Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalapjakab (törölt)

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú évek után az iwiw segítségével újra találkoznak a valaha volt szerelmesek, így minden beindult újra, de a lány így sem felejtette, hogy "a válófélben lévő pasik egyetlen problémája, hogy tulajdonképp nősek." Kedves Szakítós! Szeretném Veletek megosztani egy…..
kalapjakab (törölt) 2009.02.04 11:42:09
Megunt tengerimalacát tálalja a vendégeknek!
2008.08.07. 10:10 - terabithia

Lebabázott a tengerimalacunk. Ez az esemény önmagában még nem is lenne akkora baj, csak hát egy hónappal a megvásárlása után pottyant ki csinos kis nőstényünkből a malacbébi, mi pedig osztottunk-szoroztunk és arra jutottunk, hogy bizony, ennek a csúnya szőrgombócnak nem a mi hímünk az apukája. A kis zabigyerek egyébként köszöni szépen, jól van, egészen feltalálta már magát, már visítva jelzi, ha éhes, és akár egy egész répa is eltűnik benne. A hely viszont szűkös, ezért úgy gondoltuk, megszabadulunk tőle, csak hát rút kiskacsa szindrómában szenved szegénykém, én még 20 forintot sem adnék érte, elajándékozom hát, jött az ötlet.


Egy hete meg is hirdettem, reménykedtem abban, hogy minden második iwiw felhasználó ronda tengerimalacot akar örökbe. De nem. Éppen azon töprengtem, akkor most mit csináljak ezzel a visítós kis kolonccal, amikor a kölyök megjelentek mellettem, ebédet követelve. És akkor megvilágosodtam. Szívtelenség utcára tenni egy állatot - hát együk meg! Fel is kutattam a receptet, amit most meg is osztok mindenkivel, hiszen, ha csak egy malacka menekül meg attól, hogy autó kereke alatt végezze, már elértem a célomat. Az íze állítólag a csirke és a nyúl között van valahol és érdekes látványt nyújtanak a görbére sült körmöcskék, viszont könnyen tartható, nagyon szapora, alacsony a zsírtartalma, és sok fehérjét tartalmaz.

Sült tengerimalac recept

Hozzávalók:

- egy szőrétől megfosztott, kizsigerelt, megtisztított tengerimalac
- fél csésze liszt
- fél kanál őrölt kömény
- ízlés szerint só, őrölt feketebors
- fél csésze olaj

A szárazra törölt bőrbe dörzsöljük be az őrölt köményt, sót, borsot. Melegítsük fel az olajat. A malacot forgassuk be a lisztbe, majd a hátával lefelé tegyük az olajba, s megforgatva süssük pirosra. Lehet negyedekbe vágva is sütni. Héjában főtt burgonyát, hagymás paradicsomos salátát, hideg sört adunk mellé tálaláskor.

Egy másik recept szerint az előzőleg előkészített tengerimalacot sós vízben, hűtőben előpácoljuk néhány óra alatt, majd feldaraboljuk, leitatjuk róla a levet, bedörzsöljük fokhagymával, őrölt borssal, majd kókuszolajban alaposan átsütjük. Az előpácolástól omlós lesz a húsa, ami kívül ropogósra sül.

És végül vendégváró mennyiségben is létezik recept a tengerimalac elkészítésére:

Hozzávalók:

4 tengerimalac
5 deka kukoricaliszt
2 kg előfőzött, felszeletelt krumpli
8 gerezd fokhagyma
6 db friss erőspaprika
fél csésze olaj
fél csésze víz
só, bors, kömény ízlés szerint

A megtisztított tengerimalacot dörzsöljük be a fűszerekkel, majd süssük meg sütőben, vagy grillen. A paprikákat tisztítsuk meg, daraboljuk fel apróra, s a krumpli maradék főzővizében (vagy zöldségleves levében) pároljuk át, melybe teszünk olajat, fokhagymát, borsot, sót, majd amikor a paprika megpuhult, a kukoricaliszttel besűrítjük. A főtt krumpli és a hús tetejére kanalazzuk a mártást tálaláskor.

Jó étvágyat!
Csongrád - Február 14-én mutatja be a megrendelő Csongrád megyei önkormányzat a csongrádi duzzasztóműről készült megvalósíthatósági tanulmányt. A konferenciára a zöldeket is várják. Egyes természetvédők szerint egy vízlépcsővel végérvényesen láncra vernék a…..
kalapjakab (törölt) 2009.02.03 12:31:28
"Energiatermelés: az eredeti tervek szerint a vízlépcsõrendszer teljes villamos kapacitása valamivel több, mint a teljes hazai kapacitás egytizede, de természetesen ennek legfeljebb a fele a miénk."

sas2.elte.hu/tg/MH018.htm
De ez több forrásból is megerősíthető, nézz csak utána!

