Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrotosRiChard

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövőt lázasan kutató Momentum-képviselő eddig egyetlen évnyi gazdasági hasznot sem hozott, miközben 29 évnyi eltartására felvett hitellel tartozik az alkotmányos közösségből szerinte kizárni szükséges társadalmi csoportnak. Nagy vihart kavart a Momentum Mozgalom eddig ismeretlen alapító…..
DrotosRiChard 2020.07.20 12:17:16
DrotosRiChard 2020.07.20 19:11:49
@Jogálom 2.0: esküszöm próbáltam megértni, de a nyilván szart sem érő magyar diplomáim (igen, több) birtokában nem jutottam el a megoldáshoz.

addig világos, hogy neked nem tetszik az egész társaság pofája, mert Kádár-elit szaga van (bár ez mondjuk Donáth Anna esetében, akinek a felmenői gyakorlatilag valahány XX. századi magyar diktatúra börtönét megjárták, talán fasság), meg azért se, mert voltak szüleik, akik valamilyennek nevelték őket és ahelyett, hogy becsülettel elmentek volna Magyarországról a jó franckarikába valahová, és vissza se néznének, itt vannak és politizálni akarnak.
azt is vágom, hogy szerinted többet kellene dolgozniuk (de minél, könyörgöm?!), meg, hogy a Kádár Barnabás húzását most rá akarod verni az egész bagázsra.
de miért, basszus, mit tettek ellened, hogy ennyire kell utálni őket?!

a Sneider szkindhedvezér meg tényleg hogy a náthás faszomba' került ide, basszameg?!

egy merő zagyvalék a válaszod, kedves szerző, nem lehet elmenni rajta. szedd már valamennyire logikus rendbe, hogy érthető legyen.
<3 <3 <3
DrotosRiChard 2020.07.21 18:32:51
@alöksz róz: amint lesz jobb, fair módszereket és eljárásokat alkalmazó rendszer, hát át kell térni rá!

addig viszont minden pont olyan lesz, mint a bizottság által tevezett ló (ami ugye, a teve). pl. a politikusok továbbra is hatalomra akarnak majd jutni.

ha értenének kicsit is a mikrobiológiához vagy akár bármi máshoz olyan szinten, hogy megélnének belőle urasan, akkor ahhoz kezdenének. de ők politikusok.
ras2 Szobor-forradalom? 2020.06.22 12:17:55
A bejegyzés címe szándékom szerint egyszerre tükrözi, hogy fontos dolgok történnek Amerikában, illetve azt, hogy bizonytalan vagyok e fontos dolgok megítélésében. Az utóbbi napokban sok okosat olvastam arról a forrongásról, ami George Floyd meggyilkolása nyomán végbemegy az Egyesült Államokban. Sok…..
A kormánypropaganda és az egyházak egyaránt azt állítják, hogy Magyarország keresztény ország, a hanyatló Nyugat viszont elveszítette kereszténységét, a templomok üresen állnak. Itt, Közép- és Kelet- Európában viszont a túlnyomó többség rendes, keresztény ember, a templomok pedig tömve vannak a…..
     A Szánthó Miklós vezette közpénzből finanszírozott Alapjogokért Központ (anyátok) az állampárti revolveroldallá züllött Mandineren keresztül uszul mindenki ellen, aki nem lép egyszerre. Most a Realnews-ra hivatkozva hoztak le egy hírt a "furry"-kről.   Valójában a RealnewsRightnow.com…..
ras2 noÁr 2019.04.08 21:49:11
DrotosRiChard 2019.04.23 18:23:04
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
DrotosRiChard 2017.10.06 20:00:08
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Mert te ilyen vagy s ők olyanok
és neki az érdeke más
s az igazság idegállapot
vagy megfogalmazás"

Szabó Lőrinc egészen pontosan megfogalmazta, hogy mi ezzel az "igazságot képviseli hitelesen"-baromsággal a fő probléma.

