Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balint Szolga

70 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar oktatási rendszer szisztematikus problémáiról már többször is írtam “rövid” szösszeneteket. Leginkább az olyan dolgokra tértem ki, mint az alacsony költségvetésből adódó problémák, a tanárok megbecsülésének teljes hiánya, a diákok túlterhelése és az új NAT, ami legalább annyi ideje kering…..
Blogadó Oktatni és oktatni hagyni 2019.07.20 06:51:29
Lassan elkezdem taposni 10.évemet a magyar közoktatásban. Ezalatt a 10 év alatt rengeteg víz folyt le a Dunán, viszont az oktatás egyáltalán nem változott. Sőt, szerintem kijelenthető hogy a 80-as évek eleje óta nem változott. Belépni egy tanterembe olyan érzés mintha az elhagyatott Pripyat…..
Blogadó Megtörni egy generációt 2019.06.26 00:22:40
Aki velem együtt rendszeresen követi a magyar közéletet, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármestere egy nemrégi interjúban gyermeknevelési praktikáiról mesélt. Márki-Zay szerint a „gyermek nevelési célzású testi fenyítése” teljes mértékben rendben van, szerinte senki nem tartja be a…..
Egy működőképes demokrácia alapja az egészséges vitakultúra. Erre az állításra alapzom az elkövetkezendő három hét cikkeit. Véleményem szerint jelenleg a vitakultúra halott kis hazánkban. Arra vállalkoztam, hogy felkutatom hogy hol romlott el minden, és megpróbálom időrendi sorrendben bemutatni a…..
A Partizán nevezetű Youtube csatorna az utóbbi napokban adta ki "Rablópártok" című másfél órás dokumentumfilmjét ami leginkább a Seres Mária érdekeltségébe tartozó pártokról szólt. A filmben kiderül, hogy a Seres-Stekler duó hogyan csalt el két milliárd(!!!) forintot, következmény nélkül!…..
Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a kommentharcosok elővettek egy bejáratott rigmust most az EP-választások közeledtével, ami nem más mint a:”Fiataloké a jövő, majd biztos az XY pártra szavaznak”, miközben a politikai elit számára a fiatalság eddig nem volt másra jó, mint statisztikajavításra,…..
Blogadó Mezei migráncsháború 2019.04.07 13:17:09
Riadót fújt a kormány, és ezzel összehangolva a kormány teljes médiaholdudvara is. Migránskaraván indul, a görögországi Szalonikiből (A 12-es autóbuszállomásról), de szerencsére a szent hazánk kormánya felkészült arra, hogy ismét honvédő háborút kell vívni! Az igazság azonban az, hogy a…..
A Fidesz és az EPP harca ma csúcsosodott ki. 190-3 arányban szavazták meg azt a javaslatot, amely szerint a Fidesz saját magát függeszti fel az EPP tevékenysége elől, határozatlan időre. Ez egyértelműen egy eléggé defenzív húzás volt a Fidesztől, nem álltak bele az Európai Néppárt elleni harcba,…..
Blogadó Szabadságharc-fétis 2019.03.16 17:43:41
A tegnapi napon megemlékezések egész sora volt a fővárosban. Orbán Viktor a Múzeumnál mondott egy eléggé visszafogott beszédet, Gyurcsány Ferenc lázított, a közös ellenzéki tüntetésen én is beszéltem még ha csak 2 mondat erejéig is, de a legfontosabb a közös ellenzéki nyilatkozat volt amit minden…..
Blogadó A fiatalok hangja 2019.02.03 01:25:15
Meddig van a határ? Meddig van a határ a véleménynyilvánításban? Meddig számít normálisnak, és mettől számít már túl soknak egy ember véleménye? Ezt a kérdést tette fel magának rengeteg ember, miután látta Nagy Blanka, a 19 éves Kiskunfélegyházai lány beszédét.   Bár a káromkodást a közbeszédben én…..
