Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheWig

28 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adrenalin Fever Szeptemberi drift 2023.09.29 23:48:00
A kalocsai csapat a Totalcar-os srácok jóvoltából újra összejött egy kis gumi égetésre. Az eső majdnem bezavart az eseménybe, de végül elég hangulatos képeket sikerült lőnünk. Reméljük hamarosan lesz folytatás, mert a hangulat szuper jó volt...
Június közepén pár barát ránk csörgött, hogy lenne-e kedvünk részt venni egy laza drift eseményen a kalocsai aszfalton. Semmi sem volt még fix, csak annyi, hogy pár ismerős összejön és pár bójával összeraknak egy pályát, hagy égjen a gumi a betonon. Ha már forognak a kerekek, akkor hagy forogjon a…..
Március 29-én (kedden) este újra bevesszük a Grundot, hogy felszínre törhessenek a legőszintébb, tabuk nélküli kérdések. Központi témánk, hogy a pszichológia és a keresztény hit kiegészítik egymást, vagy inkább versenytársként lépnek fel. Hogyan működnek az érzelmek és milyen válaszai lehetnek a…..
Röviden nem, hosszabban igen. Nálunk a sör a kötetlen beszélgetés és az egymás iránti nyitottság szimbóluma. Hiszen a legjobb beszélgetések mindig jókedvűen zajlanak...
Beharangozó gondolatok a ’Hol van Isten a bajban?’ című eseményünkhöz A keresztények bajhoz, a szenvedéshez való helyes viszonyulását egyértelműen kijelöli a Biblia. Maga Jézus Krisztus jelentette ki: „A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16,33).…..
TheWig 2022.02.23 00:17:42
@Trisi:
Kedves Trisi!
Igazad van egy pap sohasem fogja megtudni, hogy milyen elválni a gyermekek anyjától vagy elveszíteni egy gyermeket. Ezek olyan fájdalmak amelyeket nem lehet megérteni csak megtapasztalni.
Abban is igazad van, hogy van amikor a szavak helyett többet érnek a tettek. Reméljük vannak olyan emberek akik melletted állnak és bízunk benne, hogy lenne olyan pap is aki veled lenne a nehéz helyzetekben és nem tanácsot adna. Sajnos személyesen nem ismerünk, de sok olyan papot és lelkészt ismerünk akik tudják hogy van amikor többet ér egy szeretetteljes hallgatás mintsem a felesleges szavak.
TheWig 2022.02.23 00:36:41
@Arthur B. Dumpling:

Kedves Arthur!

Köszönjük szépen az igényes hozzászólást és az őszinte gondolatokat. Remélem hamarosan Csaba is válaszol neked, addig igyekszem én összefoglalni a gondolataimat, mint az egyik szervező.

Ha jól értem a kérdésed egyrészt Tóth Gabi személyére vonatkozik, másrészt pedig az egyik dalszövegére.

A művésznőt pont amiatt kerestük fel, mivel láttuk, hogy a közelmúltban kapott sok hideget és meleget (főleg kritikát). Mi bízunk benne, hogy a kérdéses szereplése ellenére ő szeretne az igaz hitéről bizonyságot tenni. Lehet nem minden esetben tűntek a megnyilvánulásai kereszténynek, de a jövő heti alkalom szeretnénk helyet adni annak, hogy tisztázza az esetleges félreértést. A kritika áradatban amit kapott biztosan ő is sok mélységet tapasztalt meg és pont emiatt lehet ő hiteles személy. Természetesen őt nem papként hívtuk, így nem is teolgiai válaszokra számítunk tőle, hanem olyan történetekre, amelyeket sokan megtapasztalunk az életben függetlenül attól, hogy mi a hivatásunk.

Az érintett dalszöveg módosítást pedig érdemes lehet tőle megkérdezni. Hiszen az ő szerzeménye és a saját szellemi tulajdonán módosított. A világtörténelemben láttunk már nagy Pál fordulásokat és hibáknak a beismerését is.