de segítek: az, hogy nincs "igazság"
az csak egy elmebeli konstrukció. ugyanúgy megkonstruálod, mint azt, hogy (szerinted vagy a törvény szerint) mi az, hogy "jogos".
DrotosRiChard 2017.10.06 20:00:08
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Mert te ilyen vagy s ők olyanok
és neki az érdeke más
s az igazság idegállapot
vagy megfogalmazás"

Szabó Lőrinc egészen pontosan megfogalmazta, hogy mi ezzel az "igazságot képviseli hitelesen"-baromsággal a fő probléma.

de segítek: az, hogy nincs "igazság"
az csak egy elmebeli konstrukció. ugyanúgy megkonstruálod, mint azt, hogy (szerinted vagy a törvény szerint) mi az, hogy "jogos".
A briliáns weboldal, a Szkeptikusok Jegyzetekkel ellátott Bibliájának írója Steve Wells csak néhány hónapja, hogy az oldal nyomtatott formáját is megjeleníttette - egy masszív könyvet, mely a legszentebb könyv elfuserált dolgainak krónikája...
DrotosRiChard 2017.08.01 10:04:36
1)
a "King James-féle Bibliára" a magyar bölcsészeti hagyományban általában Jakab király-féle fordításként szoktunk hivatkozni, ti. I. Jakab angol király rendelte el az addig, a római katolikus egyház miatt latin nyelvű Biblia angol nyelvre fordítását, hogy így jobban passzoljon az akkor még viszonylag új anglikán hit hittételeihez (is). meg persze bele lehet illeszteni ezt a reformáció anyanyelvi fordításainak sorába is, csakhogy nagyon más a szigetországbeli gyökere, mert ott minden egy kicsit máshogy volt, mint a kontinentális (Nyugat-)Európában.

en.wikipedia.org/wiki/King_James_Version

2)
olvasom a blogot egy ideje, azért szólok, hogy a helységnévi eredetű mellékneveket próbáld már nem olyan ocsmány, szolgai módon angolról magyarra fordítani!
tudom, hogy angolul a Londoner pl. nagybetűvel van, de magyarul, mivel melléknév, azt, hogy londoni, mi kisbetűvel szokjuk írni.
ugyanez a helyzet pl. a népnevekkel. vö.: (angolul) British -- (magyarul) brit vagy angol

3)
érdekes témákat dolgozol föl, kíváncsi volnék néhány nem fordításból, hanem saját emelkedésből származó munkádra is.
 Közeledik a 2018-as választás, és már most látszik, sokkal izgibb lesz a verseny a második helyért, mint anno 14-ben volt. A szokásos barátaink is tudnak még újat hozni a porondra, de még izgalmasabb az új arcok. A Momentum sikeres nemzetiálom-szaggatása után úgy tűnik…..
DrotosRiChard 2017.03.18 17:21:17
Outisz, barátom!

A Momentum nem új Fidesz. A régi Fidesz kádermentő volt exkommer utódoknak, akik MSZMP-s vagy állambiztonsági múlttal rendelkező anyukák, apukák, nagynénik, nagybácsik hátán vonultak be a hatalomba. Épp csak közbejött a rendszerváltás, ami furcsa mód a kezükre játszott.

Az SZDSZ-szel való rokonítás nem is nagy tódítás, persze túl azon, hogy személyükben a Momentumosoknak kurvára semmi köze nincs a volt liberális párt káderállományához, viszont a módszer, amivel dolgoznak az a régi Szabad Kezdeményezések Hálózata módszere.
És azért azt ne feledjük el, hogy a kiváló nyugat-európai és amerikai kapcsolatokkal rendelkező liberális értelmiség volt az, amelyik rendszerváltást csinált Magyarországon, hozzájuk csapódott az akkor épp ezt az ideológiát felhasználó Fidesz-banda, és innen váltottak át az időközben üressé vált jobbközépre, ahonnan azóta is szépen fokozatosan tolódnak a szélsőség felé. Ma már nincs érdemi programbeli különbség a magát nemzeti radikálisnak valló szélsőjobboldali Jobbik és a Fidesz között.
Legfeljebb a választóik nem ugyanazok.

