi vasútállomás környékén otthagyott szemétről olvashattunk rövid tájékoztatást egy videófelvétel kíséretében. Az említett szemetes helyszínen fenyőfa értékesítés zajlott azt megelőzően.  Ez –teljesen jogosan- a hír…..
     Természetesen az új év kezdetén minden kedves székelyudvarhelyi lakosnak egy áldott, eredményes, sikeres és boldog új évet kívánok. Legyen ez az évünk egyénileg is és a közösségünk számára is egy sokkal sikeresebb, eredményesebb év, mint az előző évek. Rajtunk is múlik...  ..
Advent harmadik vasárnapján hamarosan meggyújtjuk a Patkóban a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát. A valóságban is, de jelképesen is, minden egyes gyertya lángjával egy kicsit világosabb lesz körülöttünk. Nagyobb fényben pedig jobban látunk, észrevehetőbbek a javítandó dolgaink…..
   Azt szokták mondani, hogy az értelem az, ami az embert megkülönbözteti az állatoktól, ami az embernek lehetőséget biztosít arra, hogy közelebb kerülhessen az Istenhez. Ennek ellenére az értelem és a logikázás az, ami a leginkább meg is akadályozhat az Isten megismerésében.    A logika…..
   Egy "hosszú hétvége" küszöbén állunk. Így, ebben a kora reggeli órában azzal a szándékkal ültem le beszámolót írni, hogy majd részletesen felsorolom, mennyi minden történt az elmúlt pár nap alatt.    Túl vagyunk a mindennapi teendők mellett késő estig tartó frakcióülésen, szakbizottsági ülésen…..
   Rengeteg töprengés,  gondolkodás után jutottam el arra az elhatározásra, hogy mégis elkezdek egy beszámoló sorozatot, amelyben az éppen aktuális észrevételeim, hangulataim és megtapasztalásaim alapján szeretnék mesélni mindarról, ami városvezetőként történik velem, körülöttem, ami zajlik bennem…..