Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peti1982

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában a First Day at School című játéknak tegnap lett volna apropója, de be kell vallanom, annyira elfoglal még mindig a sütikészítés, hogy elmáléskodtam a megírását. Habkönnyű, kattintgatós kis játék, helyenként rettentő szomorú megoldásokkal, helyenként egészen…..
Szeretem a cukiságokat. Szeretem azokat a játékokat, amik valami társadalmilag is hasznos dologra akarják felhívni a figyelmet. Szeretem, ha ez a kettő egy játékban van benne egyszerre. A Stop GMO iszonyúan cuki, a nyuszievő zöldségekkel, a megállás nélküli henteléssel, a…..
Peti1982 2012.11.12 17:54:27
Hát ez tényleg egy cukiságnak álcázott szemétparaszt játék!
Először is vagy 5 percig nem jöttem rá, hogyan lehet pénzt szerezni a fejlesztésekhez, mire gyanús lett, mit kereshetnek ott a tökök. És akkor rájöttem, hogy valahogyan azokba dugták a lóvét, és ha ráugrok a tökre, kijön a zseton (ami azzal a lendülettel szét is gurul minden irányba, hogy még szedegetni is kelljen). Jó, mondjuk lehet, hogy ehhez csak én voltam túl béna.
De aztán kiderült, hogy a fejlesztések nem azt jelentik, hogy ha megveszel egy fegyvert, akkor onnantól kezdve azzal gyilkolhatod a vérrépákat, legfeljebb az ütőarzenálból tarthatod meg a drágábbat az új pályán. A lőfegyverbe való beruházás csak arra jó, hogy esetleg hozzon neked a kánya a legújabb stukiból. Esetleg! És ha hoz is, akkor sem garantált a siker, mert vagy ledobja, vagy nem. És ha ledobja, akkor sem egyszerű a dolog, mert vagy fel tudod venni a távolabb a földön heverő fegyvert, vagy nem. És ha el is verekeded magad odáig, akkor sem ugrálhatsz örömödben, mert lehet, hogy a gazdátlan revolver abban a pillanatban tűnik el a semmibe, amikor odaértél. Akárcsak a gyógyszeresláda vagy a pénzes tökök. A vérzöldségek meg csak jönnek minden irányból.
Plusz pont a szemétparasztsági listán, hogy ha felfegyverkezve megkaparintasz egy - az általad éppen használtál - kisebb teljesítményű lőfegyvert, nehogy azt hidd, hogy akkor megtarthatod a fájintosabbat! Dehogy tarthatod; ha felvetted a kisebbet, akkor a jobb képességű is eltűnik. Gondolom, ezen már senki nem lepődik meg.

Tuti, hogy a játék kiötlője gyermekkori traumákat átélt vegetáriánus, aki ezzel akar igazságot szolgáltatni a világnak.