Aki vízlépcsőt akar, az baromságot akar. Nagy kár, kis haszon elven.
Nézzen mindenki utána, mielőtt elsönti, miylen véleményt képvisel.
Mandiner blog A marhák éve 2009.01.26 11:01:00
A hagyományos kínai naptár szerint (amit már csak az ünnepek idejének kiszámolására használnak) mára virradóra megkezdődött a bivaly éve. Vagy a marháé, ököré, tehéné, bölényé - a vonatkozó kínai szó ugyanis mindenféle nagytestű patás állatot jelent, amelyik azt…..
A reklamációra: nem hiszem, hogy bármi különlegeset tudnék írni az ünnepekről.A spórolás jegyében ajándékoztunk, kértük, hogy idén a rendkívüli körülmények miatt ne ajándékozzunk. De azért persze mégis valami kell, csináltunk magunk. Mindenki örült, engem kicsit zavart,…..
kalapjakab (törölt) 2009.01.13 12:39:47
kalapjakab (törölt) 2009.01.13 15:38:51
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Látszik, bizony. mert igénytelen szar.
Mint a blog házigazdája.
Reckl Amál blogja Kétségbe esve 2009.01.14 22:25:04
Teljesen kétségbe vagyok esve az ónos eső miatt.Az előző posztból kiderül, ma nem voltam dolgozni, mert féltem az ónos esőtől. Itt, Pest déli részén dél felé kb. egy órán keresztül szitált egy kicsit. Az a rémség, ami a Dél-Dunántúlon keserítette meg az emberek életét,…..
Szegénység blog Ha futni kell 2009.01.08 12:00:00
Egyik meghatározó élményem, hogy gyerekkoromban volt szerencsém átélni egy természeti katasztrófát nyaralás közben. Sokkoló volt. Azóta mindig van a fejemben egy folyamatosan aktualizált lista arról, mit vigyek magammal, ha futni kell. (12 éves koromig egy külön dobozban tartottam…..
Mandiner blog Melegséget! 2009.01.11 08:01:00
 Tegnap este egy férfi ült a szomszéd autóján. Bólogatott a feje. Ápolatlanul, részegen vonaglott ott. Tettem egy kört, mert nem mertem hazamenni. Az utca sötét volt, a ház is. Az ismeretlen pedig épp a kapunk előtt támasztotta az autót. Attól féltem, hogy leüt, vagy…..
 Ha már Reckl Amál felvetette a szavazósdit... Vagy valami más?Mondjuk a poszt a 3 liter vízről?Vagy a 100 Ft-os napi költőpénz?A kamublog kifejezés ideragasztózása?Alázzatok! :)Elnézést az elütésekért, utólag már nem tudok belejavítani. :(..
kalapjakab (törölt) 2009.01.07 14:17:00
kalapjakab (törölt) 2009.01.08 10:03:12
Mindig sokféle és nagy társaságunk volt otthon. Mióta Pestre jöttem, a hétvégéink, szabadnapjaink eléggé besűrűsödtek bandázás terén is. A közös társasági események nagyobbik részét - az idő előrehaladtával - egyre inkább a modoros fiatal párokra jellemző…..
kalapjakab (törölt) 2009.01.06 14:10:48
Szerteágazó rokonságunk és jó széles baráti körünk van, a karácsonyi ajándékok terén mindig kreatívnak kellett lennünk. A könyv nálunk is örök klasszikus, minden évben kijön pár új könyv, aminek lenne helye a karácsonyfa alatt. Bár csak hétvégén töltjük ki majd a…..
 Egykor közös hazánk egészét szereti Sólyom László, aki szlovák tárgyalópartnereinek kevesebb görcsösséget és egymás történelmének megismerését javasolja. Magyar államfő először nyilatkozott egy blognak, a köztársasági elnök a Reakciónak adott interjújában úgy…..
kalapjakab (törölt) 2008.12.10 11:22:46
 - Te Pista, bajban vagyunk. Lemondott az a köcsög, úgyhogy kezdhetünk megint kampányolni. Pedig de utálom! Ráadásul pont a legszarabb időpontban, amikor a lófasz sem szavaz ránk. Kértem a központot, hogy legalább egyet hozzanak nyilvánosságra azokból a tuti felvételekből, de…..
A következő politikai hirdetés jelent meg mai lapokban: Megígértük, eltemettük A Magyar Demokrata Fórum örömmel tudatja Magyarország minden lakosával, hogy kitartó konzervatív politikájának eredményeként a haláladó távozott az erkölcstelen és igazságtalan terhek sorából.…..
 Ma délután van utoljára esély, hogy az Országgyűlésben megmeneküljön a 13. havi nyugdíj 80 ezer Ft feletti része is. A Fidesz (és a KDNP) el is indította az Utolsó Esély hadműveletet: Iván László a Száj, Soltész Miklós és Szijjártó Péter pedig a Kéz. A Fidesz…..
Szegénység blog SMS 2008.12.01 12:00:00
Szombat hajnalban kaptam egy sms-t. A bank írt, hogy átutalták a fizetésemet. (Hmm, azt hittem, ilyenkor a bankosok is alszanak :))Hát, mit mondjak, fura érzés volt... Konkrétan az volt a furcsa, hogy nem érzetem semmi különöset, nem dobogott hevesebben a szívem, nem húzódott mosolyra…..
kalapjakab (törölt) 2008.12.01 16:38:58
kalapjakab (törölt) 2008.12.01 17:42:29
Mandiner blog Ha a Fidesz... 2008.12.01 07:01:00
... orvos lenne, körzeti orvos lenne, aki nem mer rászólni a betegeire, hogy ne cigizzenek meg ne igyanak annyit. „Én azt mondom, Józsi bácsi, inkább egy-két szál cigi naponta, minthogy idegeskedjen minden miatt, mert hát ugye a vérnyomás a legfontosabb.” ... turista lenne,…..
kalapjakab (törölt) 2008.12.01 15:10:57
Ide figyeljetek, Köcsögök!