Magyarországon a rendszerellenes zenék kultúrája leginkább a Gyurcsány kormány alatt kezdett el virágozni, akkor is voltak nagyon jó zenék, de az Orbán kormány idején ezen zsáner elkezdett felvirágozni, olyan nagy nevek jöttek a képbe mint például a Kozmosz, a WNTS, az Egyetlen, és még sorolhatnám…..
Blogadó Év végi bohózat 2018.12.30 14:26:29
Magyarországon a Fidesz-KDNP eljutott egy olyan szintre, hogy szinte már akármit mondhatnak és tehetnek, az nem baj hogy demokratikus-e vagy sem, hisz az óriási támogatottság miatt úgysem lesz következménye.Nos kezdjük az elején. Először is a legviccesebb, Orbán Viktor levelet írt a Fidesz…..
2018.December 23.-a van, egy nap van karácsonyig. Az utóbbi időben rengeteget gondolkodtam, a tüntetésekkel kapcsolatban, leginkább a kormánykommunikációra kihegyezve, és rájöttem hogy:"Ezek olyan szinten tudják túltolni a kereszténységet, hogy az már fáj!" Úgy döntöttem hogy ez a téma megér egy…..
Először is, mielőtt ismét kitörne a kommentháború, nem utálom a kereszténységet, és nem vetem meg a keresztény embereket. Egyszerűen csak egy dolgot nem értek, amit fel is szeretnék vezetni. A közmédiában, ami ugye az adófizetők pénzéből fenntartott elvileg pártatlan és hiteles hírforrás,…..
Amikor ezt a cikket írom, ezekben az órákban is tart a tüntetés. Előfordulhat hogy a cikk megírása után is történnek megbotránkoztató dolgok, de én a jelenlegi állapotokról tudok beszámolni. A Fidesz-KDNP szerdán megszavazta a "rabszolgatörvény" névre keresztelt, munkatörvénykönyv módosítást. Ez a…..
Liszkay Gábor feltalálta a Magyarországi Pokemon széríát. Kis hazánkban Pokemonok helyett médiacégeket gyűjtenek, és azt is felajánlások útján. Liszkay Gábor nagyon profi ebben, már 456 céget sikerült összegyűjtenie, többek közt az Origot, a Ripostot, a Lokált, a Magyar Időket, és még sorolhatnám…..
Blogadó Sulipszichológia 2018.12.02 17:41:47
Osztályrendszer. Ha ezt a szót meghallja valaki mindig a társadalmi rétegek, és a köztük lévő harc jut eszébe, de én most nem erről szeretnék beszélni. Én egy átlagos iskolai osztályról szeretnék beszélni, amely legalább olyan érdekes pszichológiailag mint egy osztályharc. A képlet egyszerű.…..
Balint Szolga 2018.12.03 14:38:33
@teéjesenmindegy: Két szélsőséges megoldás, én mindig is az aranyközépút megkeresésére törekedtem. Ezt elfelejtettem leírni, ebben igazat adok. Én személyes példával tudom alátámasztani,hogy igen is nagyon rossz amikor mondjuk 45 perc önfeledt játék helyett köröket kell futkozni,mert xy nem tudta teljesíteni az x darab fekvőtámaszt, és ezért a tanár mérgében az egyén hibáját a kollektívra vetítette ki, és a kollektívat büntette.

Amerikában vannak pszichológusok ez tény, de azért lássuk be Amerikában azért sokkal inkább durva a helyzet, mint itthon.