Az egyetlen tényleg jó pont, hogy a bankszámla nem ürül ki, ha a nyulat kikészíti egy cukorrépa vagy a társai, így ha kellő türelme és ideje van valakinek, esélye van négyszeri vagy ötszöri nekifutásra egy pályán összegyűjteni annyi pénzt (némi kamikaze küldetést bevállalva), hogy megvegye a következő szinten található fegyvert. Amit vagy hoz a kánya, vagy nem...
Peti1982 2012.11.12 20:20:50
@nyauuuuu: Hűha, ez az ajánlat nagyon meglepett. A poszt írás azzal jár, hogy más oldalakon talált játékokat kellene bemutatni a munkakerülőn? Mert akkor sajnos nem megy; nem nézegetek más játékgyűjtő oldalakat. ;) :P
A magam részéről akkor is kipróbáltam volna a Stop GMO-t, ha előre szólsz, mire számíthatok, legfeljebb nem húztam volna fel magam annyira, hogy ilyen hosszú kommentet írjak róla. :)
Peti1982 2012.11.13 09:02:53
@nyauuuuu: Tényleg,húúúú. :) Mérsékelten vagyok csak munkakerülő, arra bőven elég az a játékmennyiség, amit nálatok találok. Sőt, még ezekből is szelektálok. :)
Ez a posztírás ötlet tetszetős, de nem merem sokadszorra túlvállalni magam teendőkkel (mint már annyiszor az elmúlt években); kaphatok egy kis gondolkodási időt?
Egy újabb olvasói levél Szombathelyről. Tegnap a debreceni botrány kapcsán is jelentkezett egy hallgató újabb részletekkel, még kértünk tőle információt, ha megérkezik, közöljük az Ő levelét is.  Várjuk továbbra is az információkat! Tisztelt Hökfigyelő! A SEK-es…..
A Homár nem érti a problémát. Negyedkiló vagy nem negyedkiló? Dobozzal együtt is jó. Lehetetett volna benne salak is. Persze, az erdők.Sikeres ember nem lévén a SPAR-ban vásároltunk egy doboz gabonapelyhet, a képek úgy érzem magukért beszélnek. A Homár is utálja gondolom, ha vesz…..
Peti1982 2011.08.05 08:21:42
@Magam_a_Mondomét!: Hát ez az! Mert ha még a tetején lenne, akkor láthatná a vásárló, mit vesz. DE a SPAR sunyi módon eldugta a levegőt a gabonapelyhek alá! :P:P:P
Úgy tűnik, elszaporodtak a bunkó buszsofőrök a Volánnál -vagy csak a Homár olvasók lettek érzékenyebbek? A bajai építkezések miatt a városban buszmegállókat ideiglenesen áthelyezték, azonban az utasokat erről nem tájékoztatja senki, Peti is majdnem emiatt bukta a…..
Peti1982 2011.08.04 09:23:04
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Szia! Én küldtem a posztot, mert mind a mai napig felháborítónak tartom, ahogy a sofőr viselkedett, főleg az idős nénivel.
Nem tudom, hogy az "édes gyermekem" kinek szól, gyanítom, nekem, hát reagálok. A 'szétnéztem a neten' kifejezést Te honnan vetted? Ami az én 'előtte megnéztem a neten' szövegemmel arra céloztam, hogy a volan.hu belföldi menetrendjében rákerestem a Szeged és Kaposvár közti járatokra. Ott a mai napig az áll, "Baja, autóbusz állomás" (posztolás közben ellenőriztem, ha a holnapi napra keresel, Te is láthatod).
A Bács Volán honlapját külön nem kerestem fel, ahogy nem néztem meg sem a Tisza-, sem a Gemenc-, sem a Kapos Volán honlapját sem külön-külön. Továbbá nem olvastam blogokat, posztokat, híreket, nem néztem meg a Bajai tévé híradóját sem, hátha valahol szóba kerül, hogy a megállót áthelyezték. Mivel a MENETRENDRE VOLT SZÜKSÉGEM, azt néztem meg. Amúgy a fent említett idős hölgy például még az online menetrendet sem tudta megnézni, úgyhogy mondjuk a hozzá hasonlók miatt is fel lehetett volna emelni azt a *******tt mikrofont, és beleböfögni, hogy itt szálljanak le, akik a csatlakozást várják (amúgy elértük).
Vagy aki nem olyan okos (utólag) az interneten, mint Te, az le van sz@rva, hadd menjen Pécsre tévedésből a szerencsétlen?!
Peti1982 2011.08.05 08:15:57
@Teccikérteni?: Nem, nem volt, de illett volna hozzá. :)
A nevem Kovács Béla, otthonom az Óvilág. Ha bajban vagy, megtalálsz. És ha te okozod a bajt,... én talállak meg téged. Így kezdődik az Extropia Games programja, a magyar flashjátékfejlesztés újabb büszkesége. A Budapesten játszódó, film noir hangulatú játék műfaját tekintve…..
Aki szerette a Doodle God-ot, annak tetszeni fog az Alxemy is. Kicsit logikusabb megoldások, kicsit jobb segítség, és ami igazán hiányzott a klón eredetijéből: a világunkat szépen fel is építjük, láthatjuk, ahogy egyre több mindennel benépesedik. Az előd a vége felé már…..
Tudom, tudom, a héten már volt ilyen... Műfaját tekintve a Mini Scientist mása a Snail Bob, melynek főhőse egy csiga, kinek házát a munkagépek porig rombolták, így nekünk kell hozzásegíteni őt új hajlékához húsz, nem túl bonyolult pályán keresztül. Nem ez fogja túlpörgetni…..
Akinek tetszett - márpedig megjelenése óta toplistás, úgyhogy sokan vannak ilyenek - a Doodle God, szerintem imádni fogja a Doodle Devil-t is. A játékmenet ugyanaz maradt, különféle elemeket kell egymással kombinálnunk, hogy újabb és újabb elemekhez - ezúttal 11 csoportban éppen…..
Peti1982 2010.11.24 15:58:38
@falevelek: Még nem hallottad, hogy a galambok a "szárnyas patkányok"? Éppen annyira tiszták és kórokozómentesek, mint a patkányok.
Gondolom, ez a logika.
Ha emlékeztek, volt már egyszer, még a másik blogon egy főzőtanfolyam, annak készült el nemrég a második része. Újabb ételek elkészítési módjával ismerkedhetünk meg, de ezen kívül semmi sem változott (igen, a háttérzaj is maradt ugyanaz a förmedvény). Továbbra is…..
Peti1982 2010.07.14 10:25:17
@BlAdE: Hű, ez tényleg rettenetes "porkolt".(Mellékes, hogy a két megpucolt krumpliból aztán csak egyet kell felaprítani.)
A németek egyébként "gulasch"-ként ismerik a pörköltet, szemben a "gulaschsuppe"-val, ami valóban gulyáslevest jelent.(Egyébként a cseh pörkölt neve is Cesky Gulas.)