A Momentum Mozgalomból egy polgári párt lehet. Egyelőre ezt nem sikerült megfogalmazniuk maguknak, pedig a káderállományuk rekrutációs bázisa (jól képzett, fiatal értelmiségiek, akiknek van már némi vagyona is, vagy épp azt alapozzák meg) erre predesztinálja őket.

Én igazából egy ilyen pártnak örülnék.
„Az oroszok őrültek. Köztudottan. (Ráadásul sosem volt egy valamire való demokráciájuk, csak ilyen cáratyuskáik, még a zseniálisnál zseniálisabb íróik sem voltak demokraták, gyakorlatilag egyik sem.)” Tegnap írta ezt R., kedves ismerősöm, intelligens, művelt fiatalember, aki azonban előszeretettel…..
Iszak Eszti már nincsen belezúgva teljesen Dobrády Ákosba, mert állítólag Szalai Ádám válogatott focistával kavar. Ez minket alapvetően semmilyen szinten nem kéne, hogy érdekeljen, de a Player kiszúrta, hogy az erről cikket készítő Bors emailben próbálta megszólalásra bírni a labdarúgót, aki…..
Amit Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla bírája a nyíregyházi csoportos erőszak ügyében hozott ítéletének indoklásában elmondott, az maga a másodlagos viktimizáció: szavaival Dr. Balla maga is erőszakot követett el az áldozaton. És ezért jár a felelősségre vonás. ..
DrotosRiChard 2016.06.16 09:18:51
@Tibi !: ilyesmire gyanakszom én is...
DrotosRiChard 2016.06.16 20:10:41
@mero.vera:
ezer bocsánatot kérek, de én az ítélőtábla honlapján csak egy viszonylag rövid ügyismertetőt látok, egy kommünikét, ám valóban igaz, hogy a sértett meggondolatlan magatartására vonatkozólag az áll ott, hogy az a bíróság enyhítő körülményként értékelte, de sehol sem látok ítéletet vagy indokolást, periratot meg annál kevésbé.

ha ezek is hozzáférhetőek, tényleg szívesen elolvasnám őket, hogy valóban meggyőződjek arról, hogy Balla rossz ítéletet hozott.
DrotosRiChard 2016.06.16 20:21:39
@mero.vera:
apropó, ugye az megvan, hogy az ítélőtáblán már csak jogkérdésben van felülvizsgálat és itt nem egyesbíró, hanem ún. bírói tanács jár el, három hivatásos bírával, tehát Balla Lajos neve mellett még legalább két másik bíró neve is ott kellene álljon -- ha már lúd, legyen kövér!

de a periratok ismeretében Ön ez nyilván legalább ugyanolyan jól tudja, mint én.
Pihenőidőnek csupán az az időszak minősül, amit a munkavállaló maga oszt be belátása szerint és azzal teljes mértékben maga is rendelkezik. Ennek tükrében a bíróság megállapította, hogy nem szabadidő a munkavállalók utazási ideje, amennyiben állandó vagy szokásos…..
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
DrotosRiChard 2015.08.03 00:14:25
@Sadist:
ezért is kár volt visszanézni.

(egyébként a mantrát egy alkalomán jelentősen többször mondják -- én már egyből is megérettem, hogy hiába, ahogyan te látom ezerből sem fogod megérteni, hogy édes mindegy mit monda buzgón propagált youtube-videód, szarok bele.)
DrotosRiChard 2015.08.03 00:18:54
@Sadist:
jés ez természetesen nem azért van, mert bármiféle abszolút igazságnak a letéteményese, ismerője vagy propagálója volnék, dehogy!
csak egyszerűen elkeserít, hogy személyeskedések és a legordenárébb szardobálás reflexszerű kivédése nélkül itt nem lehet vitázni, mert ide jórészt csak megnyomorodott lelkű trollok járnak (ilyeneket látok én egész nap, nem hiányzik a lazítás óráiban).
úgyhogy elvesztettem az érdeklődésemet a vita iránt.
szarok bele.

