Regisztráció Blogot indítok
Adatok
europai vándor

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabadság egyik világszerte ismert szimbóluma a madár. A jelképek világán túl, a fizikai síkon szárnyalni vágyó madarak békéje azonban nem mindig lehet teljes. A 2020-as világjárvány okozta otthon tartózkodásokból kifolyólag történt némi változás… Az emberek visszahúzódása, elzárkózása, úgy…..
A horvátországi turizmus a pandémia világszintű tombolása ellenére is virágzik. Ezt a meglátást erősíti meg az a kimutatás, mely szerint: a júliusi időszakban több mint kétmillió pihenni vágyó külföldi látogatott el a turistamágnes országba, az Adriai-tenger partján tervezett feltöltődés reményében.…..
A „Magic” kitüntető és méltán kiérdemelt jelzővel büszkélkedő amerikai, nyugdíjba vonult, profi kosárlabdázó (teljes nevén: Earvin Johnson) az NBA professzionális játékosa, valamint a Los Angeles Lakers egykori elnöke, már a középiskolában kiérdemelte becenevét. Fiatalon, az 1977-es esztendőben…..
Van egy olyan helyiség Horvátországban, amelyet sokan nem ismernek kellőképpen turisztikai szempontból, pedig talán még Dubrovnik óvárosánál is csodálatosabb. Mindenképp érdemes meglátogatni a sósvízi tavait, az építészetét, a fantasztikus színeit és a strandját vagy a közeli vízeséseket. Zára…..
Néhány évvel ezelőtt, akinek megvolt a megfelelő tőke a zsebében és kicsit előre gondolt az időben, akkor kihasználta a helyzetet és hosszútávú befektetésre tett szert. Amennyiben kíváncsi, hogy mi ez a befektetés, akkor tartson velünk. Görögországi ingatlanok nagyon kedvező áron voltak…..
Az elmúlt évekbe az egekbe szöktek az ingatlan árak, nem csak itthon de a szomszédos országokban is. Horvátországban az ingatlanárak kb. 15-20 %-kal is megemelkedtek. Horvátországi ingatlan vásárlása esetén érdemes pár dolgot figyelembe venni. A szomszédos Horvátország mindig is kedvelt úticélnak…..
Amikor valaki azt hallja, hogy Dalmácia, akkor rögtön tudja, hogy a szomszédos csodás tengerparti térséghez kötheti. A magyar turisták igen nagy szeretettel utaznak a horvát tengerpartra, ugyanis csodás környezet és kristálytiszta víz fogadja őket. Dalmácia Horvátország egyik legnagyobb turisztikai…..
Horvátország töretlen népszerűségnek örvend a turisták körében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar utazni vágyók még mindig gyakran választják a horvát üdülővárosokat és szigeteket. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy akár szigetvásárlásra is lehetőség nyílik, ha magunkénak szeretnénk…..
A Marson fellelhető élet nyomairól nem csak sci-fi filmekben és bestsellerekben hallhatunk, olvashatunk, hanem a valóságban is. A NASA a terület legjobb szakértőivel már régóta azon dolgozik, hogy sikerüljön többet megtudni a Marson uralkodó viszonyokról. A tudósok úgy vélik, hogy előfordulhat, a…..
A két kifejezéssel gyakran találkozni. Mindegy, hogy a NASA híreiről van szó, vagy a nagysikerű katasztrófafilmekről, sokszor emlegetik azokat az objektumokat, amelyek potenciálisan veszélyesek lehetnek bolygónk számára. De vajon mit takar ténylegesen az aszteroida és a meteor kifejezés? Mi a…..
Nem csak közelsége, hanem páratlan szépségű tájai is népszerűvé teszik Horvátországot a hazai turisták körében. A napfürdőzés és a strandolás mellett azonban a történelem és az építészet szerelmesei is megtalálják számításukat, de a csendes kis halászfalvak is szép…..
Ha sorra vennénk az európai úti célokat, amelyeket a hazai turisták szívesen választanak a nyári időszakban, akkor Horvátország biztosan a vezető helyek egyikét foglalná el. Ugyan a spanyol és az olasz tengerpart szintén népszerűek, de közelségéből adódóan talán éppen…..