Minden esetre ezek az én szubjektív válaszaim, érdemes akár személyesen akár a blogunkon figyelemmel követni az eseményt, hátha a művésznő is kitér ezekre a kérdésekre és első kézből születhetnek válaszok a felhozott témákra. És ne feledjük mindannyian emberek vagyunk akik igyekszünk boldogulni az életben, van akinek ez hit nélkül megy és van aki hit nélkül el sem tudja képzelni az életet.
Mi köze van egy SUP túrának az emberi célok kergetéséhez? Miért keres az ember folyton valamit, és miért jönnek elő újra és újra a kétségekkel teli időszakok? Hogyan lehet megváltoztatni az érzést, hogy sehová sem tart az élet?..
Közelgő eseményünk résztvevőit arra kértük, ajánljanak olyan zenéket, amelyeket ők a keresztény zene, illetve a dicsőítés terén a saját ízlésük szerint kiemelkedőnek találnak. A lista így igen változatos, hiszen hétfőn este kerül sor a „szent zene” és a keresztény pop közti párbeszédre, közös…..
TheWig 2021.05.04 15:39:42
@Serény Vélemény: Gyönyörű dal, amit küldtél. Sok-sok stílusa van a zenének és hála Istennek a keresztény zene is egyre több irányba nyit. Valószínűleg az afrikai testvérektől sokat tanulhatna a magyar zenei élet is. Vannak erre próbálkozások és sokszor igen jó kis hangulatot teremtenek. Pl: youtu.be/W6vN5QkLry0
TheWig 2021.05.04 22:23:04
@Serény Vélemény: Egyszer egy ismerősöm ezt mondta: Ha valaki egy műalkotást kiad a kezéből, akkor az önálló életre kell. Ezt úgy értette, hogy aki találkozik az alkotással az szabad arra, hogy annak értelmezze, aminek szeretné. Hogy ez jó vagy rossz dolog? Ki tudja? Olykor lehet előnyös máskor nem. Hatása az alkotónak viszont csak egy bizonyos pontig van rá.
Kereszténység és rap zene? Elsőre ellentmondásnak tűnik, az alábbi előadók mégis rácáfolnak erre. Minőségben és mély gondolatokban sincs hiány. Ha kíváncsi vagy mit is jelent napjainkban a keresztény rap, akkor hallgasd végig az alábbi listát. 1. Tibes "Szókimondó, de nem trágár. Keresztény, de…..
TheWig 2021.04.26 13:11:46
@Dévid Gettó: Teljesen jogos és helytálló az észrevételed, mi több nagyra becsüljük Pajor Tamás művészetét. Viszont ahogyan a felsorolásból kiderül igyekeztünk olyan előadókat összegyűjteni, akik manapság feltörekvő formációk és 100%-ban aktívak.
Pajor Tamás munkássága mára már meghaladta a rap műfaját és zenei stílusa különleges helyet foglal el a költészet palettáján, így talán többet is érdemel, mint egy helyet a felsorolásban. Keep in touch!
"Hiba" - az egyik legutálatosabb szó, amellyel minél kevesebbet szeretnénk találkozni. Pedig mindannyian tapasztaltuk már az érzést, amikor a tükörbe nézve undorítónak tartjuk magunkat, mert akkora hibát követtünk el, amire már nincs mentség. "Heni - Térdet hajtok" zenei klipje pont erről az…..
"Gondolkodj pozitívan", "itt az ideje kicsit ventillálni", "mindenkinek szüksége van egy kis én-időre", "vedd észre az élet apró örömeit", "a pohár mennyivel jobb félig tele, mint félig üresen","a természetben töltött idő energiát ad" - a karantén időszak alatt hányszor olvastam ezeket a…..
