Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quintius

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömhír helyett botrány: a XVI. Benedek pápával közösen írt könyv ünneplése és megvitatása helyett az eddigi legsúlyosabb lejárató kampány zajlott le az elmúlt héten Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa ellen. Az események kibontakozásáról a Facebook oldalunkon…..
A cölibátusi fogadalmuk tudatos semmibe vételére biztatja a katolikus papokat a német Jordana Schmidt, a Betániai Domonkos Nővérek rend tagja. A nővér az osztrák szerzetesrendek e héten Bécsben tartott őszi nagygyűlésének egyik meghívott fő felszólalójaként beszélt erről. A domonkos nővér beszédéről…..
Ismét tagadta a Sátán és az ördögök személyes valóságát Arturo Sosa, a jezsuita rend 2016. októberében megválasztott generálisa. A venezuelai pap 2017-ben egyszer már nagy vihart kavart, amikor azt mondta: az ördög alakját csak a keresztények hozták létre azért, hogy szimbolikusan kifejezzék vele a…..
quintius 2019.08.27 12:49:13
@Gratia Copiosa: Szívesen olvasnék olyan pszichológustól vagy pszichiátertől, aki a katolikus tanítást tartja mérvadónak démon-ügyben. Megosztana néhány nevet, nagyon köszönöm!
Nem elégedett a papjai prédikációival München és Freising érseke, Reinhard Marx bíboros - írja a német püspöki konferencia híroldala, a katholisch.de. A bíboros ezért felvetette annak ötletét, hogy a jövőben világi hívekre is rá lehessen bízni, hogy a szentmise homíliáját megtartsák. "Talán nem…..
A június 29-én, Szent Péter és Szent Pál ünnepén celebrált pápai szentmisén a tavalyi évhez hasonlóan részt vett a Konstantinápolyi Ortodox Egyház küldöttsége is. A szentmise után Ferenc pápa arra hívta az I. Bartholomaiosz pátriárkát képviselő Job Getcha ortodox érseket, a katolikus és ortodox…..
Tizenkilenc katolikus pap, teológus, és akadémikus fordult nyílt levélben az Egyház püspökeihez, amelyben amellett érvelnek, hogy Ferenc pápa immár az eretnekség kánonjogi vétségével vádolható. A levél írói arra kérik a püspököket, hogy "tegyék meg az eretnek pápa súlyos helyzete által megkívánt…..
quintius 2019.06.18 15:45:26
Kritikus hangú cikk jelent meg Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán az America jezsuita lapban "Üzenet Ferenc pápának: Vigyázzon a jobboldali populistákkal, amikor Romániába látogat!" címmel. Az alábbiakban a cikkből közlünk idézeteket. Csíksomlyó a jobboldali populisták kedvence, akik…..
Egy csütörtöki közleményében Trier püspöke, Stephan Ackermann (a képen) is azt ajánlotta az egyházmegyéje papjainak, hogy kövessék a német püspöki konferencia interkommúnió-dokumentumában leírtakat, vagyis "egyedi esetekben" áldoztassák meg a szentmiséken a katolikus hívek protestáns házastársait…..
Az argentin La Plata nyáron kinevezett új érseke, Victor Manuel Fernandez, december 17-én és 24-én két érseki rendelettel hajtott végre radikális változtatást az érsekség területén ünnepelt liturgikus rendben. A hírt az Adelantelafe.com híroldal közölte, amely részleteket is idézett az érseki…..
A Katolikus Teológia Európai Társaságának elnöke, Marie-Jo Thiel (a képen balra), az Egyház szexuális és családi erkölcstanának átfogó újragondolására hívott fel. A teológusnő szerint ennek a célkitűzésnek Ferenc pápa adott lendületet az Amoris Laetitia apostoli buzdításával. Thiel erről csütörtökön…..