A külföldi nyaralás ma már sok esetben olcsóbban kihozható, mintha valamelyik nívós belföldi szálloda mellett tennénk le a voksot. Nem véletlen, hogy minden évben sokan választják Görögország területét, ahol együtt van kultúra, történelem, építészet, remek gasztronómia…..
A Szaturnusz a Naprendszerben a második legnagyobb bolygó. A Naptól számított ötödik helyet tudhatja magáénak, és akár szabad szemmel is látható a Földről. Különlegessége, hogy jégből és különféle törmelékekből álló gyűrűrendszerrel rendelkezik, és legalább 62 hold is társul a bolygóhoz. A…..
Görögország nem csak történelmi látnivalóiról és páratlan természeti értékeiről híres, hanem arról a gazdag szigetvilágról is, amely megtalálható partvidékén, vagy éppen a tengerben, bentebb. Thassos a legészakibb szigetként ismert, amely akár több hétre elegendő felfedeznivalóval is szolgál a…..
Horvátország elsősorban a páratlan szépségű tájak és a különleges történelmi látnivalók kapcsán jut eszünkbe. Tény azonban, hogy gasztronómiája is megér egy misét, pláne, hogy abban többféle konyhaművészet is egyesül, ennek köszönve egyediségét. A horvát konyha egyébként sokban hasonlít az…..
A South by Southwest konferencián jelentette be a Tesla és a SpaceX alapítója, Elon Musk, hogy 2019 közepére a Mars-rakéta készen fog állni a kilövésre. A texasi Austinban megrendezett éves technológiai és kulturális fesztiválon adott interjújával Musk izgalomba hozta a világot. Elmondta, hogy az…..
Töretlenül nagy a magyar vásárlók érdeklődése a horvátországi ingatlanok iránt. Bár a tengerparti nyaralók árai 15-20%-kal is nőttek az elmúlt évihez képest, mégis egyre többen vesznek házat a horvát partokon. 20 millió forint alatt a vásárlásra reményünk sem lehet, de ha kezünkben a megfelelő…..
Görögország nem csak a történelmi és kulturális látnivalók kedvelői számára ajánlott, hanem természetesen azoknak is, akik a strandolás és a napfürdőzés szerelmesei. Tengerpartjai világszinten híresek, és minden évben milliók keresik fel legszebb strandjait. Az üdülővárosok szerte az országban…..
A mediterrán országok évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a nyári hónapokban. Vannak, akik a szezonon kívül is szívesen keresik fel területüket, hiszen látnivaló akad bőven. Alapvetően azonban mégis elmondható, hogy legtöbben a nyári hónapokban választják a tengerpartokat, s ez…..
Július 6-8. között idén is Horvátországban rendezik meg az Ultra Europe elektronikus zenei fesztivált. A világ leghíresebb DJ-i lépnek fel majd az eseményen, melynek először Split ad otthont, majd pedig Brač-, Hvar- és Vis-sziget lesznek a házigazdái. Az elmúlt évben rekordszámú, 150.000-es…..
A nyári hónapokban sokan döntenek a külföldi nyaralás mellett. Ma már az egzotikus úti célok is megfizethető áron elérhetőek, ám ennek ellenére Horvátország töretlen népszerűségnek örvend a magyarok körében. Nem csak közelsége szól mellette, hanem mindazok a történelmi látnivalók is, melyek szép…..
Nem véletlen nevezik így a görög területeket, hiszen kevés látványosabb és történelmi emlékekben gazdagabb helyszínt találhatunk a mediterrán térségben. Görögország az európai kultúra bölcsője és rengeteg ókori nevezetességgel várja minden évben a turistákat. Ma már meglepően olcsó fapados…..
A híres mozifilmből, a Bazi nagy görög lagziból már kaphattunk némi információt arról, hogyan is festhet egy vérbeli görög esküvő. De hogy ez a valóságban is így zajlik-e, az rögtön kiderül! Ahogyan sok más országban is, az esküvő alapját az eljegyzés, a jegygyűrű jelenti. Ezt a pap megáldja…..
Cikkünk előző részében két csodálatos és kihagyhatatlan látnivalót mutattunk be. A folytatásban is szeretnénk bemutatni ugyancsak két kihagyhatatlan látnivalót mindazoknak, akik Brač-szigetén töltik nyaralásukat. A szigeten számos érdekes látnivaló található meg, de a…..