Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naturvia

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Ha Krakkóban autóval közlekedsz, ne feledd, hogy a belvárosban sok olyan villamosmegálló van, ahol az utasok a villamosról az útra lépnek le, így az utasok, és a saját érdekedben is meg kell, hogy állj! Vagyis, ha olyan megálló felé közeledsz, hogy az egyik oldalt halad melletted a villamos, és a…..
A karácsony az év legszebb és legfontos ünnepe. Tegyük különlegessé azzal, hogy nem a rohanó világunkra jellemző e-mailt, sms-t, vagy messenger / viber üzenetet küldünk! Készítsünk képeslapot a saját kezünkkel, gyermekeinkkel vagy párunkkal közösen, és küldjük el ezeket postán, vagy csomagoljuk a fa…..
Magyarországon nagyjából 20 féle kullancs él, de nem mindegyik terjeszt az emberre is veszélyes betegséget (és amelyik igen, az sem mindig fertőzött). A kullancs a tölgyerdőket és az árnyékos helyeket kedveli, az erdő aljnövényzetében és a bozótosokban szeret a legjobban. Kirándulások után és…..
Az indiánok hittek benne, hogy az álomfogók kiszűrik a rossz álmokat. Az álomfogó, vagy álomcsapda eredetileg az észak-amerikai ojibwa indián törzs kultúrájából származik, majd átvették e hagyományt a cseroki és kajova indián törzsek is. Kézzel készült, az alapja egy fűzfa karika volt, melybe…..
 A szalagos nyuszistól a szív alakún át a gombosig, vagy a kannásig ezerféle elképzelést valósíthatunk meg. Készüljünk ebben a rendhagyó helyzetben is a húsvétra! Szebb környezetben az otthonlét is más.         Ez a +1 kicsit más. Nem kifejezetten húsvéti, viszont nagyon…..
  A képek forrása: www.pinterest.com Jó ügyeskedést! (Ha tetszett a bejegyzés, és hasznos volt a számodra, megköszönöm, ha megosztod barátaiddal, ismerőseiddel!..
Na, ki szereti a baglyokat? Én egyszerűen imádom őket! Ez a filc bagoly gyerekekkel is könnyen elkészíthető. Jó móka, közös program, és a végén csodás dekoráció lesz belőle. Bármilyen színben nagyon szép lesz. Íme a bagoly készítése lépésről-lépésre: A szükséges eszközök és…..
A világörökségi helyszínek olyan kulturális vagy természeti szempontból egyedinek számító értékek, melyet az UNESCO keretén belül működő Világörökségi Bizottság (World Heritage Committee) az általa igazgatott Világörökség Programba felterjesztett. A program célja az emberiség kulturális és…..
Nem áltatom magam azzal, hogy az eperlekvár és az eperszörp tele van vitaminnal. Viszont a saját magunk által készített lekvárok és szörpök tényleg gyümölcsből készülnek. És ez nem utolsó szempont... :-) Az elkészült végeredmény csodás ajándék lehet barátoknak, rokonoknak, mondjuk felturbózva egy…..
Egy anyák napi ajándék akkor az igazi, ha a saját kezünkkel készítjük. Ennek a gyönyörű tálkának az elkészítése ugyan picit időigényesebb, viszont cserébe igazán minőségi lesz a gyermekünkkel együtt eltöltött idő. Hajrá apukák! Nemsokára itt az ANYÁK NAPJA! Még van idő egy kis…..
Kányádi Sándor:  Csendes pohárköszöntő újév reggelén  Nem kívánok senkinek sekülönösebben nagy dolgot.Mindenki, amennyire tud,legyen boldog,érje el, ki mit szeretne,s ha elérte, többre vágyjon,s megint többre.Tiszta szívből ezt kívánom!Szaporodjon ez az országemberségbe’, hitbe’, kedvbe’,s ki…..
Miért nem szabad szilveszterkor mosni, teregetni? Miért eszünk újév napján lencsét? Miért teszünk újévi fogadalmat? Mit szimbolizál a pezsgő, vagy a négylevelű lóhere? Írásomban összegyűjtöttem a szilveszteri és újévi szokásokat, hagyományokat! Egy kis történelem Tudtátok, hogy a középkorban…..
Ígértem, hogy lesznek a szódabikarbónás gyurma elkészítéséhez beszerzési források. Íme: szódabikarbóna: igazából mindegy, hogy étkezésit vagy háztartási célút veszel; talán az étkezési azért jobb, mert vele a végeredmény biztosan hófehér lesz AUCHAN: 389 ft (1000 g) – 389 ft/kg      ZÖLDPOLC…..
Már el tudjuk készíteni ezt a szuper szódabikarbónás gyurmát. Ki is hűlt, és jól át is gyúrtuk. Nos, akkor díszítsünk! Lehet nyomdázni, és úgy kiszaggatni. Nyomdázhatunk valamilyen növénnyel (mondjuk tuja levelével), vagy bármilyen szép mintás anyaggal (például csipkével), vagy sütipecséttel.…..
Amikor a befőttes üveges dekorációkról írtam, láttam egy tuti ötletet. Az USA-ban nagy divat, hogy mindenféle süti vagy forró csoki száraz hozzávalóit belepakolják rétegesen egy befőttes üvegbe, tesznek a tetejére egy szép anyagot, vagy csomagolópapírt, és szalaggal rákötik a receptet, és az…..
Most, hogy hihetetlen sebességgel közeledik a karácsony, mindenkit egyre inkább foglalkoztat az ajándékkészítés és vásárlás mellett az ünnepi dekorálás, lakásdíszítés is. Az utóbbi évek egyik új hóbortja, és egyben legnagyobb slágere a GRINCSFA. Megmutatom, hogyan készült a mi grincsfánk, hátha Ti…..
A kézzel készült ajándékokhoz saját készítésű ajándékkártya, ajándékkísérő a legszebb. Ma már számtalan, szebbnél szebb, ingyenesen letölthető mintát találunk az interneten. Ezek közül szemezgettem most a számomra legkedvesebbeket. Én az idén biztosan ezek közül fogom kiválasztani a karácsonyi…..
naturvia Tobozgyűjtés 2017.12.06 02:11:11
Az összegyűjtött tobozok az őszi és a karácsonyi dekoráció nélkülözhetetlen kellékei. Sok helyen boltban is hozzá lehet jutni tobozokhoz, de valljuk be, nem szívesen adunk érte pénzt! Arról nem is beszélve, hogy kirándulásaink során milyen jó móka lehet a tobozgyűjtés. Néhány dologgal azonban nem…..
Nyári kirándulásaink, túráink során mindig jó móka a tobozgyűjtés. Az összegyűjtött tobozok csodás alapanyagok az őszi és téli dekorációk elkészítéséhez. Talán ezek közül is legnépszerűbbek a tobozból készült kopogtatók. Én viszont most valami egészen mást hoztam. Ugye milyen édesek ezek a színes…..
Csodaszép, filléres és saját készítésű! Ötletes ajándék, dísz karácsonyfára, téli kopogtatóra, vagy akár ajándékok csomagolásához. Az alábbi 3 részben nemcsak a szódabikarbónás „gyurma” elkészítését találjátok meg lépésről lépésre, hanem szó lesz az alapanyagok beszerzési forrásairól, a színezésről…..
Nagyon közel már a karácsony. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem folyamatosan azon kattog az agyam, milyen új dekorációt csináljak az idén, és kinek mi legyen az ajándék. A dekorációt eddig is magam készítettem minden évben. Most elhatároztam, hogy az idén az ajándékokkal is így lesz. A…..