Christoph Schönborn bécsi érsek bíboros felajánlásából múlt pénteken ismét showműsor helyszíne lett a bécsi Stephansdom székesegyház. Ezúttal egy egészen ördögi és megbotránkoztató képi világú színházi rockshowt tartottak a templomban, az AIDS Világnapja tiszteletére, a szentélyt használva a…..
quintius 2018.12.05 12:32:48
Az egyházmegye honlapjának tájékoztatása szerint levélben kérte Ferenc pápát Manfred Scheuer, az ausztriai Linz megyéspüspöke arra, hogy engedélyezze a "kipróbált" nős férfiak ("viri probati") pappá szentelésének lehetőségét, a nősülés mellett döntő (vagyis a cölibátusi fogadalmukat elhagyó) papok…..
quintius 2018.11.22 09:48:54
Október 4-én Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa volt az amerikai EWTN katolikus televízió "The World Over" műsorának vendége, ahol a műsorvezető, Raymond Arroyo, közel negyven percen át kérdezgette őt különböző aktuális témákról. A beszélgetés összefoglalóját terjedelmi…..
Az alábbiakban San Francisco érseke, Salvatore Cordileone augusztus 29-én az érsekség honlapján közzétett közleményéből idézünk. Kapcsolódó cikkeink:- Tulsa és Springfield püspökei is Viganò állításainak kivizsgálása mellett- Madison püspöke is kiállt Viganò hitelessége és a vizsgálat szükségessége…..
Ferenc pápa a megkülönböztetés embere, és ez a megkülönböztetés időnként azt eredményezi, hogy kiszabadul annak fogságából, hogy egy bizonyos módon csináljon valamit, csak mert az mindig is így volt. [...] Ferenc pápa akkor töri meg a katolikus hagyományokat, amikor csak akarja, mert ő 'mentes a…..
A Rottenburg-Stuttgarti egyházmegye püspöke is megvalósítja az egyházmegyéjében a német püspöki konferencia interkommúnió-dokumentumában foglaltakat. Gebhard Fürst püspök (a kezdőképen) így a tizedik a sorban a német megyéspüspökök közül, akik engedélyezik a katolikus hívek protestáns házastársainak…..
Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, Rino Fisichella érsek szerint nem hűek a katolikus egyház hagyományához azok, akik korábbi tanítóhivatali dokumentumok alapján vitatják Ferenc pápa tanítását. Az érsek augusztus 6-án, II. János Pál Veritatis Splendor enciklikája kiadásának 15.…..
A Vatikán csütörtöki közleménye szerint Ferenc pápa augusztus 2-ai hatállyal átíratta a Katolikus Egyház Katekizmusának 2267. pontját (KEK 2267), amely az Egyház halálbüntetésről szóló tanítását közli. A hivatalos közleményt a Hittani Kongregáció prefektusa, Luis Ladaria bíboros jegyzi. A KEK 2267.…..
Levélben mondott köszönetet Ferenc pápa Manuel Clemente bíborosnak, Lisszabon érsek-pátriárkájának, az Amoris Laetitia gyakorlatba ültetéséhez még februárban kiadott dokumentumáért, amelyet a bíboros a Buenos Aires-i régió püspökeinek Amoris-értelmezése alapján készített el. A bíboros az…..
Az alábbi térkép a németországi katolikus egyház 27 egyházmegyéjét mutatja, azonos színnel jelölve az egy érseki központ alá tartozó egyházmegyéket (az érseki központokat kettőskeresztek jelölik). A térképen sárga kerettel jelöltük annak a 10 egyházmegyének a nevét, amelyek 2018. július 12-éig…..
George Weigel amerikai katolikus publicistát, II. János Pál pápa életrajzíróját még a Párbeszéd Házában tartott előadása előtt volt alkalmam megkérdezni néhány fontos katolikus aktualitásról, és egy II. János Pált érintő érzékeny kérdésről is. Köszönet a rendezvény házigazdáinak a…..
quintius 2018.07.12 12:30:22
quintius 2018.07.12 12:31:46
Athanasius Schneider püspök egy új interjúban beszélt a 2019-ben tartandó pán-amazóniai szinódus nemrég kiadott munkadokumentumáról. Az interjúban a püspök elutasította a nős férfiak pappá szentelésének ötletét. Schneider püspök amellett érvelt, hogy a papi önmegtartóztatás része az Egyház azon…..
Mindössze egy nap telt el azóta, hogy nyilvánosságra került a Hittani Kongregáció levele, amelyben Ferenc pápa álláspontját tolmácsolva a Kongregáció elutasította a német püspöki konferencia interkommúnió-tervezetét. A tervezet "bizonyos körülmények között" lehetőséget adott volna a katolikus hívek…..