A legérdekesebb gasztronómiai emlékem azonban mindezt felülmúlja. Németországban volt szerencsém kézbe venni valami "typisch ungarische Küche" vagy efféle című receptkönyvet. Az "oroginal puszta kaffee" (presszókávé 2cl barackpálinkával) és mint tipikus magyar étel a koktélrákos rántotta volt a legemlékezetesebb. Utóbbi rögtön a nyitórecept volt a könyvben; talán a játék készítői is valami hasonlóból tanultak. :):):):):):):):)
Annak idején akkor találtam a KMK-ra, amikor a Ring Pass Not című játék volt az aznapi betevő. Beleszerettem, előbb a játékba, amiatt regeltem a Kongán is, aztán a blog vált (remélhetőleg örök) szerelemmé. De hogy ez a furcsa dominós-gyűrűs játék nem csak nekem kedvencem,…..
Nehéz az istenek sorsa, ezt bizonyítja be nekünk a Doodle God. A játék elején adva vagyon a négy őselem (tűz, víz, levegő és föld), és ebből kell egy komplett világot teremtenünk, annak minden részletével együtt. Ezt az elemek kombinálásával tudjuk elérni, mindig egy sajátos…..
Peti1982 2010.06.28 17:53:07
@Ptter:
SPOILER:
Papír= nád + eszközök (Reed + Tools)
Peti1982 2010.06.29 13:00:47
@Ptter:
Nincs bizony. Az alkoholistának nem kell sem a sör, sem a cigi... tiszta logikátlan. :P

És még néhány dolog, amit hiányoltam:
tégla + alkohol = kőműves
kő + szex = macsó-csávó
varázsló + gomba = kábítószer
homok + szex = öööö... talán az mégsem
:P:P:P:P:P:P:P:P:P
A Blosics újabb remek képviselője a „romboljunk, de okosan” receptre készült játékoknak. Zöld téglákból kell 100 pontnyit lezúznunk megfelelő szögben és méretben megküldött golyókkal. A golyók mérete és a ledöntött vörös téglák értéke levonódik a…..
A héten Las Vegasban voltam (vagyok) a CES-en, ahol nagy meglepetésemre belebotlottam egy tower defense-be. A KMK-n lövegtoronyjátékként is ismert műfaj a Microsoft asztalnyi érintőkijelzőjén, a Surface-en köszönt rám, ráadásul olyan változatban, amit egyszerre akár négyen is…..
  A karácsony közeledtével a favágóknak is egyre több a dolguk. Nem győzik vágni a fenyőt, nem csoda hát, hogy a Mountain Maniac főhőse is beleőrült a helyzetbe. Megelégelve a robotmunkát, úgy döntött, minden élőlényt elpusztít a hegyen, és környékén. Ebben kéri most…..
Nyúlfaroknyi kikapcsolódást jelent csak az Alice is Dead - Ep 1, de a címéből ítélve lesz folytatása. A történet szerint: "Megérkezel Csodaországba, ez jó. Alice halott, ez rossz. De a legrosszabb, hogy fogalmad sincs, ki is vagy te..." A többi az összerakós…..
Gyors és egyszerű (értsd: még én is végig tudtam vinni walkthrough nélkül) point-n-click játék az Abuba the Alien. A sztori a szokásosan kezdődik, űrlény jön, lezuhan, majd elindulna világot látni, ha már itt van. A különbség, hogy Abuba békés lény, ennek megfelelően nem…..
Aranyos kis point-n-click kalandot, a Stoneage Samet küldte be Tamás. Egy ősemberrel (aki minimum Homo erectus, mert eszközöket is készít) kell megállni a helyünket az őskorban: először életben maradni, majd családot alapítani, aztán egy brutális leszámolási jelenetben…..