Kettő új beszélgetőtárssal bővült a K-Pont Feszt programsorozat. Az INTERFILM képviseletében mindkét esti filmre bekapcsolódik egy-egy filmes, teológiai szakember, akiket ti is tabuk nélkül és kötetlenül kérdezhettek a kerekasztal beszélgetések idejében...
A K-Pont Feszt fotográfus zsűrijét három vizuális művészettel foglalkozó fiatalember adja. Főszerepben a fényképészeti megfontolások lesznek, de grafikus szemmel is értékelik majd a "Küldj egy képet" pályázat fotóit. A zenei zsűri bemutatása után itt a képek szakemberei mutatkoznak be. Szeptember…..
Zenéltek? Dalokat írtok? Van kedvetek a haverokon kívül szélesebb közönség előtt is megmutatni mit tudtok? A Szólj Be a Papnak! csapata szervezésében kerül sor szeptember 23-24. között a K-Pont Fesztre a debreceni Apolló Moziban, ahol a filmvetítések mellett egyéni előadók és zenekarok is…..
TheWig 2020.08.25 10:05:38
@Bummer: Elsősorban akusztikus hangszerekkel előadott dalokat várunk, olyanokat amelyek akár hangosítás nélkül is meg tudnak szólalni.
Természetesen a helyszínen lesz hangtechnika, de az elektronikus hangszerek számát érdemes minimumra csökkenteni hangzásvilágban.
Szeretettel várjuk az alkotásokat!
TheWig 2020.09.04 09:45:49
@Majomtango96:
Kedves Hozzászóló!
Kérem küldjön egy emailt a palyazat@szoljbeapapnak.hu címre telefonos elérhetőséggel és keresni fogom.
A K-Pont Feszt keretében megrendezett "Küldj egy dalt" című pályázatunkra szóló előadók és zenekarok saját szerzeményeit szeptember 10-ig várjuk a palyazat@szoljbeapapnak.hu címre. A pályázatról bővebben ITT olvashattok. A szakmai zsűri bemutatkozását az alábbi posztban olvashatjátok. ..
Szólj Be a Papnak! Lélek és zene 2020.08.23 16:11:00
Sokszor gondolkozom azon, hogy mi emberek mit miért teszünk. Amikor egy kávézóban, egy filmben, vagy épp egy reklámban meghallok egy dallamot, akkor sokszor szöget üt a fejembe, hogy miért is olyan erős impulzus a zene, hogy képes akár tömegeket is megmozgatni? Miért hallgatunk zenét és mi az, ami…..
TheWig 2020.08.28 14:04:33
@kiskutyauto: Kedves hozzászóló! Köszönjük a véleményt, hitemből fakadóan nem értek egyet veled, de szabad a vélemény nyilvánítás. Voltak az egyháznak szerencsétlen lépései a múltban, de nagyon sok hívő keresztény munkálkodik ma is azon, hogy a szeretet Istenének az üzenete terjedjen a világban szelíden és alázatosan.
Pár évvel ezelőtt volt egy érdekes vitám az egyik jó barátommal, arról, hogy egy fotográfiai alkotás lehet-e keresztény. Sok ideje foglalkoztat ez a kérdés és elismerem, hogy a barátom érve elég erős volt: maga az alkotás nem lehet keresztény, csak az azt megalkotó személy...
Egy szempár mered lefelé egy 240 méteres hegyről amikor megkapja a rajtjelet. Markaival erősen megszorítja az ülést és nekirugaszkodik a lejtőnek. Eléri a 100 km/h sebességet, amikor a combjai megfeszülnek és felemelkedik a levegőbe. Minden porcikája az ugrásra koncentrál, csak úgy suhan a semmiben.…..
A tegnapi debreceni vitaestünk témája a szakrális művészet volt. Több külünleges kérdés is felmerült, pl. táblagépre hogyan lehet szakrális témájú műalkotást létrehozni, lehet-e közös szimbóluma a vallásoknak, a Notre Dame tragédiáját követően a restauráció vagy a rekonstrukció a helyes út és az is…..
