Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chladektibor

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Magyarországon egy kereskedelmi üzletlánc - még ha jellemzően kelet-európai módon, tehát szánalmasan gagyi színvonalon is - fürdőruhás nőkkel kívánja eladni termékeit, a honi közélet erkölcscsőszeinek barométere menten kiakad, mint például a CBA legutóbbi reklámja miatt. Bezzeg arra, hogy a…..
Harminc éve, 1989. június 16-án temették újra Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírsorsú miniszterelnökét. A Hősök terén tartott alkalom a rendszerváltás folyamatának egyik szimbolikus eseményévé vált. Mindent elmond a mai kurzus 1989-90 értékeihez való viszonyáról az a szomorú…..
99 évvel ezelőtt ezen a napon, nagyjából ezidőtájt írták alá a békediktátumot. Sokan sokfélét összehordtak már az okokról és következményeiről, lassan 100 éve, hogy folyamatosan keressük a felelősöket, a bűnbakokat, de még mindig nem tudjuk kimondani úgy ezt az egy nevet, hogy az mindannyiunknak…..
Emberemlékezet óta nem esett ennyi eső májusban a felső-Homokhátságon, ahol élek. Lassan megszokjuk, hogy a gumicsizma nem csak a hátsó udvaron tartott állatokhoz és a veteményhez, de a tanyánkról a faluba történő besétáláshoz is kötelezően ajánlott viseletté válik. Ázunk mindannyian, a többség…..
Ha elfáradtál, állj meg egy kicsit, és várd meg, míg a lelked utolér – szól az észak-amerikai indián törzsek által az utókorra hagyott bölcselet. A hétköznapok taposómalmában megfáradó polgárok, ha a megélhetésért folytatott mindennapi küzdelem közepette megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy…..
Azt eddig is egyértelműen láthattuk a kormányzati intézkedések tükrében, hogy az Orbán-rendszer úgy viszonyul a keresztyén tanításokhoz mint a vörös khmerek a humanizmus eszményeihez. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azonban már egész odáig ment, hogy nyilvánvalóan hitújító szándékkal…..
Etetem a Fiam. Életrevaló, vidám kisfiú, jó étvággyal megáldva, így aztán gyakori lehetőséget biztosít az etetése által okozott apai örömök átélésére. Nemrég múlt tíz hónapos, így egyre változatosabb étrenddel tudom rávezetni, hogy néhány év múlva lelkes ínyencként a világ Michelin csillagos…..
Március 20-án döntés születhet az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárásáról, de legalábbis tagságának felfüggesztéséről. Az évek óta itthon Brüsszel-ellenes jelszavakat szajkózó EU-kritikus népvezér és a nyugat-európai politikai térben az EU óvatos megreformálásában alakító szerepet magára…..
A miniszterelnök idén elmondott évértékelőjének mind külső körülményeiből, mind tartalmi állításaiból és a megfogalmazott víziókból egyaránt levonhatjuk a konzekvenciát: Orbán Viktor végképp elveszítette a kapcsolatot a valósággal, maradék híveivel egyetemben sajátos álomvilágban él, ami…..
Ma a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság döntése nyomán - a NER-nek nevezett rendszerre jellemző botrányos körülmények között - megszűnt a Music FM. Én csak Konrád György regényeiből tudom, mekkora kihívás volt nyugati rádió adást hallgatni a második világháború alatt, a padláson elbújtatott…..
A demokratikus ellenzék pártjai egyre növekvő romantikával tekintenek a Jobbik Magyarországért Mozgalomra. Ellenzéki politikusok megnyilatkozásai alapján egyre többen tartják kívánatosnak az együttműködés szorosabbá tételét a „néppártosodottnak” vélt Jobbikkal. Azonban ha a demokratikus oldal – a…..
Az On Liberty - A szabadelvű gondolkodásért alapítvány online kiadványa, a Szabad Ne Feledd blog 2019. januárjától újra friss tartalmakkal jelentkezik.  Az ellenzéki választópolgárok szomorúan tapasztalhatják, hogy a kormánypárti média elképesztő túlsúlyra tett szert mind a nyomtatott, mind pedig…..