Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csimi_

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy kezdődött, hogy szembejött a Cinken egy zsírkrétarajz, és most ott tartok, hogy két órája Orosz Péter hat-nyolc éves totalcaros novelláit olvasom. Nem lehet abbahagyni, de gyorsítósávot rajzolni ehhez a Tempolimit nélküli Autobahnhoz pláne rettentő hálátlan…..
Miért is kamu az összes, gyári fogyasztási adat? Mert a mérési metódus rossz és sok köze nincs a valósághoz. Az Égéstér 130. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
csimi_ 2014.08.01 08:17:41
@tamaska:
Aha, akkor ezért nem találom. Kösz!
Pere Laci sztorijai óta tudjuk, Indiában a munka és a munkaerő fogalma alig van fedésben a mi ismereteinkkel. A munkavédelem féltő kontrollja nélkül pedig új területek nyílnak az ember előtt, ahol angolos higgadtsággal és rögtönzéssel egészen extrém élethelyzetek is…..
December harmincadikán vesszük fel az Égéstér 100-ik adását. Ami lehet, hogy valójában nem is ennyi, hanem mondjuk 95, vagy akár 102. Mindegy, nekünk ez a százas és úgy is hívjuk, úgy is készülünk rá. És ez nem egy akármilyen adás lesz, hiszen a stúdiót ezúttal…..
Kollégánk, Vályi István a múlt héten meggyőző fölénnyel megnyerte a Totalcar fotópályázatát, mert az olvasók szavazatai alapján ő készítette a legjobb képet az Opel szupercuki kisautójáról, az Adam-ről. Istvánt pillanatokon belül elragadja a világhír, ezért talán ez az…..
csimi_ 2013.05.14 12:59:18
@szófogadatlan prókátor: lehet már a 6b-ben van, mert azt hiszi okosabb mint egy ötödikes?
csimi_ 2013.05.14 20:09:19
@szófogadatlan prókátor:
csak amit a többi totalcar cikkből olvastam: eléggé sok melóval jár a COTY tagság, valamint az angol magazin indításában is volt szerepe.
De az is lehet, egyszerűen csak öntözőcsatornák és szélmalmok tervezésével foglalkozik
www.comedycentral.hu/photos/142_egykezes/?flipbook=napirajz-comedy-2013
Irigylem azokat a megszállottakat, akik képesek egy húszéves, teljesen átlagos autóval hetekig vagy akár hónapokig foglalkozni, hogy azt többé senki ne keverhesse össze a több tízezer hasonlóval. Előre szólok, hogy az alábbiakban egy szó sem esik majd ízlésről, most az…..
Szó lesz sámfavonatról, vicces feliratokról, fura dolgokat eszünk, majd beülünk egy agyonahasznált taxiba, ami új. Ja, és a piros lámpás negyed sem marad el.Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
csimi_ 2011.12.08 02:57:56
Ne feledjétek a HQ gombot az összes pixelért! Nos, srácok, jó-e az irány? Előző adásunk: Nissan 370Z vs Hyundai Genesis, Mini JCW - tctv3 1. adás..
Amit alant láthatnak, az ma már – szerencsére – történelem. Ez egy hivatalos kis oktatófilm 1987-ből. A Pontiac kereskedők agyát mosták vele anno, akiknek így könnyebb dolguk volt, amikor be kellett fűzniük az európai vagy japán autót jó eséllyel még sosem látott…..
csimi_ 2011.03.09 21:17:44
huh... ez nagyon durva lett.
Ők sem gondolhatták komolyan, hogy egy ilyet Ferrarival hasonlítanak össze. Annyi közös van bennük, hogy mindkettőből van piros.
A legdurvább talán mégis a "ground effect side skirt".
Mikor ennyi félrevezető szöveget (hazugság?) hallok, ilyen rövid idő alatt, kezdek egyet érteni azzal, hogy szigorúbb média törvényre lenne szükség.