találjatok másik játszópajtást emberek. kiszálltam. (sokadjára, de valami megválaszolandó ocsmány inszinuációval mindig visszarángattok ide, a disznószaros dagonyátokba).
A "Keresztények a Melegekért" egy új kezdeményezés, ami hidat próbál építeni a keresztények és az LMBTQ emberek között. A csoport tagjai keresik az együttgondolkodás és az építő eszmecsere lehetőségét, miközben tiszteletben tartják mindenki hitét és nemi identitását. Mi,…..
DrotosRiChard 2015.07.15 23:29:30
elegem van a ködevő nagyokosokból, akik magukat világnagy óberhóhemnek képzelik, de fingjuk nincs, miről dumálnak és olyan makutyi fasságokat tulajdonítanak nekem, amikhez semmi közöm. nem az vagyok, akinek beképzeltek magatoknak, de eddig valójában senki sem kérdezett, nem akartátok megismerni a véleményem, nem veszitek észre?

nem zavar engem, hogy másképp jár az agyatok, de még az sem, ha esetleg más véleményen vagytok, ha értelmesen ki tudjátok fejten, meggyőzően, normálisan -- de hogy alapból azzal nyittok, mint ez az édibédi idefent, hogy kétszer is leostobáz, aztán mond valamit, amire reagálnom kellene... wehhehe-ehehe-ehehe. hát nevetségesek vagytok!

se vita-, se semmilyen kultúra, basszátok meg, az nincs nálatok, csak a nagy pofátok, az van. és erre most mit lehet reagálni, ha az ember nem akar gyűlülködni, eh?!

kihívásokkal küzdtök amint egész mondatokban kell kifejezni magatokat, személyes sértésnek élitek meg, hogy valakinek más a véleménye, mint a ti szent akaratotok -- komolyan, mint a dedós gyerekek. illetve nem, hiszen ennél ők is jobbak...

szánalom-szánalom-szánalom-szánalom.

legalább egy pici stílusotok lenne, egy picike, egy csöppnyi tolerancia szorult volna belétek -- nem sok, csak épp annyi, hogy tisztelttel tudnátok vitázni.
(belátom, én sem voltam elég jó -- ha belém martak, én is visszarúgtam, de hát bazmeg, hogy folyton csak marni meg rúgni... ez eszméletlen. na ezért tart itt az ország, ahol.)
DrotosRiChard 2015.07.21 13:34:18
@pocaklakó minimanó:
gyalázkodás minden szavad, te szerencsétlen.
most komolyan elvárod, hogy erre a mocskolódásra megint érdemben válaszoljak?!

:D :D :D

jaj, te nyomorbogyó, te! ebben leled örömöd, ennyi üres az élted?
ras2 Teakocsma 2015.06.02 22:05:24
Előzmény itt A kocsma az a hely, ahol az emberek szabadon, önszántukból összeverődve mindenféléről beszélgetnek, komoly és komolytalan dolgokról egyaránt. Minthogy italmérési engedéllyel nem rendelkezem, továbbá nem volt cél az se, hogy bárki leigya magát,…..
DrotosRiChard 2015.06.03 06:20:55
ras2 Úton, útfélen I. 2014.08.09 17:04:07
1./ Hősök tere (a Szépművészeti Múzeumba megyünk, a hamarosan záruló - nagyon jó - Toulouse-Lautrec kiállításra), magyar hősök emlékműve. Az emlékmű vaskerítéséhez temetői fakereszt rögzítve, rajta a felirat: "Itt nyugodjon Petőfi Sándor (1823-1856), a nemzet hőse!"…..
Ez így nem járja, miniszterelnök úr,ez az alakítás megbukott, mielőtt a függöny felgördült. Full retardáltat nyomtál megint, tudod, azt amit nem szabad soha. Bevállaltad a tandíj elleni harcot, nem?? Mit is mondtál? "Az út vége belátható, nem a tudásalapú iparágakba,…..
DrotosRiChard 2012.12.20 12:55:27
youtu.be/X6WHBO_Qc-Q

Never go full retard!