TheWig 2019.06.24 17:33:46
@TanNé: Köszönjük az építő kommentet és a művészi igényességet a megfogalmazásban! Most feltenném a kérdést, hogy mire gondolt a "kommentelő"?
Két lehetséges választ látok:
A) Teljes mértékben le akarja járatni magát! Taps, siker.
B) Utál minden egyes műkedvelőt és minden egyes olyan embert, aki alkotásával értékes üzenetet akar továbbítani a társainak és kész a dialógusra az egyházakkal (ezt tartom valószínűbbnek látva, hogy a blogján a kommentek le vannak tiltva).
Tiszteletben tartjuk a véleményét, így a továbbiakban is szeretettel várjuk az üzeneteit, fenntartva ezzel a jogot, hogy bármilyen világlátás konfrontálódhasson a keresztény hitünkkel!
Képek, a tegnapi debreceni eseményünkről, ahol a téma az üzleti élet és a keresztény értékrend kapcsolata volt. Akiket kérdezhettetek: Kiss Ulrich SJ – közgazdász, jezsuita szerzetes Dr. Kókai Nagy Viktor – református lelkipásztor, egyetemi docens (DRHE) Tassi Viktor – IT…..
Következő debreceni vitaestünk témája a keresztény zene lesz:Közvetíthet istenélményt egy rockdal? A metál tényleg az ördögtől van? Mikor újulnak meg a több száz éves templomi énekek? Keresztény dal lehetne popsláger? Gyere el és kérdezz tabuk nélkül egy sör mellől egyházzene - popzene - rockzene…..
"Lenne kedved néhány kört menni a debreceni Főtéren lévő óriáskeréken egy pap, vagy lelkész társaságában? Kérdezheted őt vallásról, de bármi másról is. Sőt, utána egy forralt bort is megihattok a hüttében. Jól hangzik, ugye?" Ezekkel a gondolatokkal hirdettük meg az eseményünket a Főnix…..
Egy kis szívesség című film keresztény szemmel Mafab adatlap Mindenre képes vagy! Ha erősen küzdesz valamiért el tudod érni! Te is ki tudsz emelkedni a tömegből, ha elég eltökélt vagy! Képes vagy rá! Ki más ismer jobban téged, mint te önmagad? Csak a saját kezedben van a sorsod! Építs…..
Az Apáca című film keresztény szemmel Mafab adatlap „Ezen a helyen vége Istennek”  - a film ezzel a hátborzongatóan rejtelmes mondattal kezdi el a feszültség megalapozását. 1952. Erdély. Egy csoda-vadász pap; egy nővér, aki még nem tette le a fogadalmát, de emlékei között számos látomás…..
Az utolsó pogány király című film keresztény szemmel Mafab adatlap Beülök egy filmre, figyelem a történéseket. Figyelem a mondanivalót és egyszer csak összeáll a kép. Megértem, hogy mit akar üzenni a film, majd elkezd pörögni az agyam. Keresztényként mennyire is helyes az üzenete, mennyiben…..
TheWig 2018.09.08 21:31:57
@Jakab.gipsz: Mindenek előtt köszönjük a kommentet! A kereszténységnek tagadhatatlanul nagyon sok értéke van, amelyekről érdemes is beszélni; azonban a pozitívumok mellett nem lehet elmenni a múlt sötét történési mellett.
Vagy te, hogy gondolod, ezek az erőszakos cselekmények elhanyagolhatóak a "civilizációs értékek" túlsúlya miatt?
Szólj Be a Papnak! A szív ereje 2018.08.25 17:10:00
Alfa című film keresztény szemmel Sokszor 20 év is soknak tűnik, nemhogy 2.000, főleg nem 20.000. Ha egy film ilyen messzire tekint vissza a múltba, az már önmagában is érdekes. Erre jön még ráadásként a film zseniális kezdése: Hogyan lesz a gyenge fiúból erős vadász? Melyek azok a…..