De most komolyra fordítva a szót, ez azért tényleg durva mennyi félrevezető szöveget nyomnak bele egy egy reklámba. Nem lehet mindenkitől elvárni, hogy tudja mit jelent a bifidus essensis (kösz Leadfoot), meg ground effect és el tudja dönteni hogy mekkora hülyeség az egész.

Az meg hogy a totalcar az amerikai autókat fikázza... egyrészt egy ilyen reklám után én is csak sírni tudok. És vannak esetek mikor van miért fikázni őket európai szemmel nézve. Azokban mindig egy korszakkal korábbi technológiákat alkalmaznak mint az európai/japán autókban. Itt elsősorban a motorra gondolok, de lássuk be, a motor elég fontos része az autónak.
Ezzel elérik azt, hogy az amcsi autók sokkal olcsóbbak mint az európaiak (nem ölnek milliárd dollárokat fejlesztésbe, mint a VW group, BMW, Mercedes, Fiat, stb.) és kicsit elavultabbak is.
Néha azért ez a spórolás visszaüthet, mint pl ami most is történt/történik.
Eléggé elkényelmesedtek az ottani gyártók, és most vért izzadnak, hogy behozzák a lemaradást.

Másrészt (amcsi autó fikázás) pedig én még emlékszem pl a Dodge Viper-es Totalcar videóra. Azt az autót pedig tényleg baltával faragták, mégsem tűnt úgy, hogy a műsorvezetők (Winkler és Karotta) annyira utálnák.
csimi_ 2011.03.09 22:48:26
@Big Blaster: Jogos az észrevétel, a "mindig"-et kicserélem "általában"-ra.
A Ford szerintem amúgy is kicsit kilóg az amcsi gyártók sorából. Nekik elég komoly európai fejlesztőközpontjuk van, és az általában európai/japán autók által uralt motorsportban is részt vettek néha (F1, rally, WTCC, BTCC stb.), ahol komoly eredményeket is elértek nagyon komoly gépekkel (pl Escort WRC, Focus WRC, Sierra Cosworth stb.)
csimi_ 2011.03.09 23:44:40
@Kifordított kacagány: Ha tényleg nincs semmi lemaradásuk az európai/japán konkurensekkel szemben, akkor miért vette át a Toyota a piacvezető szerepét az USA-ban és miért a GM került a csőd szélére nem pedig pl a VW csoport?
Azt nem is állítottam, hogy ha akarnának nem tudnának csúcstechnikát az amcsik, ha (majdnem) minden másban tudnak, miért pont autóból ne tudnának. De valamit bizony elcsesztek, hogy a csőd szélére kerültek...
Egy apró manufaktúra Olaszországban, ahol évente néhány tucat autót gyártanak igazi megszállottak. A tulajdonos egy argentin, aki valószínűleg már régóta keresi az elgurult gyógyszert. Legalábbis erre következtethetünk, ha megnézzük az elmúlt évek termését. 400 lóerő…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Belsőség Gőzerő 2009.02.17 17:13:00
A tegnapi lazítás után ma gőzerővel dolgozunk azon, hogy holnap is egy olvasható, nyelvi sallangoktól mentes, tartalmas honlapra kattinthassanak. A Totalcar minden dolgozója nevében: omm..
Belsőség Mégse adom el 2009.02.13 16:48:00
Felpörögtek az események. Múlt héten rájöttem, hogy igazából elfér ez nálam a garázsban. Úgyhogy befejeztem a régi, sokszor lemerült és keveset bíró akksi töltögetését, vettem bele egy újat. Aztán elvittem olajcserére. Ott aztán kapott új gyertyákat is. Végül pedig…..
Lewis nem tud Felipét előzni, csak...... Kimit tud...
csimi_ 2008.09.12 16:02:20
  Volt pár hete az az ominózus cikkem a londoni dugóról, ami, ugye nincs is. Legalábbis amikor mi ott jártunk, nem volt. Pedig két és fél napon át, nagyjából reggeltől éjjelig folyamatosan a belváros és a peremkerületek között cirkuláltunk a bér-Fiestával. A legbelebb…..