Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelus Novus

10 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Csak értelmezés kérdése, hogy miért nyílt ki a parkoló autó ajtaja akkor, amikor egy arra haladó biciklis már nem tudta kikerülni. Ha biztosítónak jó az értelmezés, a súlyos sérüléseket szenvedett, vétlen kerékpáros hiába várja a kártérítést.  Budapesten…..
Újabb részletek szivárogtak ki a készülő új KRESZ-ből, bár ezúttal nem derül ki semmi a biciklisekre vonatkozóan. Terveznek viszont egy olyan módosítást, ami a motorosok életét könnyíti, és ami egyben kiterjedhetne a biciklisekre is: piros lámpánál a motorosok jogszerűen…..
Ideológiai alapon született meg a biciklis felvonulások újabb generációja, az Udvarias Tömeg. A demonstráció résztvevői úgy tettek meg 16 kilométert Atlanta belvárosában, hogy közben betartottak minden közlekedési szabályt. A szervezők kifejezetten a Critical Mass világszerte…..
Az Újpesti vasúti híd lezárása valamiért annyira szíven ütötte a BKV vezetését, hogy a cég rendszeres hajójáratot indított az átjáró nélkül maradt bicikliseknek és gyalogosoknak. A hídpótló alig több mint egy hónapja szeli a habokat, de már egy járatritkításon is…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
killtheradical Csenget egy picit 2008.07.08 12:50:00
Most pörgünk még a témában és annak vonalán, amíg még meleg. Utána majd pörgünk a gázáremelésen is. Próbálom összeszedni a gondolataimat. Miért gondolják emberek azt, hogy ha valami nem tetszik nekik, azt megverhetik, felgyújthatják, és hasonlók? Egy lehetséges…..
Angelus Novus 2008.07.08 16:27:48
Angelus Novus 2008.07.08 16:28:51
Horizont Garázdaság! 2008.07.08 15:44:00
Úgy tűnik, a média megint félrevezetett bennünket. A szombati melegfelvonulás valójában valahogy így festhetett: A kora hajnali órákban fekete harci overallt és símaszkot viselő melegek törték rá az ajtót ágyaikban békésen alvó homofób családapákra. A felriadt férfiakat…..
Horizont Smiley Faces 2008.06.25 08:12:00
Mazochista hangulatba kerültem a múltkorában, és úgy döntöttem, igénybe veszem a BKV szolgáltatását. Szükség diktálta választásom a 7-es buszcsalád vonalára esett. Természetesen összejött minden, amiért a közkedvelt közlekedési vállalatot kárhoztatni szokták: a busz…..
w Seggel előre 2008.06.19 05:00:00
Mikor végre eljutott az Orbán Viktor agyáig, hogy a szélsőjobb rossz társaság, egyszer csak megmondták a híveknek, hogy mostantól ne árpádsávozzanak Fidesz-gyűlésen. Aztán kiszivárgott két pofon terve. Az összekacsintás vádja el is halkult. Igaz, vesztett a népszerűségéből…..
Horizont Embernek farkasa 2008.06.19 08:37:00
A kutyák néha harapnak. Néha kisgyerekeket harapnak meg. Bármilyen szívtelennek hangzik is, ez ellen aligha van mit tenni. A kutyák néha bekattannak, és megharapják akár saját gazdájukat vagy annak csemetéjét. De előfordul ez a macskákkal, a hörcsögökkel és a csivavákkal is,…..
A BRFK lezárta a nyomozást annak az október közepén történt balesetnek az ügyében, melyben egy egy billenőkocsis teherautó elgázolt egy kerékpárost a Thököly út és a Stefánia út kereszteződésében. A biciklis a teherautó hátsó kerekei alá szorult, a tűzoltók csak úgy…..
Horizont Freak Show 2008.06.12 08:43:00
A freak show keretében ritkaságok voltak láthatóak, mint például szokatlanul alacsony vagy magas emberek, hermafroditák, valamint olyan mutatványok, melyek sokkolóan hathattak a közönségre. 1840 és 1940 között volt népszerű az Egyesült Államokban. Az orvostudomány fejlődése és…..
Horizont Miből él az ellenőr? 2008.06.08 14:36:00
Esik az eső. Éjszaka van. Caplatok a Nagykörúton. Áldom az eget, amiért nem biciklivel indultam el otthonról, és átkozom, mert esernyő nélkül. Fel kellene szállni a buszra, ott száraz, és majdnem hazáig visz. Bérlet sincs nálam, mostanában pedig szinte mindig vannak…..
Horizont A három gárdista 2008.06.04 09:32:05
Minap három okányi roma kérte felvételét a Magyar Gárdába. Elméleti szinten nincsen is ezzel semmi probléma. A Gárda hivatalosan nem vall rasszista nézeteket, céljuk mindössze a hagyományőrzés; emellett mindenféle közmunkák elvégzésével hasznára akarnak lenni a társadalomnak,…..
Mi persze a hangulatosan gyalázkodó leírást szeretjük az alanti levélből - "miközben a terasz és a lépcsők rogyadoznak a letámasztott bringák gazdáitól, a könnyes szemmel csapatban blogoló laptopos tanulóktól és a kigyúrt-trikós lazuló kabriótulajoktól" - de az…..
Horizont Jó a szamár is 2008.05.29 20:25:35
Ma kellett volna elkezdődjön a többnapos BKV-sztrájk. Nem kezdődött el. A cég vezetése beleegyezett a kollektív szerződés meghosszabbításába, így biztosan nem lesz létszámleépítés, a szakszervezetek tehát nem hirdetnek sztrájkot. Pedig én már épp kezdtem neki örülni. Nem…..
Horizont Fordul a köpönyeg 2008.05.28 16:21:29
Köpönyeget fordít Orbán Viktor és a Fidesz. Eddig minden fajta reformot és megszorítást zsigerből hörögve elutasítottak, most úgy tűnik, reformot és megszorítást hirdetnek küszöbön álló kormányzásukhoz. Köpönyeget fordít Gyurcsány Ferenc és az MSZP. Eddig reformot és…..
Horizont Dávid és Góliát 2008.05.26 20:43:37
Dávidnak komoly kisebbségi komplexusa volt, tudta ezt róla mindenki. Nem is kellett ezen csodálkozni: nem csak legfiatalabb volt családjában, de a legkisebb is. Testvérei ezért folyton piszkálták, és ott tettek neki keresztbe, ahol tudtak, lépten nyomon megszégyenítették, kudarcait…..
 Jól felkavarták az állóvizet az Index cikkei Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti előadásáról, amelyet Kéri László meghívására tartott a Színművészeti Egyetemen. Az Orbán-Kéri-Színművészeti kombó már épp elég volna a hüledezésre, az ex-kormányfő (többszörös…..
Horizont Demagógia 2008.05.23 14:12:14
Nemrégiben politikáról beszélgettem egy ismerősömmel. Ez az ismerősöm felvállaltan balos drukker, míg én köztudottan azért drukkolok, hogy ezek is és azok is húzzanak már el a jó büdös francba, lehetőleg végkielégítés nélkül. Ennek ellenére képesek vagyunk értelmesen…..