Elmondom, mi van.
Tetszik a blog, az van. Ti vagytok a stílus legjava, ez is létező. De most mellébasztatok nagyon.
Illetve nem is csak most, hanem már náhány poszttal ezelőtt kezdődött a botorkálás a szűk, sötét folyosón, melynek falain nem láttok túl, csak a fényt kutatjátok az alagútban úgy 2010 tájékán keregélve.

Szóval azt írjátok, hogy rossz a Fidesz stratégia, mert a nyuggerek véleményének nyal alája szép cseppenősen. Igaz, a 13. havi nyudíjat el ekll törölni, meg az ingyenes utazást is. Legyen nyugdíj 12 hóra, de olyan, hogy megéljen belőle mindegyik. Ennyi, és falattal sem több. Ossza be, bazzeg!

A Fidesz elbaltázhatja a támogatottságát hosszú távon, ha nem szól az aktívakhoz, akik dolgoznak, és viszik az országot népesség- és gazdaságügyileg. Nem teheti meg, hogy nem mondja meg a fiataloknak, hogy számít rájuk, és hogy van a jövőnkbe vetett hite, nem csak az inaktívok tobzódását látja el táptalajjal majd, ha oda kerül a kormányrúdhoz.

De azért annyira legyetek már észnél, hogy látjátok: Magyarország társadalma közel sem NORMÁLIS. Itt mág csak nem is 10 millió birka él, aki az aktuálisan dúsabb legelő felé tolong. Nem, bazmeg, ez itt nem Amerika. Itt egy megnyomorított társadalom van, nem jóllakott birkák. Ezek, akik mi vagyunk, nem csak kérődzünk, hanem az akol több sarkába vagyunk zavarva, és onnan nézünk szét riadtan. De a sarkunk, AZ A MIÉNK! Legalábbi ezt ríjuk mindenre, ami a helyzetünkön változtathatna. A sarok, ahol nyomorgok, az az egyém, bazmeg! Ide ne nyúljon senki.
Ezt mondják a mi magyar birkáink. És a szoci sarokban többen vannak, mint az összes többiben. Természetesen nagyobb ez a tömeg. Oda gyűjtötte be őket "mindenható juhász" Kádár János. Azóta több pásztorunk van, de Kádár szellemét igyekszenek fenntartani, és a balsarok nyája egyben van még.

Szóval bazmeg, ilyen a mi országunk. Vannak a komcsi szavazók, meg a többiek. Ha mindenki elmegy szavazni a komcsik vannak a legtöbben. Többen, mint az összes másik együttvéve. Nem így van? De, bazzeg!
'98-ban miért nem ők nyertek? Mert otthon maradtak. Ennyi.

Tehát nem nagy ügy az MSZP-vel választást nyerni. A természetes többség mellettük van. Legfeljebb nem szavaz, de másra, mint imádott pártjára, nem tenné voksát. Ez így van.