Balint Szolga 2018.12.03 15:02:03
@teéjesenmindegy: Ha x nem képes azt megcsinálni, amit mindenki más (ami amúgy nem kizárható, mert sajnálatos módon vannak olyan testnevelés tanárok, akik néha picit túl komolyan veszik a szakmájukat, és olyan dolgokat várnak el a gyerekektől ami ténylegesen megerőltető) akkor a kettő lehetőség közül, ha muszáj választanom a két lehetőség között inkább az utóbbit szorgalmaznám. El kell ismerni, hogy vannak olyan gyermekek, akik mondjuk nem tudnak fekvőtámaszozni, de mondjuk ténylegesen jó a labdaérzékük, gyorsan tudnak futni, vagy remek érzékük van a csapatjátékhoz. Belőlük még akár "superatléta" is lehet, hisz a fekvőtámasz nem kötelező eleme a fittségnek könyörgöm, nem attól lesz valaki jó testnevelésből mert tud fekvőtámaszozni.
Balint Szolga 2018.12.03 15:05:40
@gombakomba: Ebben egyetértek veled! Az iskolapszichológus önmagában nem oldaná meg a problémát, csak csökkentené, amit te írsz, az lenne a végső megoldás. De itthon még a pszichológus sem minden helyen elérhető!
Magyarországon az 1989-ben végbement rendszerváltozásig szovjet csapatok állomásoztak. A kommunista uralomról sokaknak egy fura deformálódott emlékkép alakult ki, amit továbbadtak a gyerekeiknek, hogy milyen jó volt a Kádár János idejében, akkor még minden jó volt most meg semmi sem az.  Ez a…..
Blogadó Fiatalok az utcán 2018.11.21 21:55:56
November 24-én ismét egy nagyobb tüntetés készül a CEU mellett, amely azt követeli a kormánytól hogy írja alá a megállapodást a CEU-val, szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát és biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási…..
Balint Szolga 2018.11.22 15:35:10
@morph on dear: Végül is a családfája vezethet odáig vissza, de természetesen macedón akart az lenni és nem makedón!
 A magyarországi 13,3 százalékos inaktivitási ráta viszont hatalmas, ennél a vizsgált európai államok közül egyedül csak az olasz adat a magasabb (ez 15,3 százalék).  Forrás:Pénzcentrum Rendszeresen olvasom a Pénzcentrum oldalát, hisz egy olyan szakmát tudnak elképesztően egyszerűen…..
Nem szerettem volna írni erről a témáról, de most betelt nálam is a pohár! A Ripost nevezetű "médium" olyan szinten vetette el a sulykot, hogy írnom kell róla! A kormányközeli Ripost olyan szinten tud hazudni, hogy azt maga Orbán Viktor is epekedve nézi. Összegyűjtöttem 3 címlapot ettől a kedves…..
Éppen hazafelé utaztam, amikor a buszon ülő kettő öreg néni beszélgetni kezdett. A szokásos témák kerültek elő, kinek hogyan fáj éppen a háta, ki mennyiért vett nagyon friss húst a piacon, de egyszer csak elkezdtek beszélgetni egy engem érintő témáról. Mint derült égből villámcsapás az egyik…..
54. §A Hvt. 79. §-a következő r) ponttal egészül ki:(A Kormány az Alaptörvény 51. cikk (3) bekezdésének alkalmazása körében elrendelheti)„r) honvédelmi, rendvédelmi vagy nemzetbiztonsági érdekből az internetes tartalmak,csatornák, tartományok elérésének korlátozását, illetve…..
Rétvári Bence újra nyilatkozott. Őszinte leszek, Hajnal Gabriella után nagyon keveset várok ha egy oktatással kapcsolatban lévő államtitkár/vezető szólal meg. Ami viszont most történt, az egyszerűen elképesztő! Rétvári Bence kijelentette, hogy: Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi, hiszen…..
Új év, Új Nemzeti Konzultáció! Mivel 2018 a "Családok Éve", ezért a legújabb kérdéssor a családokhoz kapcsolódik. A kérdések megint bicskanyitogatóak, populisták, és hogy őszinte legyek semmi értelmük. Az egész Nemzeti Konzultáció olyan, hogy a kormány elplántál gondolatokat az emberekben, aztán…..