Szerinted mekkora meló a kisebbséget partiban tartani már lassan 2 évtizede a kormánypozícióért? Egyszer sikerült. Akkor is ők voltak többen, de éppenhogy odaértünk. 1998.
Szerinted mi lenne, ha új vezetőt választanánk? Melyik lenne az, aki mögé odaállnak a liberálisok, a ksigazdák, a radikális nemzetiek nagyobbik része, akikben csak annyi a hogy nem akarják kormányra a komcsikat?
Lenne 3-4 10%-os pártunk az egy "orbános" Fidesz helyett.
Lenne 30-40%-unk a parlamentben, meg egy 60%-os MSZP, és a kormánypozíció az irrealitásban.

Basszátok meg, és gondolkodjatok erősen, hogy mekkora a feladat a Kádár utáni Magyarországon. Hogy valójában mekkora a szükséges munka ahhoz, hogy ne ők legyenek 50 év után is hatalmon. És most lássátok, hoyg ezt ki végzi el olyan jól, hogy nektek már csak hőbörögnötök kell, hogy miért nem nyerünk már választásokat!
NYERÜNK!
2010-ben.

De kibaszott nehéz volt.közös,

kalapjakab (törölt) 2008.12.01 15:59:08
Szegénység blog Emberek 2008.11.28 09:00:00
Az utóbbi napokban a személyes levelezgetésbe kezdtünk néhány kommentelővel, ami miatt hanyagoltam a blogot. Úgyhogy most írok ide is az emberekről, akik körülvesznek.Nem akarok belemenni a fővárosi és a vidéki emberek közti különbségek sztereotípiáiba, csak arról írok,…..
 A Magyar Nemzet dél-amerikai lapszemléjében olvasom, újabb magyar származású politikus készül meghódítani egy nagy országot. Némi szorongás nyomja össze azért ilyenkor a büszke honfiúi keblet, nem mindig szokott ennek jó vége lenni, ugye Sarkozyvel is a génjeinkben…..
kalapjakab (törölt) 2008.11.27 10:24:42
Hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy ez annyira jó duma, hogy már fáj, vagy tényleg ennyire rossz. Mindenesetre használni fogom. A héten a szép képeket Kutasi Kovács Zoltán blogjából lopjukA story nagyon tömören és röviden, bár szerintem még ennyit sem ér meg, de ezt…..
kalapjakab (törölt) 2008.11.26 10:19:58
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
kalapjakab (törölt) 2008.11.24 18:11:10
Válasz: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:43:04

Ezt 2006. novemberében írtad, Árpád! Pont akkor, amikor Gyurcsány már kaidta a vezényszót, hogy megszorítunk, mert vége az eddigi retorikának. Eddig minden járt, a hitel jó, mostantól nem jár semmi.

Ekkor már más szelek fújtek. Az uralkodó véleményformálók hitelfelvételi sámántánca 2004-2005 körül tetőzött, aztán a kisemberek maradtak még benne a közelmúltig.

Ekkorról linkelj be valami okos figyelmeztető szöveget abban a témában, hogy "Nem jó hitelből gazdálkodni."

De nem ér a fidesz.hu-n megjelent intelmekből mazsolázni, csak saját kútfőből!
Mandiner blog Budapest segge lyuka 2008.11.21 07:01:00
 Hogy hol van Budapest segge lyuka? Hol van az a hely, ahol pár négyzetméteren összesűrítve megkapjuk mindazt, amit Demszky Gábor városában utálunk?  Biztos sokan azt válaszolják, hogy a Nyugati téri aluljáró ez a bizonyos ánusz. Nos, ők tévednek. A Nyugati téri…..
A svájciak, közelebbről a bicskagyárosok kiválóan tudják, hogyan kell országimázst építeni egy ódivatú életérzésből. A képeken látható, két dollárért vesztegetett doboz csoki három mondatos leírásában hatszor szerepel a "Swiss" kifejezés. Röviden…..
kalapjakab (törölt) 2008.11.12 15:25:30
A Fang sajnos tényeg olyan fos, mint amilyennek Jeff kissé túl lelkesen leírja a hogyvótban, elbuktak nyolc versenyt az eddigi tízből, nincs mit enniük, és egymást marják, míg a másik oldalon csak az okoz gondot, hogy Dan sokat eszik. Minket persze zavar még Randy őrült tekintete,…..
kalapjakab (törölt) 2008.11.12 15:07:43
Mandiner blog Barack for Obama 2008.11.12 12:01:00
Egy kedves blogger kollega korábbi megjegyzése szerint Obama győzelmében alighanem az a legborzalmasabb, hogy kis hazánkban meg fognak szaporodni a keresztnevével kapcsolatos szóviccek. Nos, azt hisszük, megtaláltuk a műfaj legalját, a PES (Party of European Socialists) magyarországi…..
kalapjakab (törölt) 2008.11.12 15:05:59